Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez amolyan "keresd meg wallyt" fele keprejtveny? :)

• Kánya és zeezoltano kedveli ezt

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP
a1_2013_11_8_97h9s6ea58_tn.jpg

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Én a torque-t csak ajánlani tudom. 15,4 kg-s gépet építettem belőle, nem extrém áru cuccokkal, úgy,hogy a villa 2,7 kg. Szóval nem egy tekerhetetlen gép. :)
Bár most megint átépítés alatt áll. :)

Köszi, torque az nekem egy kicsit sok lenne, az jobban gravity felé orientálódik mint a strive, és már az is a határ nekem. Igazából 150mm rugóút elég lenne, ahhoz egyik felöl a strive, másikról a spectral áll a legközelebb. A strive 34-es villája szimpatikusabb mint a spectral 32-ese, és a spectral felszereltsége is furán van összehozva. A kerékméretröl nem tudok mit mondani, 27,5-eset még nem pròbáltam, a 26-ost szeretem, van egy merevhátú 29-esem is de az terepre nem az én világom.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Köszi erre nem is gondoltam, azt tényleg nem akarom hogy visszalépés legyen a trance-hez képest, ami az első fs gépem és nincs összehasonlítási alapom, de nagyon kedvelem. Amiket olvastam róla, a maestro elég kifinomult és népszerű, de sajnos a Strive-ról nincs ilyen mennyiségű vélemény. A Torque valóban túl sok lenne, az már inkább a tiszta gravity kategória és nekem nemcsak arra kell. A Strive is határeset lenne, de a 14 kilót még eltekerném felfelé valahogy, a trance is majdnem annyi. A Spectral tetszik, vártam is rá hogy végre felrakják, de szeretnék a 32-esnél egy kicsit masszívabb villát, bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak. Minden esetre mégegyszer köszi, hirdetnek egy YT Wicked-et lehet hogy érdemes lenne azt is megnéznem. http://apro.bikemag....ro-l194439.html

Én a torque-t csak ajánlani tudom. 15,4 kg-s gépet építettem belőle, nem extrém áru cuccokkal, úgy,hogy a villa 2,7 kg. Szóval nem egy tekerhetetlen gép. :)
Bár most megint átépítés alatt áll. :)

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Csak tökéletesen száraz időben van elővéve min. 5 esőmentes és meleg nap után. Porecsettel kell tisztítani a túra végén. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezt hasznaltad is, vagy csak leallitottad? :D

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kép tegnapról. :rolleyes:

a1_2013_10_28_w5ni9ylb9x_tn.jpg

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

a felhasznalasi teruletbol, es a nepszerubb vazak kialakitasabol szvsz azert kiderul, hogy melyik jobb egy adott feladatra.

Végigolvastam az angolul fellelhető teszteket és véleményeket a Strive-ról, a tesztekben a 2013-as Fox villa és rugóstag volt problémás (zéró progresszivitás ami a Trance-ben nekem ugyanígy viselkedik) de aki vette és használja az nagyon elégedett vele, többen a rugóstagba térfogat csökkentőt raktak és az megoldotta a problémát. Még aludnom kell rá párat...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Igen, olvastam. És a konklúzió: "Quite simply there's no one design that's better than another in all departments. Personal preference really is the key when it comes down to what works best for you." :)

Próba lenne a legjobb ha megoldható lenne, és amellett szeretném a pénzemért a lehető legtöbbet kapni mert az utólagos upgradek a végén mindig többe vannak.

a felhasznalasi teruletbol, es a nepszerubb vazak kialakitasabol szvsz azert kiderul, hogy melyik jobb egy adott feladatra.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

A felszereltseg nem minden - az alapok legyenek jok, a tobbi johet az utan. A bikeradaron volt egy jo cikk fs rendszerekrol, konkret peldakkal.

Igen, olvastam. És a konklúzió: "Quite simply there's no one design that's better than another in all departments. Personal preference really is the key when it comes down to what works best for you." :)

Próba lenne a legjobb ha megoldható lenne, és amellett szeretném a pénzemért a lehető legtöbbet kapni mert az utólagos upgradek a végén mindig többe vannak.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

egx fullinál azért érdemes jobban átgondolni

nem biztos hogy a felszereltség alapján kell válaztani, tudom próbálva lenne a legjobb

Nem is akarom elkapkodni, de próba nélkül nagyon nehéz dönteni. Ebben a kategóriában nem sok esély van arra hogy bármelyik márkánál legyen raktáron és ki is lehessen próbálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A felszereltseg nem minden - az alapok legyenek jok, a tobbi johet az utan. A bikeradaron volt egy jo cikk fs rendszerekrol, konkret peldakkal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A felszereltség/ár viszonylatában a Canyon sokkal jobbnak tűnik.

Az egyforgáspontos/többforgáspontos összehasonlításához bújtam az mtb/singletrackworld/pinkbike... fórumokat, de abszolút igazságot nem találtam. Van nagyszerű geometriájú egyforgáspontos és csapnivaló többforgáspontos is meg a fordítottja, és közötte minden. A legjobb lenne kipróbálni de erre sajnos nem látok lehetőséget.

egx fullinál azért érdemes jobban átgondolni

nem biztos hogy a felszereltség alapján kell válaztani, tudom próbálva lenne a legjobb

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

s ha a giant bejött, akkor mért nem reign ?

A felszereltség/ár viszonylatában a Canyon sokkal jobbnak tűnik.

Az egyforgáspontos/többforgáspontos összehasonlításához bújtam az mtb/singletrackworld/pinkbike... fórumokat, de abszolút igazságot nem találtam. Van nagyszerű geometriájú egyforgáspontos és csapnivaló többforgáspontos is meg a fordítottja, és közötte minden. A legjobb lenne kipróbálni de erre sajnos nem látok lehetőséget.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

fritz szaksajtó az illet, kb "többforgáspontosnak" szokik nevezni.

Pontosan.Egyforgáspontos az kb egy Cannondale Prophet,SC Heckler stb

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi erre nem is gondoltam, azt tényleg nem akarom hogy visszalépés legyen a trance-hez képest, ami az első fs gépem és nincs összehasonlítási alapom, de nagyon kedvelem. Amiket olvastam róla, a maestro elég kifinomult és népszerű, de sajnos a Strive-ról nincs ilyen mennyiségű vélemény. A Torque valóban túl sok lenne, az már inkább a tiszta gravity kategória és nekem nemcsak arra kell. A Strive is határeset lenne, de a 14 kilót még eltekerném felfelé valahogy, a trance is majdnem annyi. A Spectral tetszik, vártam is rá hogy végre felrakják, de szeretnék a 32-esnél egy kicsit masszívabb villát, bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak. Minden esetre mégegyszer köszi, hirdetnek egy YT Wicked-et lehet hogy érdemes lenne azt is megnéznem. http://apro.bikemag....ro-l194439.html

s ha a giant bejött, akkor mért nem reign ?

A Strive az miért egyforgáspontos?

fritz szaksajtó az illet, kb "többforgáspontosnak" szokik nevezni.

Bikertigger módosította - 2013. október 27. - 10:33

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mert nincs forgáspont a lengővilla bekötési pontja és a hátsó tengely között, tehát a kerét mindig ugyanazon a sugáron mozog. A leírásában is benne van "single pivot rear triangle".

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

a Strive az eccerű egyforgásponttal.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

szerintem a Spectral többet "tud" az fsr rendszer miatt, mint a Strive az eccerű egyforgásponttal. esélyes, hogy a trance rendszere után visszalépésnek éreznéd a strive mozgását, hiába a lejtőzősebb geo. ha magamból indulok ki, akkor ennyi pénzért már a Torque ex-et venném, bár az már neked valószínűleg túl sok lenne. szóval ha strive vs. spectral, akkor az utóbbira tenném voksom.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok, van itt valakinek Strive-ja vagy bármi tapasztalata vele? A Giant Trance-emet akarom lecserélni mert a 125-ös rugóútnál kicsit több, és laposabb fejcső szög kellene arra amire/ahol használom. Gondolkodtam a 2014-es 27.5 Trance-en de még a 845eFt listaárú Trance 1-en is csak SLX váltókarok vannak meg sima 32-es Fox Talas Evolution villa és Evolution rugóstag, míg a Strive AL 8.0-n minden XT és 34-es Fox Talas FIT Performance villa és Performance BV rugóstag - igaz a Strive nem 27.5, de az nekem nem igazán szempont, 180 centimhez a 26-os tökéletesen megfelel. A Spectral-ra vártam, de abból a 8.0 200 euróval többe kerül mint Strive 8.0.

szerintem a Spectral többet "tud" az fsr rendszer miatt, mint a Strive az eccerű egyforgásponttal. esélyes, hogy a trance rendszere után visszalépésnek éreznéd a strive mozgását, hiába a lejtőzősebb geo. ha magamból indulok ki, akkor ennyi pénzért már a Torque ex-et venném, bár az már neked valószínűleg túl sok lenne. szóval ha strive vs. spectral, akkor az utóbbira tenném voksom.