Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Ez a haverom bringája smile.png  És megvan még neki. És tényleg nem használja, mert van több másik bringája. Nincs szétcsapva, semmi baja nem lehet. Véleményem szerint egy hibája van talán, a Magura fék. Az tényleg nem egy Shimano fék. (de nem kell egyetérteni velem)

Igazából rájött, hogy neki elég egy merev vázas bringa. Vett egy karbon vázas bicót és csak azzal jár. Azonkívül van még egy Surly acél gépe is.

És melyik évjárat?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Surly Ogre

Kb ekkor vette: https://bikepacking....ly-ogre-review/

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ez a haverom bringája smile.png  És megvan még neki. És tényleg nem használja, mert van több másik bringája. Nincs szétcsapva, semmi baja nem lehet. Véleményem szerint egy hibája van talán, a Magura fék. Az tényleg nem egy Shimano fék. (de nem kell egyetérteni velem)

Igazából rájött, hogy neki elég egy merev vázas bringa. Vett egy karbon vázas bicót és csak azzal jár. Azonkívül van még egy Surly acél gépe is.

meg szabad kérdezni, milyen surly az?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Marci

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat! Akkor ezt kihagyom inkább. smile.png

Esetleg ez a Radon Skeen Trail 9.0? Aszem 2018 vagy 2019-es lehet, de már nem talalom a bike discount oldalán, mert minek is lenne archívumuk... Gugli cache-ben még benne van a 2019-es 8.0 meg egy pdf is. Nincs semmi közöm a hirdetőhöz, csak próbáltam keresni valami értelmes össztelóst.

425 ezer bolha.testbike.hu/apro/radon-skeen-trail-90--18-357002

radon-skeen-trail-90--18-NO.341.jpg

Me'g ezen a linken is elerheto, bar geometriat innen is eltuntettek, de talan nincs nagy kulonbseg a 2020-as vazhoz kepest: bike-discount.de/en/buy/radon-skeen-trail-8.0-799303

blash módosította - 2020. április 21. - 19:18

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat! Akkor ezt kihagyom inkább. smile.png

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a Nerve Al m -es vázzal a 179 cm magasságomhoz kicsi lenne szerintetek?
https://orangebike.h...anyon-nerve-al/

+1 a mérethez, nem hiszem, hogy kicsi lenne neked. Nekem 188cm-hez 91cm körüli lábhosszhoz L volt a javaslat és be is vált. A Canyon méretben inkább "alulszámoz", más gyártóknál XL tetejét jelentette ez a méret, de Canyonnál a haverom XL montija és outija is egyértelműen túl nagyok.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Nem hiszem, hogy gond lenne a magasagoddal az M-es vaz meret. Nekem egy L-es, 2014-es alu Nerve 7.9 van, 185 centi korul vagyok, gondolkodtam, hogy M-es vagy L-es legyen, mert a canyon oldalan a meretvalaszto az M-est ajanlotta, de ha par centivel tobbet irtam be peldaul a lab belso hosszanak, akkor mar az L-est adta. Azota a 100-as kormanyszarat lecsereltem 70-esre, a kormany maradt ugyanaz a 720-es. Kicsit tul nyujtuzkodosnak talaltam az eredeti kormanyszarral, ezzel a rovidebbel felfele sem lett rosszabb. Tul sok gondom nincs a merettel, pont jo nekem. Csak arra akartam utalni, hogy nemcsak a testmagassag szamit.

Kicsit fura ez a 9000-es xtr-es alu nerve, nem is remlik, hogy volt ilyen.

Méretben ez teljesen jó volna neked, de ezt a konkrét modellt én biztos nem választanám. Ez egy feltuningolt régi 6.0-ás lehet, amire már semmilyen garit nem tudsz érvényesíteni, és szerintem egy cseppet túlárazott is.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

TripleB, rég jártál erre. :) Én hanyagolnám ezt a bringát, (szerintem) drágán adják. Amúgy méretben szerintem jó is lehetne.

Ez a majdnem ötszázezres ár nekem sem tetszett, de nem akartam ezzel jönni, mert ahogy hirtelen keresgéltem nem találtam kétezer euró alatt értelmes össztelóst.

blash módosította - 2020. április 20. - 15:41

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
TripleB, rég jártál erre. :) Én hanyagolnám ezt a bringát, (szerintem) drágán adják. Amúgy méretben szerintem jó is lehetne.
  • zscs kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

2016os 27.5os nervem volt, annak a geoja nagyon nem jott be.

• TripleB kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Szia!
875 mm a belső lábhosszam, inkább a felsőtestema rövidebb. Előtte egy Speci FSR XC-m volt fullyban, az is M-es méret volt. 
Mennyire emelgeti az elejét emelkedőkön? Merev karbonra váltottam a Speci után, az jól mászott, de a derekam nem szerette.

Annyira nem veszesen emelgeti az elejet, tobbszor van az, hogy mar azt hiszem, hogy nem fogok tudni felmenni, kozben meg sikerul. De inkabb en benazom el a maszast, mer peldaul rossz nyomot valasztok vagy gyenge vagyok.
  • TripleB kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Ki ugyan nem lógnak de agresszívebbnek tűnik. Lehet egy 30 mm széles felnin (belső méret) lenne az igazi. 59 mm a szélessége és még egy kicsi (digit részből kimerült az elem angry.png

Milyen szeles lett? Itt a butykok nem nagyon lognak ki.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Szia!

875 mm a belső lábhosszam, inkább a felsőtestema rövidebb. Előtte egy Speci FSR XC-m volt fullyban, az is M-es méret volt. 
Mennyire emelgeti az elejét emelkedőkön? Merev karbonra váltottam a Speci után, az jól mászott, de a derekam nem szerette.

-=B.B.B.=-

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a Nerve Al m -es vázzal a 179 cm magasságomhoz kicsi lenne szerintetek?
aorangebike.hu/hu/kerekparok/minden-termek/canyon-nerve-al/

canyon-nerve-al-29er-full-xtr-full-fox-N

Nem hiszem, hogy gond lenne a magasagoddal az M-es vaz meret. Nekem egy L-es, 2014-es alu Nerve 7.9 van, 185 centi korul vagyok, gondolkodtam, hogy M-es vagy L-es legyen, mert a canyon oldalan a meretvalaszto az M-est ajanlotta, de ha par centivel tobbet irtam be peldaul a lab belso hosszanak, akkor mar az L-est adta. Azota a 100-as kormanyszarat lecsereltem 70-esre, a kormany maradt ugyanaz a 720-es. Kicsit tul nyujtuzkodosnak talaltam az eredeti kormanyszarral, ezzel a rovidebbel felfele sem lett rosszabb. Tul sok gondom nincs a merettel, pont jo nekem. Csak arra akartam utalni, hogy nemcsak a testmagassag szamit.

Kicsit fura ez a 9000-es xtr-es alu nerve, nem is remlik, hogy volt ilyen.

blash módosította - 2020. április 19. - 14:30

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Sziasztok!
https://orangebike.h...anyon-nerve-al/

-=B.B.B.=-

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Milyen szeles lett? Itt a butykok nem nagyon lognak ki.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Itt van alulról fotózva (erdőben ez nem ment biggrin.png). Annyit nem kolbászol a kerék. Minimum 6 mm a javasolt a Maxxis új 2.4-es gumik kapcsán. Ha beleverne nem hagynám 1 percig sem fent. 

IMG-20200418-140454.jpg

karakoram módosította - 2020. április 18. - 14:20

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

felul ok, alul viszont eleg necces... nem ver bele bizonyos helyzetekben?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Canyon Exceed CF SL 2018-as kerékpárban így áll a 2.35-ös Ralph Evo külső 25 mm-es felnin (már többünk számára kérdés volt). 

Szerintem bőven elfér az ott hátul. Rettenetes dagonyában lehet kellene még pár mm de az 1 szituáció amikor visszafordulok az amikor 3 órás bringatakarítást látok a szemeim előtt akkora a sár.  Jól muzsikáltak minden szempontból a mai 2 órás körön - plusz kényelem és stabilitás érződik (utóbbi nekem fontos, remekül kezelem a kerékpárt lefelé tongue.png biggrin.png ) - de a többlet  súly is mivel a legérzékenyebb helyre került fel 2 x 120-130 gramm kb.  

IMG-20200418-083004.jpg

IMG-20200418-083017.jpg

karakoram módosította - 2020. április 18. - 12:03