Sziasztok!
Jól vettem ki a szavaitokból, hogy akkor túl nagy kockázatot nem vállalok, ha XL-t rendelek. Szóval jó eséllyel jó lesz, ugye?
Köszi mindenkinek aki válaszolt, amúgy!!
Szia!
Ez nagyon egyéni preferencia kérdése. én 195cm vagyok, de nekem pl még az XL is kevés lenne még 120as stucnival is. Ettõl még Neked tökéletes is lehet.
Mázlid van:
Hello!
Csak mostanság olvastam a Canyon fórum topikot, szóval nem tudom, hogy mennyire aktuális még az infók a kérdéses típusról.
Nekem konkrétan ez van, októberben hozta a UPS.
Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 29 7.9
Kb. kettõ hónapja lett kész teljesen a gép.
Kisebb módosítások eszközölve rajta:
Avid Elixir 1-es fékék helyett Shimano BR-M675 SLX 180/160 2013-ból...
Shimano XT sor 11-36
Michelin Latex belsõk
Elõtte már hosszabb ideig volt szerencsém 29hez, de ez attól azért nagyon más!
189 cm magas vagyok, hozzá társítva 115 kg.
Merev. Villámgyors. Pontos. Röviden.
A váz geoja nekem kitûnõ.
Mind lefelé, mind felfelé nagyon pontosan irányítható.
Felfelé a nagy kerék miatt szinte csak az erõnlét és a technikai tudás szab határt. Lefelé szintén, villámgyors, és arra megy, amerre Te szeretnéd!
Köszönhetõ a QR15 átütõtengelynek, meg a Fox villának. Legalábbis nálam ez a tapasztalat egy 29es Rebához hasonlítva.
Középrész merev, azonnal megindul, mikor kiállva "megküldöd".
Hátul is átütõ tengely, X12 Syntace, szintén bitang merev. Nekem már lehet túlságosan is, de cserébe a sokszor említett pontos irányíthatóság mindenek felett!
Fox teló csodásan mûködik, lock-outos, vállon, de szépen mûködik lezárva ih
Hajtás. Elõl a gyári Sram hajtókar, 22-36-os áttétel. Hátul, mint írtam, XT sor, 11-36.
Azt gondoltam, hogy kevés lesz, de mivel elbírja gond nélkül az extrém keresztbeváltásokat, így teljesen elegendõ.
Ha megfelelõ az erõnléted, bárhol fel tudsz vele menni...
Bowdenek bújtatva, könnyedén elérhetõ, nagyon egyszerû a cseréje.
A váz kialakítása furcsának tûnik, de jobban megnézve pontosan ott van megerõsítve, ahol kell, a többi helyen csak "jelzésértékû" a vázcsõ.
Sokat gondolkodtam, milyen bringát vegyek, s mikor a Canyont megláttam, beleszerettem. Bár köszönõ viszonyban sem volt az én "vásárlási keretem" a Canyon árával, mégis ügyeskedtem egy pár sort, hogy az enyém lehessen. Sikerült. Nem bántam meg.
Apró, ám mégis kedves gondolat, hogy:
két kulcstartó hely a vázon, mindkettõben a csavar mellékelve
láncvillavédõ neoprém anyagból, szintén feltéve
dobozban garantáltan sérülés mentes csomagolás
Garancia ugyan nem itthoni, de az elõbbi hozzá állást tekintve azzal sem lesz probléma, ha lesz netán probléma...
Nekem ezen apróságok tették fel az íre a pontot.
Nem bántam meg, örülök neki, s csak ajánlgatom bárkinek, aki bringa vásárlást tervez.
Röviden ennyit gondoltam.
Remélem még aktuális, s tudtam valamit segíteni!
üdv,
Bálint
" Nagyember" még a próba lehetõségét is felajánlotta nem sokkal korábban:
Hali!
Egy majdnem ilyen, konkrétan tavalyi modellt tudok felajánlani tesztelésre, Bp-en, ha érdekel.
Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL SLX 29 7.9
A bökkenõ, hogy én 189 cm magas vagyok, így a vázam XL-es, s 110mm-es stucni van rajta.
Ha netán mégis érdekel, keress ezen:
blnt52@gmail.comüdv,
Bálint
Szóval keressed bátran, sõt, itt még egy kis írás is született az említett modellrõl:
Bálintot senki és semmi nem állíthatja meg- Grand Canyon AL 29! | deviantmtb - egyszeregy