Meg találtam ilyet:
Valóban a BEAC-ot a gyalogosoknak találták ki, aztán volt rá igény hogy bringával is lehessen menni és megengedték. Az útvonal nem változott (miért is változott volna?). A TT-ken az útvonal betartása inkább becsületbeli kérdés, és az alternatív útvonalak szabálytalanok. Ha aznap reggel felkelsz és elindulsz ezen a túrán akkor ez a túra azon az útvonalon megy amit megadnak az itinerben. Más úton végigjárva az nem ez a túra. Az útvonal egész évben nyitott (már amennyire ugye a törvény meg minden de ezt inkább hagyjuk...) azaz bármikor a kedved szerint végigkerekezhetsz rajta.
Szóval ha aznap nekivágsz és nevezel akkor ott kell végigmenni ahol a többiek. Ennyi.
.....
Arra gondoltam, hogy nem fair, mert ha a hátadon viszed fel a bringát a Kálvárián, vagy kihagyod a Moli-pihenõt (micsoda hülye név:), mindig itt döglök meg a legjobban) talán jobban megrogyaszt, mintha körbetekernél. Ezért több erõd marad a teljesítésre.
Egyébként perszehogy nem verseny, ezért is szeretem:)
Szerintem azért mindenki érzi ezt a dolgot szabályok ide vagy oda.
Még gondolkodom ezeken is, hogy mi fair, és mi nem fair, de nem vagyok benne biztos.
Ez jó vitatéma.
Szal, egy maratonon természetesen nem mászom át a szalag alatt, mert akkor kizárnak. Viszont egy TT jóval lazább, és nem verseny. Itt mindenki maga állítja fel magának a mércét. Már sok TT-n voltam, és bizony voltak olyan helyek, ahol maguk a szervezõk bizonygatták, hogy inkább arra menjünk, mert arra sokkal könnyebb.
Van olyan TT is, ahol csak a pontokra kell elérni, de hogy azt hogy csinálod, az már mindegy. Ha jól emlékszem, akkor a Vietnámon is úgy volt, hogy a pontokat kellett megtalálni. (bár ott igy is csak a Gerecséig jutottunk).
Visszatérve a mi fair és mi nem-hez: valaki 4 kilónyi lámpát cipel, más leadja és a szervezõk odaadják neki Nagymarosnál, hogy ne kelljen a Börzsönyben azzal szenvednie a Beacon. Ezt persze szabad, viszont egy embert teljesítményét igencsak lecsökkentheti a cipelt súlyfölösleg. Épp ezért ha egy ilyen ember úgy gondolja, hogy "nem tolom föl a cangám ezen a benõtt szakadékon", hanem inkább körbemegyek, az nem biztos, hogy elítélendõ. Fõleg hogy távolságban még többet is megy, sõt szintben is mászhat többet.
Lehet, hogy ezzel most egy jó nagy vitát indítok el, vagy kapok a fejemre, de szerintem nem minden olyan nyilvánvaló, mint az elsõre a szabályzatból kiolvasódik, nagyon sokminden alakul a jelenkori körülmények hatására.