Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Arn gratulálok, jó választás! 

Több mint ideális kiegészítője a cx bringádnak!

Off: Én is gondolkoztam rajta de elvetettem, felnőtt létemre iszonyatos a kavarodás a fejemben a kerékpárjaim kapcsán, szégyellem is magam :). CX/adventure féle kerékpár kell, hatalmas a mosoly mikor azzal megyek terepen. Ez most nálam egy egyedi egysebességes gép amit mondjuk váltósra átépíteni nem akarok és sokba is kerülne (elektromos lehetne az Ultegra gyorsgombokkal, 1x11), felesleges lenne a merev 29-es 1x11 mellé. Jó sok pénzbe van, eladni nem lenne egyszerű. Egy Canyon Inflite jó lenne helyette.

Akkor még cserélhetném a mtb-t is valamire, ami jó lenne ha fully lenne ha már váltós lenne a cx :). Na de a SS is nagyon tetszik és erősít is rendesen ahogy azt kell. Értitek már? :)

Most marad minden mert jók a paripák nagyon. A ss cx-et fejleszthetném még szíjhajtással, és egy 29-es Canyon karbon váz is jöhetne ha marad a jelenlegi felállás :). Persze azt nem akciózzák és nem is olcsó, egy CF SL bringát mire kiárusítok ha a váz miatt megveszem....    

On

bocs, hogy belevau, de: a szíjhajtás igazi komoly öngól lenne. nekem is tetszik, nézegettem is, hogy nem olyan veszett drága, meg megoldható meg minden, de mondj egyetlen valós előnyt a lánccal szemben... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Arn gratulálok, jó választás! 

Több mint ideális kiegészítője a cx bringádnak!

Off: Én is gondolkoztam rajta de elvetettem, felnőtt létemre iszonyatos a kavarodás a fejemben a kerékpárjaim kapcsán, szégyellem is magam :). CX/adventure féle kerékpár kell, hatalmas a mosoly mikor azzal megyek terepen. Ez most nálam egy egyedi egysebességes gép amit mondjuk váltósra átépíteni nem akarok és sokba is kerülne (elektromos lehetne az Ultegra gyorsgombokkal, 1x11), felesleges lenne a merev 29-es 1x11 mellé. Jó sok pénzbe van, eladni nem lenne egyszerű. Egy Canyon Inflite jó lenne helyette.

Akkor még cserélhetném a mtb-t is valamire, ami jó lenne ha fully lenne ha már váltós lenne a cx :). Na de a SS is nagyon tetszik és erősít is rendesen ahogy azt kell. Értitek már? :)

Most marad minden mert jók a paripák nagyon. A ss cx-et fejleszthetném még szíjhajtással, és egy 29-es Canyon karbon váz is jöhetne ha marad a jelenlegi felállás :). Persze azt nem akciózzák és nem is olcsó, egy CF SL bringát mire kiárusítok ha a váz miatt megveszem....    

On

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mindenhol azt olvasom, hogy a "reverb" a standard mostanaban.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Egyébként dropper posttal milyen tapasztalatok vannak? Vannak ajánlott/kerülendő típusok, vagy a nevesebb gyártók (RockShox, Fox, stb.) már nem hibáznak?

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn, jó választás! Az az MK II gumi elég pöpec ám, ha szeretsz meredek, technikás traileken DH-zni. Kár, hogy nem ProTection, hanem a papír oldalfalú RaceSport.

+1 a dropper postra. ;)

Kerékszetten a tubeless szalagból 2 vagy akár 3 kört is tekerj körbe, mert a stiftes, nem hegesztett DT-k sajnos hajlamosak kicsit engedni a levegőt + nem eléggé passzentos a felni. +1 vagy +2 réteg szalaggal viszont a tubeless install is könnyebb.

no ez az, hogy nem szeretek meredek lejtokon dhzni :D eleg beszari vagyok lefele, a technikas resze nem gond, csak a meredekseg - altalaban ugy vagyok vele, hogy ahol fel tudok menni, ott le is. vagyis irom ugy, hogy szeretek joparszor vegigmenni ugyanott, mire rendesen engedem neki. nekem anno a dropper cso megvaltas volt.

azt hittem ez tobbszori korbetekeres inkabb nagy nyomasnal jon jol - cxen ugy kellett.

amugy schwalbenal meg mindig a snakeskin valo tubelessre? a rocket ron es a racing ralph is "komolyodott" annyit, hogy szerintem nekem jo lenne. az aktualis ralph mintat probaltam 29eren, a ron+ralph kombobol viszont csak a regirol van tapasztalat. de ha mar a continentallal jon, adok neki egy eselyt, a tubelesst sem eroltetem addig.

arn módosította - 2016. szeptember 07. - 10:24

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Arn, jó választás! Az az MK II gumi elég pöpec ám, ha szeretsz meredek, technikás traileken DH-zni. Kár, hogy nem ProTection, hanem a papír oldalfalú RaceSport.

+1 a dropper postra. ;)

Kerékszetten a tubeless szalagból 2 vagy akár 3 kört is tekerj körbe, mert a stiftes, nem hegesztett DT-k sajnos hajlamosak kicsit engedni a levegőt + nem eléggé passzentos a felni. +1 vagy +2 réteg szalaggal viszont a tubeless install is könnyebb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én még mindig nem tudok montizni, idei év is az országútiról szólt idáig, bár most vasárnap mentünk a Pilisben egy kört 2 haverommal. Persze ők csak kirándultak, nekem meg ezek a kövesebb terepek meglehetősen újak és szokatlanok, így bőven volt idejük várni rám. :)
Ezzel együtt nekem a 29-es Nerve nagyon bejött (2014-es 8.9). Így öregesen és ügyetlenül is egészen "látványos" helyeken el tudok menni vele. Ami kellene rá, az a kormányról piszkálható CTD kapcsoló párhuzamosan előre és hátra bekötve, bár most is csak kétszer nyúltam hozzá - elején közepesen volt, átraktam puhábbra később. A másik a szintén kormányról állítható dropper post. Mondjuk ha nem megyek vele évente 1000km-t sem terepen, addig felesleges kiadásnak érzem ezeket, de amikor ráülök akár csak 40km-re is, akkor ezek nagyon hiányoznak. :)
No majd ha látok rájuk valahol valami jó (50%-nál jobb) akciót, akkor talán... :)
A stealth szín nekem anno tetszett és most is bejön (nem kell csilivili), de ez a mostani kék teccősebb, azt kell mondjam.

Nem is árt, ha most már pontosan szállítanak, van mit behozni. Azért kell egy kis idő, amíg a tavalyi rendelésemet "elfelejtem". Bár nem egy szezonomat tették tönkre, de azért a szeptember végén feladott rendelés, amit 3 hétre ígérnek február végén megérkező bringával kissé meredek volt. Persze sem valami kis kedvezmény, sem semmi más "jóvátétel". Jól megy nekik...

akkor visszamondom - van bringam terepre, amugy is kiserleti jelleggel ulok vissza montira :)

a pdfen jovohet szerepel, remelem igy is lesz, mert en osszel is hasznalni szeretnem. a venasszonyok nyara az egyik legszebb bringas idoszak az erdoben.

jah, szep az a kek, de a feketevel sose lehet melleloni.

arn módosította - 2016. szeptember 07. - 10:02

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Én még mindig nem tudok montizni, idei év is az országútiról szólt idáig, bár most vasárnap mentünk a Pilisben egy kört 2 haverommal. Persze ők csak kirándultak, nekem meg ezek a kövesebb terepek meglehetősen újak és szokatlanok, így bőven volt idejük várni rám. :)
Ezzel együtt nekem a 29-es Nerve nagyon bejött (2014-es 8.9). Így öregesen és ügyetlenül is egészen "látványos" helyeken el tudok menni vele. Ami kellene rá, az a kormányról piszkálható CTD kapcsoló párhuzamosan előre és hátra bekötve, bár most is csak kétszer nyúltam hozzá - elején közepesen volt, átraktam puhábbra később. A másik a szintén kormányról állítható dropper post. Mondjuk ha nem megyek vele évente 1000km-t sem terepen, addig felesleges kiadásnak érzem ezeket, de amikor ráülök akár csak 40km-re is, akkor ezek nagyon hiányoznak. :)
No majd ha látok rájuk valahol valami jó (50%-nál jobb) akciót, akkor talán... :)
A stealth szín nekem anno tetszett és most is bejön (nem kell csilivili), de ez a mostani kék teccősebb, azt kell mondjam.

Nem is árt, ha most már pontosan szállítanak, van mit behozni. Azért kell egy kis idő, amíg a tavalyi rendelésemet "elfelejtem". Bár nem egy szezonomat tették tönkre, de azért a szeptember végén feladott rendelés, amit 3 hétre ígérnek február végén megérkező bringával kissé meredek volt. Persze sem valami kis kedvezmény, sem semmi más "jóvátétel". Jól megy nekik...

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Melyiket rendelted meg?

https://www.canyon.c...rve-al-8-0.html

ot... nekem igazabol tokeletes, csak harom dologba tudnek belekotni, illetve lehet valtoztatas lesz (majd proba utan):

- droppos cso

- mountain king gumi - nekem kicsit traktorgumi

- 3 tanyer elol - kettot preferalom regota

ami plusz, es nagyon orulok:

+ uj, 11es valtas-hajtas

+ slx fek a bugos xt helyett

+ 1700gos tubeless kerekszett

arn módosította - 2016. szeptember 07. - 09:36

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

no most ket het... ez volt a jel, rendeltem egyet  ;) remelem tenyleg meg is erkezik addigra.

pedalt vegulis nem rendeltem, mert azt neztem, hogy vannak trail pedalok is. megeri? amugy regota m540et hasznalok.

Melyiket rendelted meg?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

no most ket het... ez volt a jel, rendeltem egyet  ;) remelem tenyleg meg is erkezik addigra.

pedalt vegulis nem rendeltem, mert azt neztem, hogy vannak trail pedalok is. megeri? amugy regota m540et hasznalok.

Szuper! :) Pedálhoz nem tudok hozzászólni, nekem a monti = taposó pedál - DMR Vault, Nukeproof Horizont Pro Sam Hill, FiveTen cipôkkel. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn módosította - 2016. szeptember 07. - 07:31

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

ez azert sokmindentol fugg... hogyan, hol tekersz. az ember eloszor sokmindent bealdoz az ossztelos dolgoert, de aztan rajon, hogy annyira megse szukseges, sok helyen meg lehet oldani nelkule. nekem pl elegge be volt anno korlatozva, hogy merre tudtam tekerni, es az ossztelos egyszeruen olte a terepezes elvezetet, mert annyira monotonna tette a jol ismert terepeket, kisimitott mindent. volt, hogy kinomban a varosi ss bringammal mentem mar az erdobe, csak hogy tortenjen "vmi". a 29er jobban bevalt oda, es aztan ezert valtottam a meg puritanabb cxre. gyor kornyekere most is a cxet valasztanam.

viszont a bakonyban a ritkan latott terepeken nagy kiralysag volt (foleg droppos csovel), de oda ritkan jutottam el. most hogy berendezkedtem cxre, olyan helyre koltozunk masfel eve, hogy 10 percre van az erdo meg a hegyek. ujabban egyre gyakrabban gondolok a montira, hianyzik. viszont az is benne van a pakliban, hogy csak gyertyalang lesz a dolog, es megint raunok - tenyleg valtozatos terep kell, ami kihozza az adrenalinfaktort. most tikitakizom a karbon 29er es az ossztelos kozott. a cx mindenesetre marad mellettuk.

remeltem, hogy ezeket az elektronikus rendszereket gyorsan adoptaljak, es megvalosithato lenne a folyamatos jelfeldolgozas, hogy mindig a megfelelo modon alakitsa a felfuggesztesek karakterisztikajat a rendszer. sajnos ebben szinte semmi elorelepes nem tortent, ugyanugy kezzel kell mindent allitgatni, en pedig utalom, ha nincsen minden az aktualis helyzetnek megfeleloen a legjobb allapotban. folyamatosan kapcsolgattam ezeket.

Persze ez sokmindentôl függ. Én enduró motorról ültem át bicajra (mármint komolyabbra) elôször merevhátúra, ami OK volt addig amíg egy normáis össztelóst ki nem próbáltam. :) Hely itt van bôven ahol ki lehet használni, így a Strive mellé lett most a Nerve a hosszabb túrázósabb tekerésekhez a hegyekben, amikor olyan helyekre megyek ahová nem kell a 16 centi rugóút. :)

Lapierre/Ghost-nak van az E:I a hátuljához, meg a specinek a brain.

950sm07 módosította - 2016. szeptember 06. - 23:06

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nyeregcsô megy ösztönösen, legszívesebben az országútimra is tennék :) Kompresszió tekerési stílustól függ, terepen nekem az eleje gyakorlatilag mindig nyitva van, max ha néha kiállva tekerek akkor zárom, hátulja meg vagy nyitva vagy közép. Valamit valamiért vagy egyszerûség vagy rugózás... :) Nekem az utóbbi jobban bejött, az országútit is ritkán veszem elô mert felénk az aszfalt utak is inkább össztelóst kívánnak. :)

ez azert sokmindentol fugg... hogyan, hol tekersz. az ember eloszor sokmindent bealdoz az ossztelos dolgoert, de aztan rajon, hogy annyira megse szukseges, sok helyen meg lehet oldani nelkule. nekem pl elegge be volt anno korlatozva, hogy merre tudtam tekerni, es az ossztelos egyszeruen olte a terepezes elvezetet, mert annyira monotonna tette a jol ismert terepeket, kisimitott mindent. volt, hogy kinomban a varosi ss bringammal mentem mar az erdobe, csak hogy tortenjen "vmi". a 29er jobban bevalt oda, es aztan ezert valtottam a meg puritanabb cxre. gyor kornyekere most is a cxet valasztanam.

viszont a bakonyban a ritkan latott terepeken nagy kiralysag volt (foleg droppos csovel), de oda ritkan jutottam el. most hogy berendezkedtem cxre, olyan helyre koltozunk masfel eve, hogy 10 percre van az erdo meg a hegyek. ujabban egyre gyakrabban gondolok a montira, hianyzik. viszont az is benne van a pakliban, hogy csak gyertyalang lesz a dolog, es megint raunok - tenyleg valtozatos terep kell, ami kihozza az adrenalinfaktort. most tikitakizom a karbon 29er es az ossztelos kozott. a cx mindenesetre marad mellettuk.

remeltem, hogy ezeket az elektronikus rendszereket gyorsan adoptaljak, es megvalosithato lenne a folyamatos jelfeldolgozas, hogy mindig a megfelelo modon alakitsa a felfuggesztesek karakterisztikajat a rendszer. sajnos ebben szinte semmi elorelepes nem tortent, ugyanugy kezzel kell mindent allitgatni, en pedig utalom, ha nincsen minden az aktualis helyzetnek megfeleloen a legjobb allapotban. folyamatosan kapcsolgattam ezeket.

arn módosította - 2016. szeptember 06. - 22:41

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

ez a szallitasi ido amugy mennyire fix? szal elofordulhat, hogy azt irja, hogy x, aztan kesobb jon meg? mert ilyen ket het varakozas belefer, de ket honapot varjon ra, akinek hat anyja van.

ha reggelre lesz, akkor ez az en bringam, es rendelek egyet, ha nem, akkor nem.

Csúszás nincs fôleg a 2016-os modellekkel. Külföldi fórumokat is követem és mostanában csak olyant olvastam hogy elôbb jött meg mint ahogy visszaigazolták. Nekem egy héttel jött elôbb, a banki utalásos fizetés után pár nappal már úton volt.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

kompresszio elol, hatul, nyeregcso - ez az ami plusz. a valtas, fekezestol eltekintek, mert az van a tobbin is :) a cxben baromi sokra becsulom, hogy szinte csak a lancot olajozom.

Nyeregcsô megy ösztönösen, legszívesebben az országútimra is tennék :) Kompresszió tekerési stílustól függ, terepen nekem az eleje gyakorlatilag mindig nyitva van, max ha néha kiállva tekerek akkor zárom, hátulja meg vagy nyitva vagy közép. Valamit valamiért vagy egyszerûség vagy rugózás... :) Nekem az utóbbi jobban bejött, az országútit is ritkán veszem elô mert felénk az aszfalt utak is inkább össztelóst kívánnak. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez a szallitasi ido amugy mennyire fix? szal elofordulhat, hogy azt irja, hogy x, aztan kesobb jon meg? mert ilyen ket het varakozas belefer, de ket honapot varjon ra, akinek hat anyja van.

ha reggelre lesz, akkor ez az en bringam, es rendelek egyet, ha nem, akkor nem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mostanában átalában elôbb szállítják le a gépeket mint késôbb, nekem is elôbb jött meg a Nerve az augusztusi leárazáskor. Amúgy milyen öt bizbaszt kell folyamatosan tekeregetni? Én csak a pedált szoktam... :)

kompresszio elol, hatul, nyeregcso - ez az ami plusz. a valtas, fekezestol eltekintek, mert az van a tobbin is :) a cxben baromi sokra becsulom, hogy szinte csak a lancot olajozom.

arn módosította - 2016. szeptember 06. - 22:14

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

majdnem vettem egy nervet :) este meg raktarrol, mondom rendelek... ket hetre irta mar akkor. most meg oktober vege. nah itt szalltam ki a bulibol, elmegy az egesz osz, ugyanugy a cxet tekerem vegig. jo kontraszt lenne a cxhez... de az ossztelos dologban bizonytalan vagyok. mert marha jo lefele, de a karbantartasi igenye, meg az, hogy ot bizbazt kell folyamatosan tekergetni visszatart nemileg.

reggelre hatha meggondoljak magukat, en meg alszom ra egyet :D

Mostanában átalában elôbb szállítják le a gépeket mint késôbb, nekem is elôbb jött meg a Nerve az augusztusi leárazáskor. Amúgy milyen öt bizbaszt kell folyamatosan tekeregetni? Én csak a pedált szoktam... :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

majdnem vettem egy nervet :) este meg raktarrol, mondom rendelek... ket hetre irta mar akkor. most meg oktober vege. nah itt szalltam ki a bulibol, elmegy az egesz osz, ugyanugy a cxet tekerem vegig. jo kontraszt lenne a cxhez... de az ossztelos dologban bizonytalan vagyok. mert marha jo lefele, de a karbantartasi igenye, meg az, hogy ot bizbazt kell folyamatosan tekergetni visszatart nemileg. amikor eladtam az ossztelosat 2011ben, akkor sok szerepe volt ennek is benne.

reggelre hatha meggondoljak magukat, en meg alszom ra egyet :D

amugy erdekes a hasonlosag, szerettem a stumpit.

3_stumpjumper_2.jpg

arn módosította - 2016. szeptember 06. - 22:12