A karbon cuccok inkabb kiveszik az elet a rezgeseknek, de szvsz akkora csoda nem fog tortenni. En jobban erzem inkabb relativ sima terepen, mint olyan helyeken, ahova tenyleg monti kell a haladashoz. Esetleg akkor, ha olyan konstrukcio, ami eleve tobbet mozog (pl vaz + nyeregcso kombo). Bar sose mentem ugyanannak a vaznak a karbon es az alu verziojaval, amugy mindkettobol lehet kenyelmes es deszkamerev cuccot csinalni.
Bmcnek van softail karbon bringaja, elasztomeres.
Oszinten szolva en is kivancsian varom az exceedet, egy evet ezt is hasznalni akarom minimum. Aztan vagy marad, vagy veszek egy 29er rovidutas hintalovat megint. Igy par montis terepes cxes kor utan azert nyilvanvalo volt, hogy nem szeretnem magamat megfosztani a montizas elmenyetol ezen a franko kornyeken
Részben Canyon kérdés, de máshol ezt amúgy sem tudom feltenni, lehet hosszú lesz.
Szívesen fejleszteném a montimat de nem tudom merre induljak el. Canyon ht bringa kell ez egyszer biztos.
Jelenleg egy 2-3 éves AL SLX van, anno ez volt a csúcsmodell. Tökéletesen illik hozzám a váz és szeretem is, Syntace és Thomson cuccokkal van felszerelve, Terralogic Fox villa (hibátlan), M1700-as kerék, M8000-es 1x11-es XT, XT fékek. Kicsit kényelmesebbé szeretném tenni. Ha lehetne csak Canyon vázat venni értelmes áron akkor azt vennék, de nem lehet, és ráadásul az nem is fekete amit lehet kapni külön .
Az egészet azért kérdezem mert jó akciók vannak és lesznek még biztosan, ha lenne valami akkor azonnal le akarok csapni rá.
Shimano párti vagyok, markolatváltó sem kell többet, XD szabadonfutó....
Karbon kormány, esetleg nyeregcső mennyire segítene ha maradna a régi kerékpárom?
Az M1700-as DT kerekemet (első széria, keskenyebb felni mint a jelenleg kapható) is szívesen cserélném könnyebre (alunál maradva), az mindig sokat javít a kerékpározás érzetén. Mondjuk mi van ha nem 20-21 mm-es belső felniszélességgel veszek valamit (Notubes Crest), hanem 23-24 milivel (Crest MK3)? Így egy kicsit bucibb lesz a külső ami amúgy is tetszik, használhatom alacsonyabb nyomáson, egészen biztosan kényelmesebb mint a jelenlegi.
Köszönöm.
jó karbon váz, karbon cső és a terra helyett egy mozgó teló (dt pl) sokat tud dobni az érzésem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ " Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Részben Canyon kérdés, de máshol ezt amúgy sem tudom feltenni, lehet hosszú lesz.
Szívesen fejleszteném a montimat de nem tudom merre induljak el. Canyon ht bringa kell ez egyszer biztos.
Jelenleg egy 2-3 éves AL SLX van, anno ez volt a csúcsmodell. Tökéletesen illik hozzám a váz és szeretem is, Syntace és Thomson cuccokkal van felszerelve, Terralogic Fox villa (hibátlan), M1700-as kerék, M8000-es 1x11-es XT, XT fékek. Kicsit kényelmesebbé szeretném tenni. Ha lehetne csak Canyon vázat venni értelmes áron akkor azt vennék, de nem lehet, és ráadásul az nem is fekete amit lehet kapni külön .
Az egészet azért kérdezem mert jó akciók vannak és lesznek még biztosan, ha lenne valami akkor azonnal le akarok csapni rá.
Shimano párti vagyok, markolatváltó sem kell többet, XD szabadonfutó....
Karbon kormány, esetleg nyeregcső mennyire segítene ha maradna a régi kerékpárom?
Az M1700-as DT kerekemet (első széria, keskenyebb felni mint a jelenleg kapható) is szívesen cserélném könnyebre (alunál maradva), az mindig sokat javít a kerékpározás érzetén. Mondjuk mi van ha nem 20-21 mm-es belső felniszélességgel veszek valamit (Notubes Crest), hanem 23-24 milivel (Crest MK3)? Így egy kicsit bucibb lesz a külső ami amúgy is tetszik, használhatom alacsonyabb nyomáson, egészen biztosan kényelmesebb mint a jelenlegi.
jah igen, azt azert leirom, amig el nem felejtem... szoval tenyleg a 15% sag volt a jo a 27.5os nerven. erdekes, hogy ratehenkedve is nehezen mozdult be, de igy volt megis egyensulyban. nalam ez 90/160 psit jelentett. igy felfele is haladosabb volt, es nem ereztem lefele a hatranyat, szepen kijott a nyitott es a trail allas kozotti kulonbseg.
a pro koryak allithato nyeregcso - install kicsit nehezkesre sikerult. mert alapbol baromi egyszeru osszerakni, de egyreszt nem volt bovden haz vagasahoz szerszamom (elnyeszeteltem nehezen), masreszt a bovdenhossz megallapitasa es az osszerakas "kisse" korulmenyes. a vegen ugy csinaltam, hogy beforditottam a kormanyt, hogy a leheto legrovidebb utja legyen, majd a vazbol par cm logott ki. ha visszatoltam, igy persze elorenyomta 10-15cmel. a bovdent teljesen tovig kellett vagni a nyeregcso reszenel.
hogy mi a gond ezzel? az, hogyha vmit szerelni kell ugyanilyen allasba kell visszahuzni, ez eleve nehezkes, es a kilogo par cmes bovdennel kellene buveszkedni. mivel tovig kellett vagni a bovdent (es persze a vege nem maradt egyben), jo esellyel a budos eletben nem fogod meg egyszer ugyanazt a bovdent visszakotni. a diot kiakasztani onmagaban emlekeim szerint nem lehet, de lehet tevedek. egyszerubb lett volna a tavkapcsolo oldalan megoldani ezt a dolgot, ott van hely, konnyu hozzaferni, etc.
a csonek alapbol is van kis holtjateka minden iranyban - ha a nyerget probalod forgatni, vagy billegtetni. tekeres kozben erezni a merev cso utan. ki be huzva fixen tartja a helyet, nem pogozik. szepen, finoman mozog, menet kozben nem volt vele gond (parszor hasznaltam csak, aztan eladtam a bringaval).
a szimpla karbantartas egyszeru (youtubeon van video), szvsz az arat mindenkepp megeri (140 eur).
A váltás részről folyamatos, kattogásszerű hangot hallok, kerékfordulatonként kb. egyszer.
Kiszedtem a kereket, nem találtam semmi rendellenességet. Fék is rendben. Ha nem ülök a bicajon és óvatosan tekerek, akkor is hallom. Olyan, mint a racsni hangja, mintha bizonyos időközönként hallanám. Lánc, fogaskeréksor tiszta, rendben lévőnek tűnik. Vajon mi lehet ez? Azt se zárom ki, hogy üzemszerű hang. 11-es rendszer, ugye a hátra tekerem és ugrik a lánc is megszokott dolog itt, lehet ez a hang is.
En is kiegyensulyozottabb konfignak gondolom a canyont, az asszony meg hallani sem akart arrol, hogy gar nelkul veszek ennyiert bringat
De aprosagok voltak, amik nem jottek be a bmcn:
1x11 hajtas, ez azert megis tekeros bringa, lefele mindenkeppnek szuknek ereznem az atfogast, meg nekem felfele sem art, ha kicsit jobb. Nagyok az ugrasok.
Sram trigger, tudomasom szerint nem tud lefele tobbet valtani (plane hatranyos, hogy nincs atdobo a nagyobb ugrashoz)
Elol 160as tarcsa
27.2es nyeregcso, a dropper posttol szinte teljesen elvagom magam
A geometriat nem tudtam volna kiprobalni, bar a bmc nagy nev ebben, es epp tavaly finomitottak a vazon.
Es mennyire ereztem, hogy ez az utolso pillanat... 300 euroval dragabb lett. Ennel igazan az ev vegi learazoknal sem lesz normalis meretekkel, de ez is inditotta el bennem a vezerhangyat.
Turazasoknal a dropper csovel marha jo volt amugy a nerve, engedni sem engedtem az arabol, ha nem viszik el annyiert amennyiert hirdettem, es nincs az exceed learazas, maradt volna. A rovid edzokorokon ereztem soknak, de majd kiderul mennyire volt jo/rossz dontes.
Great job on choosing Canyon. We live for all types of riding and express our passion for the sport through the bikes we build. Now you get to experience what we're all about. Pure Cycling.
Canyon-on 28/38-as hajtókar van, a BMC-n 30-as tányér, az mászásban egy 10 kilós bicajnál szinte észrevehetetlen de ha kell a végsebesség is akkor akkor a 2x. Telókban sincs számottevô különbség fôleg XC felhasználásra, a kerékszett meg ugyanaz, nekem személy szerint a gari is számítana.
Hosszra eleg hasonloak lehetnek, a canyon 1cmel rovidebb, +2cm stucni, -5mm setback. A bmcbol lehet alkudni.
185cm vagyok, altalaban az les jo szokott lenni.
Nekem az 535 mm nagyon soknak tűnik 185 cm-hez, hiába nevezik L-nek. A 485 sokkal jobban hangzik. A Canyon 620 mm szerintem okés. Én 181 vagyok, a vázam 46/60 cm, 110-es stucnival, ami elég hosszú. Minél rövidebb a stucni annál jobb.
A BMC csak L méretben van, 535 mm, óriás váz, mekkora vagy? Amúgy is elég fura a méretezés: S 445 mm + 584 mm felsőcső. Ha erős vagy biztos jó az 1x, nekem 3-4 óra körül már nagyon kell a pörgetés. Egyszóval Canyon (-300 Euro). Nem olyan exkluzív, lehet, hogy BMC váz és villa jobb (kérdés, hogy észrevennéd-e a különbséget? - na erre a kérdésre nincs válasz). Canyon.
Hosszra eleg hasonloak lehetnek, a canyon 1cmel rovidebb, +2cm stucni, -5mm setback. A bmcbol lehet alkudni.
A BMC csak L méretben van, 535 mm, óriás váz, mekkora vagy? Amúgy is elég fura a méretezés: S 445 mm + 584 mm felsőcső. Ha erős vagy biztos jó az 1x, nekem 3-4 óra körül már nagyon kell a pörgetés. Egyszóval Canyon (-300 Euro). Nem olyan exkluzív, lehet, hogy BMC váz és villa jobb (kérdés, hogy észrevennéd-e a különbséget? - na erre a kérdésre nincs válasz). Canyon.
Jah nem, a bmc sram x01, de nemtom az 1x11hez eleg e a kondim, mert nem kinlodni szeretnek vele, arra ott a cx
Nekem bőven elég a 11-es rendszer. Aszfalton néha jó lenne elől még egy tányér, de lejtőn amúgy se tekerek, önerőből meg simán tartani tudom/lehet 30-ig a tempót.
Szeretem, hogy csak 1 váltókar van, egy tányért kell tisztán tartani.
No elvittek a nervet, exceedet nezem... milyen a sram gx? Vagy inkabb az xt verzio? Az 2x11, es jobb a kerekszett.
Mongy lattam bmct is egesz jo arban, az is full xt, meg dt 1501 kerekszettel.
Jah nem, a bmc sram x01, de nemtom az 1x11hez eleg e a kondim, mert nem kinlodni szeretnek vele, arra ott a cx