Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

2016-os maradékok akcióban:

https://www.canyon.c...dad43c3ad631ec1

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

az ilyet nem mindig egyszeru kinyomozni, mert  a vaz jol felerositi a hangot, es lehet nem is onnan hallod, ahol a problema van. egy ossztelosnal meg kulon elmeny :D

pasztorjt

pasztorjt

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok,

Két hete hajtok egy Nerve AL 8.0 típusú Canyont, ami 250 kilométerrel a pedáljaiban baromira elkezdett recsegni hajtás közben.

Először a nyeregszárra gyanakodtam, kitisztítottam, újrazsíroztam, de nincs változás, reccs-reccs-reccs , félek kettétörik alattam a váz.

Valamit elfelejtettem utánahúzni, esetleg a középcsapágy körül kellene nézelődnöm?

Tudom, még azért pár dolgot kipróbálhatnék, mielőtt itt picsogok, de nekem nagyon gyanús ez a két darabból álló nyeregcső, csak ma már nem volt időm nyereg nélkül is megtekerni.

Tapasztaltatok hasonlót?

Amúgy a bringa egy álom, új dimenziókat nyitott a kerékpározásban minden tekintetben... :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

itt az eurobike... az europai gyartok viritjak az uj modelleket :) canyon, cube, etc... ma frissitettek az oldalakat.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Nincs terv, pihen a garázsban.

Érdekelne? ;) Megvannak a singlespeed papucsok hozzá. :P

Még az is lehet. Középcsapágy mennyire recseg? :P PM?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

@zscs: Jók ezek a cangák,egységes az istálló! :) A szénalapú, nagykerekű On-One-nal mi a terv?

Nincs terv, pihen a garázsban.

Érdekelne? ;) Megvannak a singlespeed papucsok hozzá. :P

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

@zscs: Jók ezek a cangák,egységes az istálló! :) A szénalapú, nagykerekű On-One-nal mi a terv?

• zscs likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Hogy jó-e? Míg nem előzi meg 1-2 hónap használat, nem nyilatkozom. :P

Ultegra Di2-n gondolkoztam még, de egy nap bogarászás után kicsit elment tőle a kedvem, amit a műszaki leírásokban tettem. Próbáltam élőben előtte azt is, használat közben nagyon pöpec. Szóval, inkább a SRAM Red eTap lett.

Ez meg a másik cajga, tegnap mértem, pedállal kulacstartókkal 9.7 kg volt (kampós Kern halmérleggel mértem, ez +/- 50g pontosságú). Terralogic villa szervizre vár, így visszatettem a jó öreg fehér Rebát. Egész pofás azzal is szerintem. :)

45_2913.jpg

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Most mit nézzek egy eTAP-on vagy egy TRP HY/RD-n egy Canyon CX bringán?  :P Nagyon király, jó is?

Nálad a hajtókar mindig kilóg a sorból  :)  :rolleyes:

A TRP-n én is agyaltam mikor építkeztem/fejlesztettem de inkább megvettem Hylex-et. Ha valami oknál fogva váltó kellene, abba a Di2 rendszert lehet beleaplikálni hátra.

Gratulálok! 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Elég egyedi cuccot építettem, úgy érzem. ;) A hajtókar piros színe kilóg sajnos, anno a fekete/stealth színű kart csak 30mm-es tengellyel lehetett kapni. Azóta már tudom, az is jó lett volna a spéci 4130-as méretű pressfit csapágyakkal (Hope, Acros stb. kínál ilyet).

44_9029.jpg

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Stumpy: a fékeket rendesen központosítani és beállítani teljesen zöldként sem volt 15 percnél több az alkatrészek doksijai vagy netes leírások alapján. Persze jó ha van valami primitív állványszerűséged, úgy kényelmesebb. A Trim beállítása is simán ment a Shimano magyar nyelvű használati utasítása alapján, amit a viszonteladóknak szánt, de arra több idő kellett, rá kellett kicsit érezni. Nem nagy dolog, szerintem próbáld előbb magadnak, ha sikerül jobb érzés és menni fog az út szélén is. :)
Szerelők, akik után még nem kellett szerelnem, nem nagyon vannak... :(

Edited by Szepy_lc8, 2016. August 09. - 11:51.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

sok kulonbseg nincs a mukodesben... :) en a monti utan a cx bringat is ripityomra szedtem, sok ujdonsag nem volt benne. csak a fekvalto komplikaltsaga lenyugozo - olajos fekkel, vmi elkepeszto szerkezet.

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 posts

Meg volt az első kis kör a géppel (26km). Tetszik nagyon tetszik :-) , a méret nem lett kicsi sőt az M-es valószínű nagy lenne. Örülök hogy rábeszéltettek a drágábbikra , tényleg elég komfortos még rossz utakon is. Az összeszerelésnél siethettek a fiúk mert szerintem jobban be lehetne állítani a váltót (kistányéron trim ellenére is beleér a 2 legkisebb fogaskeréknél ) , a hátsó kerék is néha mintha akadna ha megpörgetem kézzel , lehet hogy a fékpofa van túl közel hozzá vagy a freehub lenne hibás? Nem mindig jelentkezik a probléma.

Lehet elviszem egy helyi boltba nézzék át :huh: mert országútihoz nem értek .endurace_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Edited by Stumpy, 2016. August 04. - 19:03.

• Szepy_lc8 likes this

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Neki, talán 1.5 éve vehette, ha jól rémlik. Maratonokon is ment vele és nagyon halad. :)

https://www.strava.c...ities/635506468

Köszi. Az nem kifejezés, hogy halad.....

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

nem hangoztatom hogy tökéletes megoldás, mert akkor kevesebb kormányra szerelhetőt tudnék eladni :)

Nem is kell mert messze a tökéletestől :) Arra jó hogy mérjen/elérhető légy/zenét hallgass ha órákon keresztül mész ismert útvonalon viszont barangolásnál rendszeres navigációra túl macerás egyfolytában elővenni/kibugyolálni/visszabugyolálni a telót. A záras/keményebb műanyagos megoldások meg még megnagyítják a már így is alig elférő, egyre nagyobb átmérőjű okostelókat.

A következő nagy lyuk a piacban ezen a téren szerintem a szemüvegre, későbbiekben a szembe vetített "augmented reality" HUD. Csak idő kérdése mert most megint halad a VR, csak megint miniatürizálni kell és költséghatékonnyá tenni. Ez megoldaná a visszapillantótükröt is :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Srácok, bármelyik boltban kaptok zipzáras zacskót, ha abban van a telefon, nem lesz gond! Például: http://www.pack-cent...aras_tasakok/37

37_cipzaras_tasakok.jpg

Legalább 2 éve csúsztatom ilyenbe a telefonjaimat, a nylonon keresztül még kezelhető maradt mind a Samsung, mind az iPhone menüje SMS vagy üzenet írásához - persze telefonáláshoz, fotózáshoz érdemes kivenni.

Több tucatnyiszor áztam el vagy áztattam el, sosem érte víz a telefont ezekben. Szinte fillérekbe kerül és innentől kezdve pont teljesen mindegy, vízálló-e a telefon vagy sem...

nem hangoztatom hogy tökéletes megoldás, mert akkor kevesebb kormányra szerelhetőt tudnék eladni :)

de én is ilyet szoktam

igazából csak azért veszek már hagypmányos km órát mert nem tudok együtt élni a gps alapú cuccok rettenet pontatlan magasságmérésével.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Paszta erősen javallott, pláne ha nem 80kg alatti egyszálbél vagy. ;)
4-5Nm-rel kell meghúzni, én annyival csinálom és teljesen stabilan tartott 90kg felett is.

Gratulálok a "vashoz"! :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 posts

Megjött a bicaj :-) , seatpostra szoktattok kenni pasztát? Mekkora nyomatékkal kell meghúzni ?

Edited by Stumpy, 2016. August 03. - 18:19.

• Szepy_lc8 likes this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Srácok, bármelyik boltban kaptok zipzáras zacskót, ha abban van a telefon, nem lesz gond! Például: http://www.pack-cent...aras_tasakok/37

37_cipzaras_tasakok.jpg

Legalább 2 éve csúsztatom ilyenbe a telefonjaimat, a nylonon keresztül még kezelhető maradt mind a Samsung, mind az iPhone menüje SMS vagy üzenet írásához - persze telefonáláshoz, fotózáshoz érdemes kivenni.

Több tucatnyiszor áztam el vagy áztattam el, sosem érte víz a telefont ezekben. Szinte fillérekbe kerül és innentől kezdve pont teljesen mindegy, vízálló-e a telefon vagy sem...

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Haver izzad mint egy állat de 2 éve csakis a mez zsebében hordja a Samsung S5-öst, a nap végén meg lemossa.

De tudom, csak véletlen szerencséje volt. :P

Igen pontosan, ezt úgy hívják hogy anekdotális bizonyíték: "én ismerek 2 embert tehát úgy van". A statisztika szerint viszont a vízkár a második leggyakoribb (40% iPhone-nál, 33% más okostelóknál). Bár az S5-ös IP67, ha rákeresel a "water damage samsung s5"-ra 433000 találatot kapsz. Az S7-es élvileg még jobb (IP68), de arról is most derült ki hogy még se vízálló.

Egyébként az IP rating vízsugár, merülés illetve csöpp formájú (eső) érintkezéssel kapcsolatos, amelyeknél a víz felületi feszültsége akadályozza meg a beázást, a pára jóval kissebb molekula csoportosulásokból áll. Így az izzadtság is lehet veszelytelen ha folyik rólad, viszont ahogy párolog a mezedből az pont károsabb lehet.