Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Grand Canyon CF-nél szinte gyerekjáték a bowdencsere, a hátsó váltóé egyaránt. Exceednél még egyszerűbb. Pár csavarral oldható nagy "ablakok" vannak a szerelés szempontjából lényeges helyeken.

Exceed esetén a fékkábel láncvillban történt elvezetése mondjuk nem tetszik, de hát ez van, ez ilyen...

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Hogyan oldjátok meg a belső bovdenezésű karbon vázaknál a bovdencserét? Gondolom pl. egy exceed váz esetében is szabadon fut a bovden a vázon belül, nincs semmilyen vezetés neki. 

Abban az esetben ha egy olyan helyre szeretnék befűzni bovdent, ahol eddig nem volt, azt hogyan lehet megoldani? Pl első váltó felszerelésnél, ha előtte 1x volt. Csak bedugom felül, aztán addig játszok vele, míg ki nem jön alul? Hátsó váltónál ki kell venni a hajtóművet és a középrészt, hogy befűzhető legyen az új bovden?

Vékony madzag és porszívó ott ahol ki karod hozni...  vagy eljátszol vele egy kicsit, annyira nem vészes, youtube tele van videókkal.

Ha a középcsapágy fölött van elvezetve a bowden akkor az külsôben fut mert ott kagyarodnia kell, meg általában van egy csapágyakat összekötô mûanyag védôcsô (hogy víz ne tudjon belefolyni) úgyhogy hiába is vennéd ki a hajtókart nem férnél hozzá semmihez. Egy XC versenygépnél nem kell szétbontani az egész bicajt egy bowden cseréhez.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

vázcserével. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Hogyan oldjátok meg a belső bovdenezésű karbon vázaknál a bovdencserét? Gondolom pl. egy exceed váz esetében is szabadon fut a bovden a vázon belül, nincs semmilyen vezetés neki. 

Abban az esetben ha egy olyan helyre szeretnék befűzni bovdent, ahol eddig nem volt, azt hogyan lehet megoldani? Pl első váltó felszerelésnél, ha előtte 1x volt. Csak bedugom felül, aztán addig játszok vele, míg ki nem jön alul? Hátsó váltónál ki kell venni a hajtóművet és a középrészt, hogy befűzhető legyen az új bovden?

Feri84

Feri84

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Hajt valaki Ultimate CF SL outit?

Nagyon elgondolkodtam hogy jövőre lecserélném a jelenlegi (karbon villa, alu váz) gépem egy full karbon gépre, esetleg jobb szettel is mint a mostani (Shimano 105-5700).

Ami nagyon tetszik az az Ultimate CF SL 8.0 az új 8000-es Ultegrával. Esetleg magáról a szettről is érdekelne vélemény de főleg a Canyon ezen szériájáról hogy milyen?

Feri84 módosította - 2017. október 19. - 10:22

Canyon Ultimate CF SL DISC 8.0 - 2018

Ex: Focus Culebro SL 2.0  - 2014

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Igen, Exceed viszonylatban érdekelt, és köszi! 

Én csak az Exceed-ről nyilatkoztam. Én úgy értettem arra vonatkozik a kérdés mert Exceed kép van az idézetben.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Én csak az Exceed-ről nyilatkoztam. Én úgy értettem arra vonatkozik a kérdés mert Exceed kép van az idézetben.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

A láncvilla védőt egyikünk sem tudja pontosan azt gondolom. Vastag gumi mely ragasztva van, de lehet bele is van pattintva a vázba.

Mintha csavarozva lenne, nem? Nekem legalábbis van benne csavar is.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

A Canyonnál hogyan oldják meg a láncvilla védő rögzítését? Gondolom a képen látható az gyári. Fel van csak ragasztva, vagy valami más is tartja? 

Valamint a láncfelkapás gátló dolog szintén a láncvillán az miből van? Felragasztott fémlemez lehet, avagy csak valamilyen kemény/vastag fólia? 

A láncvilla védőt egyikünk sem tudja pontosan azt gondolom. Vastag gumi mely ragasztva van, de lehet bele is van pattintva a vázba.

A felkapásgátló az süllyesztve van a váz síkjába és alu.  

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

A 2014-es Nerve alsocso aljan, a kozepcsapagy elott fel van ragasztva egy kb. 20 centi hosszu folia. Lehetett volna szelesebb meg vastagabb is.

Forgaspont csapagyat mivel vagy hogy erdemes kiszedni? Kiutogetni nem akarom, ahol ketto van egymas mellett azt ugy sem lehetne kiutni. Ilyen tetszene, csak ebbol is kene haromfele meret:

a forgaspontokba valo csapagyak meretei:

A1035330 - Rockerarm pivot bearing: 2 darab
7901-V-2RD
12 x 24 x 6 mm

A1029862: 2 darab
7902-V-2RD
15 x 28 x 7 mm

A1038902: 6 darab
6801-V-2RD
12 x 21 x 5 mm
mereteknel: belso atmero, kulso atmero es vastagsag

Ez használhatatlan lenne mert a main pivot meg a rocker pivot csapágyai a vázban vannak és a 7xxx ACB csapágyak amik a belsô gyûrût kifelé húzva szétesnek. Kalapács és egy darab 6-os köracél tökéletesen mûködik, nem érdemes túlgondolkodni. Másik oldalról a belsô gyûrût kiütöd és utána a külsô gyûrût finoman ki lehet kocogtatni. Hátul ahol duplán vannak az egy kicsit kreatívabb de van egy kis hézag közöttük. Megoldható az is bár azt még nem kellett cserélnem, azok bírják a legtovább.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Nekem korábbi modelleken egy neoprén huzat van a láncvillán, tépőzáras.
A középcsapágy mellett a védő az Endurace-en egy vékony alulemeznek rémlik felragasztva.

A Canyonnál hogyan oldják meg a láncvilla védő rögzítését? Gondolom a képen látható az gyári. Fel van csak ragasztva, vagy valami más is tartja? 

Valamint a láncfelkapás gátló dolog szintén a láncvillán az miből van? Felragasztott fémlemez lehet, avagy csak valamilyen kemény/vastag fólia? 

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

http://www.bikeradar...n-pivots-28696/

A 2014-es Nerve alsocso aljan, a kozepcsapagy elott fel van ragasztva egy kb. 20 centi hosszu folia. Lehetett volna szelesebb meg vastagabb is.

Forgaspont csapagyat mivel vagy hogy erdemes kiszedni? Kiutogetni nem akarom, ahol ketto van egymas mellett azt ugy sem lehetne kiutni. Ilyen tetszene, csak ebbol is kene haromfele meret:

7901-V-2RD
12 x 24 x 6 mm

7902-V-2RD
15 x 28 x 7 mm

6801-V-2RD
12 x 21 x 5 mm

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

7901-V-2RD
12 x 24 x 6 mm

7902-V-2RD
15 x 28 x 7 mm

6801-V-2RD
12 x 21 x 5 mm

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

igy all most a kormany - nem gondoltam volna, de inkabb lefele hozott nagyobb valtozast. -1.5cm eleg pozitivan befolyasolta a sulypontot es menettulajdonsagokat, hiaba van a seggem az egben. a nyakamnal ereztem a lejtozesek vegen, hogy lehet kicsit finomitani kellene rajta, de megyek meg vele, mert par napja elaludtam a vallam-nyakam kozotti reszt, lehet az kavart meg be. nagysebessegu lejtozeseknel allat a gep, a nervet sem elveztem ennyire :) marha jo, ahogy ra lehet hasalni a kormanyra, vhogy sokkal kozvetlenebbnek elem meg az egeszet.

IZ3ynem.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Fent vannak az uj exceed cfek... hat konnyebbek nem lettek, se olcsobbak. Csak olcsositottak.

A ket eagleos verziot vennem, de xtvel is 700-800gal konnyebb a mostani, ami dognehez a sramhoz kepest.

arn módosította - 2017. október 14. - 19:15

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mar parszor irtam, hogy a nervenel engem baromira zavart a “turamod”. Amellett, hogy nem volt hatekony felfele, folyamatosan azt ereztem, hogy a magas sulypont miatt “billeg” a bringa, mondom ezt ugy, hogy elotte cx bringaval mentem terepen. Ott aztan tenyleg elol van a sulypont (droppos kormany, also fogas), de ugyanakkor olyan alacsonyan, ami montin sose. Ott megtanultam, hogy el kell engedni - ami az en beszari termeszetemmel elegge ellenkezik - es akkor sok helyen lemegy, mert ha befekezel, eses lesz belole.

Az elejen horror volt terepen lejton. Hagyjan, hogy szetraz, ha fekezel, akkor meg fel is kemenyedik, de ugy ereztem, hogy mindjart pofara esek. Ott nagyon kijott, hogy vegtagjaid a legjobb csillapitas, csak lazan, engedni neki, es a koves helyek is kisimulnak (relativ persze). A nerven nekem ezutan nagyon sterilnek es tavolinak tunt a terep, persze eloszor ugy ereztem magam rajta, mint a lejtozok ordoge :) miutan a rozsaszin kod elszallt, maradt a tul lomha es tul magas.

Az exceed pont kitoltotte ezt az urt, alacsonyabb sulypont, ereztem a terepet, de ha cx szeruen lazan tartottam magam, a gyokeres koves reszek sem problema, megmarad a kontrol. Az elso tekeres utan ereztem, hogy otthon vagyok. A bringahoz szandekosan nem nyultam jo ideig, hogy kiismerjem, es utana jobban erzem a kisebb valtozasokat is, most finomhangolom.

A Nerve valahogy nekem is kakukktojás, többet vártam tôle. A 29-es AL ami nekem van ugyanolyan nehéz (~14kg) mint a Strive CF és nem is mászik jobban. Idén voltam pár többnapos Trans Dinarica útvonal bejáráson a horvát és boszniani hegyekben, és a májusi hétnapos elôtt még gondolkodtam hogy Strive-val vagy a Nerve-vel menjek. 45-70km és 1500-1800m szintek voltak naponta, és nem tudtam mire számítsak mert pihenônap nélkül ennyit még nem tekertem egyhuzamban. A hegyi lefelékben nem akartam kompromisszumot mert ugye az is ugyanannyi volt mint a felfelé, és amiatt a Strive mellett döntöttem ami jó választásnak bizonyult és utána már nem is gondolkodtam.

Most ott tartok, hogy a Nerve nagy valószínûséggel eladósorba kerül mert fölöslegessé vált. Vártam hogy a Spectral-ból csináljanak egy 27,5+ fullyt de sajna az nem lett, így vagy várok vagy másfelé nézek a Nerve "pótlására". Haveromnak most jön az Orbea Occam TR 27,5+ meglátom az milyen lesz és ha jó akkor beáldozom a Loki-t is, és a két gépbôl meg is lenne.

Amúgy mindegyik össztelós magas egy merevhátúhoz képest, CX-hez meg végképp, az vele jár...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Persze, meg kell találni az egyensúlyt az adott viszonyokhoz, tekerési stílushoz. Nekem pl rövid volt a 40-es stucni ami gyárilag volt a Strive-on, idegesnek éreztem a kormányzást és lecseréltem 50-esre, meg a 780-as kormányból faragtam 2 centit mert a másik két montimon 740-es van és így kevésbé zavaró amikor átülök.

Mar parszor irtam, hogy a nervenel engem baromira zavart a “turamod”. Amellett, hogy nem volt hatekony felfele, folyamatosan azt ereztem, hogy a magas sulypont miatt “billeg” a bringa, mondom ezt ugy, hogy elotte cx bringaval mentem terepen. Ott aztan tenyleg elol van a sulypont (droppos kormany, also fogas), de ugyanakkor olyan alacsonyan, ami montin sose. Ott megtanultam, hogy el kell engedni - ami az en beszari termeszetemmel elegge ellenkezik - es akkor sok helyen lemegy, mert ha befekezel, eses lesz belole.

Az elejen horror volt terepen lejton. Hagyjan, hogy szetraz, ha fekezel, akkor meg fel is kemenyedik, de ugy ereztem, hogy mindjart pofara esek. Ott nagyon kijott, hogy vegtagjaid a legjobb csillapitas, csak lazan, engedni neki, es a koves helyek is kisimulnak (relativ persze). A nerven nekem ezutan nagyon sterilnek es tavolinak tunt a terep, persze eloszor ugy ereztem magam rajta, mint a lejtozok ordoge :) miutan a rozsaszin kod elszallt, maradt a tul lomha es tul magas.

Az exceed pont kitoltotte ezt az urt, alacsonyabb sulypont, ereztem a terepet, de ha cx szeruen lazan tartottam magam, a gyokeres koves reszek sem problema, megmarad a kontrol. Az elso tekeres utan ereztem, hogy otthon vagyok. A bringahoz szandekosan nem nyultam jo ideig, hogy kiismerjem, es utana jobban erzem a kisebb valtozasokat is, most finomhangolom.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Az elso giant 29eremnek eleg sokat kiserletezgettem a cockpittel, kicsit hosszu volt a geo, igy probalkoztam rovidebb stucnival, emelt kormannyal, stb. Akkoriban 100x jartam ugyanazokon a terepeken, igy pontosan tudtam melyik kanyarban meddig lehet engedni, jol lehetett erezni a valtozasokat. Az elso alkalommal az emelt kormannyal majdnem a bokorban kotottem ki, mert sodrodott a bringa ugyanott, ahol siman el szoktam fordulni. Hiaba volt kenyelmesebb, ment vissza a flat kormany.

Ugyanez a hatas a droppos csovel is... korabban ott gyakran azt csinaltam, hogy csak par cmt eresztettem le, hogy a felsocombommal meg tudjam tamasztani - ugyanaz a hatas, no a stabilitas, nem kell teljesen leereszteni, jol tekerheto marad a lankas lejton.

Persze, meg kell találni az egyensúlyt az adott viszonyokhoz, tekerési stílushoz. Nekem pl rövid volt a 40-es stucni ami gyárilag volt a Strive-on, idegesnek éreztem a kormányzást és lecseréltem 50-esre, meg a 780-as kormányból faragtam 2 centit mert a másik két montimon 740-es van és így kevésbé zavaró amikor átülök.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mígy a szabályok változhatnak a fizika nem annyira... :) A lejtôzés mindenkinek mást jelent és persze van az a lejtô ahol így is lazán le lehet menni, csak azért kérdeztem tiszta legyen a kép... :)

Ez a bringa nem az a mufaj... nem arrol van szo, hogy atesek a kormanyon vagy sem. Ott inkabb leszallok es letolom. Bennem sose volt meg a mersz, meg osszetorni sem akarom magam tokegyedul az erdo kozepen.

Az elso gumit is jobban terheled, nagyobb a tapadas. Cserebe csokken a hatso kerek fekezhetosege, es hamarabb blokkol. Csillapitast tekintve hangsulyosabb lesz a villa szerepe, ami egy ht bringanal javithatja a kontrolt. Jobban tudok olyan poziciot felvenni, amivel konnyebb pumpalni az elejet, stb Szvsz ilyen aprosagokon mulik a balansz megvaltozasa.

arn módosította - 2017. október 13. - 21:55

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Míg a szabályok változhatnak a fizika nem annyira... :) A lejtôzés mindenkinek mást jelent és persze van az a lejtô ahol így is lazán le lehet menni, csak azért kérdeztem tiszta legyen a kép... :)

a súlypont a lényeg, nincs itt semmi ezotéria, a fizika szabályai is érvényben maradnak. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"