Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Persze, 12.9 az egyik a masik 9.3 menetkeszen.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Terepen, ahol hasznalni szoktam oket, felfele lomhanak talalom, hol, mivel kellett volna osszevetnem? :) volt mar, hogy csak erzesre volt mas, de idoben nem latszodott a kulonbseg. Most valoban jol ereztem.

Amugy 15-20%os emelkedok szinten nem a cx bringanak kedveznek az en kondiciommal, de nem csak a kondicion mulik.

Gondolom van köztük jó 3kg különbség, az azért nagyon nem mindegy. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Terepen, ahol hasznalni szoktam oket, felfele lomhanak talalom, hol, mivel kellett volna osszevetnem? :) volt mar, hogy csak erzesre volt mas, de idoben nem latszodott a kulonbseg. Most valoban jol ereztem.

Amugy 15-20%os emelkedok szinten nem a cx bringanak kedveznek az en kondiciommal, de nem csak a kondicion mulik. Ket dolog konstans... en meg a terep.

arn módosította - 2017. április 08. - 21:17

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mivel ez a ket bringam van terepre, igy nehez massal... :) ma mar inkabb vennek karbon 29ert.

Értem én csak teljesen más kategóra a kettô azért volt fura az összehasonlítás. Amúgy az országútim aszfalton nekem is sokkal gyorsabb mint a Nerve az aszfalt gumival. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mivel ez a ket bringam van terepre, igy nehez massal... :) ma mar inkabb vennek karbon 29ert.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Nagyon kovesnek gyokeresnek kell ahhoz lennie...

Ahol a Nerve igazán elemében van ott egy CX az kínzópad. Ha valakinek az élvezet, hát legyen... :) Persze tudom, Chris Akrigg elmegy vele mindenhol ahol én a Strive-val és még az is valószínû hogy gyorsabban mint én. :) Nekem attól még marad az almát az almával, körtét a körtével.

950sm07 módosította - 2017. április 08. - 20:19

• mof kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nagyon kovesnek gyokeresnek kell ahhoz lennie... a kornyekunkon nem nagyon vannak olyan emelkedok, ahol gyorsabb lenne. Meg giant maistro vagy speci brain tuti hatekonyabb, volt mar par ossztelosom, de szerintem csak az enduro volt lomhabb.

arn módosította - 2017. április 08. - 20:13

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

eleg sok mulik a bringan... a bemelegito felfelen (atlag 5.2% emelkedo, nehol 15-20%), hiaba nincs a cx bringan kis attetel (33/32 a legkisebb):

giant tcx 14:07

canyon nerve 17:09

nem veletlenul erzem lomhanak.

De miért hasonlítod egy CX bringával? Menj egy köves/gyökeres felfelén vagy lefelén, ott a CX lesz a lomha. :)

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Köszi a tippet! Erre az agyra nem rakható center lockos verzió, igaz? Ha jól sejtem akkor az enyém SM-RT56-os. Nem kéne sokat ráfizetni egy SLX tárcsára. Egyébként mitől jobb az, mint ez?

A 6 csavaros agyra nem rakható CL tárcsa csak fordítva (adapterrel). Ez a tárcsa túl puha és ez a fékhatáson elég rendesen érzôdik. SLX tárcsa 15€ körül van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eleg sok mulik a bringan... a bemelegito felfelen (atlag 5.2% emelkedo, nehol 15-20%), hiaba nincs a cx bringan kis attetel (33/32 a legkisebb):

giant tcx 14:07

canyon nerve 17:09

nem veletlenul erzem lomhanak.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

eddig fel sem tunt, hogy a hatsofekkonzol IS, jol latom, hogy 160-as a hatso tarcsa? me'g csomagtartot is lehet tenni erre a vazra, ezt sem gondoltam volna (:

pd-m530-as pedalt tettel ra? mer azt el is felejtettem mondani, hogy megeri a bringaval egyutt rendelni, mert 27 euro korul adjak a kanyonnal.

na, es meddig tartott osszerakani? a telot nem szeded vagy szedeted szet?

forditsd meg a nyeregcsobilincset, hogy elorefele legyen a res rajta, es en leragasztanam valamivel a nyeregcso bevagott reszet, mert hiaba nez elore, de igy is meggyulik ott a por, s majd jol elkezd recsegni.

Igen, a hátsó 160-as. Ha esetleg lesz tárcsa csere, akkor nincs kizárva hogy oda is kap egy 180-asat :) A csomagtartó konzol valószínűleg kihasználatlan marad :D De ha van, az sose baj :)

Igen SH PD-A 530-at tettem rá, és pont amiatt a Canyontól vettem rá, mert nagyon jó árban sikerült onnan venni, főleg így, hogy nem nőtt a postaköltség miatt. 5-6 ezerrel olcsóbban jöttem ki mint itthon a legolcsóbb helyen.

Nem volt sok idő összerakni, kb. fél-1 óra volt próbálgatásokkal, állítgatásokkal együtt. 

A bicikli most szervizben pihen, feltöltik rendesen az olajat benne, esetleg a fék is légtelenítve lesz, picit belül fogott nekem.

A nyeregcsőbilincset köszi, teljesen igazad van vele kapcsolatban! Ismerős jelenség.

Jo tekerest :)

Köszi! :) Jövőhéten húsvétkor ki fogom hajtani a belét ;)

Gratula, szuper a színe! Az egyetlen dolog amit én lecserélnék rajta azok a féktárcsák SLX-re, mert nekem ezek olyanok mintha szivacsból lennének. :) A legalapabb Shimano fékkel is ég és föld a különbség fékhatásban ez meg egy normális tárcsa között. Az enyém is ezekkel jött (ment is) de még az asszony trekkingjén sem tudom elviselni...

Köszi a tippet! Erre az agyra nem rakható center lockos verzió, igaz? Ha jól sejtem akkor az enyém SM-RT56-os. Nem kéne sokat ráfizetni egy SLX tárcsára. Egyébként mitől jobb az, mint ez?

Remélem már belement az első kör! :)

Féktárcsa: akkor nem véletlenül éreztem, hogy kritikán aluli a fékhatás és a precizitás? Azt hittem jobb lesz ha még bekopik, Avid Elixir 1 és 7 után nagyon rossz érzetet keltett. Egyből meg is próbáltam légteleníteni, de rendben voltak.
Köszönöm a tanácsot, nézek is hozzá SLX tárcsát...

1 köröcske már igen Vácra a kerékpárszervizig :) Nem is baj, ebben a nagy szélben nem nagy élvezet menni.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Féktárcsa: akkor nem véletlenül éreztem, hogy kritikán aluli a fékhatás és a precizitás? Azt hittem jobb lesz ha még bekopik, Avid Elixir 1 és 7 után nagyon rossz érzetet keltett. Egyből meg is próbáltam légteleníteni, de rendben voltak.

Ja, SM-RT66 vagy 64 ha CL. Egy pár embernek már javasoltam fékszett csere helyett amikor a fékre panaszkodtak és mindig megoldotta a problémát. :)

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Akkor összeszerelve a "kis" Canyonkám! :)

Gratula, szuper a színe! Az egyetlen dolog amit én lecserélnék rajta azok a féktárcsák SLX-re, mert nekem ezek olyanok mintha szivacsból lennének. :) A legalapabb Shimano fékkel is ég és föld a különbség fékhatásban ez meg egy normális tárcsa között. Az enyém is ezekkel jött (ment is) de még az asszony trekkingjén sem tudom elviselni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jo tekerest :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

prohardver.hu/dl/upc/2017-04/132360_2017-04-08_09_05_03_hdr.jpg

eddig fel sem tunt, hogy a hatsofekkonzol IS, jol latom, hogy 160-as a hatso tarcsa? me'g csomagtartot is lehet tenni erre a vazra, ezt sem gondoltam volna (:

pd-m530-as pedalt tettel ra? mer azt el is felejtettem mondani, hogy megeri a bringaval egyutt rendelni, mert 27 euro korul adjak a kanyonnal.

na, es meddig tartott osszerakani? a telot nem szeded vagy szedeted szet?

forditsd meg a nyeregcsobilincset, hogy elorefele legyen a res rajta, es en leragasztanam valamivel a nyeregcso bevagott reszet, mert hiaba nez elore, de igy is meggyulik ott a por, s majd jol elkezd recsegni.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

132360_2017-04-08_09_05_03_hdr.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

jopofa a nerve-en az a gumiszeru muanyag az alsocso aljan, csak erhetne feljebb is, par helyre ragasztottam ontapados foliat, papirboltban par szaz forint volt kb. egy negyzetmeternyi, nem tul vastag, de ez volt a kozelben beszerezheto, es nem akartam joval tobbet kolteni foliara, mert idehaza nem talaltam vastagabbat, bar lehet, hogy van, a kinai ebayes foliakban meg nem biztam, amugy sikerult egesz normalisat kifognom, mert leszedes utan nem marad ragaszto.
amit erdemes leragasztani, az a telo hid hatulja, legalabbis egyes foxokon tisztithatatlan, mer olyan kis zeg-zugokat sikerult kialakitaniuk a kis ferde tartokkal, es ha ott marad a retek, akkor annak hangja is lesz....

mibe vagy hova kell nitrogen az rp23-on kivul?

A speci foxos tagjaba kellett :). Mostanit nem neztem.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Ja és az alsócsövön is van vázvédő fólia, bár azt a többiek tudják, hogy mennyire elég - nekem eddig bevált, de lehet, hogy komolyabb felhasználó rak még rá valamit. :)

jopofa a nerve-en az a gumiszeru muanyag az alsocso aljan, csak erhetne feljebb is, par helyre ragasztottam ontapados foliat, papirboltban par szaz forint volt kb. egy negyzetmeternyi, nem tul vastag, de ez volt a kozelben beszerezheto, es nem akartam joval tobbet kolteni foliara, mert idehaza nem talaltam vastagabbat, bar lehet, hogy van, a kinai ebayes foliakban meg nem biztam, amugy sikerult egesz normalisat kifognom, mert leszedes utan nem marad ragaszto.

amit erdemes leragasztani, az a telo hid hatulja, legalabbis egyes foxokon tisztithatatlan, mer olyan kis zeg-zugokat sikerult kialakitaniuk a kis ferde tartokkal, es ha ott marad a retek, akkor annak hangja is lesz....

a nitrogent pl hogyan oldod meg? :)

mibe vagy hova kell nitrogen az rp23-on kivul?

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Ja és az alsócsövön is van vázvédő fólia, bár azt a többiek tudják, hogy mennyire elég - nekem eddig bevált, de lehet, hogy komolyabb felhasználó rak még rá valamit. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016