Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Beac maxi 110 - 2005 szept 3-4

- - - - -

• Please log in to reply
312 replies to this topic

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Hát hogy SZ vagy V azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy nekünk a héten max. vasárnap délután jó talán.....De még az sem biztos:(

:love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A 8-as pont az hatalmas szintvesztés. Mi egy komppal hamarabb értünk át, s hoztatok rajtunk egy órát az Urak asztala oldalában.

Túra meg oké, csak döntsük, el, hogy SZ vagy V. (azaz szívós vagy véres legyen).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Hozé, Dante (meg Máté és Peti is persze:)):

Egyeztetünk idõpontot és akkor egy kisebb környékbeli túra után süthetünk pizzát:)
Ja, igen. A kisebb túra ne legyen 145 km;) Mert igenis kezdtem már fáradni a végére......És ha elfáradok akkor másnak kell majd a pizzatésztával bajlódni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
bár nem voltam idén,(meg régebben se) -de reszkessetek jövõre megyek :) - szóval sztem az altenatív útvonalakon összeségében max 250-300 méterrel kevesebb a szint- (konkrétan a visegrd lajs for. távon 100nál nem nagyon több)...más kérdés hogy a mászásoknál energiát sporólsz, a lejtökõn viszont, egy terepes lejtõhöz képest egy aszfaltos élvezeti értéke közelit a 0 hoz .... szerintem....de adott esetben abszolút érthetõ volt a "betonozás"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hozé: a második kép így is díjnyertes. :-) :-*

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ez 1, Nógrád - Foltánkereszt
itt lehetne menni végig a kerékpárúton illetve a végén a sárga jelzésen vissza

A jelzést nem tudom, de az "aszfaltra kiérve balra", majd jobbra végig szekérúton felfele tekerhetõ. A szeder és a kerítések miatt kerülendõ a kék sztem.

2, Csóványos - Nagy-Hideghegy
esetleg a piros sífutó útvonalon jobb lenne és tekerhetõbb is (szintvesztés)

A sífutóút az melyik? Elõbb le a kék gyilkos kövesen és egy elágnál a piros X?
egyébként itt tökéletes a normál kék jelzés, az igazi útvonal.

3, Kóspallag - Törökmezõ
egy 10 méteres tolós szakasz van itt ami talán maradhat is, de alternatíva itt végig a beton (szintvesztés?)

Nem hinném, hogy komoly a szintvesztés, de nagy csábítás azért az aszfaltos lejtõ.

5, Köves-mezõ - Hegyes-tetõ
körbe a szerpentínen

Szép, tekerhetõ, pihentetõ, szintet nem vesztesz, mert folyamatosan kerülgeti a kék.

6, Hegyes-tetõ - Nagymaros
(szintvesztés)

Na nem mondjad. Múltkor a kéken mentünk le, most a cigánytelep fele és egyikben sem kellett megtekerni!!! A kék elején vannak fák, de ennyi.

7, Visegrád - Nagy-villám
végig a panoráma úton (szintvesztés és jelentõs energia spórolás a köves/sziklás/lépcsõs rész kihagyása miatt)

Pihentetõ, monoton, tekerhetõ és szép. A szintvesztésben nem lennék olyan biztos azért!

8, Nagy-villám - Paprét
kezdetben a kéken, majd utána végig a kerékpárúton Parrétig (szintvesztés) vagy másik alternatíva végig az erdészeti úton (szintvesztés?)

Ha legurulsz és feltekersz, bónusz szintet raksz bele, igaz végig tekerve. Ez nem szintvesztés. Majd mérd le egyszer.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Dawn-Charon:

A pizzát választom:
http://pix.bikemag.h...9_6933.JPG.html
Csak sajnos kicsit bemozdultatok. Menet közben voltam én is...
Az igazi ez lett volna, csak közel voltam még:
http://pix.bikemag.h...9_6931.JPG.html

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A leggyorsabb Fellegvár-Paprét az tuti az aszfalt.
Legurulni 3-4 perc, 0 energia, aszfaltos mászás Paprétig. Kb. 100-150 plusz szint, de aszfalton. És az az út végig szép.
Papprét -Pilisszentlászló-ra az aszfaltos dombtetõ után az új DM -útvonal szerintem jó megoldás, montis terep, lefelé.
Kisrigó-Dobogókõre pedig az aszfalt a kékig. Onnan a kék jó.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

alternatíva a toronyíránt vissza Köves-mezõre és onna le a cigánytelep felé Nagymarosra (szintvesztés)

Huhh, az tényleg nem volt semmi!!! Féltünk is rendesen, és nyomtuk ezerrel lefele!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én ezek közül egyedül a Visegrádi lépcsõt hagynám ki, mert ott "fizikailag" nem lehet feltekerni. Hegyes tetõrõl meg a dinnyésbácsi õ maga irányított le a kerülõn - de az tutira nem szintvesztés. Szóval a "végig betonon" szakaszokat nem kellene...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Ez az alternatív útvonal dolog nem csak nálunk érdekes, hanem a gyalogoknál is feszültségek forrása, pedig õk nem cipelnek plusz vasakat...

A probléma alapja szerintem az, hogy ez egy gyalogos TT volt eredetileg (mint pl.: K100) és egy idõ után engedték a kerékpárosoknak is az indulást, viszont nekik nem csináltak alternatív útvonalat és ezt a kiírásban sem jelezték számukra, hogy õk választhatnak ezek közül.

Azt meg remélem te is tudod, hogy szintben biztosan nem ugyanaz a kéken végigmenni vagy egy alternatív útvonalon. Idén az össz szint amit a POLAR-om is igazolt és amit már korábban többen is mondtak 3700 méter volt (azon a -+ 5/10 méteren nem érdemes hadakozni) szemben az eredeti kiírásban találhtó 4200 helyett.

Most hirtelen az jutott eszembe, hogy jövõre tényleg végig megyek a legjobb alternatív útvonalon és ott is megmérem mi a végeredmény. Tehát akkor szedjük össze azokat a szakaszokat amit érdemes lehet kerülni és azt is, hogy merre.

Az elsõ ötletek
1, Nógrád - Foltánkereszt
itt lehetne menni végig a kerékpárúton illetve a végén a sárga jelzésen vissza
2, Csóványos - Nagy-Hideghegy
esetleg a piros sífutó útvonalon jobb lenne és tekerhetõbb is (szintvesztés)
3, Kóspallag - Törökmezõ
egy 10 méteres tolós szakasz van itt ami talán maradhat is, de alternatíva itt végig a beton (szintvesztés?)
4, Törökmezõ - Köves-mezõ
beton végig és ezzel az egyik leghosszabb cipelõs rész kiiktatva (jelentõs szintvesztés)
5, Köves-mezõ - Hegyes-tetõ
körbe a szerpentínen
6, Hegyes-tetõ - Nagymaros
ez a kék jelzés egyik legdurvább szakasza, szerencse, hogy egy idõ után lefelé megy, de a sok fa miatt így is tólni kell, alternatíva a toronyíránt vissza Köves-mezõre és onna le a cigánytelep felé Nagymarosra (szintvesztés)
7, Visegrád - Nagy-villám
végig a panoráma úton (szintvesztés és jelentõs energia spórolás a köves/sziklás/lépcsõs rész kihagyása miatt)
8, Nagy-villám - Paprét
kezdetben a kéken, majd utána végig a kerékpárúton Parrétig (szintvesztés) vagy másik alternatíva végig az erdészeti úton (szintvesztés?)
9, Paprét - Pilisszentlászló
végig betonon (szintvesztés)
10, Pilisszentlászló - Dobogókõ
végig betonon (jelentõs szintvesztés)
11, Csobánka - Kevély-nyereg
hátul a kék jelzésen fel a piros helyett, mivel az végig tekerhetõ (szintvesztés?)
12, Kevély-nyereg - Rozália téglagyár
itt a Kövesbércet kihagyva gyorsabb legurolni Pilisborosjenõ-rõl Ürümig betonon (szintvesztés)
13, Virágosnyereg - Hûvösvölgy
itt nem fel a kéken a HHH-ra hanem a sárgán le a reptérig és utána a kéken be a célba (szintvesztés)

További ötletek?

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Dante, Hozé:

Köszi a fotókat. Majd válogathattok a felkínált nyereményekbõl, mivel más versenyzõ nincs...;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lol.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Uhh vazzze, megyek gyúrni.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Méééééééééééééééééé ??????????????????????

Kuss, jövõre Te cipeled a tandemet. Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A szintidõ 15 óra volt, éjfélre kellett volna beérni elvileg.

Itt nem fér el a tandem pölö. Meg mondjuk nem is érem fel, mert csak 175 centi magas vagyok.

http://pix.bikemag.h...pic027.JPG.html

Egy gyalogos igenis menjen a kijelölt útvonalon, egy bringás, amennyiben bringásnak gondolja magát, akkor tekerni szeretne és nem vaskályhaként (esetünkben húsz kiló) cipelni végig a hátán, találhat alternatív útvonalakat, ahol nem járható. Fellegvárhoz fel pölö.

Minden elismerésem, hogy a kijelölt útvonalon teljesítetted egyébként!

Nekünk bõven elég, hogy az ellenõrzõpontok megvannak (hiszen ez nem egy maraton, nem egy verseny, hogy végig kijelölt pályán haladjunk), meglegyen a szint és a táv is, amennyire lehetséges. A nevében levõ túrát szó szerint értjük és a teljesítmény pedig önmagunk legyõzése minden esetben.

Megjegyzem Rás és jómagam 3-4 éve teljesítettük a kijelölt útvonalon, és éppen ezért nem is akartunk csak a magunk szivatása miatt ott menni, ahol nem lehet tekerni.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Méééééééééééééééééé ??????????????????????

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts

Egyszerûen értelmetlen dolog pl. kerítést mászni biciklivel a háton.

Tandemmel meg elég lehetetlen is.....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mi a hivatalos szintidõ, orby?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

...
becsületpont, ahol az ellenõrzõ lapunkba egy plusz pecsétet kaptunk:

"A becsületes játék az egyetlen út!"

Meg egy csokit. :)

De: direkt megkérdeztem az embert a rajtnál akinél kellett nevezni, hogy mi a helyes magatartás. Õ azt mondta, mehetek arra amerre akarok, csak az ellenõrzõ pontokat kell érinteni.
Szerintem nem "csal" az aki inkább a kerékpárbarát utat választja, és ezért többet teker. Egyszerûen értelmetlen dolog pl. kerítést mászni biciklivel a háton. Ilyen elven a túra kiírható lenne "talicskások", "vaskályhát cipelõk" számára is. Ugyan sportértéke van, de értelmetlen. Aki az ellenõrzõ pontokat érinti, annak akkor is megvan a szint ha nem a kijelölt úton megy. A táv meg pláne, hisz a "kék" a legrövidebb út.