pajesz:
Ugyan ebben a cipőben járok én is, kértem már tanácsot itt a fórumon is ez ügyben. Ha megtartod a kerékpárt érdemes 1000-1300 €-t költeni rá, de ha cserélni kell a vázat akkor nem fogsz tudni megválni a szettől. Newmen kereket szerettem volna, kérdeztem a bike-components-et és nincsen lehetőség kevert szett vételére (boost és nem boost). Talán nem sokan kereshetnek ilyen szettet. Szerettem volna kicsit könnyebb és 25 mm-es belső szélességgel rendelkező kerekeket, de az X1700 igazából rendben teszi a dolgát.
Át akartam menni a grammozós topikba, de nem hagyjátok😃
Bike-discounton össze lehet válogatni a boost+142 verziót, kb 1350euro nettó. Ez newmen agyakkal 1200-1300g között van, a felni 298g, 22,5mm, 120kg súlyhatárral. Én ~90kg vagyok, ez folyamatosan csökken, de soha nem leszek 80kg, ezért olyan sok választási lehetőségem nincs.
Úgy vagyok vele, hogy ha veszek akkor az legyen könnyű. Felfogtam, hogy jobb lenne egy szélesebb verzió, de nincs. Jobban örülnék dt 240s agyaknak, de az CL, nem 6bolt bár adnak hozzá adaptert + XD és Shimano rotort is. Normál esetben elöl m8000 38/28, hátul m8000 11-42 -t használok, versenyen elöl m9020 36/26, hátul m9000 11-40 -t. Mndezt XT Di2-vel. És igen 2x11. De kipróbálnám az XX1 10-42 sort is XX1 lánccal, Di2-vel, xtr hajtással, erre azért csak jobb lenne az univerzális dt megoldás.
Ha egyszer szabadulni akarnék a kerekektől, mostani állás szerint jobban elvinnék XD rotorral, ezért ha newmen akkor ott nincs választás, XD-vel kell vennem. Na de ha mégsem szereti az XX1 - XT Di2 - XTR egymást, akkor mit csinálok?
Használt karbon szettért ki fog egyáltalán pénzt adni pár év múlva? Én nem mernék az biztos.
Na megyek elégetem a pénzt, annak több értelme van😃