Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Nekem a Strive-al volt hasonló dilemmám 180cm-re M-es volt az ajánlott de azt a méretei alapján kicsinek gondoltam és L-t rendeltem ami tökéletesnek bizonyult. Ahogy nézem a Nerve táblázatát én abból is L-t vennék magamnak és 70-es stucnit kérnék rá. Neked valószínû jó lenne úgy ahogy van.

Végül még pénteken megrendeltem az L-est. Hétfőn már kaptam UPS csomagkövetési számot, aszerint már Frankfurtban van. Jó lenne, ha péntekre ideérne.

Persze miután sikeresen megrendeltem, újra megnéztem a Radon kínálatát, és persze hogy leáraztak pár bringát: 1700 euró a Slide 130 29 8.0 SE és 1800 a Slide 130 29 8.0. Jóval több XT alkatrész van ezeken, mint Nerve AL 7.9-en, például M785 fék, SL-M780 váltókar, FC-M782 40/30/22T hajtómű (de erre is minek tesznek háromlánctányérosat...), Reverb Stealth nyeregcső, Syntace kormány és kormányszár.

A 100 eurós különbség csak megérte volna, hogy ne piros legyen a váz, illetve Fox teló helyett lockout karos Revelation legyen benne. Nemcsak fekete vázzal volt a 8.0, hanem kékkel is, hozzá fehér lábú és fekete becsúszós teló <33

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Még nem volt rajta full szerviz. Szét lett szedve novemberben a becsúszóknál lévő kenés miatt, de darabokra nem szedtük. Majd novemberben... Jól működik, kedvelem a villát is, teljesen észrevétlenül teszi a dolgát (de a Lefty-Fatty akkor is merevebb :D). Jó, hogy nem kell a lockout karral vacakolni. Természetesen lehet élni Terra nélkül, de van és kényelmes. 
Akciók: az igazsághoz tartozik, hogy közel ennyi pénzeket emeltek kb. januárban mint amit most akcióznak. Én 1799-ért vettem, utána felment 1899-re, most megint 1799 €.

Engem eddig a karbantartas resze tartott vissza a komplikalt villaktol, a nyiltfurdoshoz nem kellett sok gogyi.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Nem értem a Canyon méret számítóját, a 29-es Nerve AL-nél a 185 centis magasságomhoz M-est, 17,5"-t ajánl. Hiába módosítom a megadott méreteimet kicsivel nagyobbra, akkor is. De ahogy a mérettáblázat alapján számolgattam, inkább az L-es lenne jobb választás, vagyis eddig ezt gondoltam. Nem szeretnék jelzésig kihúzott nyeregcsővel tekerni.

Esetleg, ha valakinek az M-es vagy L-es Nervéjére rápróbálhatnám magam, az sokat segítene. Leginkább Budapest és környéke lenne alkalmas.

Nekem a Strive-al volt hasonló dilemmám 180cm-re M-es volt az ajánlott de azt a méretei alapján kicsinek gondoltam és L-t rendeltem ami tökéletesnek bizonyult. Ahogy nézem a Nerve táblázatát én abból is L-t vennék magamnak és 70-es stucnit kérnék rá. Neked valószínû jó lenne úgy ahogy van.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Nem értem a Canyon méret számítóját, a 29-es Nerve AL-nél a 185 centis magasságomhoz M-est, 17,5"-t ajánl. Hiába módosítom a megadott méreteimet kicsivel nagyobbra, akkor is. De ahogy a mérettáblázat alapján számolgattam, inkább az L-es lenne jobb választás, vagyis eddig ezt gondoltam. Nem szeretnék jelzésig kihúzott nyeregcsővel tekerni.

Esetleg, ha valakinek az M-es vagy L-es Nervéjére rápróbálhatnám magam, az sokat segítene. Leginkább Budapest és környéke lenne alkalmas.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

pedig nekem megmondták anno a szegedi nagy szpesölájzd boltban, hogy nagyon nagy bátorság Canyont venni :)

Igen, tényleg az :) 

Az új rugóstag kedden ideért (pénteken adták fel), beraktam, a régit visszaküldtem - a postát is fizetik. Megnézem mikor fognak ilyent csinálni a specinél vagy akármelyik boltban vehető márkánál...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Egy tapasztalatot osztanék meg a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban: A Strive-ban a rugóstag három-négy hónap használat után CTD helyett TTT lett, nincs különbség az állások között bárhova kapcsolom. Szerencsére jól el van találva a geometria mert nem rugózik be mászásnál Trail állásban, úgyhogy így is használható.
Service ticket ment, válaszoltak három nap múlva hogy küldjem el a rugóstagot, megjavítják és visszaküldik, a postaköltséget pedig átutalják. Írtam nekik hogy ez így nekem nem jó, túrák vannak betervezve - pont ezek miatt vettem a Strive-ot - és nem engedhetem meg magamnak hogy 2-3 hetet álljon a gép amíg visszaér a javított rugóstag, kértem hogy javasoljanak másik megoldást. 10!!! nap múlva ismét válaszoltak, hogy küldenek egy másik rugóstagot, és miután az megérkezik küldjem el nekik az enyémet a banki adataimmal és a szállítást visszafizetik. Ma elpostázták, pár nap és itt lesz.

Nekem ez így tökéletes megoldás - kivéve a lassú reakcióidõt -, még jobb mint egy "rendes" bolti bringával, mert nem hiszem hogy akármelyik márkánal csak úgy adnának egy másik rugóstagot és a javítás is eltartana egy ideig - tavaly 10 nap volt a garis Fox villában a CTD patron cseréje és az utaztatás Bp-re is az én költségem volt.. Így meg házhoz hozzák, és csak a postára kell bemennem feladni a rosszat. Így eddig semmi hátrányát nem látom a "mail order" bicajnak, éppen ellenkezõleg...

pedig nekem megmondták anno a szegedi nagy szpesölájzd boltban, hogy nagyon nagy bátorság Canyont venni :)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Még nem volt rajta full szerviz. Szét lett szedve novemberben a becsúszóknál lévő kenés miatt, de darabokra nem szedtük. Majd novemberben... Jól működik, kedvelem a villát is, teljesen észrevétlenül teszi a dolgát (de a Lefty-Fatty akkor is merevebb :D). Jó, hogy nem kell a lockout karral vacakolni. Természetesen lehet élni Terra nélkül, de van és kényelmes. 

Akciók: az igazsághoz tartozik, hogy közel ennyi pénzeket emeltek kb. januárban mint amit most akcióznak. Én 1799-ért vettem, utána felment 1899-re, most megint 1799 €.   

Edited by karakoram, 2014. July 13. - 16:58.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Egy garis ügyintézéssel kapcsolatos tapasztalatom nekem is lett. A Cane Creek 40 fejcsapágyam alsó része vacakolt. Írtam egy mailt ezzel kapcsolatban, kb 6 munkanapra rá már nálam volt egy új, majdnem komplett kormánycsapágy. Nálam eddig minden 5*-os Canyonéknál.
A bringa egyébként szuper, nagyon szeretem (Grand Canyon AL SLX 9.9 + kiegészítő módosítások)!

Plane, most kicsit le is araztak. Terralogic hogy szuperal? Hogy cserelsz benne olajat?

Edited by arn, 2014. July 12. - 13:31.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Egy garis ügyintézéssel kapcsolatos tapasztalatom nekem is lett. A Cane Creek 40 fejcsapágyam alsó része vacakolt. Írtam egy mailt ezzel kapcsolatban, kb 6 munkanapra rá már nálam volt egy új, majdnem komplett kormánycsapágy. Nálam eddig minden 5*-os Canyonéknál.

A bringa egyébként szuper, nagyon szeretem (Grand Canyon AL SLX 9.9 + kiegészítő módosítások)! 

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts
Egy tapasztalatot osztanék meg a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban: A Strive-ban a rugóstag három-négy hónap használat után CTD helyett TTT lett, nincs különbség az állások között bárhova kapcsolom. Szerencsére jól el van találva a geometria mert nem rugózik be mászásnál Trail állásban, úgyhogy így is használható.
Service ticket ment, válaszoltak három nap múlva hogy küldjem el a rugóstagot, megjavítják és visszaküldik, a postaköltséget pedig átutalják. Írtam nekik hogy ez így nekem nem jó, túrák vannak betervezve - pont ezek miatt vettem a Strive-ot - és nem engedhetem meg magamnak hogy 2-3 hetet álljon a gép amíg visszaér a javított rugóstag, kértem hogy javasoljanak másik megoldást. 10!!! nap múlva ismét válaszoltak, hogy küldenek egy másik rugóstagot, és miután az megérkezik küldjem el nekik az enyémet a banki adataimmal és a szállítást visszafizetik. Ma elpostázták, pár nap és itt lesz.

Nekem ez így tökéletes megoldás - kivéve a lassú reakcióidõt -, még jobb mint egy "rendes" bolti bringával, mert nem hiszem hogy akármelyik márkánal csak úgy adnának egy másik rugóstagot és a javítás is eltartana egy ideig - tavaly 10 nap volt a garis Fox villában a CTD patron cseréje és az utaztatás Bp-re is az én költségem volt.. Így meg házhoz hozzák, és csak a postára kell bemennem feladni a rosszat. Így eddig semmi hátrányát nem látom a "mail order" bicajnak, éppen ellenkezõleg...
  • mof likes this

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

A Tour de France alkalmából leáraztak pár bringát:

canyon.com/_en/specials/tour-de-france/index.html

canyon.com/_en/specials/tour-de-france/mtb.html

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
Canyon vouchert vett mar innen valaki? Tenyleg elkuldik postan? A felteteleknel ilyesmit irnak? Csak azert ertetlenkedem, mert csak par orszag valaszthato a voucher vasarlasnal, mig joval tobb helyre kuldenek bringat. Csak amiatt merult ez fel bennem, mert a voucher vasarlassal lehet paypallal is fizetni, mig a bringavasarlasnal nem.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Hátha valakit érdekel, akár 40% OFF...

http://www.canyon.co...7June2014Outlet

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy ha a meretemben tavasszal elfogyott a kiválasztott modell, akkor arra jövő évig várni kell? :/

Ha "sold out" akkor már csak 2015-ös modellt tudsz venni miután bemutatják őket. Elvileg ősztől már lehet kapni egyes modelleket - főleg amelyiken csak felszereltség változik -,  de ha komplett új modell akkor jövő tavasz is lehet belőle.

krisznagy613

krisznagy613

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy ha a meretemben tavasszal elfogyott a kiválasztott modell, akkor arra jövő évig várni kell? :/

krisznagy613

krisznagy613

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

pedig de. lehet egy virslisnél annyira nem lehet melléfogni (bár szerintem igen) , egy fulli mozgását, geóját, milyen vele mászni, rohadtul nem jó katalógból elképzelni.

Nosza, mindig mondom, hogy nyitnom kéne :)

szerencsére amúgy a canyon virslisek elég szimpatikus geometriával is bírnak, az inflite-tal meg nyitottak a brit piac felé (ott keresik mindig a sárvédős-tárcsafékes-magas fejcsöves-koskormányos bringákat, bár a csomagtartó felszerelésében még mindig nem vagyok biztos, de a legtöbb angolnak az is alap)

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

pedig de. lehet egy virslisnél annyira nem lehet melléfogni (bár szerintem igen) , egy fulli mozgását, geóját, milyen vele mászni, rohadtul nem jó katalógból elképzelni.

Egy ideális világban a szakboltokban ki lehetne próbálni a kinézett bicajt a vásárlás előtt, csak Magyarországon ez nem minden márkánál lehetséges. Trek superlfy 7-et szerettem volna venni és amikor érdeklődtem a forgalmazónál, hogy ki lehet-e próbálni, mielőtt kicsengetnék ca 500k-t érte a válasz annyi volt, hogy erre biza nincs lehetőség, superflyból csak az össztelós verzió van (csak csendben jegyzem meg, hogy az elég gyenge forint ellenére is tőlünk nyugatabbra kapásból 70k-val olcsóbb ez a bicaj, ami laza 15% különbség). Így én is végül a canyon mellett kötöttem ki, rendeltem egy grand canyon 6,9-et(remélem lassan megérkezik már :D ), plusz ezt ki is tudtam próbálni. Nem sokkal gyengébb a felszerelése mint a treknek, cserébe 150k-val olcsóbb, amiből lazán le tudom cserélni rajta, ami nem tetszik.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Az optimális tényleg az lenne, de kis hazánkban (vidéken pláne) nem túl nagy a választék a tisztességes próbakörre elvihető márkákból/modellekből/méretekből, ami eléggé leszűkíti a választási lehetőségeket. Hogy egy parkolóban esetleg mehet az ember egy próbakört az semmi, annyit lehet a Canyonnal is menni, aztán ha nem jön be vissza lehet küldeni. Persze az költség, de van akinek megéri a rizikót, és ha alaposan utána nézett/olvasott akkor nagy az esély arra hogy bejön a választás. Nekem a méret volt necces, az ajánlott M-es helyett L-eset vettem rövidebb stucnival és teljesen jó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

. Bár mindig meglep, ha azért beszélnek le valakit Canyonról, mert "fontos a próbakör" : )

• Vejne likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való