Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Pedig tényleg úgy érzem, hogy ha beljebb tekerem akkor már a menetet szedem szét annyira szorul. Azért annyira nem olcsó játék :D

Tekerd csak, azt kézzel nem fogod megszakítani az tuti. :)

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Nem éri el a szelepnek a tûjét valami miatt. Tekerj még rajta... :)

Pedig tényleg úgy érzem, hogy ha beljebb tekerem akkor már a menetet szedem szét annyira szorul. Azért annyira nem olcsó játék :D

mongy az a 150 psi elég horror. 200 kiló vagy ?

Nem, dehogy. Csak ki akartam próbálni mennyit enged (a telóra 200 van ráírva). Egyébként 100 PSI kell kb. a 75 kilómhoz. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Újra itt! :)

Kevésbé jó hírekkel :\

Most tudtam csak igazán kipróbálni a Canyont éles körülmények között (terepen) és most olyan jelenséget vettem észre, mintha engedné a levegőt a teleszkópom. Egy 2015-ös Rock Shox Rebáról van szó. A Canyon által küldött telópumpával fújom fel, ami mondjuk nem tudom mennyire jó, a korábbi XLC pumpám jobbnak érzem, de az nincs már meg. Ki-be tekeréskor nem tudom mennyi levegőt veszít, de talán az nem lehet olyan jelentős. 

Mikor fújni akartam volna másnap, mert  puhának éreztem, akkor 0 psi volt benne, pedig előző alkalommal 100 psi-t fújtam bele. Amikor megérkezett a bicikli, akkor is 0 psi volt benne, de azt mondjuk be lehet tudni az állásnak is. Létezik ilyen, hogy a teleszkóp hibás, vagy user error van?

Azt is megfigyeltem, hogy 150 PSI felé sehogy se akart menni...

Esetleg valamire figyelni kéne fújáskor még? (általában levegőben az állványán fújom, a talajtól felemelve a kereket)

mongy az a 150 psi elég horror. 200 kiló vagy ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Köszi, akkor szerzek egy ilyet és megnézem majd. Megint rápróbáltam a teló pumpát de hiába tekerem rá teljesen nem mutat benne nyomást, pedig most bőven van benne érzésre elég kemény. Ez mitől lehet? Rossz lenne a pumpa amit küldtek vagy valamit rosszul csinálok? Az XLC pumpámon dupla szelep volt, egyszer rá kellett tekerni a fejet, majd a szelep benyomó részt külön lehetett rácsavarni, hogy minél kevesebb levegő távozzon....

Nem éri el a szelepnek a tûjét valami miatt. Tekerj még rajta... :)

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Igen csak felül van szelep. Egy olyan "szerszám" kell amivel az autószelepet ki/be lehet tekerni, ez is olyan.

Köszi, akkor szerzek egy ilyet és megnézem majd. Megint rápróbáltam a teló pumpát de hiába tekerem rá teljesen nem mutat benne nyomást, pedig most bőven van benne érzésre elég kemény. Ez mitől lehet? Rossz lenne a pumpa amit küldtek vagy valamit rosszul csinálok? Az XLC pumpámon dupla szelep volt, egyszer rá kellett tekerni a fejet, majd a szelep benyomó részt külön lehetett rácsavarni, hogy minél kevesebb levegő távozzon....

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ha már teleszkóp; páromé egy SID RL teleszkóppal érkezett, meglepődve konstatáltam 2 dolgot.

- nem csak 29er, hanem 27.5+ kerékméretet egyaránt támogat. Jó széles sárférőhelye van

- nem csak 15/110mm boost, hanem ezen felül az RS-1 teleszkóphoz való oversized, 27mm méretű tengellyel szerelt első kereket is fogadja.

Egy olyannal (RS-1-kompatibilis kerék) valószínűleg a német teszteken veri majd az egyébként egész merev Fox StepCast teleszkópot. Meglátjuk.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Ezt hogy lehet megnézni? Megtekerem felül a szelepet kézzel?

+1 Csak felül van ebben szelep, tehát alul nincs légkamra igaz? (Csak hogy biztosra menjek :D)

Igen csak felül van szelep. Egy olyan "szerszám" kell amivel az autószelepet ki/be lehet tekerni, ez is olyan.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Szelepet megnézted hogy meg van-e húzva rendesen?

Ezt hogy lehet megnézni? Megtekerem felül a szelepet kézzel?

+1 Csak felül van ebben szelep, tehát alul nincs légkamra igaz? (Csak hogy biztosra menjek :D)

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Most tudtam csak igazán kipróbálni a Canyont éles körülmények között (terepen) és most olyan jelenséget vettem észre, mintha engedné a levegőt a teleszkópom. Egy 2015-ös Rock Shox Rebáról van szó. A Canyon által küldött telópumpával fújom fel, ami mondjuk nem tudom mennyire jó, a korábbi XLC pumpám jobbnak érzem, de az nincs már meg. Ki-be tekeréskor nem tudom mennyi levegőt veszít, de talán az nem lehet olyan jelentős. 

Mikor fújni akartam volna másnap, mert  puhának éreztem, akkor 0 psi volt benne, pedig előző alkalommal 100 psi-t fújtam bele. Amikor megérkezett a bicikli, akkor is 0 psi volt benne, de azt mondjuk be lehet tudni az állásnak is. Létezik ilyen, hogy a teleszkóp hibás, vagy user error van?

Esetleg valamire figyelni kéne fújáskor még? (általában levegőben az állványán fújom, a talajtól felemelve a kereket)

Szelepet megnézted hogy meg van-e húzva rendesen?

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

sikerult egesz jol kihegyezni a beallitasokat, es megtalalni a jo balanszot a 27.5os nervehez. tapasztalatok (80 kghoz), mindegyik beallitassal tekertem egyketszer.

felfuggesztes 80/140 psi, gumik 2-2.2 bar: ez nalam kb a 15/25%os sag - lefele varazsszonyegszeru, de nagyon steril, felfele dogledelem.

80/160psi - talan itt a legjobb a balansz a felfuggesztesek kozott, eleg egyforman "nyeli" a hibakat, felfele elmegy.

90/170psi - a hatul egyertelmuen sok, erezhetoen, elorefele dolgozik tobbet, viszont jo vele maszni. mentem egy kiepitett trailtracken fele, nagyon pattogott a hatulja, majdnem lerohadt a kezem, mire leertem a  sulyponttol. 

90/160 psi - igy kicsit a hatulja visz el tobbet, talan 85/160 lenne az arany kozeput, de lefele elvezetes, es nem bologat annyit fekezesnel. egyelore maradok ennel. ha jo hatul a nyomas, akkor sokkal jobban kierezni a kompresszio beallitasokat, most siman erzem, hogy melyikben van, kinyitva erzekeny, trail modban bekemenyedik.

gumiknal 1.7-1.9 a nem tul lapos-pogozos, de azert tapad.

mas - mindig utalom, ha vmi hulyeseggel sikerul kart tenni a bringaban. egesz idaig teljesen karcmentes volt. mar nem az - a hatso csillapitast allitgattam, kicsit megfeledkeztem rola, hogy az uton itt van egy sorompo keresztben. szepen "belealltam". megijedtem, hogy a telonak, becsuszoknak over - a szerencsem az volt, hogy a sorompo pont olyan magas volt, mint az elso kerek, es ugy beszorult, nem tudtam kihuzni a bringat (csak siman leszalltam rola, a bringa meg ottmaradt allva). a fekkarok letartalyanak burkolata latta karat, mindkettot szep szimetrikusan lekoccoltam, a festek banta. a sorompot sem tudtam felnyitni, igy kitekertem a bringat a helyebol.

Én meg egy hónap merevhátú plusszozás után végre a Strive-on ülök, brutális a különbség a lefelékben - bár a felfelékben is mert a kb két kilóvel könnyebb mint a Loki. Én szeretem ha "steril", nekem az azt jelenti hogy jól végzi a dolgát és lehet ereszteni. :)

Viszont a 780-as kormánytól elszoktam mert mint a Loki-n mint Nerve-en 740-es van. Egy gyors köves lefelében olyan helyen koccoltam a végét ahol sosem szoktam és akkorát estem mint az ólajtó. Szerencsére nem lett semmi komoly mert a sisak szépen megdolgozott az áráért, csak egy-két bordám fáj de azt kibírom... viszont a kormányt vágom 760-ra... :)

950sm07 módosította - 2017. április 14. - 20:17

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

sikerult egesz jol kihegyezni a beallitasokat, es megtalalni a jo balanszot a 27.5os nervehez. tapasztalatok (80 kghoz), mindegyik beallitassal tekertem egyketszer.

felfuggesztes 80/140 psi, gumik 2-2.2 bar: ez nalam kb a 15/25%os sag - lefele varazsszonyegszeru, de nagyon steril, felfele dogledelem.

80/160psi - talan itt a legjobb a balansz a felfuggesztesek kozott, eleg egyforman "nyeli" a hibakat, felfele elmegy.

90/170psi - a hatul egyertelmuen sok, erezhetoen, elorefele dolgozik tobbet, viszont jo vele maszni. mentem egy kiepitett trailtracken fele, nagyon pattogott a hatulja, majdnem lerohadt a kezem, mire leertem a  sulyponttol. 

90/160 psi - igy kicsit a hatulja visz el tobbet, talan 85/160 lenne az arany kozeput, de lefele elvezetes, es nem bologat annyit fekezesnel. egyelore maradok ennel. ha jo hatul a nyomas, akkor sokkal jobban kierezni a kompresszio beallitasokat, most siman erzem, hogy melyikben van, kinyitva erzekeny, trail modban bekemenyedik.

gumiknal 1.7-1.9 a nem tul lapos-pogozos, de azert tapad.

mas - mindig utalom, ha vmi hulyeseggel sikerul kart tenni a bringaban. egesz idaig teljesen karcmentes volt. mar nem az - a hatso csillapitast allitgattam, kicsit megfeledkeztem rola, hogy az uton itt van egy sorompo keresztben. szepen "belealltam". megijedtem, hogy a telonak, becsuszoknak over - a szerencsem az volt, hogy a sorompo pont olyan magas volt, mint az elso kerek, es ugy beszorult, nem tudtam kihuzni a bringat (csak siman leszalltam rola, a bringa meg ottmaradt allva). a fekkarok letartalyanak burkolata latta karat, mindkettot szep szimetrikusan lekoccoltam, a festek banta. a sorompot sem tudtam felnyitni, igy kitekertem a bringat a helyebol.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Asszonynak biztosan elég lesz az 1x hajtás ?

Bőven és már most imádja! :)

30-as tányér van elől, lusta vagyok most kiszámolni, de gyors felszámolással ez könnyebb áttétel neki 30-42-vel, mint volt az előző cajgán a gyári 24-32-es.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Jaja, páromé egyébként, nagyon örül neki!

Gyárilag nagyon könnyű, meglepődtem rajta rendesen. Akit érdekel, pedál nélkül kerek 10 kilót mértünk +/- 50 gramm. Úgy, hogy a kerekekben még belső van, szóval nem tubeless és hátul az a 10-42-es sor ~400g + mögötte ott van egy randa műanyag. Amit azóta már leszedtem.

Asszonynak biztosan elég lesz az 1x hajtás ?

Marci

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Bunker-megfigyelőpont a világháborúból.
  • Kisherceg kedveli ezt

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

A fotó a Hunyad-orom tetején készült, a Tündér-sziklával szemben található. Nem igazán bringázható, nagyon meredek ösvények vannak erre, DH-zni lehet csak itt. Természetesen azt is csak fizikai értelemben, mert Természetvédelmi Terület. Gyalogtúrázni viszont kitűnő! ;)

oké, de mi ez? egyszemélyes, atombiztos vizelde?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

szép-szép, csakhát a hűtőmágnes-gyűjtemény megint otthon fog maradni.... :P :)

off:  zscs, ez hol van?

https://dgtzuqphqg23...I-1536x2048.jpg

Látod, ezen se lehet cipelni a csetreszt! :D

A fotó a Hunyad-orom tetején készült, a Tündér-sziklával szemben található. Nem igazán bringázható, nagyon meredek ösvények vannak erre, DH-zni lehet csak itt. Természetesen azt is csak fizikai értelemben, mert Természetvédelmi Terület. Gyalogtúrázni viszont kitűnő! ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez az 1x11es sramos verzio noi valtozata? azt mar en is neztem, hogy vmi 9.8kg... nem rossz :) ha nem bekulunk ki a nerveel, akkor majd en is vmi ilyesmi fele orientalodok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

szép-szép, csakhát a hűtőmágnes-gyűjtemény megint otthon fog maradni.... :P :)

off:  zscs, ez hol van?

https://dgtzuqphqg23...I-1536x2048.jpg

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Jaja, páromé egyébként, nagyon örül neki!

Gyárilag nagyon könnyű, meglepődtem rajta rendesen. Akit érdekel, pedál nélkül kerek 10 kilót mértünk +/- 50 gramm. Úgy, hogy a kerekekben még belső van, szóval nem tubeless és hátul az a 10-42-es sor ~400g + mögötte ott van egy randa műanyag. Amit azóta már leszedtem.

Annak a műanyagnak mi a célja? Védje a küllőket?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti