Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A teló vicc szerintem. Mert minek!...

...és van gyártó, aki fully-t csinál ebből! :D

A karbonváz ellenben nem rossz, nem csak az aluhoz képest mínusz 300-400-500 gramm miatt (gyártótól főggően). Merevvillával a 11.8 kg egész elfogadható ám! A 2015-ös Specit láttam élőben, az valami 13.x kg volt aluvázzal, merevvillával.

Megjegyzem, élőben murisak, de mégis, tetszetősek valahogy. Ha norvég vagy svéd lennék, lehet, beruháznék egyre. :)

persze, ha lemered konnyu, de itt a suly a forgo tomegen van, illetve a szeles gumi miatt a gordulest is mashogy kell ertelmezni (vhol jo, vhol nem). a merevsegnek sincs sok ertelme a ballonos gumi miatt. persze hatranynak nem hatrany az tuti...

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

es az uj tagnal mar van kulonbseg a harom allas kozt? Azt vettem eszre, hogy nekem is sikerult olyat kapnom, aminel alig van kulonbseg a harom allasa kozt. Lezart allasban is mozog, bar nem annyira, de jobban mint elvarnak. Mas hasonlo fox tagot, amit probaltam, azt teljesen le lehet zarni.

Bocs hogy csak most válaszolok, az új tag jobb mint a régi, érezhető a fokozatok közti különbség. A rugóstag Climb állásban nem zárt mint a villa esetében, csak más a hangolása mint a Trail/Descend. Az egyik haveromnak van egy Specialized Enduroja és azon sem zár a Climb. Szóval szerintem amíg érzel különbséget a fokozatok között addig jó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A teló vicc szerintem. Mert minek!...

...és van gyártó, aki fully-t csinál ebből! :D

A karbonváz ellenben nem rossz, nem csak az aluhoz képest mínusz 300-400-500 gramm miatt (gyártótól főggően). Merevvillával a 11.8 kg egész elfogadható ám! A 2015-ös Specit láttam élőben, az valami 13.x kg volt aluvázzal, merevvillával.

Megjegyzem, élőben murisak, de mégis, tetszetősek valahogy. Ha norvég vagy svéd lennék, lehet, beruháznék egyre. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

van itt ertelme a telonak meg a karbonnak? igy is rohadt nehez nehet...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

telóval..... 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Kövér bicó. http://www.bikerumor...nyons-fat-dude/

Canyon_Dude_Fat_trail_bike_.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az uj szinek jobban bejonnek... szepek.

nincs meg a korabbi ev alkatreszlistaja osszehasonlitaskepp?

ugy remlik, hogy par eve meg xt alatti szint sem volt nagyon jellemzo, most meg lassan az slx is extra, az olcsobb bringak jonnek deore, acera alkatreszekkel. szerencsere egyelore olyan helyeken valogatjak be oket, ahol nincs olyan nagy differencia az alkatreszeknel (hajtomu, fek, sor) a dragabbakhoz kepest, az alapok pedig jok. remelem ez a jovoben is igy marad.

arn módosította - 2014. augusztus 19. - 22:51

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

2015-ös modellek. Néhány már rendelhető. Visszatér a Thomson nyeregcső. :)

http://www.canyon.co...5/overview.html

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

es az uj tagnal mar van kulonbseg a harom allas kozt? Azt vettem eszre, hogy nekem is sikerult olyat kapnom, aminel alig van kulonbseg a harom allasa kozt. Lezart allasban is mozog, bar nem annyira, de jobban mint elvarnak. Mas hasonlo fox tagot, amit probaltam, azt teljesen le lehet zarni.

Ez Avid Elixir 3 fekkar mukodes mennyire normalis, mint ami az alabbi videon? Az elsofekkar megakad, ahogy nezem az egyik forgaspont alatetjenel vagy minel. A hatsonal nincs ilyen gondom. Annyire nem tetszik ez a fura be-kiakadas, a heten terveztem visszakuldeni, de ez a service centeres emailezes jo lassu, 2-4 napig tart valaszolniuk....

youtube.com/watch?v=y2cYxXdw9H4

Annyira nem olyan rossz ez a fek, sokkal rosszabbra szamitottam, egy darabig me'g marad.

Juicy 5 is ilyen mindkét karnál, én ezt biztonsági funkciónak véltem, kivett keréknél előre tolt fékkarral nem olyan könnyű véletlenül összenyomni a pofákat.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Én postával küldtem a rugóstagot igaz az újat már megkaptam, így mindegy mikor ér oda.
De küldesd el velük a rendes cuccot azonnal, nem amikor odaér amit feladsz.

Ez Avid Elixir 3 fekkar mukodes mennyire normalis, mint ami az alabbi videon? Az elsofekkar megakad, ahogy nezem az egyik forgaspont alatetjenel vagy minel. A hatsonal nincs ilyen gondom. Annyire nem tetszik ez a fura be-kiakadas, a heten terveztem visszakuldeni, de ez a service centeres emailezes jo lassu, 2-4 napig tart valaszolniuk....

youtube.com/watch?v=y2cYxXdw9H4

Annyira nem olyan rossz ez a fek, sokkal rosszabbra szamitottam, egy darabig me'g marad.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Félig offtopik a téma, bár kapcsolódik a lenti kérdéshez, inkább csak hangosan gondolkodok.

Mindig nehéz tanácsot adni, mikor olcsóbb bringát akar valaki ismerős venni. Ugyanúgy, mint a sízésnél, itt is remek ötleteim vannak, ha valaki keményebb cuccot akar, könnyen listáz az ember egy hibátlan speckót, hova jó az XTR, hova nem éri meg sokat költeni. 

De itt, amikor választani kell két 7-800 eurós bringa között, sosincs jó ötletem. Oktalinkes hajtómű vs. integrált tengely? Nyilván az ember egyből rávágja, az utóbbi. RockShox 30-as teló 29-es kerékhez? Uhh...

Aztán kicsit elszégyelli magát, elkezd racionálisan gondolkodni. Az edzőbringában ennél is fosabb oktás hajtóművem van. Hibátlan, ezerszer jobb, mint a korábbi négyszögtengelyes, eszemben sincs lecserélni. Aztán, valószínű, hogy aki ilyen bringát nézeget, nem áll rajthoz a legközelebbi XCO futamon, lehet tökéletes lesz neki a 30-as szárú teló. 

Szóval, bringaboltosok ne féljetek, nem állok be konkurenciának, ez marad a ti szakterületetek! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ok, elnézést:

1. Yellowstone

https://www.canyon.c...327#tab-reiter2

2. Grand Canyon

https://www.canyon.c...206#tab-reiter2

esetleg érdekelne az üléspozíció, hogy ugyanolyan-e a kettőn a geometria alapján, vagy az egyiken mondjuk egy kicsit jobban fel lehetne egyenesedni. M

Köszönöm

nem lesz különbség, de ha ez kérdés felmerül,  akkor rossz helyen kereskedsz, krossztrekking lesz a te bicajod.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Ok, elnézést:

1. Yellowstone

2. Grand Canyon

esetleg érdekelne az üléspozíció, hogy ugyanolyan-e a kettőn a geometria alapján, vagy az egyiken mondjuk egy kicsit jobban fel lehetne egyenesedni. M

Köszönöm

1.Yellowstone elfogyott

2.Grand Canyon amúgy is jobb

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ok, elnézést:

1. Yellowstone

2. Grand Canyon

Köszönöm

Szerintem a két váz kb. festésében tér el és az olcsóbbikon kicsit magasabbra volt állítva a nyereg a fotózáshoz. Ha van is köztük eltérés, olyan minimális, hogy azt nem hinném, hogy érezni lehet használat közben. FF-ban megnyitottam őket két külön tabon. A tabok közt váltogatva alig van különbség a két váz között. A valóságban ha van is, max. pár mm.

Viszont... gyereket hogy akarsz szállítani rajta? Csomagtartó+gyerekülés? Nem tudom, ezek a vázak mennyire tolerálják az ilyesmit.

SokadikX módosította - 2014. augusztus 10. - 16:37

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

szerintem a kérdést el is döntötte, hogy a yellowstone 4.9 elfogyott, ebből a szériából már nem fognak többet gyártani idén.

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ok, elnézést:

1. Yellowstone

2. Grand Canyon

Köszönöm

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek melyik érné meg ár-érték arányban a legjobban? Általános célra, hegyi fel-le hétvégén, gyerekcipelés, kevés aszfalt stb.

Yellowstone al 4.9 vagy Grand Canyon 5.9? 100 EUR a különbség, megéri?

Köszi!

Linket,hogy ne nekünk kelljen utánamászni.

Gigicuci

Gigicuci

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek melyik érné meg ár-érték arányban a legjobban? Általános célra, hegyi fel-le hétvégén, gyerekcipelés, kevés aszfalt stb.

Yellowstone al 4.9 vagy Grand Canyon 5.9? 100 EUR a különbség, megéri?

Köszi!

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mivel érdemes a Canyonhoz visszaküldeni alkatrészt? Azt írták, hogy ne legyen több 25 eurónál. Sima posta? Nem jó hajtókart küldtek és a fékkar is van egy kis problémám. A bicaj az marad (:

Én postával küldtem a rugóstagot igaz az újat már megkaptam, így mindegy mikor ér oda.
De küldesd el velük a rendes cuccot azonnal, nem amikor odaér amit feladsz.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Mivel érdemes a Canyonhoz visszaküldeni alkatrészt? Azt írták, hogy ne legyen több 25 eurónál. Sima posta? Nem jó hajtókart küldtek és a fékkar is van egy kis problémám. A bicaj az marad (:

• 950sm07 kedveli ezt