Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3139 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

majdnem vettem egy nervet :) este meg raktarrol, mondom rendelek... ket hetre irta mar akkor. most meg oktober vege. nah itt szalltam ki a bulibol, elmegy az egesz osz, ugyanugy a cxet tekerem vegig. jo kontraszt lenne a cxhez... de az ossztelos dologban bizonytalan vagyok. mert marha jo lefele, de a karbantartasi igenye, meg az, hogy ot bizbazt kell folyamatosan tekergetni visszatart nemileg. amikor eladtam az ossztelosat 2011ben, akkor sok szerepe volt ennek is benne.

reggelre hatha meggondoljak magukat, en meg alszom ra egyet :D

amugy erdekes a hasonlosag, szerettem a stumpit.

3_stumpjumper_2.jpg

Edited by arn, 2016. September 06. - 22:12.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts

2016-os maradékok akcióban:

https://www.canyon.c...dad43c3ad631ec1

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

az ilyet nem mindig egyszeru kinyomozni, mert  a vaz jol felerositi a hangot, es lehet nem is onnan hallod, ahol a problema van. egy ossztelosnal meg kulon elmeny :D

pasztorjt

pasztorjt

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok,

Két hete hajtok egy Nerve AL 8.0 típusú Canyont, ami 250 kilométerrel a pedáljaiban baromira elkezdett recsegni hajtás közben.

Először a nyeregszárra gyanakodtam, kitisztítottam, újrazsíroztam, de nincs változás, reccs-reccs-reccs , félek kettétörik alattam a váz.

Valamit elfelejtettem utánahúzni, esetleg a középcsapágy körül kellene nézelődnöm?

Tudom, még azért pár dolgot kipróbálhatnék, mielőtt itt picsogok, de nekem nagyon gyanús ez a két darabból álló nyeregcső, csak ma már nem volt időm nyereg nélkül is megtekerni.

Tapasztaltatok hasonlót?

Amúgy a bringa egy álom, új dimenziókat nyitott a kerékpározásban minden tekintetben... :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

itt az eurobike... az europai gyartok viritjak az uj modelleket :) canyon, cube, etc... ma frissitettek az oldalakat.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,153 posts

Nincs terv, pihen a garázsban.

Érdekelne? ;) Megvannak a singlespeed papucsok hozzá. :P

Még az is lehet. Középcsapágy mennyire recseg? :P PM?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

@zscs: Jók ezek a cangák,egységes az istálló! :) A szénalapú, nagykerekű On-One-nal mi a terv?

Nincs terv, pihen a garázsban.

Érdekelne? ;) Megvannak a singlespeed papucsok hozzá. :P

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,153 posts

@zscs: Jók ezek a cangák,egységes az istálló! :) A szénalapú, nagykerekű On-One-nal mi a terv?

• zscs likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

Hogy jó-e? Míg nem előzi meg 1-2 hónap használat, nem nyilatkozom. :P

Ultegra Di2-n gondolkoztam még, de egy nap bogarászás után kicsit elment tőle a kedvem, amit a műszaki leírásokban tettem. Próbáltam élőben előtte azt is, használat közben nagyon pöpec. Szóval, inkább a SRAM Red eTap lett.

Ez meg a másik cajga, tegnap mértem, pedállal kulacstartókkal 9.7 kg volt (kampós Kern halmérleggel mértem, ez +/- 50g pontosságú). Terralogic villa szervizre vár, így visszatettem a jó öreg fehér Rebát. Egész pofás azzal is szerintem. :)

45_2913.jpg

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts

Most mit nézzek egy eTAP-on vagy egy TRP HY/RD-n egy Canyon CX bringán?  :P Nagyon király, jó is?

Nálad a hajtókar mindig kilóg a sorból  :)  :rolleyes:

A TRP-n én is agyaltam mikor építkeztem/fejlesztettem de inkább megvettem Hylex-et. Ha valami oknál fogva váltó kellene, abba a Di2 rendszert lehet beleaplikálni hátra.

Gratulálok! 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

Elég egyedi cuccot építettem, úgy érzem. ;) A hajtókar piros színe kilóg sajnos, anno a fekete/stealth színű kart csak 30mm-es tengellyel lehetett kapni. Azóta már tudom, az is jó lett volna a spéci 4130-as méretű pressfit csapágyakkal (Hope, Acros stb. kínál ilyet).

44_9029.jpg

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Stumpy: a fékeket rendesen központosítani és beállítani teljesen zöldként sem volt 15 percnél több az alkatrészek doksijai vagy netes leírások alapján. Persze jó ha van valami primitív állványszerűséged, úgy kényelmesebb. A Trim beállítása is simán ment a Shimano magyar nyelvű használati utasítása alapján, amit a viszonteladóknak szánt, de arra több idő kellett, rá kellett kicsit érezni. Nem nagy dolog, szerintem próbáld előbb magadnak, ha sikerül jobb érzés és menni fog az út szélén is. :)
Szerelők, akik után még nem kellett szerelnem, nem nagyon vannak... :(

Edited by Szepy_lc8, 2016. August 09. - 11:51.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

sok kulonbseg nincs a mukodesben... :) en a monti utan a cx bringat is ripityomra szedtem, sok ujdonsag nem volt benne. csak a fekvalto komplikaltsaga lenyugozo - olajos fekkel, vmi elkepeszto szerkezet.

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 posts

Meg volt az első kis kör a géppel (26km). Tetszik nagyon tetszik :-) , a méret nem lett kicsi sőt az M-es valószínű nagy lenne. Örülök hogy rábeszéltettek a drágábbikra , tényleg elég komfortos még rossz utakon is. Az összeszerelésnél siethettek a fiúk mert szerintem jobban be lehetne állítani a váltót (kistányéron trim ellenére is beleér a 2 legkisebb fogaskeréknél ) , a hátsó kerék is néha mintha akadna ha megpörgetem kézzel , lehet hogy a fékpofa van túl közel hozzá vagy a freehub lenne hibás? Nem mindig jelentkezik a probléma.

Lehet elviszem egy helyi boltba nézzék át :huh: mert országútihoz nem értek .endurace_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Edited by Stumpy, 2016. August 04. - 19:03.

• Szepy_lc8 likes this

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts

Neki, talán 1.5 éve vehette, ha jól rémlik. Maratonokon is ment vele és nagyon halad. :)

https://www.strava.c...ities/635506468

Köszi. Az nem kifejezés, hogy halad.....

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

nem hangoztatom hogy tökéletes megoldás, mert akkor kevesebb kormányra szerelhetőt tudnék eladni :)

Nem is kell mert messze a tökéletestől :) Arra jó hogy mérjen/elérhető légy/zenét hallgass ha órákon keresztül mész ismert útvonalon viszont barangolásnál rendszeres navigációra túl macerás egyfolytában elővenni/kibugyolálni/visszabugyolálni a telót. A záras/keményebb műanyagos megoldások meg még megnagyítják a már így is alig elférő, egyre nagyobb átmérőjű okostelókat.

A következő nagy lyuk a piacban ezen a téren szerintem a szemüvegre, későbbiekben a szembe vetített "augmented reality" HUD. Csak idő kérdése mert most megint halad a VR, csak megint miniatürizálni kell és költséghatékonnyá tenni. Ez megoldaná a visszapillantótükröt is :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Srácok, bármelyik boltban kaptok zipzáras zacskót, ha abban van a telefon, nem lesz gond! Például: http://www.pack-cent...aras_tasakok/37

37_cipzaras_tasakok.jpg

Legalább 2 éve csúsztatom ilyenbe a telefonjaimat, a nylonon keresztül még kezelhető maradt mind a Samsung, mind az iPhone menüje SMS vagy üzenet írásához - persze telefonáláshoz, fotózáshoz érdemes kivenni.

Több tucatnyiszor áztam el vagy áztattam el, sosem érte víz a telefont ezekben. Szinte fillérekbe kerül és innentől kezdve pont teljesen mindegy, vízálló-e a telefon vagy sem...

nem hangoztatom hogy tökéletes megoldás, mert akkor kevesebb kormányra szerelhetőt tudnék eladni :)

de én is ilyet szoktam

igazából csak azért veszek már hagypmányos km órát mert nem tudok együtt élni a gps alapú cuccok rettenet pontatlan magasságmérésével.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Paszta erősen javallott, pláne ha nem 80kg alatti egyszálbél vagy. ;)
4-5Nm-rel kell meghúzni, én annyival csinálom és teljesen stabilan tartott 90kg felett is.

Gratulálok a "vashoz"! :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 posts

Megjött a bicaj :-) , seatpostra szoktattok kenni pasztát? Mekkora nyomatékkal kell meghúzni ?

Edited by Stumpy, 2016. August 03. - 18:19.

• Szepy_lc8 likes this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

Srácok, bármelyik boltban kaptok zipzáras zacskót, ha abban van a telefon, nem lesz gond! Például: http://www.pack-cent...aras_tasakok/37

37_cipzaras_tasakok.jpg

Legalább 2 éve csúsztatom ilyenbe a telefonjaimat, a nylonon keresztül még kezelhető maradt mind a Samsung, mind az iPhone menüje SMS vagy üzenet írásához - persze telefonáláshoz, fotózáshoz érdemes kivenni.

Több tucatnyiszor áztam el vagy áztattam el, sosem érte víz a telefont ezekben. Szinte fillérekbe kerül és innentől kezdve pont teljesen mindegy, vízálló-e a telefon vagy sem...