Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sajnos így van.

Csak egy kép 2012-ből:
gc99.jpg

Jó látszik mennyit változtak az árak és felszereltségek. Ma már sok esetben ténylegesen nem lehet az mondani, hogy a Canyon ár/érték bajnok. De érdekes mód drágábban is ugyanúgy megvan a kereslet, és hát a szponzorált sztárokat is valamiből fizetni kell :) Úgyhogy nem gondolom, hogy ez a tendencia meg fog változni náluk.

A beetető árazással felépitették a brandet, mostmár lehet vele pénzt keresni is.

Meg valoszinu tul is nőtték azt a méretet ami fenntarthato soványabb pénzből
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Exceedből már egy ideje nem csak az SLX, hanem az SL szintén boost hátul, 12x148. Ha külön vázat szeretne vásárolni valaki, vajon mi a logika abban, hogy ugyanannyiba kerül, mint tavaly és tavalyelőtt, de a régi 12x142-es?

Nem mintha a 12x148 különb lenne, csak már normális kerékszettet nem vagy alig kapni olyan vázhoz.

Maradt még raktáron, amitől valahogy meg akarnak szabadulni:) Érdemes inkább kompletten egy bringát venni, és azon fejleszteni, mint egy ilyen vázat venni!

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ez igy mar egy fokkal nem jobb, mint akarmilyen masik brand... 

szerian kivuli hajtomu (hol vagyunk mar attol, hogy egy xts bringan minden xt)

ilyenolyan sajat kerekszett meg komponensek

a sulybol itelve egyre budgetebb cuccokat arulnak sajatmarkaskent is. es ez a teteje ennek a vonalnak sad.png ha belegondolok, hogy negy eve az ossztelos nerve volt 12 kilos (akkor meg full xt), akcioban epp ilyesmi aron vettem.

ha igy megy, tobbert adom el ket ev mulva az ot eves bringamat, mint amennyiert vettem biggrin.png

Sajnos így van.

Csak egy kép 2012-ből:

gc99.jpg

Jó látszik mennyit változtak az árak és felszereltségek. Ma már sok esetben ténylegesen nem lehet az mondani, hogy a Canyon ár/érték bajnok. De érdekes mód drágábban is ugyanúgy megvan a kereslet, és hát a szponzorált sztárokat is valamiből fizetni kell :) Úgyhogy nem gondolom, hogy ez a tendencia meg fog változni náluk.

• gaboca1 kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez igy mar egy fokkal nem jobb, mint akarmilyen masik brand... 

szerian kivuli hajtomu (hol vagyunk mar attol, hogy egy xts bringan minden xt)

ilyenolyan sajat kerekszett meg komponensek

a sulybol itelve egyre budgetebb cuccokat arulnak sajatmarkaskent is. es ez a teteje ennek a vonalnak :( ha belegondolok, hogy negy eve az ossztelos nerve volt 12 kilos (akkor meg full xt), akcioban epp ilyesmi aron vettem.

ha igy megy, tobbert adom el ket ev mulva az ot eves bringamat, mint amennyiert vettem :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Grand Canyon 2021: https://www.mtb-news...1-infos-preise/

aHR0cHM6Ly9mc3RhdGljMS5tdGItbmV3cy5kZS92

már BOOST-os váz, vicces, hogy külön Exceed SLX váz még mindig 12x142. És ha már a növekvő tömegek: 13+ kg ez így a fotón. Egyébként erre a vázra szuper kis trail bringa építhető, 67.5-ös fejcsőszöggel még azért mászni is lehet.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Exceedből már egy ideje nem csak az SLX, hanem az SL szintén boost hátul, 12x148. Ha külön vázat szeretne vásárolni valaki, vajon mi a logika abban, hogy ugyanannyiba kerül, mint tavaly és tavalyelőtt, de a régi 12x142-es?

Nem mintha a 12x148 különb lenne, csak már normális kerékszettet nem vagy alig kapni olyan vázhoz.

zscs módosította - 2020. július 13. - 19:53

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

sajnos evrol evre no a canyon bringak sulya, nem grammoztam semmit sem az exceeden, de csak a ket top bringa konnyebb jelenleg magasabb felszereltseggel, mint az xt-s harom evvel ezelotti modellre epulo bringam (joval olcsobban). a jelenlegi xt-s felszereltseg kb masfel kiloval kevesebb, de meg az elsovaltos verziojaban is vagy 700gal konnyebb volt. nehezebb kerekek, villa, kormany, kiegeszitok, etc.

Igen sajnos, ez a tendencia látható. De igazából más márkáknál is rettentően az egekbe repültek az árak. Drága sport/hobby ez!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nincs nagy különbség a racsefacse és a régebbi canyon féle kiegészítők között súlyban. Az össztelós váz, a 34-es villa és dropper teszik ki a különbséget. De összességében elmondható, hogy a "hízás" ellenére mind felfele, mind lefele ezzel gyorsabb lettem, ráadásul kényelmesebben, mint a HT-n!

sajnos evrol evre no a canyon bringak sulya, nem grammoztam semmit sem az exceeden, de csak a ket top bringa konnyebb jelenleg magasabb felszereltseggel, mint az xt-s harom evvel ezelotti modellre epulo bringam (joval olcsobban). a jelenlegi xt-s felszereltseg kb masfel kiloval kevesebb, de meg az elsovaltos verziojaban is vagy 700gal konnyebb volt. nehezebb kerekek, villa, kormany, kiegeszitok, etc.

arn módosította - 2020. július 10. - 17:21

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

A 34-es villa gondolom trail bringává varázsolhatja, a dropper postra meg big like! Az a +300 gramm minden pénzt megér, pláne, hogy a mostaniak egészen megbízhatóak már egy ideje. Lehet, figyelmetlen voltam csak és átfutottam rajta; szóval, a tiéd az elől 110mm rugóutas és hátul 100mm? (nem vagyok most képben ezekkel az új Lux CF-ekkel)

Igen, ez a Lev KS zseniális darab! Főleg egy RS-hez képest lényegesen könnyebben mozog, és még súlyban is jobb. Elől egy Fox 34 Performance Elite van, ami elvileg 120-at tudna, de Canyonnak lenyomták 110-re. Hátul Fox Float DPS Performance Elite van 100 mm-en. Magyar földön ez a setup bőven elég, csodásan is mozog a régi Rebámhoz képest. Lehet hogy egy új SID többet tud, és könnyebb is lenne, de én most nagyon elégedett vagyok:)

• zscs kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nincs nagy különbség a racsefacse és a régebbi canyon féle kiegészítők között súlyban. Az össztelós váz, a 34-es villa és dropper teszik ki a különbséget. De összességében elmondható, hogy a "hízás" ellenére mind felfele, mind lefele ezzel gyorsabb lettem, ráadásul kényelmesebben, mint a HT-n!

A 34-es villa gondolom trail bringává varázsolhatja, a dropper postra meg big like! Az a +300 gramm minden pénzt megér, pláne, hogy a mostaniak egészen megbízhatóak már egy ideje. Lehet, figyelmetlen voltam csak és átfutottam rajta; szóval, a tiéd az elől 110mm rugóutas és hátul 100mm? (nem vagyok most képben ezekkel az új Lux CF-ekkel)

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ugy ertettem, shimano xts, de azt hittem exceeded van. a 12kg nem keves, a kiegeszitokon sokat olcsositottak - azt atraktam volna a mostani bringarol.

a ray+ralph 2018 vegi.

• zscs kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hahó,

nincs olyan hogy XTS, ez a CF 7.0 verzió 8100-as XT-vel.

Én egy 2015-ös Canyon CF 5.9-ről érkeztem, ahhoz képest geo-ban bődületesen nagy különbség nincs. Súlyban egy kilót híztam (11kg vs.12kg), viszont mindenért kárpótol a kényelem és a sportosabb haladás. Felfelé nekem egy másik liga, megdöbbentem mennyi olyan helyen jutottam fel könnyedén, ahova a CF-el eddig nem.

Lehetne súlyos Euro kötegekért még faragni a súlyán és a konfigon, de az élvezeti értékén nem változtatna, és az pár másodperc nyereség se fontos számomra.

Én is különben mindig HT elkötelezett voltam, de szerencsére ez a canga megmutatta, hogy igenis van értelme fullyra cserélni, anélkül hogy bármiben is rosszabbul járnék. Persze az árát ne nézzük;)

ugy ertettem, shimano xts, de azt hittem exceeded van. a 12kg nem keves, a kiegeszitokon sokat olcsositottak - azt atraktam volna a mostani bringarol.

a ray+ralph 2018 vegi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

l. Különben meg cimborámnak volt ilyen gumija, igaz 2015-ből, 

az akkorból biztos nem :)   max előző ralph ron kombó 

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Erre a bringara lehet a ray+ralph komboval jarnal a legjobban, erre tartogattam en is smile.png

Otthon van készleten a Crossking Protection, nem fogok kavarni új konfigokkal. Különben meg cimborámnak volt ilyen gumija, igaz 2015-ből, de nem nagyon győzött meg.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ez az xts? arertekben messze a legjobb a piacon... smile.png

a geo milyen az exceedhez kepest (ha jol emlekszem)?

hasonloan hatekony felfele?

sulyra mennyi lett?

nem mondom, hogy nincs bennem hianyerzet, hogy nem csereltem le iden a bringat, ahogy terveztem, de tul sok volt a kerdojel. nem is a bringat, hanem a sajat szokasaimat illetoen (eddig mindig visszamentem htre).

jah es gratula a bringahoz, sok elmenykmt vele smile.png

Hahó,

nincs olyan hogy XTS, ez a CF 7.0 verzió 8100-as XT-vel.

Én egy 2015-ös Canyon CF 5.9-ről érkeztem, ahhoz képest geo-ban bődületesen nagy különbség nincs. Súlyban egy kilót híztam (11kg vs.12kg), viszont mindenért kárpótol a kényelem és a sportosabb haladás. Felfelé nekem egy másik liga, megdöbbentem mennyi olyan helyen jutottam fel könnyedén, ahova a CF-el eddig nem.

Lehetne súlyos Euro kötegekért még faragni a súlyán és a konfigon, de az élvezeti értékén nem változtatna, és az pár másodperc nyereség se fontos számomra.

Én is különben mindig HT elkötelezett voltam, de szerencsére ez a canga megmutatta, hogy igenis van értelme fullyra cserélni, anélkül hogy bármiben is rosszabbul járnék. Persze az árát ne nézzük;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Erre a bringara lehet a ray+ralph komboval jarnal a legjobban, erre tartogattam en is :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez az xts? arertekben messze a legjobb a piacon... smile.png

a geo milyen az exceedhez kepest (ha jol emlekszem)?

hasonloan hatekony felfele?

sulyra mennyi lett?

nem mondom, hogy nincs bennem hianyerzet, hogy nem csereltem le iden a bringat, ahogy terveztem, de tul sok volt a kerdojel. nem is a bringat, hanem a sajat szokasaimat illetoen (eddig mindig visszamentem htre).

jah es gratula a bringahoz, sok elmenykmt vele :)

arn módosította - 2020. július 07. - 12:47

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

tenyleg, a lux nem jott meg? smile.png nem kaptunk rola beszamolot...

Hahó, dehogynem, csak a német fórumon aktívabb vagyok, meg luxnak is van ott külön topicja.

Röviden annyit mondhatok, hogy nagyjából a 2 hónap és 1000km alatt nagyon hozzámnőtt. Hihetetlenül sportos, gyors, egy igazi rakéta. Shimano szett hibátlan, Fox rugózás is egy álom, a dt swiss kerekek meg szolidan teszik a dolgukat, mint mindig. Dropper is nagyon jól tud jönni technikásabb részeken.

Eddig egy nyerget cseréltem, majd bikefiten voltam, mert sehogy sem sikerült a nyereggel összeszokni. Most ez úgy-ahogy helyrekerült, viszont a hátsó tag elkezdett csicseregni, és a Maxxis gumik sincsenek tartósságban és tapadásban egy Conti Crossking szintjén. Fox tagot szerencsére garin belül javítják, Maxxis meg majd lekerül, és visszakerül a jól megszokott és szeretett Crossking Protection.

Így tulajdonképp nincs okom panaszra, ár/érték arányban jobbat nem nagyon találtam volna. Remélem meg is tartja a jószokását, és nem lesznek komolyabb hibák az elkövetkező időben:)

20200507-194222.jpg

osi22 módosította - 2020. július 07. - 11:35

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tenyleg, a lux nem jott meg? :) nem kaptunk rola beszamolot...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nem tudom pontosan, talán 2018as.

De hívd fel a havert, ott van a hirdetésben a száma. Vagy írj neki egy mailt!

Balázs Gábor, +36204285026 ,  gaborbalazs01@yahoo.co.uk

Marci