Neked meg mindig csak a 26os a monti?
nem nem, sőt...
arra értettem hogy egyébként tényleg kurva jó ár érték arányú a cube (itt ülök kb 23 db között meg 40 dobozban) , csak még a topnak is sírnivalón el...tt turista geója van.
Neked meg mindig csak a 26os a monti?
nem nem, sőt...
arra értettem hogy egyébként tényleg kurva jó ár érték arányú a cube (itt ülök kb 23 db között meg 40 dobozban) , csak még a topnak is sírnivalón el...tt turista geója van.
en grammozas miatt mar nem cserelek semmit - korabban csinaltam, de most mar csak olyan dolgokat valtok, amik funkcionalisan elorelepest hoznak. ha konnyebb is, az mar egy plusz
amugy mindig erdemes olyan bringat valasztani, ami 80-90%ban megfelel az igenyeidnek. ha nem, akkor inkabb ne vedd meg, mert sokkal tobbet ra fogsz kolteni. toldozni sem eri meg egy regebbi technikat, mert mindig varialnak annyit, hogy mire eladod minden elavult lesz rajta, es toredek penzt eri, ha el akarod adni.
nekem mar bevalt, hogy kb harom evente cserelek - addigra annyit dragulnak a bringak, hogy gyakran szinte arban eladhato. mongy mivel en eleve keveset tekerek, es van harom bringam, igy egy bringara nem is jut sok kilometer. montit majd akkor cserelek, ha lesz 12es xt, addig nincs semmi ertelme - de a mostani sulya mar most versenykepes az idei modellekkel (9.4kg) - jovore megint vagy olcsositanak, vagy megint dragabb lesz.
Newmen rendelhető az R2-től külön, ahogy lentebb írtam.
Első kerék, boost vagy non-boost: https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon
Hátsó, 12x142 vagy 12x148: https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon
Lehet, csak 22mm-es belső felniszélessége, de ha nagyon grammozásra mennék és megbízható szettet keresnék most, lehet, nem az Acrost venném (nem mintha sok gondom lenne vene), hanem ezt. Bár a fene tudja.
A villacserét komolyan írtam, a Boost StepCast Fox villákat szerintem jó áron el lehet passzolni, ha máshol nem eBay-en, mivel sub-1400 grammosak, sokan keresik. Láttam már akciózva 2017-es, sőt 2018-as Fox SC non-boost villát egész jó áron az elmúlt hónapokban, szóval ki lehet fogni a tutit. Úgy meg már rendelhető akár egy Acros szett.
Exceed egy jó váz, helyetekben nem cserélném semmilyen kockára, sem spécire.
Eszembe sem jutna cserélni a vázat, imádom, csak ahogy írtam HA van valami akkor az 1000 ajrós hátsó kerékkel semmit nem tudok csinálni. 22 milis meg most is van, sőt az előző Canyon-hoz is olyan volt (M1700, eladó ), szóval kell a 25 mm mint változás a számomra .
Nekem érthetetlen ez a versenyre alkatrész-cserélgetés. (Persze nem is versenyzek...) De te tudod, a te bringád, a te időd.
Azt a fél órát nem sajnálom magamtól. Tudom, hogy van aki le se mossa verseny előtt, nem nézi át, nem keni újra stb.
A "játszós" szett meg rezsianyag, szerelni pedig jó.
Nem hiszem, hogy ennyire egyedi eset lenne a cserélgetősdi. Meg ezek az alkatrészek egy idő után összejönnek, eladni nem akarod, ha bringát veszel azt meg általában gyengébb felszereltséggel veszed, aztán ami van a polcon arra cseréled. Hogy versenyre vagy csak évszakhoz igazítod az mindegy. Van aki csak vázszettet szokott venni, de általában jobban megéri télen egy leakciózott komplett bringa.
Az utóbbi 15 évben - két kivételtől eltekintve, amiből az egyiket építve vettem, a másikat azonnal átépítettem - mindig építem a bringákat, a "stock" cangik nem az én világom. De ha egyszer "kész", már nem szórakozok azzal, hogy ide-oda cseréljek rajta (nagyobb) dolgokat. Emiatt (meg amit te is és arn is írt, hogy "olcsóbb" a komplett bringa), célszerűbbnek tűnik egyben megvenni egy célszerszámot, amit csak versenyre használsz. Nekem érthetetlen ez a versenyre alkatrész-cserélgetés. (Persze nem is versenyzek...) De te tudod, a te bringád, a te időd.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Lehet, csak 22mm-es belső felniszélessége, de ha nagyon grammozásra mennék és megbízható szettet keresnék most, lehet, nem az Acrost venném (nem mintha sok gondom lenne vene), hanem ezt. Bár a fene tudja.
.
.
.
Newmen-nel kapcsolatban meglepődtem a 3év teljes körű garancián + a 3 éves 50%-os crash replacement-en...
pajesz:
Ugyan ebben a cipőben járok én is, kértem már tanácsot itt a fórumon is ez ügyben. Ha megtartod a kerékpárt érdemes 1000-1300 €-t költeni rá, de ha cserélni kell a vázat akkor nem fogsz tudni megválni a szettől. Newmen kereket szerettem volna, kérdeztem a bike-components-et és nincsen lehetőség kevert szett vételére (boost és nem boost). Talán nem sokan kereshetnek ilyen szettet. Szerettem volna kicsit könnyebb és 25 mm-es belső szélességgel rendelkező kerekeket, de az X1700 igazából rendben teszi a dolgát.
Newmen rendelhető az R2-től külön, ahogy lentebb írtam.
Első kerék, boost vagy non-boost: https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon
Hátsó, 12x142 vagy 12x148: https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon
A villacserét komolyan írtam, a Boost StepCast Fox villákat szerintem jó áron el lehet passzolni, ha máshol nem eBay-en, mivel sub-1400 grammosak, sokan keresik. Láttam már akciózva 2017-es, sőt 2018-as Fox SC non-boost villát egész jó áron az elmúlt hónapokban, szóval ki lehet fogni a tutit. Úgy meg már rendelhető akár egy Acros szett.
Nem hiszem, hogy ennyire egyedi eset lenne a cserélgetősdi. Meg ezek az alkatrészek egy idő után összejönnek, eladni nem akarod, ha bringát veszel azt meg általában gyengébb felszereltséggel veszed, aztán ami van a polcon arra cseréled. Hogy versenyre vagy csak évszakhoz igazítod az mindegy. Van aki csak vázszettet szokott venni, de általában jobban megéri télen egy leakciózott komplett bringa.ennyi erővel vehetnél egy komplett bringát kimondottan csak versenyzésre...
Át akartam menni a grammozós topikba, de nem hagyjátok😃pajesz:
Ugyan ebben a cipőben járok én is, kértem már tanácsot itt a fórumon is ez ügyben. Ha megtartod a kerékpárt érdemes 1000-1300 €-t költeni rá, de ha cserélni kell a vázat akkor nem fogsz tudni megválni a szettől. Newmen kereket szerettem volna, kérdeztem a bike-components-et és nincsen lehetőség kevert szett vételére (boost és nem boost). Talán nem sokan kereshetnek ilyen szettet. Szerettem volna kicsit könnyebb és 25 mm-es belső szélességgel rendelkező kerekeket, de az X1700 igazából rendben teszi a dolgát.
pajesz:
Ebben teljesen igazad van, de vajon idén egy tavalyi bringát mennyiért lehet eladni? Pláne itthon...szerintem egy kiegyensulyozottan felszerelt bringat sok ertelme nincs pimpelni akkor erdemesebb eladni, aztan venni egy jobbat. vard meg a kov szeriat, illetve cube bringak most is vannak alig tobbert newmen cuccokkal, egyket honapon belul learazzak oket.
szerintem egy kiegyensulyozottan felszerelt bringat sok ertelme nincs pimpelni akkor erdemesebb eladni, aztan venni egy jobbat. vard meg a kov szeriat, illetve cube bringak most is vannak alig tobbert newmen cuccokkal, egyket honapon belul learazzak oket.
ez most 3500, 2x00 euroert tuti jo vetel lesz, x01 eagle, es newmen karbon kiegeszitokkel, kerekkel.
szép trekking bicaj
azert vegyes a kep, bringankent valtozik - vhol jobb, vhol nem, korul kell nezni - pl a cx bringak ar/ertekben eleg gyengek voltak a cubehoz kepest iden, de a 2019es modellevre eszbekaptak (2019? junius van...).
meg ugye kerdes, hogy milyen az a cube vaz. mongy a canyonnal is az exceed geo nagyon bejott, a nerve viszont nagyon nem.
Edited by arn, 2018. June 28. - 17:10.
szerintem egy kiegyensulyozottan felszerelt bringat sok ertelme nincs pimpelni akkor erdemesebb eladni, aztan venni egy jobbat. vard meg a kov szeriat, illetve cube bringak most is vannak alig tobbert newmen cuccokkal, egyket honapon belul learazzak oket.
ez most 3500, 2x00 euroert tuti jo vetel lesz, x01 eagle, es newmen karbon kiegeszitokkel, kerekkel.
ez a cube 3500-ért is jó vétel, főleg, hogy boltban is ennyiért megvehető
lassan oda a canyon direct sales előnye... top kategóriában is már "csak" 2000 eur a különbség egy s-works specivel szemben
az új lux helyett is inkább mást vennék és nem kellene a cuccok felét cserélnem rajta
Igazából semmi, csak most lépte át az ingerküszöbömet a karbon felni/kerék téma + egyre több embert látok ilyenekkel közlekedni.
https://www.cube.eu/...blackline-2018/
Edited by arn, 2018. June 28. - 15:34.
A Tune agyakkal van esetleg tapasztalatotok?
Ez egy elég érdekes kombináció:
Tune Cannonball 2.0 és Kong agyaim vannak a Newmen felnikkel, 1263 gramm a szett. Tavaly ősz óta használom problémamentesen, ~85 kg vagyok, idén kaptak rendesen lefele.
Remélem tudtam segíteni valamennyire. ...egyébként offtopic a téma itt már kicsit.
Hjah, amúgy egy erőmérő vásárlásával és előfizetre egy jó edzőnél edzéstervezésre *sokkal* jobban járnál.
Köszi szépen az infókat, így azért sokkal jobb, ha olyan mondja ezeket, aki használja is!
Ha valami eszembe jut még, átmegyek a grammozós topikba.
(Az edző elérhetősége jöhet privátban )
mi a baj a mostanival?
Igazából semmi, csak most lépte át az ingerküszöbömet a karbon felni/kerék téma + egyre több embert látok ilyenekkel közlekedni.