Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Beac maxi 110 - 2005 szept 3-4

- - - - -

• Please log in to reply
312 replies to this topic

7omi

7omi

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Börzsöny-Pilis-Budai hegység

Irmaforrás(Magyarkút) K négyzet
Nagy-kõ-hegy K
Csurgó K
Bélarét K
Foltán-kreszt K
Csoványos,kilátotorony K
Nagy-Hideg-hegyi turistaház K
Kisinóci turistaház K
Törökmezõ turistaház K
Hegyes tetõ K
Nagymaros komp K
Visegrád komp K
Nagy- villám parkolo K
Barát-halom K
Pilisszentlászó K
Sikárosi erdészház K
Letérés a müutról K+, K
Dobogókõ turistaház K
Fagyoskatona P, S
Lajosforrás S
Csikóváralja turistaház P négyzet, P+, Z+, Z négyzet
Kevély-nyereg P négyzet, P
Rozália téglagyár K
Virágos-nyereg K
Hársak alja S, jelzetlen
Hüvösvölgy K

113 km 3350 m szint

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Tigger, ez a szintvonal segítség. Igazándiból azt nem találom sehol, hogy hol vannak a pontok.

A ttt.tr oldalán van ez az útvonal:

"Magyarkút Nógrád Csóványos Nagy-Hideg-hegy Kisinóci th. Törökmezõ Hegyes-tetõ Nagymaros Visegrád Nagyvillám Pilisszentlászló Dobogókõ Lajosforrás Csikóváraljai th. Kevély-ny. Virágos-ny. Bp. Hûvösvölgy"

Kérdésem: ezek az ellenörzõpontok is egyben? Mindegyik? Na csak ezért szerettem volna tõletek egy szkennelt itinert kérni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Valaki lenne olyan kedves hozzám, és beszkennelné a Beac maxi tavalyi útvonalát a Tt-s füzetecskébõl? Tudjátok, ahol pontosan leírják merre kell menni és hol vannak a pontok!!!

Lens ez segít ?

Kiírás: http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=524

Szinttérkép: http://www.kivisite....zintmetszet.jpg

Korábbi élmények: http://forum.bikemag...ad.php?p=103607

Jelentkezõk:

Dawn + Charon _ tandem

? Dante

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Valaki lenne olyan kedves hozzám, és beszkennelné a Beac maxi tavalyi útvonalát a Tt-s füzetecskébõl? Tudjátok, ahol pontosan leírják merre kell menni és hol vannak a pontok!!!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A két láb az minek? :D Ne haragudj, de nem tudom elképzelni, ahogy 2 láb+3 gumileszedõvel ügyködsz a sárban!

Mondjuk a Mavicról már sikerült levetnem a külsõt kis nyomásnál (lefordult 40-nél és azonnal durrdefektelt), tehát a "túl könnyen felrakható" sem annyira jó. De a Fire Mud valami speckó nagy és vastag peremmel rendelkezik, amitõl elvileg nem felüthetõ (mondjuk még nem is ütöttem fel), szóval lehet, hogy könnyen felmegy. Ha majd lesz egy Gödöllõi Dombság túra (ugye Charon lesz?), ott helyben vagyok, kipróbálhatod, az a legtisztább. De én foggal felteszem, szóval sima ügy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Persze, hogy nem offolás! Hisz csak nem készülhetünk föl a gumitopikban a Beac maxira!!!

Na szal: én bizony 3 gumileszedõt használok a leszedéshez plussz a lábamat, felrakáshoz pedig egyet. Még eddig a legballonosabb gumit se tudtam leszedni simán csak újjal, pedig a Michelinnek vannak jó ballonos verziói, amit használtam. Az tényleg traktor volt, le is szedtem egy idõ múlva, mert odaragadtam a betonhoz.

Szóval lehet, hogy nincs olyan sárgumi, amit szeretnék felrakni. :(
Ehhez ha hozzáadjuk, hogy extrémebb körülmények közt is fel kéne tudni rakni/leszedni (pl.saras maraton, esõzés közepette), akkor egyes sárgumik lehet, hogy a reménytelen vagy az egy órás kategóriában esnek át. Ó miért születtem gyenge nõnek! ?

Zed is mindig szíd, hogy mi az hogy nem tudom simán lepattintani a gumikat, de egyszerûen nem megy. Már próbáltam. :(:( Csak gumi leszedõvel sikerül. A múltkor raktam fel egy 1.8-as Maxxist, de azzal is megküzdöttem (szokásos 3 leszedõ és két láb kellett hozzá).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
:lol1: Hát Neked virsli kedvenc Tigrisünk! Lens pehelysúlyára az egy traktor! Egyébként igazad van, az tényleg nem sárgumi, hanem egy sarat egész jól viselõ XC gumi. Én a Panát simán felrakom (gumileszedõd sosem használok) az ujjaimmal - namost a Misit is...ebbõl az következik számomra, hogy Lens mindkettõvel szívni fog...na de gumileszedõvel (2-3 db?) sem megy?

Na mindjárt át leszünk dobbva a gumitopicba...szóval FONTOS A GUMI A BEAC-RA KEDVES MODOK, EZ NEM OFFOLÁS ÁM...;) :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Értem. De nekem van még egy másik nagy problémám: nagyon nehezen tudtam csak felrakni a Panarészer Fire XC-t (Mud-ot még nem próbáltam). Sun felnim kissé magasabb, mint szokott lenni, nõi kis erõtlen ujjaimmal hatalmas szenvedés, mire fölmegy. :(

Szóval ismertek olyan sárgumit, amit könnyû felrakni?

mislen xcr mud ,.... már amennyire az sárgumi.....mindenesetre virsli, és valami mintája is olyasmi

de oda adom egyszer az ust felnit gyakorolni, és garantáltan átértékeled a nehezen felrakható gumi fogalmát :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Értem. De nekem van még egy másik nagy problémám: nagyon nehezen tudtam csak felrakni a Panarészer Fire XC-t (Mud-ot még nem próbáltam). Sun felnim kissé magasabb, mint szokott lenni, nõi kis erõtlen ujjaimmal hatalmas szenvedés, mire fölmegy. :(

Szóval ismertek olyan sárgumit, amit könnyû felrakni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Háát, betonon para, de csak kanyarban, azt lassabban illõ venni, egyenesben nagyon gyors, már a könnyû gumi miatt is. Szikláson meg - pl Flash-en és Szilváson, azaz kisebb köves utakon, dózerutakon meg egyáltalán nem gáz, sõt. A nagy kiálló köveket viszont tény, hogy nem szereti. (pl HHH XC pálya) Bár a közepes vastagságú sárgumik eléggé mások, mint az igazi gizda fajták, pl Mud Mad 1.5 és társai...na azok tényleg csakis sárban jók, de ott nagyon.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De azt hallottam több embertõl is, hogy ha betonra netán sziklákra tévedsz sárgumival, akkor eléggé fogsz imádkozni Istenhez, hogy ne csússz ki folyton.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát azért, de hogy le is értem, az meg ezért volt. ;) Vicces, mert ma dakaroztam nyomvájús szétmosott utakon, s az 1.95-ös nehezebben mászik ki, mint a sárgumi...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A múltkor még azt hallottuk, hogy nem volt féked, azért játszotál kamikázét.:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Az.

Hajjaj, gondolj csak bele, hogy én, aki tragikus lejtõzõ, Szilváson és Flash-en 50-el süvítettem el a kanyarokban a nép mellett. Nagyon sokat számít.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

Aha, talált - nekem sokkal jobban bevált, mint az 1.5-ös sárgumik, 1.6 széles, és 1.8 magas, így viszonylag ballonos, de keskeny nyomon megy. Sokkal kényelmesebb és olcsóbb is, ráadásul 420 gramm.

Aszem én is beruházok egy ilyen gumába. Már tele a virslim a saras szenvedésekkel. Sárgumával úgy mentek el melettem vasárnap mint a szélvész, én meg csak szitáltam jobbra-balra, közben meg imákat mormoltam....
Elöl hátul az van?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Panaracer Fire Mud pro asszem.

Aha, talált - nekem sokkal jobban bevált, mint az 1.5-ös sárgumik, 1.6 széles, és 1.8 magas, így viszonylag ballonos, de keskeny nyomon megy. Sokkal kényelmesebb és olcsóbb is, ráadásul 420 gramm.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Panaracer Fire Mud pro asszem.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Dante, te milyen sárgummát is használsz? (bocsi, már túl késõ van nekem a nyomozáshoz)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
csak nagy bütykökkel...
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."