A SHIMANO SH PD-M 530 pedálhoz nem írják, hogy jár hozzá stopli. Más típushoz (pl. SHIMANO PD-M 520 BLACK) igen.
Vajon tényleg nem jár hozzá vagy csak nem tüntették fel a honlapon?
A SHIMANO SH PD-M 530 pedálhoz nem írják, hogy jár hozzá stopli. Más típushoz (pl. SHIMANO PD-M 520 BLACK) igen.
Vajon tényleg nem jár hozzá vagy csak nem tüntették fel a honlapon?
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Azzal a karbonzsirral, amit a canyon melle adnak szvsz tuti kidorzsolodik a nyeregcso.
@@@
Mas kerdesem lenne... hol lehet a regi canyon bringakrol alkatreszlistat, geotablazatot talalni?
https://issuu.com/canyon_bicycles
Karbon vázat kellett volna venni, az nem karcolja meg a nyeregcsöved.
Amióta kerékpárt gyártanak, a nyeregcsövek így megkarcolódnak. Ez egy olcsó váz, nem csiszolták ki szépen, igényesen. Valamin kell spórolni a Canyon-nak is, azért ilyen jó árú a bringa. Az a nyeregcső se érhet 2-3 ezer Ft-nál többet, karcos lett, és akkor mi van ?
Te sem fogod tudni szépre megcsiszolni, szerintem több karc lesz benne, mint volt.
ha még nem csiszoltad le. és látszik fotózd le, a csövet is, írd meg nekik a sztorit. (gyári számot is, hogy egyszerűbb legyen)
Mit veszthetsz ?
Semmit, meg is fogom írni, fotók is megvannak, csak előtte gondoltam bedobom ide, hogy hátha találkozott ilyennel valaki innen és van valami tanácsa.
ha még nem csiszoltad le. és látszik fotózd le, a csövet is, írd meg nekik a sztorit. (gyári számot is, hogy egyszerűbb legyen)
Mit veszthetsz ?
Edited by Bikertigger, 2017. May 07. - 22:02.
Én visszaküldeném az egész bringát, akkor lenne az igazi röhögés Koblenzban
1st world problems...
Természetesen emiatt én se küldeném vissza, mert nem egy nagy érvágás ezt saját kezűleg kijavítani. Viszont ha azt a tény nézzük, hogy gyárilag hibásan adták, méghozzá nem is pici esztétikai hibával, akkor azért valljuk be, hogy illene valahogy kompenzálni. Megveszel egy több százezres, vagy milliós bringát és a fekete nyeregcsöveden ezüst színű karcokkal kell szembesülnöd első naptól kezdve... Aki egy kicsit is igényes a saját dolgai iránt ebbe nem nyugszik bele.
Azzal a karbonzsirral, amit a canyon melle adnak szvsz tuti kidorzsolodik a nyeregcso.
@@@
Mas kerdesem lenne... hol lehet a regi canyon bringakrol alkatreszlistat, geotablazatot talalni?
Nem kidörzsölésről van szó, hanem felületi karcról:
Először azt hittem az 1000 Ft-os középcsapágy szervízre gondolsz Az szerintem potom pénz ahhoz képest hogy mennyi munka van (lehet) vele, de ez megint mást téma.
Lehet félreértés történik, de 1000 Ft-ért szedték szét a középrészt és zsírozták újra.
Igen, kívülről picit hülye dolognak tűnik, hogy ilyennel elmegyek bicikliszervizbe és kiadok érte ekkora összeget
Edited by arn, 2017. May 07. - 14:54.
Én visszaküldeném az egész bringát, akkor lenne az igazi röhögés Koblenzban...
Karcos nyeregcső szerintem borzasztó ronda egy makulátlan állapotú új kerékpáron. Nem egyszerű karc, hanem konkrétan a fekete nyeregcsőben vannak vastag ezüst csíkok...sajna nem is 1-2...
Miért röhögnének ki? Küldtek egy gyári hibás vázat, amit garanciában kötelesek lennének cserélni azonnal. Nem így van?
...
Tudnál egy alis linket dobni? Érdekelne mennyi egy vállalható dropper kínából..... Az alirol meg nem akartam megrendelni, mer kepesek meglepni a draga vamosok az afaval, igy meg mar majdnem akcios reverb arban lett volna...
1000Ft, plusz hogy még mindig nem tudod, hogyan kell szétszedni és összerakni...
Attól, hogy karcos, nem kell kidobni.
A várható reakció: elsőre röhögni fognak, aztán udvariasan megírják, hogy bármiféle módosítással ugrik a garancia... Egyébként nem lesz semmi baja a váznak, ha ésszel nyúlsz hozzá, tehát hajrá. Esetleg vidd el egy bringaboltba...
Na akkor kezdjük sorjában:
Igen, kívülről picit hülye dolognak tűnik, hogy ilyennel elmegyek bicikliszervizbe és kiadok érte ekkora összeget, de lehet, hogy más indok is volt mögötte. Ha én valamit nem jól csinálok, vagy elrontok, akkor nincs itt a községben kerékpárboltos akihez el tudnám tolni, csak kocsival tudnám elvinni, ami elég nagy nyűg és mérgelődés lenne. Arról nem is beszélve, hogyha valami kár teszek, kicsit túlhúzok valamit akkor nekem nem ér meg semennyi kiesést az a tény, hogy én csináltam meg és hűde ügyes vagyok...
Karcos nyeregcső szerintem borzasztó ronda egy makulátlan állapotú új kerékpáron. Nem egyszerű karc, hanem konkrétan a fekete nyeregcsőben vannak vastag ezüst csíkok...sajna nem is 1-2...
Miért röhögnének ki? Küldtek egy gyári hibás vázat, amit garanciában kötelesek lennének cserélni azonnal. Nem így van?
Ha kihuzod es betolod meg szep, hogy megkarcolodik... az a ritka, amikor nem.
Mármint a nyeregcső ki-be húzásánál szerinted normális ha karcolódik? Az előző Cube, Haibike kerékpárjaimon soha nem tapasztaltam ilyet több év alatt sem, szóval biztos azokat húztam ki rosszul ezek szerint...
Sziasztok újra!
A középcsapágyas kattogás megoldódott. Elvittem szervizbe, szétszedték a középcsapágyat, bezsírozták és meghúztak mindent, 1000 Ft-om bánja, de megérte, hogy szakember csinálta meg.
Viszont még nem ért véget a kálvária, talán ez az utolsó negatív dolog a bringával kapcsolatban:
A nyeregcső többedik kihúzás után karcos lett. Elsőre azt hittem ez valmi jelölés ami segíti magasság megjegyzését, de rá kellett jönnöm, hogy a váz belsejében maradt sorja okozza ezt. Ezt a sorját csiszolópapírral le tudom csiszolni szerintem, viszont a nyeregcső így eléggé kuka.
Találkozott ilyennel valaki? A Canyonnak leírva milyen reakciót várjak erre?
1000Ft, plusz hogy még mindig nem tudod, hogyan kell szétszedni és összerakni...
Attól, hogy karcos, nem kell kidobni.
A várható reakció: elsőre röhögni fognak, aztán udvariasan megírják, hogy bármiféle módosítással ugrik a garancia... Egyébként nem lesz semmi baja a váznak, ha ésszel nyúlsz hozzá, tehát hajrá. Esetleg vidd el egy bringaboltba...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Sziasztok újra!
A középcsapágyas kattogás megoldódott. Elvittem szervizbe, szétszedték a középcsapágyat, bezsírozták és meghúztak mindent, 1000 Ft-om bánja, de megérte, hogy szakember csinálta meg.
Viszont még nem ért véget a kálvária, talán ez az utolsó negatív dolog a bringával kapcsolatban:
A nyeregcső többedik kihúzás után karcos lett. Elsőre azt hittem ez valmi jelölés ami segíti magasság megjegyzését, de rá kellett jönnöm, hogy a váz belsejében maradt sorja okozza ezt. Ezt a sorját csiszolópapírral le tudom csiszolni szerintem, viszont a nyeregcső így eléggé kuka.
Találkozott ilyennel valaki? A Canyonnak leírva milyen reakciót várjak erre?
Pedig ott van az, Race Face Aeffect DM hajtomuvon egy 30-as lanckerek van, hatul meg 11-es Sram XG-1150 sor (10-42).
Tetszik ez a bringa, foleg ennyiert, csak lehetne pluszos, meg akkor mar lehetne valasztani, hogy 27-es vagy 29-essel kerekkel kered-e (:
Reverb helyett csak tranzxot kellett volna vennem. Agyaltam a giant csoven is, de alig lett volna olcsobb a reverbnel. Az alirol meg nem akartam megrendelni, mer kepesek meglepni a draga vamosok az afaval, igy meg mar majdnem akcios reverb arban lett volna...
Pedig ott van az, Race Face Aeffect DM hajtomuvon egy 30-as lanckerek van, hatul meg 11-es Sram XG-1150 sor (10-42).
Tetszik ez a bringa, foleg ennyiert, csak lehetne pluszos, meg akkor mar lehetne valasztani, hogy 27-es vagy 29-essel kerekkel kered-e (:
Reverb helyett csak tranzxot kellett volna vennem. Agyaltam a giant csoven is, de alig lett volna olcsobb a reverbnel. Az alirol meg nem akartam megrendelni, mer kepesek meglepni a draga vamosok az afaval, igy meg mar majdnem akcios reverb arban lett volna...
Igazad van, nem voltam elég figyelmes. Köszi.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Pedig ott van az, Race Face Aeffect DM hajtomuvon egy 30-as lanckerek van, hatul meg 11-es Sram XG-1150 sor (10-42).Egy konkrét kerékpárról (SPECTRAL AL 5.0 EX) hol lehet olyan infókat megtudni, ami nincs a honlapon?
Azt szeretném megtudni, hogy hányas lánckerékkel szerelik.
Reverb helyett csak tranzxot kellett volna vennem. Agyaltam a giant csoven is, de alig lett volna olcsobb a reverbnel. Az alirol meg nem akartam megrendelni, mer kepesek meglepni a draga vamosok az afaval, igy meg mar majdnem akcios reverb arban lett volna...ugy latszik olyan mint a velo, kalloy, stb - nem foglalkozik nagyon a kulon ertekesitessel, beszallito. a giant is tranzx.
nem aruljak kulon? a bikediscounton nem nagyon akar a szallitmany beerkezni...
Edited by blash, 2017. May 04. - 16:54.
Egy konkrét kerékpárról (SPECTRAL AL 5.0 EX) hol lehet olyan infókat megtudni, ami nincs a honlapon?
Azt szeretném megtudni, hogy hányas lánckerékkel szerelik.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
ugy latszik olyan mint a velo, kalloy, stb - nem foglalkozik nagyon a kulon ertekesitessel, beszallito. a giant is tranzx.
nem aruljak kulon? a bikediscounton nem nagyon akar a szallitmany beerkezni...
Edited by arn, 2017. May 03. - 09:20.