Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Beac maxi 110 - 2005 szept 3-4

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
312 hozzászólás a témában

#221
orby

orby

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

Jó móka ez a Beac Maxi, igaz én most már a hosszú távot sokadjára teljesítem és szerintem szintidõn belül is lehet teljesíteni, de ez már tényleg nagy kihívás. Nekem is csak 2X sikerült ez és elmondhatom, hogy idén megint nem, mert csak 1:45-re értünk célba. Az eredeti kiírásban van pár olyan rész, ami nem kifejezetten kerékpár barát és ez teszi a TT igazán nehézzé számunkra. Persze ezeket lehet kerülni, de az már nem az eredeti túra teljesítése, mint ahogy a maratonon sem igazán díjjazzák a más úton tekerõket és célbaérkezõket. Itt azt érdemes eldönteni, hogy miért megy oda az ember és mit akar bizonyítani.

Sajnos idén is kevés kerékpáros volt, aki Törökmezõ után a kéken szívatta folyamatosan magát egészen Dobogókõig pedig ez lenne a hivatalos kiírásban. A Fellegvárhoz vezetõ köves rész szintén nem egyenlõ a betonon kerüléssel, nem ugyan az sem szintben, sem teljesítményben (volt olyan haverom, aki korábban éppen ott adta fel, mert idegileg már nem bírta tovább a sok tologatást). És még sorolhatnám, hogy hol lehetne más útakon menni, de akkor azt már nem Beac Maxinak hívnák, hanem hogyan csináljuk meg végig nyeregben egy általunk definiált tútrát úgy, hogy közben minden BM ellenõrzõ pontot érintsünk.

Tényleg nem akarok senkit megbántani, de itt nem az a nagy szám, hogy 100 km és 3700 színtet valaki összehoz 15 óra alatt, hanem az, hogy ezt a kiírt útvonalon tudja teljesíteni. Nem mondom azt, hogy soha nem gondolkodtam el azon, hogy Pilisszenlászlóról Dobogókõre inkább a betonon megyek fel, de az szintén kevesebb színt lenne és tólni sem kellene a verdát.

Idén azért volt egy kellemes meglepetés is azoknak, akik a kijelölt ösvényrõl nem tértek le (csábultak el). Volt egy becsületpont, ahol az ellenõrzõ lapunkba egy plusz pecsétet kaptunk:

"A becsületes játék az egyetlen út!"

#222
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nektek is egyre csúnyább lett az elefántdarázs-csípés?Feltöltött kép
Maxi meglepetés!!!! Feltöltött kép

Most inkább nem írom le, hogy estére és másnapra hogyan nézett ki, mert még kimoderálnának, de annyit elárulok, hogy egy hatalmas seb van a helyén mára.

Dante képeit + egy képet, amit rólunk lőtek Törökmezőnél és emilben küldtek utánunk, feldobtam az albumom végébe.

(Illetve még dobom.)

Yepp, kicsiben. Akinek kell nagy az sikítson, mert kicsit nagyothallok.

Innen:
http://pix.bikemag.h...k_pek/BEAC2005/

Totál összekeveredtek a képek - legalábbis nálam. :-(

#223
KissCADMan

KissCADMan

    vendég

  • fórumtag
  • 84 hozzászólás
Na akkor még egy BEAC beszámoló, csak hogy ne unatkozzatok:

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok..., de az iskolások már az új tankönyveiket lapozgatják. Bizony itt van már a Szeptember. A bringásoknak sem kell sokat gondolkozni az elsõ hétvége programján. Versenyzõknek irány a Mátra Maraton, a túrázóknak pedig a BEAC Maxi teljesítménytúra. A tavalyi véres, kórházos maraton kicsit kedvem szegte ezért inkább a 110 km távot és 4000 méter szintet tartalmazó MAXI-t választottam. Gondoltam ez a maratonok hosszú távján acélozódott izmaimnak majd meg sem kottyan. Kicsit elszámítottam magam.

A kalandok már az állomáson elkezdõdtek. Pénzem nem bírták felváltani az ügyes vasutasok. Telt az idõ, a vonat lassan induláshoz készült. Megtudtam a pénztár nem arra van kitalálva, hogy korán reggel pénzt adjon vissza. Hmmm. Úgy látszik a MÁV pénztár még nem csatlakozott Európához. Valahol lemaradt, vagy kisiklott.

A kis közjáték eredményeképp a kaller bá nem akart felengedni a vonatra, ami szerinte már megtelt. Az igaz, volt már vagy 20 bringa a peronon és ebbõl a HBSE és a KT2 szép számmal képviseltette magát. Könyörgésem és Orby szavai meglágyították a keményszívû vasúti dolgozó szívét. Sikerült feljutni. Hurrá.

Elõször azt hittem a rajongóim kattintgatják a peronon a vakuikat, de nem. Begördült mellénk a nosztalgia expressz gyönyörû vagonjaival. A népek ezt fotózták lelkesen.

HBSE csapatból János és Szabi a hosszú távra készültek, de hozzánk csatlakozott Orby + barátja valamint Andor is. Vagy inkább mi hozzájuk. Szabinka + Zaki Ebalázs és Kaszi a 70-es túrán indultak.

A vonaton folyamatos volt a reggelizés. Ha valaki abba hagyta az evést egybõl valaki más kezdett egy szendvicset eszegetni. Kezdetnek mindjárt elmajszoltunk csapat szinten 1 millió kalóriát. De kellett is az energiafeltöltés. Lehet, hogy Lance Amstrong nem ilyen kajákat fogyaszt, de szegénynek mi öröme lehet az életben?

Repkedtek beszélgetés közben a helységnevek is. Én tudatlanként annyit hámoztam ki belõlük, hogy ami hegyre végzõdik az nem jó, mert az meredek, és ott tekerni kell. Ami rétre végzõdik az jó, mert sík, de a legjobb az a turistaház, mert ott piheni, bablötyit enni és söröcskézni lehet.

tovább is van mondjam még? http://www.freeweb.h...cadman/blog.htm

#224
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Képeket innen kéretik letölteni. MIvel 10 letöltés lehet csak, az utolsó letöltõnek kéretik visszatölteni, hogy más is leszedhesse.

http://www.2big.hu/m...95386b47122aa79

#225
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tudom, hogy Brenjens egy vadállat, 4 és fél óra alatt nyomta le a Dolomitit, ami 24-es átlag, de a BEAC-on vannak olyan szakaszok, ahol még õ sem tekerne fel, mert egyszerûen nem montis út, hanem gyalogtúra útvonal...mind1, a lényeg, hogy azért ez nem egy maraton nehézségû útvonal, hanem jóval nehezebb. A nagy átlagnak elérhetetlen lenne egy 20-as tempó, de gyanítom, hogy átlagban a magyar élmezõnynek is necces lenne.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#226
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dante, pedig hidd el, vannak olyanok, akiknek az átlaga még 20-nál is nagyobb lenne. Bár az meglehet, hogy azok nem magyar arcok! De pl. Bart Bretjens biztos, hogy irtó gyorsan lenyomná! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#227
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez szerintem másik topic...:D A BEAC-on megnézem ki megy 20-as átlagot. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#228
bary

bary

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 264 hozzászólás
Hali
Nekem nagyon tetszett a verseny, én a Light - on indultam!
Marha jó volt a pálya, meg a szervezés!
Ez volt az elsõ versenyem, 1ó25p alatt tettem meg a 30 km - t! ;)
Nah, menek, hy

#229
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

... mi viszont beleraktunk plusz szintet azzal, hogy legurultunk a Fellegvártól és újra felmásztunk Paprétig.


Ja, "gurulva" könnyû. "Cipelve", az sport.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#230
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Gratula neki is!

Ha már így mondod, akkor én is hozzáteszem: Dawn tavaly nyáron ült elõször montin, én vettem neki. Viszonylag kevés tekerés után felvitem a sípályához, majd a második alkalommal, amikor hegyet látott, az a MM2004 középtávja volt. Lenyomta. Idén egy 50 kilcsis enyhe terepTT és egy 90 kilcsis tandemes aszfaltos van csak a lábunkban, hegyek között nem is jártunk.
Most meg: tandemünk van, extrém TT-n veszünk részt, esküvõre készülünk.Feltöltött kép

#231
zaqrack

zaqrack

    vendég

  • fórumtag
  • 226 hozzászólás
Grat mindenkinek aki részt vett/teljesített/miegyéb!

Nekem valahogy sose jön össze az a fránya 110, elõször nem vittem lámpát, aztán második nekifutásra barátom eléhezett és 70nél inkább befejeztük, tavaly meg amikor már minden úgy nézett ki hogy sikerül és tök jó idõben voltunk, akkor meg eltörtem a kezem Visegrádnál.

Idén biztonsági okokból alapból csak 70re neveztünk, kondi se volt meg, meg páromnak ez volt az elsõ extrémebb TT-je, de amit bevállaltunk az sikerült is, 10 óra bruttó menetidõvel
És mire hazaértünk lett belõle 110

És annyira szerintem nem vészes a kijelölt útvonal, persze sokan utálják tolni. Mi kellemesen csalódtunk a Csóványosra végig a kéken fölfele (meg motivált a sok szeder), és Kisinóctól Törökmezõig 35 percet mentünk aszfalton, terepen a csapat másik fele 32 percet.
A becsületpecsét az kimaradt mert az Apátkúti-völgy nekem többet jelent, imádok végigmenni rajta :)

Jövõre 110-en, most már tuti
De hogy mi nem a tandemmel vállaljuk be, az is :D

#232
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem látszik, de a teló felkoppant! Normál bringánál ez már bukfenc.



http://falco.elte.hu...ron/beac/dh.avi

#233
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jó játék lesz. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#234
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
emilben: charonis kukac gémél (gmail) pont kom izé com
Hámozd ki.

#235
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Fotók vannak, tök jók, különösen a szuicid egymagában tandemezõs elmosódva süvítvén lefelé. Hogyan adjam oda? Kedden nem leszek, de szerdán összefuthatunk, vagy átdobom emailben, de úgy sok lesz...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#236
Dawn

Dawn

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 285 hozzászólás

Fotókat mindenki!!!!!

Kicsim mi viszont beleraktunk plusz szintet azzal, hogy legurultunk a Fellegvártól és újra felmásztunk Paprétig.


Bizony-bizony. De csak azért, mert nem volt még elég fárasztó;)

:love:




#237
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Fotókat mindenki!!!!!

Kicsim mi viszont beleraktunk plusz szintet azzal, hogy legurultunk a Fellegvártól és újra felmásztunk Paprétig.

#238
Dawn

Dawn

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 285 hozzászólás

A döbbent tekinteteink, hogy ugye "Hát ti itt...?".


Kellett nektek a becsületpecsétért küzdeni.....;)

Dante, ugye Neked is vannak fotóid?

:love:




#239
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A döbbent tekinteteink, hogy ugye "Hát ti itt...?".


Most olyan nagy cucc, hogy egy kompnyi hátrányt lefaragtunk? Feltöltött képFeltöltött kép

#240
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

PR: Azt a remek képet én fotóztam.....;)

Remélem, jövõre azért Te is csatlakozol majd hozzánk;):)


Jó lenne, most is nagyon mozgatta a fantáziámat.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce