Egyébként dropper posttal milyen tapasztalatok vannak? Vannak ajánlott/kerülendő típusok, vagy a nevesebb gyártók (RockShox, Fox, stb.) már nem hibáznak?
Reverbbol nem vennek nem Stealth verziot, mert a taviranyito vezeteke a nyeregcso fejenel csatlakozik a csohoz, igy le-fel mozog a kivul vezetett vezetek. Van par olyan, amin a nyeregcso also reszenek a tetejenel csatlakozik a vezetek, peldaul a KS Lev.
Most nyaron egy Reverb Stealth-et vettem a Nerve 7.9-be. Egesz konnyu volt a taviranyito bedugdosasa a vazba, de szerencsere ezen a vazon me'g nem mentek ra arra, hogy minden bovden rejtve legyen vezetve. Mivel Connectmajig-os, a taviranyito levalasztasa es visszatevese sem tul bonyolult, bar a Sram hasznalati utmutatoban azt irjak, hogy a harmadik utan mar legteleniteni kell. A cso meretre vagasa es a taviranyito visszacsavarasa sem volt nehez, nem kellett utana legtelenitenem. Persze bovdenvagofogoval csinaltam, amit tenyleg nem tul szepen vagja el, mert megnyomja a csovet, ovalis lesz kisse. Jobb lett volna egy eles pengevel. Szoval egyszeru a beszereles, joval, mint ahogy gondoltam.
De a szervizelestol mar most irtozom, kezdve azzal, hogy milyen huje meretu villaskulcsok kellenek hozza (7, 9, 34 mm, persze allithatoval kivalthato, ha epp elfer, ja meg egy bitfejes nyomatekkulcs, hogy villaskulcs fejeket lehessen ratenni). Ajanlja a Sram, hogy ne zsirral kend be a nyeregcso vazban levo reszet, hanem friction paste-tel, amit idehaza leginkabb karbon zsirnak hivnak, de a Canyon is kuldott ilyet a bicajjal. A kis szurke zacsko, rajta az assembly paste szoveggel. Mikor osszeraktam a bringat, akkor nem tudtam mire hasznalni, mert egy szal karbon cuccom sincs, igy jol elraktam valahova, de most megtalaltam.
A reverb getto szerelesrol egy finn srac tapasztalatai: t3mppu.kapsi.fi/2016/01/04/rockshox-reverb-rebuild-without-reverb-bleed-tools/
A 420 mm hosszut valasztottam, bar epp eleg lett volna a 380-as is, de akkor epp csak 8 centi resz maradt volna a vazban, ami epp a minimum. Erdekes, a tobbi allithato nyeregcsonel 10 centis minimumot adtak meg.
Eddig nem mentem tul sokat az uj nyeregcsovel, sot ahol jottem meredek es sziklas lefelen (Naszaly tetejerol a banya fele a sarga kor jelzesen), ott nem ereztem, hogy hu, de megbatorodtam volna, igaz eloszor jartam arra. De mar egy rovidebb ut utan is latni osszegyult olajat a nyeregcso felso becsuszo reszen. A kotyogasa me'g minimalis, menetkozben nem tunik fel.
A taviranyitoval viszont jol beszopattam magamat, mert bal oldalit vettem, hogy majd ott jo lesz, mert az elso valtot kevesebbet nyomkodom, de azt elfelejtettem, hogy ha a kar kormany felett van, akkor nagyon kicsavart nagyujjal lehet csak benyomni es serulekenyebb egy esesnel. Vegul attettem jobb oldalra, a markolat es a fekkar koze, de az slx valtokart kicsit beljebb kellett tolnom es feljebb all a taviranyito kabele miatt. Sokkal egyszerubb egyszer akarhanyas rendszeren, elso valto nelkul, de mivel nem kopott me'g el a mostani 2x10-es rendszerem, minek cserelnem le.
Igy utolag inkabb 9point8 nyeregcsovet vennek, sokkal jobban varialhato a taviranyito karja, meg kurvara dicserik a pinkbike-on: m.pinkbike.com/news/9point8-fall-line-dropper-post-review-2015.html. Kar, hogy a bike24-en 500 euro korul van, mig Kanadaban 400 dollar.