Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem vhogy mas tapasztalatom van a becsi garozasrol... igaz nem bringa. routerrel harom honapig kb semmit se kezdtek, egyreszt reg vettem addigra masikat, illetve en leveleztem le a gyartoval a dolgot, ok kuldtek nekem egy cseredarabot. vagy az amazonos jatekkal kapcsolatban hiaba van ket ev gar, az amazonon nem lehet segitseget kerni, a gyarto meg az amazonra mutogat, hogy intezzem el ott. de irhatnam a giant hivatalos kereskedojet, aki nem igazan mozgatta magat, hogy segitsen az altala kepviselt brand garoltatasaban (igaz nem toluk volt a bringa), es a scottot is nemetorszagbol rendeltem, mert minimalis segitseget sem voltak kepesek nyujtani a bringa megvasarlasakor (rovidebb gyari stucnit akartam).

a 20-30 evvel ezelotti "elso a vasarlo" mentalitas mar itt is a habokban van, talan egy fokkal lelkesebbek az eladok, mint otthon - megvaltozott a vilag.

az atkosban meg utana egy darabig a fogyasztovedelem sokkal szigorubb volt - volt ket het a javitasra, negy het cserekeszulekkel, es utana ujrakezdodott a gar. hude messze kerultunk ettol smile.png

jövöre szigorúbbak lesznek a szabályok (bár pl pont az elektromos kerékpár kivétel )

https://www.portfoli...-1-jevel-458454

https://www.pwc.com/...kedok-2021.html

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mint már írtam, én a Cube karbon vázammal vagyok hasonló szituban, 3 hónapig tartott a vázam kiküldése Germániába és visszakapása - majd közölték hogy szerintük semmi baja. De hogy recseg-ropog hajtáskor arra sem jött (értelmes) válasz, szerintük a védőfólia a váz alsócsövén a hibás. Mindegy...Szóval elméletem szerint mi pont kifogtuk a nagy f...t, márpedig az időponttal. Mivel a vírus miatt valami oknál fogva megőrült az egész világ és rávetődött a kerékpárokra. Kb májusra-júniusra lerabolták a bringaboltokat és nagykereket, így szerintem idén szó szerint még a polcokat is lesöpörték a nagykerek, gyártói raktárak és azt is el tudták adni amit a lapáton találtak.

Én ebben (is) látom a garis problémánk + összeesküvés elméletem szerint a magyar piac nekik kb zéró, nulla. Ez nekik a Balkán, nem érdekli őket. Haverom Bécsben vett több felső kategóriás bringát és mikor garis gondja volt, az úgy működött, mint legmerészebb álmainkban. Repedt a fully hátsó háromszöge? Már nem is volt garis? Kicserélték az egész vázat! Gari után eltört a wcs nyeregcső később meg a stucni? Polcról cserélte, dobozost adott és azt mondta a vevő elégedettsége neki a fontosabb, majd miután mi elégedetten távoztunk ő leveszekszi a nagykerrel a dolgot. (Bécs, Mountainbiker)

Ok, drága bringák voltak boltból és nem interneten rendelt cuccok, mint az én vázam vagy a Canyon bringák. Ebben benne van hogy nyerünk a vételkor de sanszosabb a garis probléma ilyen kezelése.

nekem vhogy mas tapasztalatom van a becsi garozasrol... igaz nem bringa. routerrel harom honapig kb semmit se kezdtek, egyreszt reg vettem addigra masikat, illetve en leveleztem le a gyartoval a dolgot, ok kuldtek nekem egy cseredarabot. vagy az amazonos jatekkal kapcsolatban hiaba van ket ev gar, az amazonon nem lehet segitseget kerni, a gyarto meg az amazonra mutogat, hogy intezzem el ott. de irhatnam a giant hivatalos kereskedojet, aki nem igazan mozgatta magat, hogy segitsen az altala kepviselt brand garoltatasaban (igaz nem toluk volt a bringa), es a scottot is nemetorszagbol rendeltem, mert minimalis segitseget sem voltak kepesek nyujtani a bringa megvasarlasakor (rovidebb gyari stucnit akartam).

a 20-30 evvel ezelotti "elso a vasarlo" mentalitas mar itt is a habokban van, talan egy fokkal lelkesebbek az eladok, mint otthon - megvaltozott a vilag.

az atkosban meg utana egy darabig a fogyasztovedelem sokkal szigorubb volt - volt ket het a javitasra, negy het cserekeszulekkel, es utana ujrakezdodott a gar. hude messze kerultunk ettol :) 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Canyontól függetlenül: egy gyártó valódi hozzáállása pont akkor válik igazán láthatóvá, mikor egy hasonlóan kis piacról érkezett vevőnek támad garis gondja. Persze érthető, ha a zsírosabb s_gget nyalja egy cég, csak nem kell meglepődni az esetleges következményeken. Már ha egyáltalán tudatosul...

Canyon: nekem sosem volt szimpatikus, nyilván ezután sem veszek tőlük semmit. 🤭

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mint már írtam, én a Cube karbon vázammal vagyok hasonló szituban, 3 hónapig tartott a vázam kiküldése Germániába és visszakapása - majd közölték hogy szerintük semmi baja. De hogy recseg-ropog hajtáskor arra sem jött (értelmes) válasz, szerintük a védőfólia a váz alsócsövén a hibás. Mindegy...Szóval elméletem szerint mi pont kifogtuk a nagy f...t, márpedig az időponttal. Mivel a vírus miatt valami oknál fogva megőrült az egész világ és rávetődött a kerékpárokra. Kb májusra-júniusra lerabolták a bringaboltokat és nagykereket, így szerintem idén szó szerint még a polcokat is lesöpörték a nagykerek, gyártói raktárak és azt is el tudták adni amit a lapáton találtak.

Én ebben (is) látom a garis problémánk + összeesküvés elméletem szerint a magyar piac nekik kb zéró, nulla. Ez nekik a Balkán, nem érdekli őket. Haverom Bécsben vett több felső kategóriás bringát és mikor garis gondja volt, az úgy működött, mint legmerészebb álmainkban. Repedt a fully hátsó háromszöge? Már nem is volt garis? Kicserélték az egész vázat! Gari után eltört a wcs nyeregcső később meg a stucni? Polcról cserélte, dobozost adott és azt mondta a vevő elégedettsége neki a fontosabb, majd miután mi elégedetten távoztunk ő leveszekszi a nagykerrel a dolgot. (Bécs, Mountainbiker)

Ok, drága bringák voltak boltból és nem interneten rendelt cuccok, mint az én vázam vagy a Canyon bringák. Ebben benne van hogy nyerünk a vételkor de sanszosabb a garis probléma ilyen kezelése.

Valóban kb az a magyar piac, de még a cseszkóhoz  viszonyitva is. Ettől független én már láttam olyat is (itthon) hogy 2 év múlva az eggyel jobb vázat kapta az ember meg még ami közben változott szabványilag azt is adták (még hajtóművet is). Többnyire nagyjából a kereskedőn múlik, (csak sajna ittho sok  a dilettáns a szarrágó meg a sóher ...vagy mind3 együtt)  én is cseréltem volna úgy vázat hogy szétbontok egy dobozost és majd levivom a nagykerrel, más kérdés a srác nem kérte mert már nem volt olyan színű. 

na on

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Marci

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Ha ez ennyiben marad nagyjából (nagyjából: nem olyan vázat kapsz mint amilyen tönkrement, vagy újabbat) akkor elég szomorú a dolog. Azt lenyeltem, hogy hosszas az átfutási időszak, de ez már nem az a kategória. Igaz ha megint repedne a vázam akkor többet nem vennék Canyon-t, bár nagyon csípem a cég termékeit. 

Már többször kattintottam AL Gravel modellre, arra mehetne a gyerekülés is.  

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

ha cserelik, es nem javitjak, ugyanolyat kell kapnod, vagy elonyosebbet. ez van a torvenyben.

Én is így tudom. De próbálkoznak.

Mindenesetre óriásit csalódtam a Canyonban.

Legszebb, miután felajánlja a Service Center levélben a női vázat, illetve nem tudom milyen vázat, ez az utolsó gondolata: We would be happy if you visit our online store at www.canyon.com soon again.

Azért ez elég cinikus.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

B2B cégek előnye és hátránya

• ultio likes this

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha cserelik, es nem javitjak, ugyanolyat kell kapnod, vagy elonyosebbet. ez van a torvenyben.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Érdekességképpen.

Ugye a 2017-es Canyon Spectral vázam megrepedt. Nem nagyon, de látszik, ott van. A vázra 6 év garanciát adnak.

Küldtem hibajegyet a Canyonnak, képekkel, ahogy kell.

Ma jött meg a válaszuk.

A 2017-es M-es váz helyett felajánlanak egy 2014-es női vázat smile.png .

Vagy pedig válasszak az S-es vázakból (nem tudom, milyen évjárat), mert abból több választék van.

Szerintük ez a 2 opció van.

Természetesen írtam újabb levelet, hogy komolyan gondolják-e.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Bennem is felmerült mikor elrepedt és rendeltem az újat, hogy kell-e nekem ez a Canyon dolog újra. 

Aztán kellett mert:

• Nagyon bevált a geo és az akkori AL SLX meg a CF SL szinte ugyan az volt
  • Cserélték, tehát lehet hosszadalmas a procedúra, de a távoli Németországból kicserélték a 3-4 éves vázamat egy újra, ráadásul sokkal frissebb modellre (eladtam jó pénzért, azonnal vitte valaki)
  • Árban, még 2 évvel ezelőtt a Canyon nagyon jó volt
  • Az esetleges repedést leszámítva a minőségre nem lehet panasza senkinek (súly, geo, gyártás, stb). Nyilván kapásból minden sz@r lesz ami elreped... 
  • Van full fekete modell (tudjátok, nekem az autóm tetőkárpitja is, valaki kiakadt itt ezen biggrin.png. Igaz amit most rendeltem abba nem rendelhető fekete csak elvetemült felárért szóval maradt a "hagyományos", sírás lesz vége rolleyes.gif

jelen. ;)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Bennem is felmerült mikor elrepedt és rendeltem az újat, hogy kell-e nekem ez a Canyon dolog újra. 

Aztán kellett mert:

• Nagyon bevált a geo és az akkori AL SLX meg a CF SL szinte ugyan az volt
  • Cserélték, tehát lehet hosszadalmas a procedúra, de a távoli Németországból kicserélték a 3-4 éves vázamat egy újra, ráadásul sokkal frissebb modellre (eladtam jó pénzért, azonnal vitte valaki)
  • Árban, még 2 évvel ezelőtt a Canyon nagyon jó volt
  • Az esetleges repedést leszámítva a minőségre nem lehet panasza senkinek (súly, geo, gyártás, stb). Nyilván kapásból minden sz@r lesz ami elreped... 
  • Van full fekete modell (tudjátok, nekem az autóm tetőkárpitja is, valaki kiakadt itt ezen biggrin.png. Igaz amit most rendeltem abba nem rendelhető fekete csak elvetemült felárért szóval maradt a "hagyományos", sírás lesz vége rolleyes.gif

Edited by karakoram, 2020. November 10. - 13:44.

• Rabbit likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azt gondolom, hogy van ok az aggodalomra, aztán majd meglátjuk. Az a tapasztalatom, hogy inkább a (bringás) súly(a), mintsem a beletett kilométer dönt. 

szerintem meg a beletolt watt és tecnika.

bizonyos határig egy nehéz de nem annyira erős  bringás (nyilván nem 120 pluszról beszélünk) sokkal kevésbé destruktiv mint egy 73 kilós önjelölt Chris Hoy aki nagy tányér konuszon tolja fel a kiscellin. Egyébként elterjedtségéhez képest soknak tűnik az amortizált váz a márkából. Nyilván itt jelenlévők sokat is használják, nem hasonlitható az átlagos honi bringák futásteljesitményéhez, de kb egész bringaipari pályafutásom során nem sokkal több repedt vázat láttam , pedig pár ezerrel volt dolgom igy vagy ugy.

• Kisherceg likes this

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Remélem nem lesz félreérthető, nem piszkálni akarok senkit, inkább csak amolyan "hangosan" gondolkozás: nyilván az itt leírt három repedt váz nem reprezentatív, de azért ez elég gáz, nem? Ennyi idősen, ennyi futással én nem venném természetesnek, hogy "élettartama végére ért". Anno a Boomer vázam többet* bírt ki, pedig nem volt benne több anyag szerintem, és még a hőkezelést is elspórolták.

(*Akkoriban még sokat tekertem. Bár sosem számoltam és írtam össze.)

Egyetértek veled.

Mindennel együtt 85 kg lehetek! Rendeltetésszerűen használtam a Spectralt. Teljesen jó állapotban van. 

Abszolút gáz, hogy elrepedt a váz. Illetve kezd repedni.

Mi lett volna, ha igazán használom? Mert talán az idei évben voltak olyan bicajozásaim, ahol talán megközelítette a tudásom a bicaj tudását.

Szóval elég gáznak tartom.

A Canyon ügyfélszolgálata pedig jelenleg minősíthetetlen.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Én sem vonok le semmi következtetést de haver Lux karbon fullyja is eltört 2 év után (kicserélték a vázat) + másik haver alu Neuron fullyja van épp elrepedve (láncvilla, már nem garis). Másik haver meg bőven 100+ kilós és a Grand Canyon alu merev vázas bringájának meg semmi baja. Ma már nem építik túl a dolgokat, én meg sem lepődök ezeken a repedt váz témákon. Trek-ről is hallottam már annyi horror sztorit, haver karbon Scott fully-ja is kifongott, azt sem cserélték...

(Én meg épp egy Cube karbon vázzal szopok, recseg-ropog a váz mikor hajtom, megjárta Németországot, elvileg a gyártóval is megnézették- szerintük semmi baja. És ez a procedúra több mint 3 hónapig tartott)

Azt gondolom, hogy van ok az aggodalomra, aztán majd meglátjuk. Az a tapasztalatom, hogy inkább a (bringás) súly(a), mintsem a beletett kilométer dönt. 

A saját kísérletem sem lesz reprezentatív, de ha 3 évet bír a váz 85 kiló alatt, akkor morcos leszek. (ez most esetemben 10e terep km-t jelent egyébként, de ki tudja, mit hoz a jövő. ) 

(bezzeg a decathlon-os sora-s aluvázas outit üti a magyar út, és egész télen fent van a görgőn (3 éves viszonylatban kb. 15e km ) és hang nélkül teszi a dolgát, csak az ezer forintos láncokat cserélgetem rajta)   

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sima egyszerű Shimano press-fit. De biztosan nem az a rossz, mert kizárni a hibát kicseréltem a középcsapit egy kínai jóságra és azzal is ugyanazt a hangot adta. A Cube-nál az a furcsa, hogy az alsócsövön a gyári védőfólián pókhálószerű repedések jelentek meg de lehúzva a  fóliát nem nagyon látni semmi, megnyomva a vázat nem érezni semmit.

Marci

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Én sem vonok le semmi következtetést de haver Lux karbon fullyja is eltört 2 év után (kicserélték a vázat) + másik haver alu Neuron fullyja van épp elrepedve (láncvilla, már nem garis). Másik haver meg bőven 100+ kilós és a Grand Canyon alu merev vázas bringájának meg semmi baja. Ma már nem építik túl a dolgokat, én meg sem lepődök ezeken a repedt váz témákon. Trek-ről is hallottam már annyi horror sztorit, haver karbon Scott fully-ja is kifongott, azt sem cserélték...

(Én meg épp egy Cube karbon vázzal szopok, recseg-ropog a váz mikor hajtom, megjárta Németországot, elvileg a gyártóval is megnézették- szerintük semmi baja. És ez a procedúra több mint 3 hónapig tartott)

Abban a Cube vázban milyen középcsapágy van? Első generációs Cannondale F-Si-vel szívok emiatt (bb30 angry.png angry.png) , már rakattam bele 150 dolláros csodaközéprészt is és az sem oldotta meg a problémát. El nem tudom képzelni honnan jöhet az őrjítő recsegés. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Remélem nem lesz félreérthető, nem piszkálni akarok senkit, inkább csak amolyan "hangosan" gondolkozás: nyilván az itt leírt három repedt váz nem reprezentatív, de azért ez elég gáz, nem? Ennyi idősen, ennyi futással én nem venném természetesnek, hogy "élettartama végére ért". Anno a Boomer vázam többet* bírt ki, pedig nem volt benne több anyag szerintem, és még a hőkezelést is elspórolták.

(*Akkoriban még sokat tekertem. Bár sosem számoltam és írtam össze.)

Edited by Kisherceg, 2020. November 08. - 11:43.

• ultio likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

+1

gyujts egy uj bringara, a regi maradekat meg add el. en ezert szeretek 3 evente cserelgetni, onnantol mar mindig nyugos vmi, ha meg cserelni kell, van hogy az sem egyszeru, mert uj szabvany, modell, stb van azota.