Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Még egy kérdésem volna:

Alakítottatok már át canyon DT felnit tubelessé? Mûködik a dolog? Melyik gyártó megoldásával?

DT X1800-ast alakítottunk át BOR white tape-pel (csak a félig áttetszõ szalaggal, gumiszalag nélkül - mûködik). http://bor-germany.d...-bor-white-tape
2 db tubeless szelep kellett csak hozzá, de megkockáztatom, talán még jobb és fõleg olcsóbb régi belsõkbõl kivágni 1-1 szelepet és azzal építeni össze.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Még egy kérdésem volna:

Alakítottatok már át canyon DT felnit tubelessé? Mûködik a dolog? Melyik gyártó megoldásával?
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!

29er Canyonnal rendelkezõk, tudtok nekem ajánlani 29er kerékszettet, vagy legalább hátsó agyat?
XC Versenyre / havi 1-2x túrára használnám, 80kg vagyok. Tubeless rendszert építenék.

Fun works n-light agyat találtam ami X12 kompatibilis (adapterrel) és ultrakönnyû, jó áron, de a minõségrõl kb. semmi infó.
Az actionsports.de oldalon van ilyen aggyal kerékszett pl Notubes ZTR Crest felnivel,
de akár WTB i19 frequency TCS is szóba jöhetne, ilyet olcsóbban tudnék beszerezni, ha lehet elsõ-hátsó agyat kapni külön.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Én feltétlen várom azt a beszámolót!

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP

Feltöltött kép

U.I. : ) Hamarossan nagyobb terjedelemben, mert érdekelt ( : beszámolok az igért saját célra rendelt 2013 Nerve 29 bringa részleteirõl is, köszi a türelmetek : )

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Jól néz ki ez az országúti. Feketében elfogadnám. :D
De kíváncsi leszek End.re gépére is! :)

Feketében túlságosan kétkeréken guruló reklám kinézete van. Ha nem írták volna minden csõre rá, hogy Canyon, lehet én is azt veszem, mert a fekete eloxált, megspóroltam volna a festék tömegét. :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Jól néz ki ez az országúti. Feketében elfogadnám. :D
De kíváncsi leszek End.re gépére is! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Ha véletlenül egyszer elcsábulnék egy országútira és újonnan, tuti ezt venném, a 6.0-át vagy a 6.0 SL-t.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
:) Nagyon jó áron vannak ezek a Canyon bringák.. Plusz az echte német minimalista stílus kellemes kinézetet kölcsönöz nekik. Ülném hátrább tolt nyereggel. :P

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Nem értek az országúti bicajokhoz ugyan; nekem tetszik!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tegnap hozta a futár:

Canyon Roadlite AL 6.0 SL - XL-es méret
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Pár dolgot könnyebbre cseréltem rajta (könnyített villanyak hézagolók, alu kcs. kupak, kulacstartó és lánctányércsavarok, latexbelsõk, imbuszos kerék gyz.).
A hajtókart 180asra cseréltem (csak a karokat mérve vicc, de 6g-mal könnyebb a 180as, mint a 175ös). A nyereg egy bizonyított darab, a nyeregcsõ kényszermegoldás, majd kell valami offset nélküli karbon és nyárra dobok fel egy szett Conti GP 4000S-t. A felniszalag is "kõnehéz", 20g/db. Ha sikerül Velocity Veloplug-ot szereznem az is cserélõdik. Elvileg van valahol elrakva alu sorzáróanyám is, de nem sikerült megtalálnom.
A télicipõ miatt még egy darabig marad a montis pedál. Nyárra ha találok könnyû/olcsó oúti pedált és cipõt, lehet váltok.
Most 8,5kg a fürdõszobamérleggel méricskélve.

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Okés, jöhet majd késõbb a hosszabb verzió! :)

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP
Roviden 8P Igen 8D

U.I. : kesobb ha gondolod kifejtem bovebben,csak most mobile BD

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Megtapasztalva? Próbáltad esetleg? Megkérdezhetem milyen magas vagy?
A képek alatti mondataidat nem igazán tudtam értelmezni. 9.9 SL-t rendelted,de lecseréled majd az alkatrészeit? :P

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP

EZ RENDELVE!
Feltöltött kép
EZ LENNE SZUKSEGES?
Feltöltött kép
EZ IGY LESZ VEGLEGES?!
Feltöltött kép
VEGUL CSAK REMELEM S VAROM 8D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem akkor csúszott be, amikor:

-igen nagy hézag volt a vázcsõ és a nyeregcsõ átmérõje között (konkrétan még meghúzott állapotban is billegett - de megfelelõ volt a csõméret amúgy)
-esztergált felületû volt a nyeregcsõ (az ennek megfelelõ egyszer barázdált felületi textúra volt, ami miatt csavarvonalban csúszott be a nyeregcsõ)

A zsír szerintem elõsegíti ezt a dolgot. Szóval ha kimondottan zsíros, akkor törölj le mindent és úgy, tisztán rakd össze. Csavaros, magas bilincset használj, amit erõsen meg lehet húzni.
És a kedvencem: sörösdoboz hézagolás. Ez mondjuk akkor jó, ha akkora a hézag, hogy egyszer pont körbeér. Ezt esztétikusan is meg lehet csinálni, csak ne állítgasd gyakran a csövet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
s ha már a nyeregcsõbilincs környékén matatsz, érdemes megnézni, hogy a nyeregcsõ nem lóg-e a vázban. ha igen, akkor azért is csúszhat.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
És újra megkérdezni, miért is csúszik be a nyeregcsövem ? :P
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Jobb megelõzni a problémát és nem a felületekre juttatni pár porszemcsét, aztán gondolkozni, mi a fene recseg. Szerintem. ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Az, hogy zsírtalanítsd a nyeregcsövet és utána kend újra zsírral - ez kissé ellentmondásos. Nem ? :)
Szerintem elsõ körben csak ronggyal töröld le a nyeregcsövet és a vázcsövet, amennyire beérsz.
Marci