Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Én szedtem Béres porcerõt. Kb 3 hét szedés után kezdett el fájni a térdem. Utána dona rendbehozta.

Errõl a Dona-ról még nem hallottam. Vény nélkül is kapható?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Porcregeneráló készítményekbõl ahogy elnézem Proenzi 3-at ajánljátok?! Esetleg más vélemény? Béres porcerõ milyen?

Én szedtem Béres porcerõt. Kb 3 hét szedés után kezdett el fájni a térdem. Utána dona rendbehozta.

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Kb. 2 éve sikerûlt beszereznem egy térdsérülést ami pár hónapig boldogított.
Egy átlagos évvégi túra / 120-130 km / után,erõs fájdalmat éreztem a bal térdemben, én "okos" még hazatekertem 12km-et folyamatos fájdalommal!
Pár nap pihenõ után fájdalom elmúlt.
Egy hét múlva szitu hasonló de már 30km után jött a fájdalom!
Sportorvos lett belõle!/Minden makacs térdfájásnál tanácsos a szakvélemény/
A térdkalácsot helyén tartó izmok terhelõdhettek túl,így a helyérõl kimozduló térdkalács okozott porcsérülést!
Terápia: 1 hónap fizikoterápia,proenzi 3,ill. torna + mozgás erõltetés nélkül.
Hasonló problémásoknak ajánlom a köv. linket:
http://www.pirula.ne...ndromalacia.htm

Hasonló az esetem. Múlt hét kedden tekertem egyet (45km), mire hazaértem már fájt a jobb térdem. Másnap elmentünk túrázni kis fájdalommal. Már túra közben erõsödött a fájdalom, mire hazaértem már erõsen fájt. Pihentettem pár napig, hétfõn már nem éreztem fájdalmat, így gondoltam tekerek egy laza kört, 25 km-t mentem. Már tekerés közben újra kezdett elõjönni fájdalom, így nem erõlködve hazamentem. Van Tens készülékem, mindjárt rá is teszem térdemre.

Porcregeneráló készítményekbõl ahogy elnézem Proenzi 3-at ajánljátok?! Esetleg más vélemény? Béres porcerõ milyen?

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
nekem porcpuhulásom volt/van. 2 doboz DONA elfogyasztása után ti milyen rehab mozgást csináltatok?
próbálok lépcsõzni meg szobabiciklin a legkissebben tekerni. valahol a fájdalomhatár alatt maradni...
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

helló!

Kösz a választ, remélhetõleg hosszú távon tényleg jelent elõrelépést. A sportolás után az utóbbi idõben már meg sem lepõdöm, hogy "kitehetem a mozgássérült táblát", ami az újbóli bevetéshez 2-3 nap pihentetést jelent, de legalább az a 90 perc menne tavasszal gond nélkül.
Egyébként a szalagokkal vannak problémák (a részlegesen szakadt keresztszalagról nem is beszélve..., mondjuk az már többéves probléma, ami a rögzítõ segítségével valamennyire háttérbe lett szorítva, és ugyebár ahogy a leírásotokban is találkoztam vele, a szakadásra nem is jelentenek gyógyírt az ilyen készítmények).

Az üzeneted zárszava azonban bizonytalanná tett, mert a helyzet éppen az, hogy eddig csak(?) napi 2-t adagoltam, és most fontolgatom a váltást (4x). Szerintetek érdemes/használhat?

Hello Viola!

Ne légy türelmetlen,hosszabb távon biztosan érezhetõ lesz a hatása!
Az adag emelésénél figyelni kell a folyadékbevitelre is / Kb. 2L / mert a veséket erõsen terheli. ( Legyen az Joint-x,Proenzi v. más )
Ha valamelyik beválik nincs kellemetlen mellékhatás akkor érdemes legalább
3 hónapig szedni és azután kiderûl mennyit is ér!
Én jómagam Proenzit szedek már ca. 2 éve, néha úgy érzem jobb de néha
fõleg hidegben v. erõs terhelésnél bizony fájogat!
Jobbulást!

VIOLA

VIOLA

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
helló!

Kösz a választ, remélhetõleg hosszú távon tényleg jelent elõrelépést. A sportolás után az utóbbi idõben már meg sem lepõdöm, hogy "kitehetem a mozgássérült táblát", ami az újbóli bevetéshez 2-3 nap pihentetést jelent, de legalább az a 90 perc menne tavasszal gond nélkül.
Egyébként a szalagokkal vannak problémák (a részlegesen szakadt keresztszalagról nem is beszélve..., mondjuk az már többéves probléma, ami a rögzítõ segítségével valamennyire háttérbe lett szorítva, és ugyebár ahogy a leírásotokban is találkoztam vele, a szakadásra nem is jelentenek gyógyírt az ilyen készítmények).

Az üzeneted zárszava azonban bizonytalanná tett, mert a helyzet éppen az, hogy eddig csak(?) napi 2-t adagoltam, és most fontolgatom a váltást (4x). Szerintetek érdemes/használhat?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Szia VIOLA!
Én már szedtem proenzit,zöldkagykó-kivonator stb , de a Joint-X vált be a legjobban .ÁRban sem a legdrágább szerintem.Kúraszerûen javaslom és jó hogy akezdetekben dupla dózist szedtél

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

VIOLA

VIOLA

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sporttársak!

Hasonló bajokkal nagy nehezen kaptam idõpontot az ORFI-ba, de a szezon közben elkezdõdik, kint pedig tombol a tavasz. Szóval nem könnyû visszafogni magamat, amíg fogadnak, és (valszeg) elküldenek egy újabb vizsgálatra.
A kérdésem elsõsorban ahhoz szól, aki használ(t) Joint X-et:
az üzlettulaj tanácsára napi 2x-es adaggal megelégedtem, és lassan elfogyasztom az elsõ dobozt. Számít-e valamit, jutok-e vele elõbbre, ill. van-e bármilyen racionalitása, ha most - a visszafogott edzés folytatása reményében és a szezon jegyében - átváltok napi 4x-re?

thx.

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Kb. 2 éve sikerûlt beszereznem egy térdsérülést ami pár hónapig boldogított.
Egy átlagos évvégi túra / 120-130 km / után,erõs fájdalmat éreztem a bal térdemben, én "okos" még hazatekertem 12km-et folyamatos fájdalommal!
Pár nap pihenõ után fájdalom elmúlt.
Egy hét múlva szitu hasonló de már 30km után jött a fájdalom!
Sportorvos lett belõle!/Minden makacs térdfájásnál tanácsos a szakvélemény/
A térdkalácsot helyén tartó izmok terhelõdhettek túl,így a helyérõl kimozduló térdkalács okozott porcsérülést!
Terápia: 1 hónap fizikoterápia,proenzi 3,ill. torna + mozgás erõltetés nélkül.
Hasonló problémásoknak ajánlom a köv. linket:
http://www.pirula.ne...ndromalacia.htm

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Használ valaki Omron Tens izomstimuláló készüléket? Azt mondják izületi problémára is jó.

Én használok(nem omron),a vaterán olcsón lehet venni.Van hozzá kézikönyv is izom- és izületi sérülések kezeléséhez

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

uszabi

uszabi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hali Dani !

Én is porclágyulással kínlódom , Dona injekciókat kaptam + kezelésekre járok ( Tens ) + pihentetés . Ez utóbbi nem nagyon megy , uszodába járok meg bringával melóba .
Érdekelne milyen tüneteid voltak és a három hónap után teljesen rendbe jött e ?

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
ja nekem is volt térd problémám:porclágyulás,de ki is kellett hagynom három hónapot,meg a doktor a sportkorházból azt mondta,hogy sokat kell,pihentetni,illetve mindvégig nyújtott térdhelyzetben kell lennie a lábnak.és condrosulf 800 gyógyszert kellett szednem +gyulladáscsökkentõt(de ezt csak két hétig,ja és kataflam a neve).a condrosulf-ot kb:3 hóapig lehet szedni,aztán azt is abba kell hagyni.tulhajtottam magam és ez a térdemen jött ki,szóval erre szerintem érdemes mindenkinek odafigyelnie!

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Használ valaki Omron Tens izomstimuláló készüléket? Azt mondják izületi problémára is jó.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

hmm,
ma tesin ugrottam fel a labdáért focin hogy elkapom, de jött egy gyerek, aki még a levegõbe meglökött, és én onnan a levegõbõl ráestem a térdemre.a legehõ legszarabb...felállni kb 4edjére tudtam, aztán eszméltem rá arra hogy akönyököm is rohattul fáj.bringázni csak nehezen tudok, de lépcsõzni alig alig.de legalább használhattam a suliba a tanári liftet:P
jah és azt mondták hogy be van vizesedve a térdem...az rossz dolog?

nekem volt hasonló vizesedésem.még ifjú koromban görkoriztan,akkor nyekkent meg a térdem egyszer.
sztem semmiféleképpen ne mûtesd meg!!!
pihentesd,elmúlik...kb.:2hét alatt a duzzanat is lemegy
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Sztem durva izomláz enyhe húzódással.

BenGay(masszírozással)+ Sok-sok nyújtás. De tényleg. Napi 3-4X 15 perc. Olyan 3-4 nap alatt eltûnik sztem. Meg ha elmész 2X sportmasszõrhöz, sztem az egybõl megoldja...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Bár ez kicsit offtopic itt, de azt hiszem nincs külön "izmos" topic is, úgyhogy itt teszem fel a kérdést a rutinosabbaknak:
1 hete a szokásos Margit-szigeti futás végére mindkét belsõcombom fájt mint a veszedelem (amiben biztosan szerepet játszott az is, hogy a bemelegítést és a végén a lenyújtást is lazán kezelem) ami akkor nem zavart, de ez az állapot a mai napig megvan ami elég kellemetlen. Tegnap óta BenGay-ezem, esetleg van más kezelési mód, fõleg olyan ami gyors javulást hoz ? (8 nap múlva igen nagy szükségem lenne a lábaimra.)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dave: ezek az aloés meg eukaliptuszos melegítõkrémek is olyan büdösek, mint a BenGay? Ha nem, illetve a szaghatás nem okoz azonnali légzésbénulást a közvetlen közelemben megjelenõknél, akkor érdekelne konkrét termék is.

--Trifo

laci26

laci26

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
nem kell térdmerevítõ, csak leszívják ezt az anyagot és kb egy hónap múlva tök jó lesz a térded, csak fáslizni kell, lehet, hogy újra feltöltõdik, akkor megint leszívják

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elmentem jégkorongozni és most sokkal jobb, alig fáj, lehet a terhelés a megoldás.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
CJ,
az elég rossz dolog. haveromnak is az volt, gyakorlatilag olyasmit jelent, hogy az ízületi tokból kiszivárgott az ízületi nedv. le kell szívni a felgyülemlett vizet, ez egy rutinmûtét annak, aki ért hozzá, neked kellemetlen - utána egy jó ideig ilyen térdmerevítõben kell járnod.