Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát valoszinü h megeröltetted a lábadat. azért ekkora távra rendesen rá kell edzeni nem csak ugy nekivágni....
nem vagyok orvos nem okoskodok tovább :) de vigyázz magadra ezentúl ;)

sanyesz

sanyesz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

A biciklizést évek óta ûzöm, de csak hobby szinten, nem sportszerûen. 20-25km-t napi szinten csinálok 3 éve, néha meg nagyobb távot is, 100-150km.

A múlt héten rászántam magamat egy nagyon hosszú útra. Putnok-Keszthely. Magyarország kerékpáratlaszát használtam, a zöld csíkos utakon mentem. 50 km-enként megálltam pihenni. Budapest elõtt elkezdett a bal térdem ropogni, de aztán megszûnt.

Székesfehérvárig nem is volt gondom. Innentõl elkezdett tompán fájni mindkét térdem, de nem erõsen.
Különösebb jelentõséget nem tulajdonítottam neki. A bal térdem pedig néha ropogott. A Balaton partjánál kezdett el szúrni, Alsóörs környékén. Itt megálltam, majd pár km-t gyalog mentem. Aztán visszaültem, és meginn nem volt gond... 10 percig... aztán meginn jött a tompa fájás, szúrás... Zánka-Köveskál-ig elvonszoltam még magam, de ott már fel kellett adnom, mert a gyaloglás is fájdalmas lett.

Eddig soha semmi baj nem volt a térdemmel. Lehet, hogy most jól kiszúrtam magammal, és maradandó bajt okoztam? Fekete nadálytõ fõzettel borogattam, most már fájdalommentesen járok, de a tekerés az fáj.
Attól félek, hogy valami maradandó bajt okoztam magamnak. Jövõ héten mindenesetre valami dokit is felkeresek.

Azt szeretném kérdezni, hogy volt-e már valakinek hasonló esete, és mit kellett tennie ilyenkor. Esetleg ha felépülök, mire ügyeljek ilyen hosszú távnál?

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!
Én a következõket tapasztaltam.
1. Szezonkezdéskor jóval érzékenyebb a térdem az alacsonyabb üléspozícióra, ezért mindig ügyelek, h. ne üljek túl alapcsonyan.
2. Lazítok az spd-n, h. szabadabban mozoghasson a sarkam.
A km-ek begyûjtésének arányában pedig mindig szorosabbra veszem.
De ez lehet, h. csak az én hülyeségem.
Üdvözlettel:
Dello

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
köszi, rajta leszek én is :)
" A Cube el van vetve! "

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ííí.

szerintem ne próbálgasd magad egy ideig, mert csak nehezebben javul.

nézz kerós filmeket, ajánlom a "The bicycle thief" c. olasz fekete-fehér filmet 48-ból, ma fogom én is megnézni.

http://www.imdb.com/title/tt0040522/

jobban gyógyuslz tõle, figyeld meg ;)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Nem tudok ráállni, azaz most már kezd javulni, de még eléggé bicegek. A porcból letört egy 2 mm-es db, a doki felpolcolást, és szoros fáslit ajánlott.
Ezek be vannak tartva, csak az a gondom, hogy nem tudott még kb idõt mondani sem, így nem tudom, hogy 2 hétig, vagy 2 hónapig leszek kiütve
" A Cube el van vetve! "

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Sziasztok!
Csütörtökön igen szépen lezúztam a bal lábam, focizás közben belerugtam véletlen egy másik játékos sarkába, minek következtében a bal nagylábujjamnál egy 2 mm-es porcdarab letört. Pihentetem, és fáslizom, ahogy az orvos mondta, de az idegesít a legjobban, hogy nem tudta megmondani, mikor ülhetek újra a drótra. Van itt valaki aki átélt valami hasonlót?

foci-foci-foci.

nem egy kerós ismerõsömnek lett baja focizás közben, nekem is így sikerült sérülni, úgyhogy aki kicsit komolyabban kerózik mint az átlag, gondolja meg, hogy mit kockáztat. én is csak utólag vagyok okos.

ööö nem értek hozzá, fogalmam sincs hogy mikor gyógyul meg a lábad, de ha nem múlik a fájdalom, menj vissza a dokihoz, vagy nézesd meg másikkal is, hogy mit mond rá.

fáj amúgy, ha rálépsz, vagy ha mozgatod, akkor is?

kitartás!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok!
Csütörtökön igen szépen lezúztam a bal lábam, focizás közben belerugtam véletlen egy másik játékos sarkába, minek következtében a bal nagylábujjamnál egy 2 mm-es porcdarab letört. Pihentetem, és fáslizom, ahogy az orvos mondta, de az idegesít a legjobban, hogy nem tudta megmondani, mikor ülhetek újra a drótra. Van itt valaki aki átélt valami hasonlót?
" A Cube el van vetve! "

Erke

Erke

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

ezt tudom, arra lennék még kíváncsi, hogy menniy ideig kell még benn feküdni utána (ha nem találnak semmit, vgay ha porcdarabkát is távolítanak el), menniy idõ a gyógyulás, mennyi idõ után kerózhat újra az ember, vagy menniyre lehet majd terhelni.

tudom, hogy ez mindnkinél máshogy alakul, de valami átlagszerûségre lennék kíváncsi.

köszi

Szia!

A fiamnak volt ilyen mûtétje. Õt a budaörsi egynapos sebészeten mûtötték. Reggel bementünk (labor, EKG, altatóorvosi vizsgálat, mellkasröntgen leleteket vinni kellett), délután hazamentünk (saját lábán ment a kocsihoz bot nélkül). Kb. 1 hét-10 nap - már nem emlékszem, a kontroll - utána gyógytorna. Csak jó tapasztalataink vannak, ha mindenhol ilyen lenne az ellátás...
A kerékpárt meg kell kérdezni az orvostól, beavatkozástól függ.

Gyógyulást!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Szedtek ki levált porcdarabot is
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, hogy kiszedtek neki valamit, különben nem tartott volna ilyen sokáig a felépülés. A belenézés nem okoz túl nagy kárt.

A sebesség mindent megold.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Barátomnak 3 napig kellett bentmaradnia utána és kb. 1 hónap volt a regenerálódási idõ.

De ez változó

és neki csak belenéztek, vagy ki is szedtek/leszívtak valamit?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás

ezt tudom, arra lennék még kíváncsi, hogy menniy ideig kell még benn feküdni utána (ha nem találnak semmit, vgay ha porcdarabkát is távolítanak el), menniy idõ a gyógyulás, mennyi idõ után kerózhat újra az ember, vagy menniyre lehet majd terhelni.

tudom, hogy ez mindnkinél máshogy alakul, de valami átlagszerûségre lennék kíváncsi.

köszi

Barátomnak 3 napig kellett bentmaradnia utána és kb. 1 hónap volt a regenerálódási idõ.

De ez változó

bptitans.hu

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ez biztató!

keresgélek-keresgélek. nem biztos, hogy szükség lesz rá, de elõre kell gondolkodni.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

köszi

Az édesapám már sántított a térde miatt (pontosabban a levált porcdarabka miatt), de egy-két hónap múlva már vadul teniszezett és teszi ezt azóta is.
Próbálj meg a Béres professzor úrhoz (Béres Alexandra édesapja) jutni (asszem a BM kórházban van, ha még van egyáltalán, mert ugye nagy a káosz) õ valóságos mágus "térdügyileg". A focista haverom szétrúgott térdét is úgy összepuzzlézta, hogy azóta 100-120 kilókkal guggolgat...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az egyik ismerõs jégkorongozó a mûtét után 3 héttel már bajnoki meccsen játszott.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem viszont megoldódott a hátfájásom, aminek nagyon örülök. A megoldás:
-hátizom erõsítés
-bio-glükozamid
-nyeregen állítottam kábé 1 mm-t
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

köszi

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nekem még nem volt, de ismerek olyat aki "próbálta".
Leginkább egy endoszkópos vizsgálathoz hasonlítható, az elvet figyelembe véve, egy száloptikás cuccon keresztül megnézik a sérült porcot, izületet és közben el tudnak távolítani levált darabokat, s felesleges folyadékot is leszívhatják.

A combon elszorítják a vérkeringést, majd egy apró bemetszésen keresztül az izületbe juttatják a mûszert. Ha mûtenek is akkor mégegyet vágnak és azon át dolgoznak, aztán összevarják.

bptitans.hu

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
volt valakinek artroszkópiás mûtétje? milyen az, hogy zajlik?