Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

amugy fekkar kompatibilis mas fektestekkel is? slx, az uj negydugattyus xtr / zee, xtr?

milyen alternativaja van most az xtnek? irtatok a magurat pl...

en nem is ertem amugy mit varialtak, hogy az m785 es az slx parja allat jo fekek voltak, illetve a 675os slxel sem volt semmi gondom. szvsz jobban is fogtak mint ez.

Lehet ôket keverni, EWS-ben van aki a servo wave nélküli XTR Race karral használ Saint nyergeket, a Zee fékkarja meg gyakorlatilag SLX.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ugy latszik ez a hivatalos valasz Ez melyik Fox, osztrak/nemet/europai/usa?
Meg kb 8het mire terhelhetem a kulcscsontom, addig raerek levelezni

a nemet oldalrol is a nemzetkozire iranyitanak.

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 posts

en speciel a foxtol egy budos valaszt nem kaptam... errol ennyit. nem baj, legalabb draga.

Ugy latszik ez a hivatalos valasz😃 Ez melyik Fox, osztrak/nemet/europai/usa?
Meg kb 8het mire terhelhetem a kulcscsontom, addig raerek levelezni😃

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mennyi van a fékben? Milyen tárcsa, milyen betét? Ha felállítva beesik a kar az nem feltétlenül jelenti azt hogy ereszti az olajat és amiatt levegôsödött le. Nekem is csinálja ahogy kopnak a betétek, olyankor csinálok egy fél légtelenítést és annyi. Bele a légtelenítô mûanyag tölcsérjét a karba, egy kis olaj bele és húzogatom, pöckölgetem a kart addig amíg nem jön már buborék. Dugattyú visszanyomásnál is ugyanez, mert ha nincs megnyitva a karnál akkor nem tud hova menni az olaj.

Ha ereszti az olajat az látszik ha kiveszed a betéteket, akkor vissza kell küldeni...

kemeny 600km :) korabban egy fekkel sem volt hasonlo problemam. de igazabol nem is a fellevegosodes resze erdekel, hanem konkretan nem lehet megallni a fekkel, akkor sem, ha fog mert lathatoan csuszik a fekpofa a tarcsan (es ezert rezonal be pl kis sebessegnel). a hatso fek is sokkal jobban fog 160as tarcsaval.

ketszer is szetszedtem, letisztitottam, par 10 meter utan ujra csuszik a tarcsa. ha leszallok a bringarol, ugy is siman eltolom behuzott fekkel.

Edited by arn, 2017. November 17. - 21:26.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

amugy fekkar kompatibilis mas fektestekkel is? slx, az uj negydugattyus xtr / zee, xtr?

milyen alternativaja van most az xtnek? irtatok a magurat pl...

en nem is ertem amugy mit varialtak, hogy az m785 es az slx parja allat jo fekek voltak, illetve a 675os slxel sem volt semmi gondom. szvsz jobban is fogtak mint ez.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

kiprobalhatom a canyon gart: asszem elert az m8000 fekatok... eloszor csak a fekpont vandorolt, aztan az tunt fel, hogy berezonal az elso tarcsa, majd hogy alig fog a fek. ugy tunt, mintha olaj kerult volna ra. kiszedtem a pofakat, az egyik dugattyu beljebb volt, mint a masik. ok, lerezeteltem a pofakat, letisztitottam a tarcsat es a betetet. par meterig jo, aztan megint csuszik. de a poen, hogy sehol nem latok olajnyomot, es a tarcsan is mintha lenne vmi filmreteg, de annyira minimalis, hogy becsaphatja az embert.

mar ott voltam, hogy kiprobalom masik tarcsaval, felallitottam, hogy levigyem lifttel, no akkor mar beesett a fekkar. innentol mar total egyertelmu, hogy olajat ereszt es fellevegosodott.

eleg lehet nekik, ha a feket kuldom karostol, fektestestol?

Mennyi van a fékben? Milyen tárcsa, milyen betét? Ha felállítva beesik a kar az nem feltétlenül jelenti azt hogy ereszti az olajat és amiatt levegôsödött le. Nekem is csinálja ahogy kopnak a betétek, olyankor csinálok egy fél légtelenítést és annyi. Bele a légtelenítô mûanyag tölcsérjét a karba, egy kis olaj bele és húzogatom, pöckölgetem a kart addig amíg nem jön már buborék. Dugattyú visszanyomásnál is ugyanez, mert ha nincs megnyitva a karnál akkor nem tud hova menni az olaj.

Ha ereszti az olajat az látszik ha kiveszed a betéteket, akkor vissza kell küldeni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Lehet, hogy a Paul Langehoz iranyitanak, mint engem a Fox-al. Mondjuk az nem lesz gyors. Nem bantom oket, de kb 4-5hete kezdtem bele a StepCast-os levelezesbe, a het elejen mar rajuk kellett irnom, hogy mi a helyzet, de meg valaszra sem meltattak...
Canyon specifikus dolog: rendeltem egy akcios cipot, ket meret kozott vagyok ezert most kivetelesen a kisebbet rendeltem, persze nem lett jo. Kertem cseret UPS pickup-al, de azt nem lehet. Fizessem ki a masik meretet, kuldjem vissza a kicsit es majd visszautaljak a postazasi koltseggel egyutt a vetelarat. Konyvelesi szempontbol (sem) ertem, hogy ez miert jo nekik, de ez van.

ausztriaban nemtom hova iranyitanak. nekem az lenne a jo, ha leszedem, aztan ugyanigy keszreszerelve adjak a masikat. en nem akarok vele szorakozni most, amikor vettem a cx bringat az osszes fekszerelessel kapcsolatos dolgot kiszortam, konkretan semmim nincs egy legteleniteshez. meg igazabol a korabbi tapasztalatokbol kiindulva szvsz ugyse lesz jo, mert valszeg a dugattyuk eresztenek.

en speciel a foxtol egy budos valaszt nem kaptam... errol ennyit. nem baj, legalabb draga. 

Edited by arn, 2017. November 17. - 21:18.

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 posts

Lehet, hogy a Paul Langehoz iranyitanak, mint engem a Fox-al. Mondjuk az nem lesz gyors. Nem bantom oket, de kb 4-5hete kezdtem bele a StepCast-os levelezesbe, a het elejen mar rajuk kellett irnom, hogy mi a helyzet, de meg valaszra sem meltattak...
Canyon specifikus dolog: rendeltem egy akcios cipot, ket meret kozott vagyok ezert most kivetelesen a kisebbet rendeltem, persze nem lett jo. Kertem cseret UPS pickup-al, de azt nem lehet. Fizessem ki a masik meretet, kuldjem vissza a kicsit es majd visszautaljak a postazasi koltseggel egyutt a vetelarat. Konyvelesi szempontbol (sem) ertem, hogy ez miert jo nekik, de ez van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

kiprobalhatom a canyon gart: asszem elert az m8000 fekatok... eloszor csak a fekpont vandorolt, aztan az tunt fel, hogy berezonal az elso tarcsa, majd hogy alig fog a fek. ugy tunt, mintha olaj kerult volna ra. kiszedtem a pofakat, az egyik dugattyu beljebb volt, mint a masik. ok, lerezeteltem a pofakat, letisztitottam a tarcsat es a betetet. par meterig jo, aztan megint csuszik. de a poen, hogy sehol nem latok olajnyomot, es a tarcsan is mintha lenne vmi filmreteg, de annyira minimalis, hogy becsaphatja az embert.

mar ott voltam, hogy kiprobalom masik tarcsaval, felallitottam, hogy levigyem lifttel, no akkor mar beesett a fekkar. innentol mar total egyertelmu, hogy olajat ereszt es fellevegosodott.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Egy customer service tapasztalat - pont két hete vitte el a UPS a Fox villát garanciális javításra és ma érkezett vissza. Gyakolatilag ki sem kellett mozdulnom a lakásból és egy fillérembe sem került, úgy lett elintézve. Nem rossz...

Edited by 950sm07, 2017. November 17. - 17:38.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

A Shimano IceTech tárcsákat nagyon rühellik ezekben a tesztekben. Szerintük nagyon hamar leolvad a külső acél réteg + nagyon puha a tárcsa, deformálódik. Én csak kölcsön bringán mentem ilyen tárcsával és finomítani akartam a fékbeállításon. Elképesztően "puha", hajlékony volt a tárcsa. Én maradok a RT76-nál, az full acél de már alu csillagos és nem is túl drága.

Nekem azon kívül hogy nem lehet kicentírozni - illetve nem marad úgy - meg hogy nem lehet elodázni a cserét nincs velük bajom, eddig csak az volt ami nyikkanás nélkül kibirta az egyik szokásos 4,5km/-800m lefelémet a Saint fékekkel. A másik kerékszettemen RT76 volt, azzal már a felénél elkezdett visítani. De ha nincs extrém felhasználás akkor az ice-tech fölösleges.

Mondjuk a Canyonokon (és sok más márkán is) elôszeretettel szerelt Sram Guide fékek a centerline tárcsával nekem a vicc kategóriába tartoznak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A Shimano IceTech tárcsákat nagyon rühellik ezekben a tesztekben. Szerintük nagyon hamar leolvad a külső acél réteg + nagyon puha a tárcsa, deformálódik. Én csak kölcsön bringán mentem ilyen tárcsával és finomítani akartam a fékbeállításon. Elképesztően "puha", hajlékony volt a tárcsa. Én maradok a RT76-nál, az full acél de már alu csillagos és nem is túl drága.

• zscs likes this
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Csak hogy még jobban megkavarjam a dolgokat, a németek a fékpofa tesztjükhöz tesztelték a különböző gyártók tárcsáit, hogyan befolyásolják a fékteljesítményt. A Magurák szerintük nagyon jól fognak, A Sram-ok is jók, a Shimano-k kicsit gyengébbek. .

http://www.bike-maga...age4.html#start

erdekes ez a teszt, hogy az rt76 es 86 mashogy szerepel fekeroben (kozepes, nagyon eros), szvsz total ugyanugy fog az rt66-76-86, talan hokapacitasban es visszahulesben van vmi elteres, az alu reszek miatt extrem korulmenyek kozott.

Edited by arn, 2017. November 16. - 10:58.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Bár "márkaidegen", de nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az Avid G3 tárcsáival. Használtam Avid fékekkel, SLX fékekkel (hűtőbordás és "sima" gyantás pofákkal is). Az apróban időről időre feltűnnek, pár ezer forintért általában hozzá lehet jutni.

Fentiek alapján akkor simán a tárcsák cseréjével kezdem a  fejlesztést ésszerűsítést. 

Gondolom az RT66 Centerlock-os párja az RT64 lesz. Az SLX szint nekem bőven elég, kb. úgyis ebbe az irányba terelgetem a bringám. 

Régen használtam avid tárcsákat avid fékkel (a canyon így érkezett gyárilag) és szerintem is teljesen jók voltak. Ugyanakkor jelenleg CL deore agyam és shimano fékem van, ehhez pedig nem szeretnék avid tárcsát (ész érv nincs ellene), valamint elöl 180mm-es tárcsát preferálok. (Bár tény, hogy a 160/160 és régebben a 160/140 is teljesen elég volt, úgy tűnik, lassan megyek, de ma már félek is :D )

Arn jól írja, az rt66 már OK, nem nagyon kell jobb. Ha esetleg felmerülne a kérdés: nekem a Magura Storm SL és az új Hayes L6 tárcsák váltak még be, utóbbi árban sem vészes és könnyűek (L6 160-as 93g volt, Storm SL 160-asban ~91-92g).

Viszont az Ice-Tech tárcsákkal nem vagyok teljesen elégedett. Sokféle volt, XT-k, régebbi XTR, az újabb hűtőbordás XTR rt99, stb. Most épp egy XT Ice-Tech lett kuka a hátsó keréken, a brutálisan erős Magura MT8 fékem megrogyasztotta: a közepén átlyukadt az acél réteg, alig 2-3e km után kilátszik az alu "bélés"... :-)

Csak hogy még jobban megkavarjam a dolgokat, a németek a fékpofa tesztjükhöz tesztelték a különböző gyártók tárcsáit, hogyan befolyásolják a fékteljesítményt. A Magurák szerintük nagyon jól fognak, A Sram-ok is jók, a Shimano-k kicsit gyengébbek. .

http://www.bike-maga...age4.html#start

Edited by marton, 2017. November 16. - 01:06.

Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Tényleg érkezik a kínálatba a megújult XC fully és hamarosan, úgy fest. ;)

"Mit 99% kommt n neu überarbeitetes Lux/ oder was mit neuem Namen im Bereich Race fully. Hab im Koblenzer Stadtwald n Prototyp fahren sehen von Canyon mit neuem Rahmen und racefully. Außerdem war Erik kleinhans in Koblenz (teamfahrer von topeak ergon) und hat eine strava Aktivität hochgeladen wo er schreibt dass er auf ner neuen "super fast Race machine" saß und hat n paar Tage später in seinem Blog geschrieben dass Canyon sie Anfang 2018 veröffentlicht. Da das exceed recht neu ist müsste es schon mit dem Teufel zugehen wenn es kein neues Lux ist."

-- forrás: https://www.mtb-news...8.850497/page-2

"ich hab definitiv einen Canyon Mitarbeiter auf nem Racfully Prototyp fahren sehen und Erik kleinhans hat gepostet dass es im Frühjahr released wird... vlt erst zum Cape epic und zu Kaufen dann erst nächste Saison ka"

--forrás: https://www.mtb-news...8.850497/page-7

Edited by zscs, 2017. November 15. - 21:50.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Régen használtam avid tárcsákat avid fékkel (a canyon így érkezett gyárilag) és szerintem is teljesen jók voltak. Ugyanakkor jelenleg CL deore agyam és shimano fékem van, ehhez pedig nem szeretnék avid tárcsát (ész érv nincs ellene), valamint elöl 180mm-es tárcsát preferálok. (Bár tény, hogy a 160/160 és régebben a 160/140 is teljesen elég volt, úgy tűnik, lassan megyek, de ma már félek is :D )

Ó, hát ez ne tartson vissza, van CL adapterem is eladó, meg 180 mm Avid G3 tárcsám is. :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Arn jól írja, az rt66 már OK, nem nagyon kell jobb. Ha esetleg felmerülne a kérdés: nekem a Magura Storm SL és az új Hayes L6 tárcsák váltak még be, utóbbi árban sem vészes és könnyűek (L6 160-as 93g volt, Storm SL 160-asban ~91-92g).

Viszont az Ice-Tech tárcsákkal nem vagyok teljesen elégedett. Sokféle volt, XT-k, régebbi XTR, az újabb hűtőbordás XTR rt99, stb. Most épp egy XT Ice-Tech lett kuka a hátsó keréken, a brutálisan erős Magura MT8 fékem megrogyasztotta: a közepén átlyukadt az acél réteg, alig 2-3e km után kilátszik az alu "bélés"... :-)

Fentiek alapján akkor simán a tárcsák cseréjével kezdem a  fejlesztést ésszerűsítést. 

Gondolom az RT66 Centerlock-os párja az RT64 lesz. Az SLX szint nekem bőven elég, kb. úgyis ebbe az irányba terelgetem a bringám. 

Bár "márkaidegen", de nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az Avid G3 tárcsáival. Használtam Avid fékekkel, SLX fékekkel (hűtőbordás és "sima" gyantás pofákkal is). Az apróban időről időre feltűnnek, pár ezer forintért általában hozzá lehet jutni.

nem a reklám miatt, de: most akarok feltenni az apróba  én is kettő darab 160-ast. szólj, ha esetleg. ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

nem a reklám miatt, de: most akarok feltenni az apróba  én is kettő darab 160-ast. szólj, ha esetleg. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

• dzsonhee likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

xc bringahoz az rt66 tok olcso, es teljesen jo... semmi elonyet nem erzem az icetech tarcsaknak. max annyi, hogy jobban nez ki :)

• zscs likes this