Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

#481
trifo

trifo

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ja Sport kórház az ingyen van. Nekem egy Condrosulf nevü vakut írt fel a doki meg egy másik port, aminek nem jut eszembe a neve, de ilyen kis tasakban van piros felirattal és vízben kell feloldani.

Ez a zöldkagylós cucc mennyire drága?

Charon mi volt az a krém, amint mondtál?

--Trifo

#482
Hurka

Hurka

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 279 hozzászólás
Heló Tammo!
Trifó szépen összefoglalta (hisz nem mindegy mitõl is fáj a térdünk ugyebár...), amihez azér hozzá kotyognék, mert jómagam is érintett vagyok. nekem térdkalács kopásom van, ami azért nem menthetetlen...
Ezt ugyan már máshol leírtam de akkor újra:
Ifjú titán koromban nagyon megerõltettem, agyatlanul folyton nagy áttételeket hajtottam. Eredmény:lépcsõn lefelé/autóvezetésnél/rossz mozdulatnál kegyeltlenül nyilalt 2éven keresztül!! Ezen a pihentetés meg a sportkrémek semmit sem segítenek!!! Zöldkagyló koncentrátumot javasolt a sportkórházban rá a doki tavaly. Azt szedem már több mint fél éve. Nagyon szépen javul. Ez glükózamin-glikán tartalmú.
Jelenleg seatone-t szedek:
http://www.saniprevent.hu/ter.html
néhány patikában/herbaházban lehet kapni. kipróbáltam a porcerõt, meg egy másikat is, de szerintem ez a legjobb. sajnos nem olcsó, de szerintem megéri!!

Az orvos is megmondta: nem terhelve mozgassam (hátúszás, sík kerékpár), hogy a porc helyre jöjjön, összedolgozódjon. Ha rosszul lépek, sajnos még mindig belenyilal, viszont tolom neki rendesen az emelkedõkön, de ez már legyen az én bajom... majd év végén remélem helyreáll a rend.
A sportkoriban voltam Halasi Tamásnál. Ingyér. Ha érdekel, megadom a számát.

Üdv!

#483
Csikasz

Csikasz

    vendég

  • fórumtag
  • 145 hozzászólás
én egy magánrendelõbe mentem egy sportorvoshoz(igaz nem a térdem hanem a forgóm fájt) az 3.000Ft-ba volt de annyiért tisztességesen rendbehozta a dolgot. Elõtte 2-szer voltam a helyi sztk-ban ott csak azt mondták hogy pihentessem 2-hétig-addig rendben is volt mig pihentem, de a oihenõ után 2 edzéssel rendszerint még rosszabb lett a heizet.
FuLL SpEEd oR NoThiNg

#484
tammo

tammo

    vendég

  • fórumtag
  • 160 hozzászólás
És mennyibe kerül a sportkórházban egy vizsgálat kb. ?

Amúgy meg van a családban TENS izom-idegstimulátor, azzal is kezelgetem - egy hétes, napi 1-2x kezezelés után minden baj nélkül tudtam bringázni 4-5 alkalommal, de legutóbb a Budai hegyekben megint besz*rt a térdem, hazamenni is nehéz volt.

#485
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Amit még hozzáfûznék, mert nekem is vannak térdgondjaim.

* Nem szabad erõbõl tekerni, meg kell tanulni pörgetni
* Kopás ellen jó, ha évente eszik az ember mondjuk egy körömpörköltet, kocsonyát, vagyis olyan, amit csontból/porcból fõznek
* kondroitin-szulfát nevû anyag, ami a porcban is van - van ilyen tartalmú kenõcs, sok ismerõsnek segített már
* Végül pedig laza szalagra - ésszerû izomfejlesztés. Nekem olyan lazák a keresztszalagok, hogy ha ellazítva elõrelendítem a lábam - becsípõdnek. Doki elmondása szerint engem a bringa tart egyben, meg amíg van "nagy izom" az feszíti, és egybentartja. Öregkoromban, ha nem tekerek majd, járni sem tudok.

#486
trifo

trifo

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hejj, kollégák!

Nos, van egy marék féle térdfájás, és attól függ, hogy mit lehet kezdeni vele.

1) szalaglazulás és rokonai: lehet kapni jó kis térdösszetartó gumirozott biszbaszt, amit felhúzol a térdedre és valamennyire tehermentesíti a szalagokat. Szerintem ez a szerencsésebb eset.

2) porcfelpuhulás: túlerõltetés és/vagy nem megfelelõ táplálkozás miatt jöhet létre (többek között). Nekem ilyen van. Ezzel azt lehet csinálni, hogy pihentetni kell, illetve ésszel terhelni. Vannak vényre kapható porcerõsítõ szerek, azokat szedve meg lehet szabadulni tõle elvileg. Azért gáz, mert a felpuhult porc nem csak fájós, de kopásra sokkal inkább hajlamos. És persze lassan is gyógyul. Min fél év, de inkább sokkal több.

2) porckopás: erõltetés, rossz bringabeállítás, rossz táplálkozás, kevés ivás, és még RENGETEG okból. Ez sajna visszafordíthatatlan folyamat. Olyan lesz a térdkalács széle, mint Norvégia partvidéke. Na EZ gáz, de nagyon!

Mit lehet tenni? Pihenni. Nem bringázni. Ekajakozni, kondizni, úszni, vagy ilyesmit, amit nem nagyon lábbal kell csinálni. Aztán lehez óvatosan bringázni. Mondjuk alacsony intenzitással sík vidéken melóba járni. Ezen kívül lehet SOKAT INNI! Ez különösen fontos. Meg mindenfle zselés szószos cuccokat enni. Meg minden egészségeset. Meg aztán gyógytorna, de az egy külön fejezet. Ja, és persze óvni kell a térdedet a hidegtõl/széltõl. Lehet venni frankó szélálló térdvédõt kb négyezeré. Nekem is van, imádom!

Mi lehet még? Mondjuk elmenni a SPORT kórházba és megnézetni, hogy mi a gáz. Én spec dr. Szutrély Ferencnél jártam. Kell kérni idõpontot a 488-6130-as telefonon, aztán odamenni jól és bízni a gyógyulásban.

--Trifo

#487
tammo

tammo

    vendég

  • fórumtag
  • 160 hozzászólás
A cipõ-pedál beállítás valszeg tényleg elég kritikus dolog lehet, de több mint 500 km-t letekertem (azóta van SPD-m) úgy hogy semmi bajom nem volt a beállítással, nem is szenteltem neki különösebb figyelmet. Kb. egy hónapja egyszercsak megfájdult a jobb térdem jobb (külsõ) oldala, és azóta vissza-visszatér. És persze nem igazán tudom, hogy konkrétan mitõl.

#488
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
sztem ha elkezd fájni, kevesebbet kell tekerni, és hátralevõ idõt úszással kell kitölteni. Igazából csak a gyorsúszást tudom ajánlani.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

#489
Csikasz

Csikasz

    vendég

  • fórumtag
  • 145 hozzászólás
_A : a bengély télleg szartsemér....legalábbis izületi fájásra, ugyanis az legjobb tudomásom szerint izmokra való bemelegítõkrém de ara viszont tapasztalataim szerint éléggé jo
FuLL SpEEd oR NoThiNg

#490
TripleB

TripleB

    bentlakó

  • fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
sziasztok,nekem a bal térdem vacakol állandóan,sztem a rossz pedál-cipõ beállítás nem tett jót neki.régebben kicsit nem a megfelelõ irányban terheltem meg a térdízületet hanem oldalról,kellett térdrögzítõt hordanom honapokig :S
tegnap meg odavágtam magam a földhöz a balaton maratonon,úgyhogy hajrá fájdalom :(
a Flector EP tényleg jó,meg az SP 54 is
én minden nap megeszek egy porcerõ tablettát
bemelegítésnek Born Sport Warm up-ot használok,mert a homokos ben nekem se vált be :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy


#491
_A

_A

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sya Tammo! Érzékeny: a gyors indulások és a nagy áttétek miatti terhelésre ; esés a betonon... Ellene: néha ésszel próbálok tekerni, nem erõbõl;) Csodaszerem nincs: csak azt tom hogy a "bangéj"-t bannolni kén' mert semmit nem ér:D Pihentetni kellene: ez olvasható minden komolyabb helyen,ezen a fórumon is sokan hangoztatják,no meg volt egy cikk vhol a bikemag hasábjain errõl,hogy minden erõs igénybevétel után kötelezõen pihentetni kell... de ha tudsz jobbat vagy vki,akkor ne habozzon megosztani

#492
esoognom

esoognom

    vendég

  • fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hát, izé nekem elég komolyan meggyûlik a bajom minden izületemmel. 7 évi kihagyás után kezdtem újra a bringázást, ez volt kb 3 hónapja, azóta minden mozgó szervemet körbejárta a fájdalom, hogy csúnyán fejezzem ki magam. Újra össze kellett kopjak.

Flector Ep gélt tudom ajánlani, kapható por alakban is, ha globál izom izületi panasz van, ha pedig egy adott helyen rossz akkor pedig a gélt!


jah, és ha egy hónapja fáj vidd el orvoshoz!!!!!!!

#493
tammo

tammo

    vendég

  • fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok!

Olvastam már többször, hogy sokan küzdenek a térdükkel bringázás közben. Kb. egy hónapja így vagyok ezzel én is.

Szerintem jó lenne tapasztalatokat cserélni, hogy
* kinek mire érzékeny a térde,
* mit tesz ellene,
* mivel keni, milyen keleti csodaszert szed,
* pihentetni vagy inkább erõsíteni valahogy,

stb.

Szóval várom az önkéntes beszámolókat :)