Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mivel ezzel szívtam évekig, egész õsszel gerinctorna meg háterõsítés, s probléma elfelejtve. Keress meg priviben, nem akarok most 3 oldalt teleírni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Nekem lassan két hónapja fáj a derekam. A bringán semmi nem változott, így a tekerési szög maradt a régiben.
Ráadásul az a fura, hogy ha tekerek, utána egész jó rövid ideig, majd kb. fél óra-óra múlva beáll megint. Plusz amikor fekszem és utána kell lehajolni, no az nem valami kellemes. Van vkinek vmi ötlete erre? Dokik nem nagyon jöttek rá a dolog megoldására, söt még az okára sem.
Attól lehet, hogy hüvösben kiültem a teraszra pár órára? Soha nem hittem abban, hogy ilyesmi megfázás lehet. Persze csak találgatok.
Jónást várják a halban!

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Mindenkinek köszi a válaszokat, ugy döntöttem nem szedek gyógyszert(meg az orvos is javasolta):)
Viszont mindenkinek ajánlom a flector tapasz nevezetû gyógymódot,sokkal hatásosabb mint a gél.:)
A combfeszítõ ín viszont még mindig fájogat néha azzal mit tudok kezdeni(vmi erõsítõgyakorlat vagy iesmi)?:confused:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Lehet, hogy az én bénaságom miatt fáj a térdem... Eddig pont max jelzésig volt kihúzva nyeregcsövem, múltkor meg már picit alacsonynak tûnt a nyeregpozíció. Mondom majd nézek talán hosszabb nyeregcsövet, de elõtte megnézem mostani milyen hosszú, kíhúztam és akkor láttam, hogy kb 2 cm-t becsúszott a max jelzéshez képest. Így alacsonyabb volt jóval az üléspozícióm, ami meg okozhat ilyen térdfájdalmat. Ezentúl gyakrabban ellenõrzöm majd...

Nekem is volt 2 éve ilyen problémám, ami a mai napig is kisér.

Nyeregcsövet fék tisztitóval megpucoltam és egy kalapácsal megpecegtettem azon a részén ami a vázban van, utánna nem csuszott be.
Továbi térd problémák a mai napig. A Sihmano pedálokat lecseréltem Exustarra, minden eredmény nélkül, de legjobban a hideg évszakokban szarakodott ( 2 évig).

A Time pedálok lennének a legjobbak a térd pob. val, mivel az enyém 2 hónapja elég jó jett, az Exustárol Acid ra mentem. Remélem jó lessz majd.

èn sem értem, ha utánna olvaso, 2-3x , lehet megérted. sorry. lool

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Lehet, hogy az én bénaságom miatt fáj a térdem... Eddig pont max jelzésig volt kihúzva nyeregcsövem, múltkor meg már picit alacsonynak tûnt a nyeregpozíció. Mondom majd nézek talán hosszabb nyeregcsövet, de elõtte megnézem mostani milyen hosszú, kíhúztam és akkor láttam, hogy kb 2 cm-t becsúszott a max jelzéshez képest. Így alacsonyabb volt jóval az üléspozícióm, ami meg okozhat ilyen térdfájdalmat. Ezentúl gyakrabban ellenõrzöm majd...

hencsa!

Ellenõrizd a beállításokat is a bicajodon! / Pinya példája /
Ha makacskodik a fájdalom 3-4 hét
után is,akkor dokival nézesd meg!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
keress barmilyen gyogyit amiben kondriotin-szulfat es/vagy glükozamin van.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
menj el dokihoz és, Õ fog felírni porcépítõt ;) (donát szerintem)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!Én is térdfájással küzdöm,de fogalmam sincs mi lehet az oka:(
Eleinte a bal térdem bal oldalán a comfeszítõ ín(ha jól tudom így hívják)kezdett fájni de mostmár a jobb oldala is fáj a térdemnek(ott ahol a 2csont találkozik azt hiszem legalábbis).Igaz csak terhelésre fáj de akkor nagyon:( Nemrég óta fáj de minden nap kenem flectorral+jegelem esténként.
Esetleg tudnátok vmi tanácsot adni?Még elég fiatal vagyok,érdemes vmi porcerõsítõt szednem:confused: ?

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

nekem porcpuhulásom volt/van. 2 doboz DONA elfogyasztása után ti milyen rehab mozgást csináltatok?
próbálok lépcsõzni meg szobabiciklin a legkissebben tekerni. valahol a fájdalomhatár alatt maradni...

porc puhulás?az nem véletlena porclágyulás megfelelõje?vagy az már 1 másik stádium?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
munkahelyemen a takimaminak voltak kegyetlen izületi panaszai és ö szedett cápaporc tabit igaz nem ezt a fajtát (öko-net)de esküszik rá hogy nagyon jó és én is észre vettem hogy szinte szalad a lépcsön pedig régen alig birt femászni
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Szia! nekem is ilyen bajom van. Tavaly decemberben komlyabban nekiálltam edzeni (heti hatszor). Szerintem nekem a sok futás tette tönkre a térdem.
ÉN seatone Sport - restart gyógyszert kaptam (235mg zöldkagylókivonat-ot tartalmaz). Nemtom ez nekem annyira nem jött be.
Kb két hete szedek egy új terméket. Supherb termékcsalád tagja Arth - 3 Plex néven fut. Kétszer annyi hatóanyag van benne úgy tudom mint a Proenziben. Remélem használni fog.
infó róla -> itt <-

üdv: kispapp

Hello!

Köszi a tippet elég jókat írnak róla,alkalom adtán kipróbálom!
Igen én is gyakran futok de ha csak tehetem akkor nem betonon!
Ott már heti 3-4 alkalom után is fáj!
Ja és a cipõn is elég sok múlik! / nekem Asics-gel van /
Ezen is gondolkodom testépítõ haverom már régóta mondogatja:
http://shop.builder....tes.htm4?id=317
Cápaporc! Errõl valami infó v. valakinek?

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Kb. 2 éve sikerûlt beszereznem egy térdsérülést ami pár hónapig boldogított.
Egy átlagos évvégi túra / 120-130 km / után,erõs fájdalmat éreztem a bal térdemben, én "okos" még hazatekertem 12km-et folyamatos fájdalommal!
Pár nap pihenõ után fájdalom elmúlt.
Egy hét múlva szitu hasonló de már 30km után jött a fájdalom!
Sportorvos lett belõle!/Minden makacs térdfájásnál tanácsos a szakvélemény/
A térdkalácsot helyén tartó izmok terhelõdhettek túl,így a helyérõl kimozduló térdkalács okozott porcsérülést!
Terápia: 1 hónap fizikoterápia,proenzi 3,ill. torna + mozgás erõltetés nélkül.
Hasonló problémásoknak ajánlom a köv. linket:
http://www.pirula.ne...ndromalacia.htm

Szia! nekem is ilyen bajom van. Tavaly decemberben komlyabban nekiálltam edzeni (heti hatszor). Szerintem nekem a sok futás tette tönkre a térdem.
ÉN seatone Sport - restart gyógyszert kaptam (235mg zöldkagylókivonat-ot tartalmaz). Nemtom ez nekem annyira nem jött be.
Kb két hete szedek egy új terméket. Supherb termékcsalád tagja Arth - 3 Plex néven fut. Kétszer annyi hatóanyag van benne úgy tudom mint a Proenziben. Remélem használni fog.
infó róla -> itt <-

üdv: kispapp

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Hello pinya!

Mindenképp pihentesd,de ez nem jelenti,hogy ne mozogj!
Viszont ha makacskodik gondolom úgy 3 hét,akkor illik elmenni dokihoz!
Mert fenáll még a porcleválás lehetõsége is.
Olyankor bogyók nem sokat érnek!
Nekem is fizioterápiát írt föl, flector gél-t, + mozgást nem erõltetve.
Porcerõsítõt ajánlott:Condrosulf de mondtam,hogy közben ismerõs
ajánlására elkezdtem a Proenzi 3-at szedni és azt mondta az is jó lesz.
Én azóta ezt szedem kb. két éve,nekem bevált, de ez tényleg egyén függõ!
Viszont a hatása az csak lassan 2-3 hét múlva kezd mutatkozni,feltéve,hogy rendszeresen szeded!
Tehát válassz valamit itt a topic-ban is elég sokfélét lehet találni és ki kell próbálni!

Hali!

Köszi a tippeket! Sétálni szoktam kutyával, az nem megterhelõ, de mégis mozgás, meg tornáztatom ezekkel a gyakorlatokkal. Kúraszerûen szedek majd valamilyen porcosítót is, van egy kedvenc gyógyszertárosom, kérek tõle is tanácsot ha épp õ dolgozik.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
igen csak receptre adják.
és kúra szerûen szabad szedni mert kicsinálja az ember gyomrát.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

http://www.pirulapat...2252395/adatlap
szerintem kapható dona recept nélkül is...
bár én is receptre kaptam.

Szerintem meg csak receptre kapható
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Hasonló az esetem. Múlt hét kedden tekertem egyet (45km), mire hazaértem már fájt a jobb térdem. Másnap elmentünk túrázni kis fájdalommal. Már túra közben erõsödött a fájdalom, mire hazaértem már erõsen fájt. Pihentettem pár napig, hétfõn már nem éreztem fájdalmat, így gondoltam tekerek egy laza kört, 25 km-t mentem. Már tekerés közben újra kezdett elõjönni fájdalom, így nem erõlködve hazamentem. Van Tens készülékem, mindjárt rá is teszem térdemre.

Porcregeneráló készítményekbõl ahogy elnézem Proenzi 3-at ajánljátok?! Esetleg más vélemény? Béres porcerõ milyen?

Hello pinya!

Mindenképp pihentesd,de ez nem jelenti,hogy ne mozogj!
Viszont ha makacskodik gondolom úgy 3 hét,akkor illik elmenni dokihoz!
Mert fenáll még a porcleválás lehetõsége is.
Olyankor bogyók nem sokat érnek!
Nekem is fizioterápiát írt föl, flector gél-t, + mozgást nem erõltetve.
Porcerõsítõt ajánlott:Condrosulf de mondtam,hogy közben ismerõs
ajánlására elkezdtem a Proenzi 3-at szedni és azt mondta az is jó lesz.
Én azóta ezt szedem kb. két éve,nekem bevált, de ez tényleg egyén függõ!
Viszont a hatása az csak lassan 2-3 hét múlva kezd mutatkozni,feltéve,hogy rendszeresen szeded!
Tehát válassz valamit itt a topic-ban is elég sokfélét lehet találni és ki kell próbálni!

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
OFF:

Szilárd, csak nem elhagytál egy csavart stoplidból?! Én így jártam a múltkor, kaptam helyette megfelelõt egy bringaszervizes havertól. Csavarboltban is lehet Shimano stopli csavarhoz egészen hasonlót kapni.

ON:
Utánanézek majd milyen készítményeket lehet kapni izületre. Addig is pihentetés, Tens kezelés és Flector EP.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
http://www.pirulapat...2252395/adatlap
szerintem kapható dona recept nélkül is...
bár én is receptre kaptam.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Úgy tudom nem. Én mindig receptre kaptam. A hatóanyaga elvileg megegyezik a Béres porcerõével, csak több van benne. Nekem már 2x rendberakta a térdemet.