Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Egyéb bajok. :(

Képzeljétek Január eleje-közepe óta szinte állandóan torokfáájásom, fejfájásom van. kiegészítve jobb fül fájás és szemfásjásaal(ha van ilyen szó..)

Emiatt Azóta azaz 2 hónapja 10-15 km város bringázás/hét kivételével nem bringáztam a szabadban!!! :(
persze itt szobában görgõztem napi 1,5 óra.. pffüh

Már yó ideye gyanakodtam hogy afogammal van valami bay...most véágre olyan szinten szarul letetm hogy beszédelegtem szájsebészetre..
és kiderül a növekvõ bölcsességfpogam nem fér ki a csonttól.
Csonthártyagyúladás....

ki kellet húzni mert álkapocscsontomtól nemm tudot t kibúyni..
meg a gyuladástól valami Ciszta is keletkezett....
mondanom sem kell szenvedek mint állat.

Na szóval ennyin múlik eg yelbaszott felkészülés....
pedig idõm lett volna hogy edzek rendesen.
tegnapi és mai nap is kiesett...

Szóval vigyázzatok a fogaitokra mert csomo bay okozóya lehet.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Nekem is volt, és csak a fokozatos terhelés segített rajta. Megtanultam pörgetni, kisebb terhelést adni neki, és az spd stoplijának pozícióját lehet variálni, amíg nem lesz a legjobb.
Üléspozíción is gondolkodj el!

Igazság szerint nekem az üléspozícióm eléggé elõrehajlós, (2005-ös Pyxis Team, 90mm-es k.szár)
de viszont nekem akkor is szokott fájni a térdem, hogyha például megyek fel a lépcsõn, hol nagyobb hol kisebb a fájdalom, tekerésnél nekem csak nagyon ritkán jön elõ és akkor is csak kiállva hajtásnál, emelkedõn kemény áttétellel...
azóta van mióta volt egy részleges ínszalagszakadásom

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Van olyan pad is, ahol az egész felsõtested a levegõben van, és lehajolásból tudod emelni, esetleg súlyt fogva a kezedben, az az igazán effektív szerintem. De majd jön Galuska és megmondja a tutit.

igen ez a legjobb....
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Hát várj ezek a tünetek csak néha jönnek elõ amikor hosszab távon sétálok és ha pihentetem elmulik.Hajlitás? hmm igazábol be tudom hajlitani habár eléggé nehéz.A hajlogatást inkább nem nagyon eröltettem mert tartottam töle hogy megint szétjön mint a multkor(iszonyú fájdalom kb 30 sec-ig és aztán feldagat az egész de ez már rég volt kab 2x fordult elõ de mostanában már nem.)

És amikor behajlítod a fájós részen nem jön ki egy pukli? Nagyon hasolóak a tüneteid az enyimekhez, nekem sajna ciszta volt (van?)...
" A Cube el van vetve! "

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A cél az olimpia ;-)

Az utolsó három karakter már megvan hozzá ;)

Dante: éppen ezt mondtam privátban. Hason fekve, derékszögtõl vízszitig.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

csak azért, mert a sima fekvõs gyakorlat azért nem túl intenzív[...]

Akkor inkább nem mondom meg, hogy sima ágyról háthomorítást hányat tudok csinálni (tarkóra tett kézzel) :)
No de fejlõdöm, az a lényeg. A cél az olimpia ;-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
e a pontosan! :)
csak azért, mert a sima fekvõs gyakorlat azért nem túl intenzív, ez viszont már korrektebb és hatásosabb

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
amíg Galuska ide nem téved belinkelem mirõl is van szó :)
hiperhajlítás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Köszi, már csinálom. Érdemes, mert így viccesek lesznek a hosszútáv maratonok, amikre már neveztem...

Van olyan pad is, ahol az egész felsõtested a levegõben van, és lehajolásból tudod emelni, esetleg súlyt fogva a kezedben, az az igazán effektív szerintem. De majd jön Galuska és megmondja a tutit.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nekem a jobb térdem fáj hosszabb és tartósan nagy erõkifejtést követõen/közben, bár nekem volt egy részleges ínszalagszakadásom, nekem azóta ez a problámám, én is sokmindent próbáltam rá de megfelelõ megoldást nem találtam a térdfájásomra...

Nekem is volt, és csak a fokozatos terhelés segített rajta. Megtanultam pörgetni, kisebb terhelést adni neki, és az spd stoplijának pozícióját lehet variálni, amíg nem lesz a legjobb.
Üléspozíción is gondolkodj el!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante! Egy egyszerü gyakorlattal tudod a törzsed erõsiteni. Olyan, mintha hasizmoznál, de itt hason vagy, és a sarkad akasztod be v.hová, és bõszen emelgeted a buksid. Nehezitheted, ha tarkóra teszed a kezed stb,stb

Köszi, már csinálom. Érdemes, mert így viccesek lesznek a hosszútáv maratonok, amikre már neveztem...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Hát várj ezek a tünetek csak néha jönnek elõ amikor hosszab távon sétálok és ha pihentetem elmulik.Hajlitás? hmm igazábol be tudom hajlitani habár eléggé nehéz.A hajlogatást inkább nem nagyon eröltettem mert tartottam töle hogy megint szétjön mint a multkor(iszonyú fájdalom kb 30 sec-ig és aztán feldagat az egész de ez már rég volt kab 2x fordult elõ de mostanában már nem.)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Dante! Egy egyszerü gyakorlattal tudod a törzsed erõsiteni. Olyan, mintha hasizmoznál, de itt hason vagy, és a sarkad akasztod be v.hová, és bõszen emelgeted a buksid. Nehezitheted, ha tarkóra teszed a kezed stb,stb
Alex Rider, irány az ortopédia, nekem ez cisztagyanus, a tünetek olyanok, mint nekem. Mennyire nehéz behajlitani? Gugolás ilyenkor megy?
" A Cube el van vetve! "

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
nuh már megint sz*rakodik a térdem. Mostanában gyalog járok haza a sulbol (telotörés powaa) és egyszer azt tapasztaltam hogy valami nyomo érzés van a térdembe.Ezután kicsit nehezebben tudtam behajlitani.Rátettem a kezem a térdemre-mozgattam a térdem-és valami mocorog odabent.De valami iszonyu gusztustalan megfogni :D De ez csak néha jön elõ? EZ mi? :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Az én térdcisztámra Aflamin porcépítõ tablettát kaptam, mellette a béres porcerõ hatékonynak bizonyult, az aflamint már nem szedem, de kb 4 havonta a porcerõ még elfér
" A Cube el van vetve! "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem a jobb térdem fáj hosszabb és tartósan nagy erõkifejtést követõen/közben, bár nekem volt egy részleges ínszalagszakadásom, nekem azóta ez a problámám, én is sokmindent próbáltam rá de megfelelõ megoldást nem találtam a térdfájásomra...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, én úgy látom, hogy nagyon sokan, akik sokat és keményen mennek, átesnek ezen. Sajnos belefut az ember abba, hogy az az elv, hogy "ha többet tekerek, jobb leszek", csak egy határig mûködõképes. Legalábbis remélem, hogy "csak" ez a probléma (ezen ugyanis tudok segíteni, bár lassan és fáradságosan), mondjuk nincsenek csigolyáim elforogva vagy valami hasonló...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Dante, gondolom ismerõs Bakos Gergõ neve.Õ is ugyanilyen problémával küzdött es a doki a vázizomzat erõsítését javasolta Neki.Úgyhogy szerintem jó irányba indulsz :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, megpróbálok mostmár mindent. Gyanítom, hogy rátesz ezerrel, hogy egy irodában ülök egy ratyi székben napi 8 órát. És emellett meg sokat edzek. (s relatív keményen - azaz egy lite túra során nem jön elõ, de pl ma 1 órán át másztam 6-8%-os emelkedõn nagytányéron ülve, ami azért ad a deréknak)

A tartással azért nem hiszem, hogy gond lenne, mert már egy ideje ûzöm ezt a sportot, s hogy lehet, hogy évekig nem volt gond? (a jól megszokott beállításokkal)

De tény, hogy rendkívül aluledzett vagyok felsõtestben (nulla hasizom, minimális hátizom) a lábamhoz képest (ami meg anakonda vastagságú már), szóval tornázi kezdtem, kicsit "erõsödjünk akkor már hozzá", logikus lépés végülis.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Az a baj, - ezzel persze semmi újat nem mondok -, hogy a krémek, meg a különbözõ fizikoterápiák is csak tüneti kezelést nyújtanak. Ami nekem bejött: kemény, kókuszrostos biamatrac az ágyamba, valamint egy egyszerû, jóga gyakorlatsor, amit hetente egy-két alkalommal kell elvégezni, kb. fél óra. (Nem arra kell gondolni, hogy perecalakba font lábakkal, fejenállva kántálok és lélegzem...)
Amióta ezek vannak, minden hátfájás megszûnt, még csak nem is sérültem, még egy húzódás erejéig sem. A bringa mellett pedig gyurmázom is (sõt, azt többet) és egy rakás gyakorlat terheli erõsen a hátat/derekat.
Szóval szerintem a kenõcsök, Cataflam nem igazán segít, csak elodáz... Persze, ha a derékfájást a csigolyák kopása vagy a porckorongok szar állapota okozza, akkor fújhatod...
Ezért nem kell versenyezni, de ez már más téma.