Jelentkezz be Regisztrálj

Beac maxi 110 - 2005 szept 3-4
Posted 2005. September 07. - 14:01

:love:
Posted 2005. September 07. - 13:43

Túra meg oké, csak döntsük, el, hogy SZ vagy V. (azaz szívós vagy véres legyen).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2005. September 07. - 12:30

Egyeztetünk idõpontot és akkor egy kisebb környékbeli túra után süthetünk pizzát:)
Ja, igen. A kisebb túra ne legyen 145 km;) Mert igenis kezdtem már fáradni a végére......És ha elfáradok akkor másnak kell majd a pizzatésztával bajlódni.
Posted 2005. September 07. - 12:24

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 11:56

vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 11:54

itt lehetne menni végig a kerékpárúton illetve a végén a sárga jelzésen vissza
A jelzést nem tudom, de az "aszfaltra kiérve balra", majd jobbra végig szekérúton felfele tekerhetõ. A szeder és a kerítések miatt kerülendõ a kék sztem.
2, Csóványos - Nagy-Hideghegy
esetleg a piros sífutó útvonalon jobb lenne és tekerhetõbb is (szintvesztés)
A sífutóút az melyik? Elõbb le a kék gyilkos kövesen és egy elágnál a piros X?
egyébként itt tökéletes a normál kék jelzés, az igazi útvonal.
3, Kóspallag - Törökmezõ
egy 10 méteres tolós szakasz van itt ami talán maradhat is, de alternatíva itt végig a beton (szintvesztés?)
Nem hinném, hogy komoly a szintvesztés, de nagy csábítás azért az aszfaltos lejtõ.
5, Köves-mezõ - Hegyes-tetõ
körbe a szerpentínen
Szép, tekerhetõ, pihentetõ, szintet nem vesztesz, mert folyamatosan kerülgeti a kék.
6, Hegyes-tetõ - Nagymaros
(szintvesztés)
Na nem mondjad. Múltkor a kéken mentünk le, most a cigánytelep fele és egyikben sem kellett megtekerni!!! A kék elején vannak fák, de ennyi.
7, Visegrád - Nagy-villám
végig a panoráma úton (szintvesztés és jelentõs energia spórolás a köves/sziklás/lépcsõs rész kihagyása miatt)
Pihentetõ, monoton, tekerhetõ és szép. A szintvesztésben nem lennék olyan biztos azért!
8, Nagy-villám - Paprét
kezdetben a kéken, majd utána végig a kerékpárúton Parrétig (szintvesztés) vagy másik alternatíva végig az erdészeti úton (szintvesztés?)
Ha legurulsz és feltekersz, bónusz szintet raksz bele, igaz végig tekerve. Ez nem szintvesztés. Majd mérd le egyszer.
Posted 2005. September 07. - 11:31

A pizzát választom:
http://pix.bikemag.h...9_6933.JPG.html
Csak sajnos kicsit bemozdultatok. Menet közben voltam én is...
Az igazi ez lett volna, csak közel voltam még:
http://pix.bikemag.h...9_6931.JPG.html
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2005. September 07. - 11:26

Legurulni 3-4 perc, 0 energia, aszfaltos mászás Paprétig. Kb. 100-150 plusz szint, de aszfalton. És az az út végig szép.
Papprét -Pilisszentlászló-ra az aszfaltos dombtetõ után az új DM -útvonal szerintem jó megoldás, montis terep, lefelé.
Kisrigó-Dobogókõre pedig az aszfalt a kékig. Onnan a kék jó.
vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 11:25

alternatíva a toronyíránt vissza Köves-mezõre és onna le a cigánytelep felé Nagymarosra (szintvesztés)
Huhh, az tényleg nem volt semmi!!! Féltünk is rendesen, és nyomtuk ezerrel lefele!!!
Posted 2005. September 07. - 10:59

Posted 2005. September 07. - 10:40

A probléma alapja szerintem az, hogy ez egy gyalogos TT volt eredetileg (mint pl.: K100) és egy idõ után engedték a kerékpárosoknak is az indulást, viszont nekik nem csináltak alternatív útvonalat és ezt a kiírásban sem jelezték számukra, hogy õk választhatnak ezek közül.
Azt meg remélem te is tudod, hogy szintben biztosan nem ugyanaz a kéken végigmenni vagy egy alternatív útvonalon. Idén az össz szint amit a POLAR-om is igazolt és amit már korábban többen is mondtak 3700 méter volt (azon a -+ 5/10 méteren nem érdemes hadakozni) szemben az eredeti kiírásban találhtó 4200 helyett.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy jövõre tényleg végig megyek a legjobb alternatív útvonalon és ott is megmérem mi a végeredmény. Tehát akkor szedjük össze azokat a szakaszokat amit érdemes lehet kerülni és azt is, hogy merre.
Az elsõ ötletek
1, Nógrád - Foltánkereszt
itt lehetne menni végig a kerékpárúton illetve a végén a sárga jelzésen vissza
2, Csóványos - Nagy-Hideghegy
esetleg a piros sífutó útvonalon jobb lenne és tekerhetõbb is (szintvesztés)
3, Kóspallag - Törökmezõ
egy 10 méteres tolós szakasz van itt ami talán maradhat is, de alternatíva itt végig a beton (szintvesztés?)
4, Törökmezõ - Köves-mezõ
beton végig és ezzel az egyik leghosszabb cipelõs rész kiiktatva (jelentõs szintvesztés)
5, Köves-mezõ - Hegyes-tetõ
körbe a szerpentínen
6, Hegyes-tetõ - Nagymaros
ez a kék jelzés egyik legdurvább szakasza, szerencse, hogy egy idõ után lefelé megy, de a sok fa miatt így is tólni kell, alternatíva a toronyíránt vissza Köves-mezõre és onna le a cigánytelep felé Nagymarosra (szintvesztés)
7, Visegrád - Nagy-villám
végig a panoráma úton (szintvesztés és jelentõs energia spórolás a köves/sziklás/lépcsõs rész kihagyása miatt)
8, Nagy-villám - Paprét
kezdetben a kéken, majd utána végig a kerékpárúton Parrétig (szintvesztés) vagy másik alternatíva végig az erdészeti úton (szintvesztés?)
9, Paprét - Pilisszentlászló
végig betonon (szintvesztés)
10, Pilisszentlászló - Dobogókõ
végig betonon (jelentõs szintvesztés)
11, Csobánka - Kevély-nyereg
hátul a kék jelzésen fel a piros helyett, mivel az végig tekerhetõ (szintvesztés?)
12, Kevély-nyereg - Rozália téglagyár
itt a Kövesbércet kihagyva gyorsabb legurolni Pilisborosjenõ-rõl Ürümig betonon (szintvesztés)
13, Virágosnyereg - Hûvösvölgy
itt nem fel a kéken a HHH-ra hanem a sárgán le a reptérig és utána a kéken be a célba (szintvesztés)
További ötletek?
Posted 2005. September 07. - 09:47

Köszi a fotókat. Majd válogathattok a felkínált nyereményekbõl, mivel más versenyzõ nincs...

vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 09:10

Posted 2005. September 07. - 09:04

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 08:54

vendég_Charon_*
Posted 2005. September 07. - 08:49

Itt nem fér el a tandem pölö. Meg mondjuk nem is érem fel, mert csak 175 centi magas vagyok.
http://pix.bikemag.h...pic027.JPG.html
Egy gyalogos igenis menjen a kijelölt útvonalon, egy bringás, amennyiben bringásnak gondolja magát, akkor tekerni szeretne és nem vaskályhaként (esetünkben húsz kiló) cipelni végig a hátán, találhat alternatív útvonalakat, ahol nem járható. Fellegvárhoz fel pölö.
Minden elismerésem, hogy a kijelölt útvonalon teljesítetted egyébként!
Nekünk bõven elég, hogy az ellenõrzõpontok megvannak (hiszen ez nem egy maraton, nem egy verseny, hogy végig kijelölt pályán haladjunk), meglegyen a szint és a táv is, amennyire lehetséges. A nevében levõ túrát szó szerint értjük és a teljesítmény pedig önmagunk legyõzése minden esetben.
Megjegyzem Rás és jómagam 3-4 éve teljesítettük a kijelölt útvonalon, és éppen ezért nem is akartunk csak a magunk szivatása miatt ott menni, ahol nem lehet tekerni.
Posted 2005. September 07. - 08:45

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2005. September 07. - 08:34

Egyszerûen értelmetlen dolog pl. kerítést mászni biciklivel a háton.
Tandemmel meg elég lehetetlen is.....
Posted 2005. September 06. - 19:21

Posted 2005. September 06. - 17:00

...
becsületpont, ahol az ellenõrzõ lapunkba egy plusz pecsétet kaptunk:
"A becsületes játék az egyetlen út!"
Meg egy csokit.

De: direkt megkérdeztem az embert a rajtnál akinél kellett nevezni, hogy mi a helyes magatartás. Õ azt mondta, mehetek arra amerre akarok, csak az ellenõrzõ pontokat kell érinteni.
Szerintem nem "csal" az aki inkább a kerékpárbarát utat választja, és ezért többet teker. Egyszerûen értelmetlen dolog pl. kerítést mászni biciklivel a háton. Ilyen elven a túra kiírható lenne "talicskások", "vaskályhát cipelõk" számára is. Ugyan sportértéke van, de értelmetlen. Aki az ellenõrzõ pontokat érinti, annak akkor is megvan a szint ha nem a kijelölt úton megy. A táv meg pláne, hisz a "kék" a legrövidebb út.