M-es meretet szoktak irni, noinel meg s-eset.
talán eddig igen és már nem. Pont azért írtam. Majd kiderül, németek szorgalmasan méregetik a vadiúj cajgáikat, mennyire korrelál a gyári értékkel a neten megadott
M-es meretet szoktak irni, noinel meg s-eset.
talán eddig igen és már nem. Pont azért írtam. Majd kiderül, németek szorgalmasan méregetik a vadiúj cajgáikat, mennyire korrelál a gyári értékkel a neten megadott
elírták vagy inkább a felső hibahatárral számolnak az alkatrész-tömegek terén és XL-es vázzal.
A régi vázra is jö könnyű cajgát tudtam építeni, még a mostani Step-Cast villákhoz képest dögnehéz Terralogic villával is 8.9 kilós a régi 2016-os Grand Canyon CF SL-em, pedig egy Exceed vázból még az SL is könnyebb ennél valamivel.
Íme a méréseim és számításaim. A bowdenek és néhány csavar nincsenek a táblázatomban, azokat ~250 grammra tippelem a bringa össztömege alapján.
arra gondoltam, hogy dragabb alkatreszek (xtr, karbon kerek), de a korites nagyon hasonlo, es megis hasonlo a suly. vmi nem stimmel
Ha XD 1295 vagy 1299, egyből ~300-360 EUR. CS-M9100-12 is 280+
Shimano passz, de SRAM esetén viszont 0.7-0.75 közt cserélt lánc mellett 12-15k km simán megvan, az alu tányér sem kopik különösebben. Ez a legtöbb bringásnál akár 4-5 évnyi MTB.
Az olcsóbb verziók sajnos nem annyira jók (SRAM)
zscs módosította - 2018. október 13. - 18:29
az utobbi evekben egyedul ez az 1x12es dolog az ertelmes ujdonsag... igy erosen gondolkodom rajta, hogy majd inkabb upgradelem, mintsem lecsereljem. a boosttol nem lesz se jobb, se rosszabb, raadasul egy xc bringan lehet ertelme sincs semmi.
de a hatso sorok ara mellbevago az elso atdobo es trigger arat siman beepitettek abba.
mesteri húzás, nem?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
az utobbi evekben egyedul ez az 1x12es dolog az ertelmes ujdonsag... igy erosen gondolkodom rajta, hogy majd inkabb upgradelem, mintsem lecsereljem. a boosttol nem lesz se jobb, se rosszabb, raadasul egy xc bringan lehet ertelme sincs semmi.
de a hatso sorok ara mellbevago az elso atdobo es trigger arat siman beepitettek abba.
arn módosította - 2018. október 13. - 08:54
Elsőre nem feltűnően, de megújult az Exceed CF SLX. Új modellek: https://www.canyon.c...o-race-ltd.html
...igen, hátul is BOOST. 12x148. Hogy ez jó, vagy sem...
plusz stucni + kormány egyben a csúcsmodelleknél, akár a Syncros (Scott). Fotót hirtelen nem láttam még erről.
mar a tavalyi edzobringajukon is ilyen kormany volt (nyilvan nem montis), raadasul 1300 euroert adtak nemreg
hatul miert rossz a boost? elolhatul megvan a 25mm felni a szine nagyon vadito, ezzel meg a nyockerben is meno lennel.
arn módosította - 2018. október 10. - 11:34
Elsőre nem feltűnően, de megújult az Exceed CF SLX. Új modellek: https://www.canyon.c...o-race-ltd.html
...igen, hátul is BOOST. 12x148. Hogy ez jó, vagy sem...
plusz stucni + kormány egyben a csúcsmodelleknél, akár a Syncros (Scott). Fotót hirtelen nem láttam még erről.
zscs módosította - 2018. október 09. - 19:28
fene gondoltam, hulye facebook.. de ahogy utanaolvastam, a 29er spectral nem uj dolog, csak nem lehetett kapni
Uj spectral
https://scontent-vie...de9&oe=5C152E95
A nerve ilyen, az exceed viszont epp azt tudja geo szempontbol, mint a speci, giant, etc. En tudnek mazsolazni ami megdobbentett, hogy 5-6000 euros bringak vannak a toplistaban.
Nem érhető el az oldal.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
arn módosította - 2018. szeptember 30. - 22:02
Kisherceg módosította - 2018. szeptember 30. - 11:50
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
roadlite cf fitnesszbringaval van vkinek tapasztalata? foleg egy outi melletti tapasztalat erdekelne pl par oras tekeresre is kenyelmes? vagy csak varosban/kornyeken kruzolni?
Szerintem siman...
Igen, más forrásból is ezt az infót kaptam.
Viszont a váltótartó fülből csak a gyári lehet.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti