Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A Tune agyakkal van esetleg tapasztalatotok?

Ez egy elég érdekes kombináció:

https://r2-bike.com/...im-CX-Ray-XC-MA

Tune agyakról nincs információm.

Karbon felni kérdésköre. Duke felniim 340 gramm körül vannak. Viszont

• bírják a trail/AM felhasználást is, megfelelő fűzéssel, hiába 28-küllősek
  • 25.5mm BELSŐ felniszélesség egy alu felnivel jóval nagyobb tömeget jelentene, mint karbon esetén. A legkönnyebb alu felnik inkább 22-23mm-esek
  • 25.5mm: alacsonyabb nyomáson használhatod a külsőid, nagyobb kanyarstabilitás és érezhetően jobb komfort mellett
  • ...cserébe a negatívum: ha igazán durván felütöd, szétreped az egész, nem csak elhajlik, mint egy alu

(Érdekesség. Duke-ból is van egy SLS verzió már, igaz az súlylimites, de csak 299 grammos.)

Az 1400 grammos szettekkel sincs nagy gond, a 25mm körüli belső felniszélesség szerintem sokkal fontosabb, mint hogy 1200 grammos legyen és ne 1400. DT-ből például külön tudsz rendelni előre BOOST verziót és hátra 12x142-t külön. Érdemes a 25-ös szélességűt venni a fentebb írtak miatt. Sőt, az a könnyebb...

https://www.bike-dis...ontwheel-665934

https://www.bike-dis...earwheel-665977

Másik opció a Newmen, külön tudsz előre BOOST verziót, hátra normált venni.

https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon

https://r2-bike.com/...d-SL-X22-Carbon

Ez már nagyon grammozós és bár a felniszélesség "csak" 22.5-ös, de megbízható konstrukció, 120 kg-os súlylimittel.

Remélem tudtam segíteni valamennyire. :) ...egyébként offtopic a téma itt már kicsit.

Hjah, amúgy egy erőmérő vásárlásával és előfizetre egy jó edzőnél edzéstervezésre *sokkal* jobban járnál. ;)

• pajesz kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Jelenleg az exceedben a "gyári" xr1501 van, a felni valahol 380g körül lehet (xr331?), az acros/duke lucy-ra írnak 330g-ot, az sls verzióra ~300g-ot. A súlyhatárral vigyáznom kell, mert gyomorgyűrűvel tudnék csak lemenni  tartósan 85kg környékére (+bringa). A súlyhatárokra mindenhol mást írnak, de nekem valószínű hogy csak a 32lyukas felnivel épített verziók jöhetnek szóba, azok meg közelebb vannak az 1400g-hoz mint az 1200g-hoz. Egy ~1400g-os karbon szettért miért adnak az emberek ugyanennyi eurót, ha 600-700euroért lehet venni/építettni ugyanolyat aluból? Van ennek egyáltalán értelme? Ha 200g lenne a felni, akkor még megérteném, de így hogy szinte egy súlyban vannak...

Canyonra haragszom egy kissé a felemás boost miatt, ez mindenképpen nagy ötlet volt tőlük. Az Acros meg igazán lehetne egy kicsit rugalmasabb.

mi a baj a mostanival?

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

jaja, tudsz konfigurálni olyat, mint az Acros.

Pajesz:

Extralite agyakat helyedben kerülném. Reteszelés is valami alu-ötvözet, érzékeny cucc nagyon, az a kompromisszummentes, khm, azaz pont a mindennapi bringások számára a kompromisszumokkal teli grammozáshoz való. DT 240s vagy Newmen agyak nagyon jók, utóbbi grammok tekintetében is szuper.

A Tune agyakkal van esetleg tapasztalatotok?

Ez egy elég érdekes kombináció:

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Pajesz:

Extralite agyakat helyedben kerülném. Reteszelés is valami alu-ötvözet, érzékeny cucc nagyon, az a kompromisszummentes, khm, azaz pont a mindennapi bringások számára a kompromisszumokkal teli grammozáshoz való. DT 240s vagy Newmen agyak nagyon jók, utóbbi grammok tekintetében is szuper.

Egyébként nekem van egy szettem olyan Acros, amit írtál, már 1 éve használom, van tapasztalatom vele bőven. ;) Írtam a gyártónak, lehet-e rendelni elől boost, hátul 12x142-t, sajnos nem. Gondoltam hasznos infó lehet...

Az Acros szett maga egyszerűen SZUPER JÓ!

Lehetőség még, hogy a boost villát el-/lecseréled egy 15x100 mm-es ugyanolyanra.

Jelenleg az exceedben a "gyári" xr1501 van, a felni valahol 380g körül lehet (xr331?), az acros/duke lucy-ra írnak 330g-ot, az sls verzióra ~300g-ot. A súlyhatárral vigyáznom kell, mert gyomorgyűrűvel tudnék csak lemenni  tartósan 85kg környékére (+bringa). A súlyhatárokra mindenhol mást írnak, de nekem valószínű hogy csak a 32lyukas felnivel épített verziók jöhetnek szóba, azok meg közelebb vannak az 1400g-hoz mint az 1200g-hoz. Egy ~1400g-os karbon szettért miért adnak az emberek ugyanennyi eurót, ha 600-700euroért lehet venni/építettni ugyanolyat aluból? Van ennek egyáltalán értelme? Ha 200g lenne a felni, akkor még megérteném, de így hogy szinte egy súlyban vannak...

Canyonra haragszom egy kissé a felemás boost miatt, ez mindenképpen nagy ötlet volt tőlük. Az Acros meg igazán lehetne egy kicsit rugalmasabb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egyébként mi baj azzal a markolattal ? (a színét leszámítva)

En anno kiprobaltam a kezem miatt sokfele, legjobbnak tartott markolatot, ergont is. Az en problemam az volt vele, hogy gyk nem lehetett mashogy fogni, es folyamatosan ugy ereztem, hogy nem fogom olyan biztosan. A tradicionalis verziojaval nincs semmi gondom, de igazabol nem is jobb, mint a tobbi :) akkor is az esi race jott be a legjobban, azota is azt veszem. Jo az atmero, es jol csillapit. A hatranya, hogy kesztyu nelkul nem jo.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

r2-bike oldalon ~1300 eurótol van duke lucky jack felnire (ez van az acros kerékben is) épített kerékszett akármilyen tengelykombinációban

Pajesz:

Egyébként nekem van egy szettem olyan Acros, amit írtál, már 1 éve használom, van tapasztalatom vele bőven. ;) Írtam a gyártónak, lehet-e rendelni elől boost, hátul 12x142-t, sajnos nem. Gondoltam hasznos infó lehet...

Az Acros szett maga egyszerűen SZUPER JÓ!

Lehetőség még, hogy a boost villát el-/lecseréled egy 15x100 mm-es ugyanolyanra.

zscs módosította - 2018. június 27. - 19:16

• pajesz kedveli ezt

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Sziasztok,

igazából csak töprengés + érdekelne a véleményetek, hogy egy mostani Exceedhez, ami elől boost - hátul X12, mekkora ötlet karbon kerékszettre elverni a lóvét? Acros XC Race -t néztem, de az nincs "felemás" felállásban, viszont nagyon jó ár/érték arányú (állítólag). A többi "custom build" megoldás viszont horror árban van, pl:

http://www.dream-bik...yperlite.html#/

Az is érdekes, hogy a felni az mfck.de-n 125kg maxos, az olaszoknál a szett unlimited weight, az r2-n meg 100kg. És nekem ez sajnos nagyon nem mindegy :)

Üdv.,

megj.: vagy várjak és jövőre lesz elől-hátul boost Exceed végre...

r2-bike oldalon ~1300 eurótol van duke lucky jack felnire (ez van az acros kerékben is) épített kerékszett akármilyen tengelykombinációban

• pajesz kedveli ezt

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Sziasztok,

igazából csak töprengés + érdekelne a véleményetek, hogy egy mostani Exceedhez, ami elől boost - hátul X12, mekkora ötlet karbon kerékszettre elverni a lóvét? Acros XC Race -t néztem, de az nincs "felemás" felállásban, viszont nagyon jó ár/érték arányú (állítólag). A többi "custom build" megoldás viszont horror árban van, pl:

http://www.dream-bik...yperlite.html#/

Az is érdekes, hogy a felni az mfck.de-n 125kg maxos, az olaszoknál a szett unlimited weight, az r2-n meg 100kg. És nekem ez sajnos nagyon nem mindegy :)

Üdv.,

megj.: vagy várjak és jövőre lesz elől-hátul boost Exceed végre...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Szerintem egész jó lett ez az új Lux. Színválaszték nekem nem a szívem csücske, túl fekete lett, kivéve a piros vázat, de az a szín meg nekem... (Ízlések és pofonok, ugye) A sajátom jobban tetszik. :D :)

Élőben a cajga szuper jól nézett ki fekete-fehérben is, a narancssárga markolattal és villával.

A váz tömege is viszonylag jó lett, bár nem egy Scott Spark RC 900. M-es méretben: The top-end Lux CF SLX claims a medium frame weigh of 1662g including all its metal parts/hardware

...igaz, tag nélkül. Remote lockouttal, taggal együtt ~1985 gramm az SLX. Az SL +190 gramm. Ami kicsit vicces, mert az enyém is durván annyi, a régi Lux váz, ~2.15-2.2 kg körül

A két kulacstartó nagyon pöpec, ráadásul 2 db 800ml-es kulacsnak van hely.

@karakoram: Lakatával a közös fotót nem akartam feltölteni sehová, párom töltötte fel a facséra. :D

zscs módosította - 2018. június 27. - 10:54

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Érdekes, hogy az slx modellek 100-as villával vannak szerelve, és így 1,5cm-el rövidebb az effektív felső cső hosszuk valamint hegyesebb a fejcsőszögük, mint az sl modelleknek, ahol  110-es villákat használnak. Az is elég masszív, hogy ma már egy ilyen xco verseny fully-ba is 34-es villák kerülnek. Egyébként nagyon tetszenek. Mindig drágábbak a vázaik külön, de durva, hogy az slx váz sl bringa áron van gyakorlatilag :) 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Köszi a saját képeket!

A közös fotót miért nem tetted fel? Nem hiszem el  :P  :D  B)

Ebben az utoljára posztolt full fekete felállásban tetszik nagyon. 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

új Lux CF: https://www.canyon.com/mtb/lux/

bike-slide-01-1920.png

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

egyébként mi baj azzal a markolattal ? (a színét leszámítva)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Új Inflite nekem sem tetszik, mégis, az olcsóbb alu igáslónak tökéletes lehet. Sokat cipelem a cajgákat a lépcsőn a lépcsőházban, valószínűleg még kényelmesebben is tudnám cipelni.

Markolat. Lakatának az Exceedjén ugyanilyen markolat van, évek óta ilyet használ. Szombaton az Exceedjét is lefotóztam, íme:

Lakata_exceed.jpg

zscs módosította - 2018. június 26. - 07:58

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Van 2019es flite is. Meg mindig a quasimodos felsocsovel, pedig egesz jo ara van :) de nemi tulzassal, igy ingyen se kene.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

es komolyan ilyen markolattal teker?

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Sziasztok,

nekem már ezt mutogatja a face tegnap óta:

26.06.2018:

https://www.facebook...59339624099380/

Üdv.,

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Kár, hogy a "Dongó" lemaradt a képekről, a érdekelt volna. :)

Vagy inkább köszi Zsolt a képeket, ezek kb. az első olyan fotók, ahol van némi design is a vázon, és (szerintem) máris nem néz ki olyan bután a fejcső környékén. 

Mondjuk, ránézésre 70 fok felett lehet a fejcsőszög, ami azért elég hegyes, de lehet, hogy tévedek, no meg egy élversenyzőnek biztos többet számít a precíz irányíthatóság a szűk kanyarokban, mint a nagyobb stabilitás nagy tempónál. 

Ma láttam élőben az új Lux CF-et - és már nem csupa feketében! ;)

Osztrák OB-n ott volt Lakata a Canyon csapatfurgonnal, szépen le is fotóztam a bicajt pár szögből, ha lesz rá lehetőségem, majd teszek fel fotót. ;) (egyébként beszéltem Lakatával is + van közös fotóm vele:D)

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Kár, hogy a "Dongó" lemaradt a képekről, a érdekelt volna. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Lakata 2019-es Lux CF-e.

IMG_0179.jpg

IMG_0176.jpg

IMG_0175.jpg