Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Igen, ez a terv. Eladni és eggyel kisebb hardtailt venni anyagilag nagyobb költség, mint amennyire zavar a mérete. Kicsit aszfaltosabb gumikkal nagyon jó edzõ / túrabringa lehet belõle a környékbeli szolídabb utakra + jó, ha van tartalék otthon, bármi is legyen a Nerve-vel (pl. szervíz, neadjisten garis ügyintézés nem 1-2 nap).
Max. azon, ha valaki szõrén cserélné egy L-es 2013-as Yellowstone-ra, ami hasonló állapotú, gondolkodnék el.

Szepy_lc8:

Szia!

És végül megtartod az YL 6.9-et is? :)

Nekem jó az XL, 94 centi a lábhosszam, így nem volt kérdéses.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Öreg vagyok és megfáradt, nekem a kényelem is számít. :)
Egyébként az L-esként árulták a 19"-es Kona Calderát, annak konkrétan 1cm-rel jel fölé húzva az ülését sem volt elég a lábhosszomnak, de legalább jól kuporogtam rajta. Biztos van akinek bejön ez a stílus, nekem 2-3 óra után elkezdett rajta fájni a derekam, 8 óra tekerés már messze nem volt élvezhetõ rajta.

Most viszont tesztelgettem kicsit terepen is a Nerve-et, úgy érzem nagyon jól passzol hozzám a viselkedése, geometriája L-ben, arról nem is beszélve, hogy elsõ össztelós élményként mennyire élmény vele "rendes" terepen menni. Nagyon stabil, jól tudok vele magam szintjén zord terepen mászni, arról nem is beszélve, hogy szûk, rázós ösvényeken is mennyivel nagyobb magabiztossággal lehet vele haladni. Szerintem tegnap többet fejlõdtem technikailag emiatt (neki mertem szinte mindennek menni, amerre tekertünk és könnyedén meg is oldottam a feladatokat), mint az elmúlt fél évben összesen.
Nagyon nem is ömlengenék tovább róla, csak annyit még, hogy bár többen megpróbáltak róla lebeszélni (inkább vegyek egy karbon hardtailt ennyiért), nagyon örülök neki, hogy nem hallgattam rájuk - nekem, az én stílusomhoz terepre ez a lehetõ legjobb vétel volt és bõven megérte az árkülönbözetet az alu hardtailekhez képest.

Nalam 90cm, de az les mindig jo volt eddig minden brandnel, sot neha meg hosszu is, igy vettem egy 410es thomsont inkabb.

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Szepy_lc8:

Szia!

És végül megtartod az YL 6.9-et is? :)

Nekem jó az XL, 94 centi a lábhosszam, így nem volt kérdéses.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Gigicuci: Ezt ismerem, viszonylag friss élmény nálam is, nekem múlt héten érkezett meg szerdán a csütörtökre ígért 2014-es Nerve AL 29 8.9.
Annyira nem bántam a "pontatlanságukat". :)
Sajnos korábban nem olvastam a fórumot, van egy XL-es Yellowstone 6.9-em is, azt méretre felpróbálhattad volna.

Így utólag csak annyi tanácsot tudok adni bárkinek, aki méretet kérdez és nem tudja kipróbálni a környéken a vasat, hogy hagyatkozzon nyugodtan az oldalon lévõ kalkulátorra. Én sajnos nem tettem, a korábbi tapasztalataim alapján (L-es kicsi volt Konából) rendeltem XL-t, túl is lõttem a célon.
Úgy láttam egyébként, hogy Canyon-nál azonos testméretre lövik be a bringák méretezését, tehát ha L jó az egyikbõl, nagy valószínûséggel a másik Canyon típusból is L kell majd, más kérdés, hogy a geometria változása miatt simán lehet az egyiknél 19", a másiknál 20,5" a nyeregcsõ hossza.

A Nerve-bõl már L jött, ez érezhetõen jobban passzol, de nem vagyok messze a váltóhatártól (89cm-es a lábhosszam, 87cm alatt M, 87-tõl kb. 93-ig L), így lehet, hogy ha agilisebb, versenyzõsebb céllal néznék bringát (ami nincs szándékomban), akkor még az M is beleférne.
Érezhetõen nem "kínai/olasz" méretskála alapján dolgoznak, az XL itt tényleg csak a "legfelsõ 10e-nek" lehet szükséges...

Nalam 90cm, de az les mindig jo volt eddig minden brandnel, sot neha meg hosszu is, igy vettem egy 410es thomsont inkabb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem a kancsó geója szimpibb, meg rendeltetésszerû :) használatnál a canyon sárférõhelye necces lehet. csináltam is képet róla mennyi hely van a láncvilla meg a kerék közt, de most nem tudok picasára tölteni.

Sajat bevallasuk szerint is az outit szabtak at kicsit (mongy ez nem meglepo a cx bringanal).

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Gigicuci: Ezt ismerem, viszonylag friss élmény nálam is, nekem múlt héten érkezett meg szerdán a csütörtökre ígért 2014-es Nerve AL 29 8.9.
Annyira nem bántam a "pontatlanságukat". :)
Sajnos korábban nem olvastam a fórumot, van egy XL-es Yellowstone 6.9-em is, azt méretre felpróbálhattad volna.

Így utólag csak annyi tanácsot tudok adni bárkinek, aki méretet kérdez és nem tudja kipróbálni a környéken a vasat, hogy hagyatkozzon nyugodtan az oldalon lévõ kalkulátorra. Én sajnos nem tettem, a korábbi tapasztalataim alapján (L-es kicsi volt Konából) rendeltem XL-t, túl is lõttem a célon.
Úgy láttam egyébként, hogy Canyon-nál azonos testméretre lövik be a bringák méretezését, tehát ha L jó az egyikbõl, nagy valószínûséggel a másik Canyon típusból is L kell majd, más kérdés, hogy a geometria változása miatt simán lehet az egyiknél 19", a másiknál 20,5" a nyeregcsõ hossza.

A Nerve-bõl már L jött, ez érezhetõen jobban passzol, de nem vagyok messze a váltóhatártól (89cm-es a lábhosszam, 87cm alatt M, 87-tõl kb. 93-ig L), így lehet, hogy ha agilisebb, versenyzõsebb céllal néznék bringát (ami nincs szándékomban), akkor még az M is beleférne.
Érezhetõen nem "kínai/olasz" méretskála alapján dolgoznak, az XL itt tényleg csak a "legfelsõ 10e-nek" lehet szükséges...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem a kancsó geója szimpibb, meg rendeltetésszerû :) használatnál a canyon sárférõhelye necces lehet. csináltam is képet róla mennyi hely van a láncvilla meg a kerék közt, de most nem tudok picasára tölteni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mi a gond a caadxel? Mivel elso cx bringa lenne, olyat probaltam keresni, amire egy egyontetuen azt irjak, hogy jo a geo, es inkabb kenyelmesre van hangolva. A speci kiesett, nezegettem meg az acel genesiseket, de erosen tularazottnak gondolom. A cannondalen is vannak kerdojelek rendesen (kerekszett, fekek), de a geot evek ota csiszolgatjak, a canyonnak meg ez a tanuloev. Bar mostanaban ritkan nyulnak melle, de jovore tuti jon egy karbon alig dragabban. A nyeregcso is izgalmasan hangzik, de szvsz a felszereltseg egy bizonyos szint felett most inkabb masodlagos szamomra, nem ez fogja eldonteni, hogy megtetszik e a dolog.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

azért ha ez a 2 az alternatíva nem sokat gondolkodnék. canyon ok hogy jó ár/érték de azért erõsen nem egy kategória a kancsóval.

Én a magam 6+ Cannondale csordájával elfogult vagyok,de ezek a bringák már nem azok sajna.A Canyon-on szebb a hegesztés mint a Synapse-on :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azért ha ez a 2 az alternatíva nem sokat gondolkodnék. canyon ok hogy jó ár/érték de azért erõsen nem egy kategória a kancsóval.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Rendelhetõ a Canyon CX gépe, az Inflite AL. https://www.canyon.c...inflite-al.html

Gigicuci: sokezer problémamentes km-t vele! :)

Jo ara lett - tavaszra megalmodom, hogy kell e cx vagy sem. Vagy ez vagy a cannondale caadx lesz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

én 181, és az M-es Nerve végre tökéletes az L-es Giant után.

Tegnap készen lett az enyém is. :) Még nem az igazi valahogy, kissé ideges meredeken le, bár talán a vacak gumik miatt. Meg én vagyok béna. :)
http://forum.bikemag...01/#post1207042

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Rendelhetõ a Canyon CX gépe, az Inflite AL. https://www.canyon.c...inflite-al.html

Köszönöm! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

hátul is 185mm-es tárcsa van rajta?

Azt hiszem igen. Egyedi darab lehet, mert SE jelöléssel látták el az outletben, és hiába kerestem ilyen felszereltséggel nem volt kapható Yellowstone. Nem mentettem el a specifikációit, levették a lapról. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
hátul is 185mm-es tárcsa van rajta?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Egy nappal korábban megérkezett a doboz, elég gyorsak voltak, 4 nap alatt ideért. Jó lett a méret, utólag is köszi a megerõsítést.

Itt egy kép:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Végül ezt rendeltem, az outlet szekcióból, már úton van:
Yellowstone 4.0 SE (2010) XL

Sima 26-os lett, kipróbáltam mindkét kerékméretet (26,29) és érdekes módon a 26 jobban tetszett. Izgulok, hogy jó legyen a méret a PPS szerint XL kell, mondjuk ezt gondoltam elõtte is. :)
Idõközben kiderül hogy csak 193 vagyok, elsõ mérés nem volt pontos.

Majd rakok képet.

UPS háztól házig viszi, ugye? Mert a raddiscount úgy küldte a trekkingemet, hogy a dhl átadta a magyar postának, onnan nem volt nyomonkövetés. Aztán megérkezett rendben végül, de egy kicsit forgolódtam éjszaka. :)

Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mit talaltam :)
http://bikeboard.at/...43835_file1.pdf

akit erdekelnek a reszletek a cx bringakrol. jol hangzik a nyeregcso (onmagaban jo draga).

amugy epp azt neztem, hogy pl a cannondale 14re csak tarcsas osszeallitasokat csinal, a egesz jo aron (~1300 eur az alu 105os konfig), az egyik legjobb cx geoval.

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Errõl a géprõl mi a véleményetek? Sajnos az eredetileg kinézett bringa nekem túl drága.

https://www.canyon.c...html?o=A1035554

Ár érték arányban jobb mint ez?

CUBE HARDTAIL LTD COMP FÉRFI WHITE 22" (2011) - bicajozz.hu webáruház - bicajozz.hu webáruház

Kettõ közül melyiket inkább? Amatõr célra lenne, Börzsönyi ösvényekre.

Köszi