Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Most mit nézzek egy eTAP-on vagy egy TRP HY/RD-n egy Canyon CX bringán?  :P Nagyon király, jó is?

Nálad a hajtókar mindig kilóg a sorból  :)  :rolleyes:

A TRP-n én is agyaltam mikor építkeztem/fejlesztettem de inkább megvettem Hylex-et. Ha valami oknál fogva váltó kellene, abba a Di2 rendszert lehet beleaplikálni hátra.

Gratulálok! 

SRAM Red eTap-ról egy rossz szót nem tudnék írni - a magas árán kívül talán. Nagyon beVÁLT! :)

Gyors és pontos, installálni bruttó 15 perc volt mindenestől. Hátsó akksi 3 hónapig bírta koppra merülésig (villogó alró piros led és Battery level critical felirat a Garmin 520-as fejegységen), ez természetesen nyaralás közben történt:), de csak megcseréltem az első és hátsó akkut és még simán mentem egy 150 km-es túrát, végig működött.

Állítólag az átdobó lassabb, mint a Di2 átdobója. Szerintem meg gyorsabb, mint ahogy én váltanék egy manuális váltóval. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nemrég haverokkal tekertem, Speci Epiccel jöttek. A Nervet kipróbálták, azt mondták, hogy sokkal rövidebb, jobban felegyenesedve ültek rajta, a Speci meg nyújtózkodósabb. Gondolom az Epic inkább XC, míg a Nerve kényelmesebb, univerzálisabb geo.

A pozicio egyertelmuen turageo... Bar egy setbackes nyeregcsovel sokat nyulna a cockpit. Ez a bringa nem a hatekonyagrol es a teljesitmenyrol szol, igazi kenyelmes elmenybringa, mindenes.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Nemrég haverokkal tekertem, Speci Epiccel jöttek. A Nervet kipróbálták, azt mondták, hogy sokkal rövidebb, jobban felegyenesedve ültek rajta, a Speci meg nyújtózkodósabb. Gondolom az Epic inkább XC, míg a Nerve kényelmesebb, univerzálisabb geo.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Vajon 2017-re miért nevezték át a Nerve szériát Neuronra?

canyon.com/en-hu/mtb/neuron/

Valszeg mert ez sokkal inkabb trail bike mar (drop cso, 34es villa, nehezebbek is), a nerve meg volt amolyan xc-am keverek volt eredendoen. Ezt meg is erositem, mert a speci pitchem vaza (akkor meg enduro) volt hasonloan "tankos". Bar altalanosan jellemzo, hogy minden monti felfele mozdult, korabban elkepzelhetetlen volt, hogy egy xc bringara 72cmes kormanyt tesznek. Pl a 2010es fsr stumpim 140et mozgott, de sokkal filigranabb bringa volt.

Szerencsere a szogekkel finoman bantak, igy azert a jo iranyithatosag es tekerhetoseg megmaradt.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Vajon 2017-re miért nevezték át a Nerve szériát Neuronra?

canyon.com/en-hu/mtb/neuron/

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Én is lestem a sztárok kerékpárjait.

Szép a lopakodó (tank) arn!

Lesz még újdonság, bár lehet csak én nem láttam eddig:

Exceed CF SL

Canyon_Exceed-CF_affordable-carbon-hardt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Katusha és Movistar versenybringák:  canyon.com/en/factory-outlet/original-pro-bikes/

Ez allat, hogy igy kirakjak... :) erdekes latni, hogy ki milyen stucni, kormany, etc valasztassal megy.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Katusha és Movistar versenybringák:  canyon.com/en/factory-outlet/original-pro-bikes/

mail-box

mail-box

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Sziasztok,

Exceed-ről vélemény valakinek?

Esetleg használ vki ilyet?

Köszi,

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

2mw6upu.jpg

• Szepy_lc8 kedveli ezt

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis infót szeretnék kérni, hátha vkinek van már ilyennel tapasztalata.

A svájci oldalukon is elég jó akció van pl a Tobel CF SL 7.9-re. Gondoltam rendelek egy ilyen bringát svájci szállítással. A feltüntetett árak netto árak, és forgalmi adót nem tartalmaznak. Van tapasztalatotok, hogy ilyenkor mikor, hol kell fizetni a MWST-t? A megrendelés véglegesítéséig elmentem, de a rendszer nem adja hozzá.

Igen, tudom, kérdezzem meg őket. Megtettem, de csak pár napon belül küldenek választ, addigra meg lehet, hogy elfogy az akció bringa :)

Én utalással szoktam fizetni, a rendelés visszaigazolása után küldik a számlát. Az komplikációk - és egy fillér bukta - nélkül törölhetô.

• Kisherceg kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

A svájci oldalukon is elég jó akció van pl a Tobel CF SL 7.9-re. Gondoltam rendelek egy ilyen bringát svájci szállítással. A feltüntetett árak netto árak, és forgalmi adót nem tartalmaznak. Van tapasztalatotok, hogy ilyenkor mikor, hol kell fizetni a MWST-t? A megrendelés véglegesítéséig elmentem, de a rendszer nem adja hozzá.

Igen, tudom, kérdezzem meg őket. Megtettem, de csak pár napon belül küldenek választ, addigra meg lehet, hogy elfogy az akció bringa :)

vam nincs ra? rendeld meg, fizesd ki paypallal aztan max refund.

arn módosította - 2016. szeptember 21. - 15:30

vamrich

vamrich

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mik a tapasztalatok, minden évben van a Canyonnál ilyen nagy mértékű árengedmény?

Minden cegnel modellvaltasnal van arcsokkentes, augusztus-szeptemberre erdemes a bringavasarlast idoziteni.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mik a tapasztalatok, minden évben van a Canyonnál ilyen nagy mértékű árengedmény?

Szezon végén általában amikor raktárat kell üríteni a következô évi modelleknek. De hogy melyik modell melyik változata mennyire lesz leértékelve és milyen méretben érhetô el az lutri.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ki lehetett most fogni az tuti. Én sem terveztem venni mégegy gépet de nem tudtam ellenállni a Nerve 7.9-nek 1500-ért. Mindenesnek kiváló, nem az endurót használom mindenre mert abba már beletekertem 3400km-t tavaly november óta...

Viszont a fekete Fox villák nekem nagyon bejönnek az újakon. :)

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

amit en vettem, az is 1600... az aktualis modell, igaz droppos csovel, es 34es villaval, de alacsonyabb felszereltseggel 2600, mesben meg van...

Ki lehetett most fogni az tuti. Én sem terveztem venni mégegy gépet de nem tudtam ellenállni a Nerve 7.9-nek 1500-ért. Mindenesnek kiváló, nem az endurót használom mindenre mert abba már beletekertem 3400km-t tavaly november óta...

Viszont a fekete Fox villák nekem nagyon bejönnek az újakon. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Azt a rohadt... ez "ingyen" van.

amit en vettem, az is 1600... az aktualis modell, igaz droppos csovel, es 34es villaval, de alacsonyabb felszereltseggel 2600, mesben meg van...

arn módosította - 2016. szeptember 16. - 10:30

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok alacsonyabb 6-8cm-rel:

https://www.canyon.c...rve-al-6-0.html

Azt a rohadt... ez "ingyen" van.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

22.5mm belul a felni, a stans tapebol meg van 21es es 25os. melyiket? 

pl a ztr arch exhez is a 25oset javasoljak, pedig az csak 21mm belul.

25mm