Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Jaja, páromé egyébként, nagyon örül neki!

Gyárilag nagyon könnyű, meglepődtem rajta rendesen. Akit érdekel, pedál nélkül kerek 10 kilót mértünk +/- 50 gramm. Úgy, hogy a kerekekben még belső van, szóval nem tubeless és hátul az a 10-42-es sor ~400g + mögötte ott van egy randa műanyag. Amit azóta már leszedtem.

Frankó! :) Érdekes az Aspen-Ikon ebben a felállásban, ránézésre én fordítva gondoltam volna - bár XC gumikban nem vagyok járatos.

950sm07 módosította - 2017. április 12. - 11:21

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Jaja, páromé egyébként, nagyon örül neki!

Gyárilag nagyon könnyű, meglepődtem rajta rendesen. Akit érdekel, pedál nélkül kerek 10 kilót mértünk +/- 50 gramm. Úgy, hogy a kerekekben még belső van, szóval nem tubeless és hátul az a 10-42-es sor ~400g + mögötte ott van egy randa műanyag. Amit azóta már leszedtem.

IMG_1762.jpg

• marton és Szepy_lc8 kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Wow!

Lássuk-lássuk!

Ment pü.

A Strava fiókjában már van kép a bicajról  :) .

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Wow!

Lássuk-lássuk!

Ment pü.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ez meg mi lehet!? :)

IMG_1760.jpg

vamrich

vamrich

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Kaptam a Canyon-tól egy alkatrész ábrát/listát a Grand Canyon CF vázakhoz, hátha valakinek még jól jön. ;)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Meguntam, megnéztem jobban. Az alsó váltógörgő műanyag "futófelülete" lepattant a fém csapágy részről pár mm-t az egyik oldalon - ettől imbolygott a műanyag rész és a lánc néha beleért a kanálba. Kézzel vissza tudtam pattintani a műanyagot, utána már nem volt vele gond.

Ez mennyire gyakori? Görgő most már cserés, mert legközelebb ez még könnyebben megtörténhet?

Nálam is előfordult kétszer talán, visszapattintottam és utána semmi baja, elhasználtam amig el nem koptak a fogak. XT görgőszett €10, középcsapágy, fékpofák, láncok, váltófül, 11/13T sor meg ilyesmi, ezekből mindig érdemes tartani egy tartalékot.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az hittem veterán... :)

Szlovákiában az!  :) Üdv a klubban!

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Az a Master3 ;)

Az hittem veterán... :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Az a Master3 ;)

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

A fiatalok közt nagyon sok óriási tehetség van, röhögve körbe bicajozzák akár egy rollerrel is az ilyen őskövületeket, mint amilyen én vagyok! (hja, bizony, lassan Master2...)

Nem tudom mennyi a Master2 de én idén voltam 50... :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Hát én csak azt tudom hogy én hogyan érzem különbözô bicajokkal. De attól még olyan lefelékben ahol én pénzért sem ülnék merevre, lehet hogy egy 16 éves kölyök egy full merevvel gyorsabb lenne mint én az endúróval. :)

A fiatalok közt nagyon sok óriási tehetség van, röhögve körbe bicajozzák akár egy rollerrel is az ilyen őskövületeket, mint amilyen én vagyok! (hja, bizony, lassan Master2...)

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Pedál:  Köszönöm a tanácsot, kipróbáltam végre normálisabb körülmények között is, nagyon bejött ez óccókínai műanyag platform. Jó nagy, ami 46-os lábbal, 47-es cipőkkel nem hátrány. A rendes tüskék jól tartják a cipő talpát, nem egy lecsúszós fajta, pedig nem speckó a cipő - csak egy olcsó, aránylag sima talpú sportcipő.

Tegnap eléggé váratlan dolog történt, kíváncsi vagyok mennyire gyakori.
Dobogókőről lefelé a kéken jöttünk, azon is van pár kisebb kavics. Éppen éreztem magamban az erőt, így gyakorlásképpen párat igyekeztem megugrani. Az egyik után hangos és pár másodpercig tartó éles recsegést hallottam. Az aszfaltra leérve megnéztem, de sehol semmi felütés, nem értettem a dolgot. Utána már csak az aszfalton tekertem a Kisrigóig, de a lánc folyamatosan ciripelt hátul, mint amikor rosszul van beállítva az első váltó. Már azt hittem valahogy a bovden állítódott el (mondjuk a hátsó rugóstag max félig ült össze, meg amúgy is XT Shadow + - merevítős a hátsó váltóm), de hiába állítgattam menet közben, ciripelt végig.
Meguntam, megnéztem jobban. Az alsó váltógörgő műanyag "futófelülete" lepattant a fém csapágy részről pár mm-t az egyik oldalon - ettől imbolygott a műanyag rész és a lánc néha beleért a kanálba. Kézzel vissza tudtam pattintani a műanyagot, utána már nem volt vele gond.

Ez mennyire gyakori? Görgő most már cserés, mert legközelebb ez még könnyebben megtörténhet?

Valószínû belengett a lánc, ferdén ment rá és megfeszítette a görgôt. Én vennék egy párat készenlétbe aztán ha ismétlôdik kicserélném. Asszem 10€ egy pár, nem vészes...

• Szepy_lc8 kedveli ezt

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Pedál:  Köszönöm a tanácsot, kipróbáltam végre normálisabb körülmények között is, nagyon bejött ez óccókínai műanyag platform. Jó nagy, ami 46-os lábbal, 47-es cipőkkel nem hátrány. A rendes tüskék jól tartják a cipő talpát, nem egy lecsúszós fajta, pedig nem speckó a cipő - csak egy olcsó, aránylag sima talpú sportcipő.

Tegnap eléggé váratlan dolog történt, kíváncsi vagyok mennyire gyakori.
Dobogókőről lefelé a kéken jöttünk, azon is van pár kisebb kavics. Éppen éreztem magamban az erőt, így gyakorlásképpen párat igyekeztem megugrani. Az egyik után hangos és pár másodpercig tartó éles recsegést hallottam. Az aszfaltra leérve megnéztem, de sehol semmi felütés, nem értettem a dolgot. Utána már csak az aszfalton tekertem a Kisrigóig, de a lánc folyamatosan ciripelt hátul, mint amikor rosszul van beállítva az első váltó. Már azt hittem valahogy a bovden állítódott el (mondjuk a hátsó rugóstag max félig ült össze, meg amúgy is XT Shadow + - merevítős a hátsó váltóm), de hiába állítgattam menet közben, ciripelt végig.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Alapvetően óvatos és lassú vagyok lefelé, fully-val sem lennék sokkal gyorsabb, mint merevvel. :)

Egy példa. 2015-ben a Bükk Maratonon itt ezen a szakaszon feltartott egy fully-s, pedig ő sem volt lassú, aztán egy merev farús srác, aki gyökkettővel ment... :) https://www.strava.c...ents/8577006591

Mindössze 20mp-cel vagyok a KOM mögött így is. Lassú vagyok, na! :)

Hát én csak azt tudom hogy én hogyan érzem különbözô bicajokkal. De attól még olyan lefelékben ahol én pénzért sem ülnék merevre, lehet hogy egy 16 éves kölyök egy full merevvel gyorsabb lenne mint én az endúróval. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Alapvetően óvatos és lassú vagyok lefelé, fully-val sem lennék sokkal gyorsabb, mint merevvel. :)

Egy példa. 2015-ben a Bükk Maratonon itt ezen a szakaszon feltartott egy fully-s, pedig ő sem volt lassú, aztán egy merev farús srác, aki gyökkettővel ment... :) https://www.strava.c...ents/8577006591

Mindössze 20mp-cel vagyok a KOM mögött így is. Lassú vagyok, na! :)

zscs módosította - 2017. április 10. - 10:52

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Nekem még mindig nem kínzás a merev villa, ott is elmegyek vele, ahol a többség a fully-ról is leszáll, pedig elég félős vagyok! :)

Merevvel felfelé mész PR-t fullyval lefelé, mindegyikben van kihívás, kinek mi a fontosabb... Én már elég öreg vagyok, nekem már a kényelem is bejátszik mint szempont. :)

Merevhátú plusszossal (140-es Fox34 elöl) lefelékben egy-két "close call" után át kellett értékelnem a sebességet és rá kellett nyúlnom a fékre ott ahol a Strive-ot nyugodtan ereszthetem, bár jóval gyorsabban tudok menni vele mint ahogy bármilyen más merevhátúval tudtam.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nekem még mindig nem kínzás a merev villa, ott is elmegyek vele, ahol a többség a fully-ról is leszáll, pedig elég félős vagyok! :)

na igen, de azokon a félős szakaszokon a többiek lefelé jönnek, te meg felfelé mész. :P :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Off. Én épp tegnap toltam egy szép PR-t merev villával egy olyan helyen, ahol a korábbi időmet Reba villával + ejtős nyeregcsővel mentem. 22mp-es javulás. Igaz, most jártam itt másodszor eddig. Nem meredek, viszont szikás, homokköves, elég csúszós, emiatt relatíve technikás. https://www.strava.c...nts/22837501760

(Igaz, rugózós villával tuti tudnék ennél sokkal jobb időt, de akkor is.)

hogy ontopic legyek:

IMG_1757.jpg

zscs módosította - 2017. április 10. - 09:34

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Én is próbáltam mindent, egy darabig full merevet is - amit az erdôben 30 percig élveztem, 30-45 között elviseltem, utána viszont kínzás volt. :)
Otthon a plusz merevhátúként OK, de amikor boszniában vagyok a hegyekben nekem kell a fully...