Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3139 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nekem délután esett le, hogy ez a tiéd, Arn! Hiába, ilyen, mikor csak néha téved ide az ember és akkor is felületesen olvasgat... ;)

Lehet, azért van, mert síkon automatikusan 92-96 közt pörgetek, de a 32x10-est nem érzem úgy, hogy elfogyna. Ezt már kifejtettem korábban, tudom. Ahol 40-nel megyek, ami még mindig csak 98-as pedálfordulat, onnan már úgyis jobban megéri aero pózban gurulni lefelé, vagy egyensúlyozni és az ideális nyomot keresni, síkon meg ritkán megy ennyivel az ember MTB-vel. Ettől eltekintve a 2x10, 2x11 a nagy többségnek a jó, nem az 1x11. Az 1x12 más tészta, de az ára és a karbantartási ktg.-e is, ugyebár...

Tour miatt idén is jó kis akciók vannak most Canyonéknál, érdemes szétnézni!

https://www.canyon.c...ials/breakaway/

lehet nekem is megfelelo lenne, sot amennyire nyomatjak, jo esellyel a kov bringan az lesz, de probaltam a 30 + 11-40et a nerven. vegulis mindenhol elmentem vele, de volt nemi hianyerzetem. felfele kistanyer, mashol nagy - bevalt recept :)

fura is volt, hogy mennyire konnyu hajtani erobol, a 42es tanyert szinte nem is hasznaltam (28 elol). osszteloson meg akaratlanul is elmentem a 22/40ig, ott meg mar majdnem le is szallhattam volna a bringarol, mert tolva gyorsabb. teljesen mas a tekeres dinamikaja - visszajottek a 29er ht reflexek, nem valtok, erobol, vagy kiallva "lenditem" at a nehezebb szakaszokon. ez a nerven nem mukodott.

baromi jo a lejtozes, de osszessegeben en akkor megyek haza vigyorogva, ha ugy erzem, hogy felfele is haladtam.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nekem délután esett le, hogy ez a tiéd, Arn! Hiába, ilyen, mikor csak néha téved ide az ember és akkor is felületesen olvasgat... ;)

Lehet, azért van, mert síkon automatikusan 92-96 közt pörgetek, de a 32x10-est nem érzem úgy, hogy elfogyna. Ezt már kifejtettem korábban, tudom. Ahol 40-nel megyek, ami még mindig csak 98-as pedálfordulat, onnan már úgyis jobban megéri aero pózban gurulni lefelé, vagy egyensúlyozni és az ideális nyomot keresni, síkon meg ritkán megy ennyivel az ember MTB-vel. Ettől eltekintve a 2x10, 2x11 a nagy többségnek a jó, nem az 1x11. Az 1x12 más tészta, de az ára és a karbantartási ktg.-e is, ugyebár...

Tour miatt idén is jó kis akciók vannak most Canyonéknál, érdemes szétnézni!

https://www.canyon.c...ials/breakaway/

zscs módosította - 2017. július 03. - 21:21

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Koszi - atlagban egy 2km/h elonye van kb.

Nem neztem a valto tipusat, de szerintem igen. 3x11el 40, 2x11el 42, 1x11el 46 a legnagyobb kerek. A 3x11 egyertelmuen tul sok volt (a sok valtas zavart), de a 2x11 nekem kell, lefele nagyon hamar elfogyna egy 30/32es tanyerral.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Gratulálok arn!

Pont ez kellene nekem 1x11-ben, nem értem miért nincs. 

Ez a hosszabb hátsó váltó?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mentem egy kort, ide ilyen bringa kell :) felfele sokkal gyorsabb mint a nerve, es lefele is eleg nekem, probaltam gyokeres, koves reszeken, nem erzem az ossztelos szuksegesseget.

Ami meglepett, az az xking volt... allat mod tapad a rocket ronhoz kepest. Szvsz az anyaga miatt jobb, nem a minta szamit, hasonloan pontosan iranyithato, mint a mk2, nem sodrodik. Meg a hatso kereken a fekezhetosege is remek. Kar hogy nem protection, akkor lehet nem is cserelnem.

Az xr1501es kerekszett is nagyon finom db, jol gyorsithato.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ennek a fox remotenak mi ertelme van? mentem egy rovid tesztkort a beallitasok miatt, de nem igazan velem hasznat. maszni tuti jol maszik :) igazabol nem is a sebessegemen veszem eszre, hanem a pulzusumon.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En mar lemertem (400as) :) 279g. Par dolog nalam is tervben van:

Gumik, markolat, nyereg. Talan karbon kormany, esetleg az xt sor, de ezek sokba kerulnek ahhoz kepest, amit nyerni lehet rajtuk. Ezen olyan 450-500got lehet nyerni.

A kiegeszitok 451g (garmin 520 + szenzorok, elite canibal, xtr spd). Tehat tokkal vonoval lehet olyan 10 kilo korul a vegen. 1x11el egy olyan 400gal konnyebb lenne.

arn módosította - 2017. július 03. - 11:01

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

A lenyeg :D 10kg elvileg az mes, ez 10.19kg (les).

A dobozból kivéve mértem a 6.9 Pro Race WMN-t, frissen installált platformpedállal volt 10.3 kg. Azóta szivacs markolat van rajta, sort cseréltem a 263 grammos X01-re (gyári ~400g volt), első tányér egy könnyű és szép kék Superstar components 30T Boost SRAM DirectMount és ha végre lesz rá lehetőségem, tubeless-re alakítom és lemérem, szerintem simán 10 kg alatt lesz, pedállal. A Saját márkás Canyon alu kormányát is mértem, 235 gramm körül rémlik, aluhoz és szélességéhez képest egészen könnyű. A Canyon karbon nyeregcső passz, majd 1x lemérem, ha eszembe jut. Tippre 240-250 gramm biztosan van, nem a legkönnyebb fajta.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

A shapeshiftert, ha 130mmre allitod a striveon, hatekonyabb, mint egy 140et mozgo spectral? Mert ahogy elnezem, a sag is valtozik...

Én a Spectral-t nem próbáltam, a shapeshifter remote-ját meg leszedtem mert nem használtam csak útban volt. :) Nekem DH módban a hatékonysággal semmi gond de természetesen nem egy XC versenygép - a shapeshifterrel sem az - bár tavaly Zselic maratonon ezzel mentem. Elmegyek vele bárhol, 1000-2000m közötti szint nem gond, többet meg egy nap nem szeretek menni amúgy sem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A shapeshiftert, ha 130mmre allitod a striveon, hatekonyabb, mint egy 140et mozgo spectral? Mert ahogy elnezem, a sag is valtozik...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi a válaszokat, a kormány gondoltam nem sokat ér.

Ha nagyon lemegy a 6.9 sima majd a szokásos időben lehet megveszem a váz miatt, az alkatrészeket meg olcsón eladogatom.

És a kerék kérdés? Vagy addig nem olvastátok el.... :)

Amikor én az alu Ritchey WCS-t lecseréltem egy Easton EC90-re, azt lehetett érezni, nem kicsit...

Nyeregcső, szintén, ilyenem van, csak még alu fejjel, jól csillapít: http://www.cannondal...ucts/CU42142742

Oly annyira, a Merida már koppintja is...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A lenyeg :D 10kg elvileg az mes, ez 10.19kg (les).

2uq2hap.jpg

arn módosította - 2017. július 02. - 21:03

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Karbon kormány + nyeregcső az olyan grammániásoknak való, mint amilyen én meg a hozzám hasonlóak vagyunk, máskülönben nem sok értelme... Az a 60-80, esetleg 100g mínusz meg annyi, hogy egy pohár vízzel kevesebbet iszol.

Páromnak CF SL 6.9 Pro Race Wmn van, furcsa módon ez jobban felszerelt, mint a férfi modell, nyeregcső is karbon például és nem az Iridium cuccok, hanem a jobb minőségű Canyon saját márkás alkatrészek vannak rajta. Én majdnem megvenném ezt, a színe is tök jó :) és átalakítanám férfi nyereggel, 20-30 mm-rel szélesebb kormánnyal és egy hosszabb stucnival, oszt' jónapot! :)

egy nyeregcső szerintem sokat tud számítani

persze nem az első, 10 dolláros kinai fos.

de a canyon (ami ha jól emlék rokon az ergon cucával), az ergon a speci olyan csövei azért sokat tudnak adni az élményhez, bár tán nem is könnyebbek mint egy könnyű alu.

egyébként kb 2 7 múlva, tudok nyilatkozni az azonos, csak más anyagú váz témában. (bár itt márkaidegen)

Bikertigger módosította - 2017. július 02. - 20:09

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Köszi a válaszokat, a kormány gondoltam nem sokat ér.

Ha nagyon lemegy a 6.9 sima majd a szokásos időben lehet megveszem a váz miatt, az alkatrészeket meg olcsón eladogatom.

És a kerék kérdés? Vagy addig nem olvastátok el.... :)  

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Fogalmam nincs :) egy magyar bringast ismerek osszesen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

A cx ota fontosabb lett szamomra a tekeres resze, es az ido nagy resze azzal megy el, nem a lejtozessel. Az igazan elvezetes lejtozes meg alig par perc altalaban 1-2 oras tekeresnel. Ezert szvsz nem erdemes felaldozni az ido nagy reszet - en is ugy gondolkodtam, hogy lefele legyen csak elvezetes, felfele meg majd lesz vhogy, de zavart az eredmeny.

Most majd kiderul, hogy jol gondolom e :)

A becsi erdot inkabb ugy kell elkepzelni, mint a bakonyt kicsit tobb szinttel. Ha cxel el tudok menni a legtobb helyen, sok helyen tul steril egy ossztelos. Ismeretlen helyeken nagyon jo volt amugy turazni, de erre kb tiz tekeresbol egyszer van erre eselyem.

https://www.youtube....655thF-5-vRIAfQ

itt az első videoban mivel nyomja a srác? valami acél cucc, ha jól látom...

Kisherceg módosította - 2017. július 02. - 18:26

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Karbon kormány + nyeregcső az olyan grammániásoknak való, mint amilyen én meg a hozzám hasonlóak vagyunk, máskülönben nem sok értelme... Az a 60-80, esetleg 100g mínusz meg annyi, hogy egy pohár vízzel kevesebbet iszol.
Páromnak CF SL 6.9 Pro Race Wmn van, furcsa módon ez jobban felszerelt, mint a férfi modell, nyeregcső is karbon például és nem az Iridium cuccok, hanem a jobb minőségű Canyon saját márkás alkatrészek vannak rajta. Én majdnem megvenném ezt, a színe is tök jó:) és átalakítanám férfi nyereggel, 20-30 mm-rel szélesebb kormánnyal és egy hosszabb stucnival, oszt' jónapot! :)

Akkor vmelyiknek lehet elirtak a sulyat :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Páromnak CF SL 6.9 Pro Race Wmn van, furcsa módon ez jobban felszerelt, mint a férfi modell, nyeregcső is karbon például és nem az Iridium cuccok, hanem a jobb minőségű Canyon saját márkás alkatrészek vannak rajta. Én majdnem megvenném ezt, a színe is tök jó:) és átalakítanám férfi nyereggel, 20-30 mm-rel szélesebb kormánnyal és egy hosszabb stucnival, oszt' jónapot! :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Junius elejen voltam par napot bringazni a Zell am See kornyeken, a kavicsos erdei utakon me'g orszagutival is le lehet jonni, de mikor turistautra kerultunk ra, akkor oda mar nem artott. Vagy mikor a wagraini bringapark palyajan lyukadtunk ki. Szoval nem ertelek, mer gondolom Becs kornyeken is vannak hasonlo terepek, ahova siman elkell egy ossztelos. Mar nem Nerve kategoriajun gondolkodnek, hanem Strive-on, vagy miota a Spectralban is 34-es telo van.

A cx ota fontosabb lett szamomra a tekeres resze, es az ido nagy resze azzal megy el, nem a lejtozessel. Az igazan elvezetes lejtozes meg alig par perc altalaban 1-2 oras tekeresnel. Ezert szvsz nem erdemes felaldozni az ido nagy reszet - en is ugy gondolkodtam, hogy lefele legyen csak elvezetes, felfele meg majd lesz vhogy, de zavart az eredmeny.

Most majd kiderul, hogy jol gondolom e :)

A becsi erdot inkabb ugy kell elkepzelni, mint a bakonyt kicsit tobb szinttel. Ha cxel el tudok menni a legtobb helyen, sok helyen tul steril egy ossztelos. Ismeretlen helyeken nagyon jo volt amugy turazni, de erre kb tiz tekeresbol egyszer van erre eselyem.

https://www.youtube....655thF-5-vRIAfQ

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
[quote name="arn" post="1229315" timestamp="1498994599" Aztan vagy marad, vagy veszek egy 29er rovidutas hintalovat megint. Igy par montis terepes cxes kor utan azert nyilvanvalo volt, hogy nem szeretnem magamat megfosztani a montizas elmenyetol ezen a franko kornyeken :)[/quote]

Junius elejen voltam par napot bringazni a Zell am See kornyeken, a kavicsos erdei utakon me'g orszagutival is le lehet jonni, de mikor turistautra kerultunk ra, akkor oda mar nem artott. Vagy mikor a wagraini bringapark palyajan lyukadtunk ki. Szoval nem ertelek, mer gondolom Becs kornyeken is vannak hasonlo terepek, ahova siman elkell egy ossztelos. Mar nem Nerve kategoriajun gondolkodnek, hanem Strive-on, vagy miota a Spectralban is 34-es telo van.