Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Sziasztok, van itt valakinek Strive-ja vagy bármi tapasztalata vele? A Giant Trance-emet akarom lecserélni mert a 125-ös rugóútnál kicsit több, és laposabb fejcső szög kellene arra amire/ahol használom. Gondolkodtam a 2014-es 27.5 Trance-en de még a 845eFt listaárú Trance 1-en is csak SLX váltókarok vannak meg sima 32-es Fox Talas Evolution villa és Evolution rugóstag, míg a Strive AL 8.0-n minden XT és 34-es Fox Talas FIT Performance villa és Performance BV rugóstag - igaz a Strive nem 27.5, de az nekem nem igazán szempont, 180 centimhez a 26-os tökéletesen megfelel. A Spectral-ra vártam, de abból a 8.0 200 euróval többe kerül mint Strive 8.0.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nalam anno szempont volt a konnyu szervizelhetoseg. A nyiltfurdos fox meg egyszeru, mint a faek. Egy terralogichoz, plane egy leftyhez nem mernek hozzanyulni. De ettol fuggetlenul ez a ket villa az, ami erdekel mukodes kozben.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Ez így igaz. Még mindig jó ár/érték arányban van, de már elhagyták pl. a Syntace kiegészítőket. Nem olcsó mulatság egy kormány/stucni/nyeregcső szett, ezt most vagy WCS vagy saját márkás holmikból pótolják. Az 1900 Eurós bringámon (fentebb ment az ára 100 Euróval az elmúlt 1 hétben) csak a kormány volt WCS, anno a hasonló bringákon Syntace volt a kormány/stucni (most már az enyémen is az :)). A Schwalbe külsőket is jobbnak és könnyebbeknek tartom mint a Contikat (árban is kb. a fele a Conti).

Írok majd róla, de nincsen sok tapasztalatom. A Hungaria villaidőszak után/óta Fatty villáim voltak csak. Az biztos, hogy annál egy villa sem lesz merevebb és stabilabb (talán a Lefty), ezt már most érzem a Fox-nál is. Kicsit sok az állíthatóság (sz@rakodós vagyok, nem biztos, hogy előny :)), de könnyen be lehet lőni. Azért is választottam, mert nem akartam még egy kart a kormányra és a villa felé valami madzagot. Ennek megfelelően tetszik a terralogic, szinte teljesen megfogja a villát felfelé, de szépen kimozog mindent ennek ellenére. Pü-ben majd írok valamit hosszabb használat után. Remélem strapabíró. 

ne privátban írd, más is kíváncsi rá! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

attól független hogy szvsz a canyon is kezd erősen túlhájpolt márka lenni (olyan specisen :)), 

Ez így igaz. Még mindig jó ár/érték arányban van, de már elhagyták pl. a Syntace kiegészítőket. Nem olcsó mulatság egy kormány/stucni/nyeregcső szett, ezt most vagy WCS vagy saját márkás holmikból pótolják. Az 1900 Eurós bringámon (fentebb ment az ára 100 Euróval az elmúlt 1 hétben) csak a kormány volt WCS, anno a hasonló bringákon Syntace volt a kormány/stucni (most már az enyémen is az :)). A Schwalbe külsőket is jobbnak és könnyebbeknek tartom mint a Contikat (árban is kb. a fele a Conti).

a terralogicrol irhatnal meg, mert evek ota szemezem vele.

szep bico :) nagyon hasonlit a giantemre. tokkal vonoval milyen nehez lett?

https://picasaweb.go...675562048891506

Írok majd róla, de nincsen sok tapasztalatom. A Hungaria villaidőszak után/óta Fatty villáim voltak csak. Az biztos, hogy annál egy villa sem lesz merevebb és stabilabb (talán a Lefty), ezt már most érzem a Fox-nál is. Kicsit sok az állíthatóság (sz@rakodós vagyok, nem biztos, hogy előny :)), de könnyen be lehet lőni. Azért is választottam, mert nem akartam még egy kart a kormányra és a villa felé valami madzagot. Ennek megfelelően tetszik a terralogic, szinte teljesen megfogja a villát felfelé, de szépen kimozog mindent ennek ellenére. Pü-ben majd írok valamit hosszabb használat után. Remélem strapabíró. 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A Canyon és a Speci között az a különbség,hogy a Canyont simán megveszed egy Speci nagykerárából,továbbá a kereskedő sem keres vele egy forintot sem.Érthető hogy a Specit favorizálja.Szvsz jelenleg a Canyon-Radon vonal ár-értékben a legjobb,nem mellesleg minőségben is felveszik a versenyt bármelyik "neves" márkával,sőt.

és ez bizony egyeseknek fáj...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

A Canyon és a Speci között az a különbség,hogy a Canyont simán megveszed egy Speci nagykerárából,továbbá a kereskedő sem keres vele egy forintot sem.Érthető hogy a Specit favorizálja.Szvsz jelenleg a Canyon-Radon vonal ár-értékben a legjobb,nem mellesleg minőségben is felveszik a versenyt bármelyik "neves" márkával,sőt.

Edited by arpi07, 2013. October 23. - 16:08.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mintha nem kurvára ugyan azokat az alkatrészeket kéne mindkettőn szervizelni. Annyira szánalmasak az ilyen beszólások...

ez pontosan így van :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mintha nem kurvára ugyan azokat az alkatrészeket kéne mindkettőn szervizelni. Annyira szánalmasak az ilyen beszólások...

No ez az... Ha meg egy ossztelos vazat nezunk, a specinel nalam hetekbe telt, mire hoztak potcsavarokat a helyi boltba. Nemet kereskedovel ez annyi volt, hogy irtam egy emailt, es par napon belul hozta a postas.

Jok a speci vazak, de par kor utan megfogadtam, hogy meg egyszer nem veszek olyan bringat, amin nem szabvanyos megoldasok vannak.

Merev cuccoknal meg ennyi problema sincs - es ha penzbe kerul a javitas, meg akkor is beljebb vagy. Ha jo a geo, es nem hullik szet, akkor meg nincs mirol beszelni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egyszerű a megoldás: nem kell boltba menni. En is csak akkor megyek, ha nagyon muszáj. Minden alkalommal meg is erősítik bennem, hogy jobb nekem, ha nem boltban vásárolok.

attól független hogy szvsz a canyon is kezd erősen túlhájpolt márka lenni (olyan specisen :)), újra és újra elképeszt, kerékpárboltban dolgozó egyének mekkora iszonyat faszságokat bírnak mondani.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Egyszerű a megoldás: nem kell boltba menni. En is csak akkor megyek, ha nagyon muszáj. Minden alkalommal meg is erősítik bennem, hogy jobb nekem, ha nem boltban vásárolok.

Edited by Kisherceg, 2013. October 23. - 09:50.

• Sly78 likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

szegedi bringaboltos megdicsért, hogy milyen bátor vagyok, hogy Canyont vettem. mert ott aztán semmi szervízháttér, majd nézhetek ha történik valami ezzel a noname cuccal. bezzeg a szpesölájzd, az milyen király... mondtam neki, hogy tényelg király, de nincs kedvem hat-nyolcszáz euroval többet adni egy matricáért. itt véget ért a beszélgetés :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

szegedi bringaboltos megdicsért, hogy milyen bátor vagyok, hogy Canyont vettem. mert ott aztán semmi szervízháttér, majd nézhetek ha történik valami ezzel a noname cuccal. bezzeg a szpesölájzd, az milyen király... mondtam neki, hogy tényelg király, de nincs kedvem hat-nyolcszáz euroval többet adni egy matricáért. itt véget ért a beszélgetés :)

Prolog?

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Nem tudom, én épp most járok errefelé, s szinte 100% biztos vagyok benne, hogy nem akarnék másik gumit a 600 grammos 2.25-ös Schwalbék helyett. Hogy megspórolok kétszer 15 dekát nem sokat ér számomra. A defektvédelem fontosabb, a szélesebb gumi fontosabb.

Nem mondok ellent, abban egyetértünk, hogy Scwalbe  :D.

Nekem soha nem kellett a 2.2. A 26-os bringámon sokáig Ritchey 1.95-ös külsők voltak. Mikor megszűnt a típus akkor váltottam csak nagyobbra. A CX bringák vékonyka külsőjével elmentem mindenhol gond nélkül ahol ma a 2.2-vel (sárban, esőben, mtb útvonalakan). 

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nem tudom, én épp most járok errefelé, s szinte 100% biztos vagyok benne, hogy nem akarnék másik gumit a 600 grammos 2.25-ös Schwalbék helyett. Hogy megspórolok kétszer 15 dekát nem sokat ér számomra. A defektvédelem fontosabb, a szélesebb gumi fontosabb.

...

Ha beruháznék egy Scwalbe gumiszettbe (minden bringámon azok voltak évek óta, nem véletlenül részemről) akkor kb. fél kg. azonnal leugrana. Az nem kevés. Conti X-King van most fent, 750 gramm/darab. Pont az arn bringáján lévő gumikat néztem ki. Amúgy sem értem ezeket a 2.2-2.25-ös hatalmas külsőket.  

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Szép az a Giant nagyon, tényleg hasonlít  ;) .

Nincsen akasztós méricskélőm, ha minden igaz szombaton eljutok egy bringaboltba és ott lemérjük majd. Szobamérleges ügyeskedéssel 11 kg körül van, DE:

Ha beruháznék egy Scwalbe gumiszettbe (minden bringámon azok voltak évek óta, nem véletlenül részemről) akkor kb. fél kg. azonnal leugrana. Az nem kevés. Conti X-King van most fent, 750 gramm/darab. Pont az arn bringáján lévő gumikat néztem ki, amúgy sem értem ezeket a 2.2-2.25-ös hatalmas külsőket.

Egyébként bizonyos szempontból romlott a Canyon a felszereltséget illetően. Már saját márkásak a kiegészítők, talán még a 2012-es gépek Syntace cucokkal futottak és Schwalbe külsőkkel. Most a magasabb kategóriában (kb 1800 € < ) van WCS kormány, esetleg stucni. Persze a top most is WCS karbon.   

Edited by karakoram, 2013. October 20. - 20:53.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

en siman kinezem belole, mert az les bringam szarabb felszereltseggel 10.8kg.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Váratlanul megérkezett a héten a csomag, öröm van és boldogság :). Szerdán reggel jött a mail, hogy 48 órán belül feladásra kerülhet, de 2 órára rá már arról értesítettek, hogy úton van. Pénteken délben már meg is érkezett. Szokásos nagy Canyon doboz, minden rendben volt. Ma le sem szálltam róla. Gyönyörű a festés, kivitelezés, jó geometria (azért is ezt a bringát választottam, mert egy az egyben a régebbi Cannondale-m geoja, kivétel a tengelytávolság). A mai tekerés alapján merevnek és stabilnak tűnik a bringa, azonnal reagál mindenre, a középrész brutál. Alkatrészek: A full XT-ről nincsen mit írnom, erős fékek, jó dolog a Shadow +, teszi a dolgát. A KMC láncnak nem örülök. Az egyenes WCS kormányt Syntace Vektor-ra cseréltem, kapott egy Thomson nyeregcsőbilincset (a ronda és nagy gyorszárat nem értem), Specialized Phenom Expert nyerget. Remek dolog az átütőtengely, a Fox Float Factroy Racing villával és a Terralogic dologgal még barátkozom, de rendben teszi a dolgát (A Fatty merevebb :P). A DT Swiss kerekek nagyon szépen gurulnak, és nem is nehezek.  

Nagyon örülök neki, a 179 cm-hez is jó a 29"-os kerékméret (M-es a bringa), egy jól felszerelt bringát kaptam a pénzemért, ami súlyban is megfelelő (sok karbon gép nehezebb).         

Grand Canyon AL SLX 9.9

0fhe.jpg

2kdc.th.jpg

8680.th.jpg

fabp.th.jpg

7qrl.th.jpg

Hicks

Valós a gyártó által megadott súyadat?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a terralogicrol irhatnal meg, mert evek ota szemezem vele.

szep bico :) nagyon hasonlit a giantemre. tokkal vonoval milyen nehez lett?

https://picasaweb.go...675562048891506

Edited by arn, 2013. October 20. - 19:58.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Váratlanul megérkezett a héten a csomag, öröm van és boldogság :). Szerdán reggel jött a mail, hogy 48 órán belül feladásra kerülhet, de 2 órára rá már arról értesítettek, hogy úton van. Pénteken délben már meg is érkezett. Szokásos nagy Canyon doboz, minden rendben volt. Ma le sem szálltam róla. Gyönyörű a festés, kivitelezés, jó geometria (azért is ezt a bringát választottam, mert egy az egyben a régebbi Cannondale-m geoja, kivétel a tengelytávolság). A mai tekerés alapján merevnek és stabilnak tűnik a bringa, azonnal reagál mindenre, a középrész brutál. Alkatrészek: A full XT-ről nincsen mit írnom, erős fékek, jó dolog a Shadow +, teszi a dolgát. A KMC láncnak nem örülök. Az egyenes WCS kormányt Syntace Vektor-ra cseréltem, kapott egy Thomson nyeregcsőbilincset (a ronda és nagy gyorszárat nem értem), Specialized Phenom Expert nyerget. Remek dolog az átütőtengely, a Fox Float Factroy Racing villával és a Terralogic dologgal még barátkozom, de rendben teszi a dolgát (A Fatty merevebb :P). A DT Swiss kerekek nagyon szépen gurulnak, és nem is nehezek.  

Nagyon örülök neki, a 179 cm-hez is jó a 29"-os kerékméret (M-es a bringa), egy jól felszerelt bringát kaptam a pénzemért, ami súlyban is megfelelő (sok karbon gép nehezebb).         

Grand Canyon AL SLX 9.9

0fhe.jpg

2kdc.th.jpg

8680.th.jpg

fabp.th.jpg

7qrl.th.jpg

Hicks

Edited by karakoram, 2013. October 20. - 17:40.