Jelentkezz be Regisztrálj

Térdfájás és egyéb ízületi bajok
Írta 2005. június 29. - 14:18

A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 29. - 14:07

Te aztán jól kezded. Ilyen fiatalon kilõtted magad.
Kilõttek...

Írta 2005. június 29. - 12:40

A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 29. - 12:31

Írta 2005. június 28. - 21:18

Nekem kb. 4 éve rossz a térdem és a pihentetés sem használt. Ahogy újra kezdtem a bringát +int elkezdett fájni. Azóta 2x is mûtötték, most + részleges szalagszakadásom van, a meniscusom el van repedve, és porcpuhulásom van. Nekem az országút, a nyújtások, a Condrosulf + a Dona sokat segítenek. Persze havonta kell látogatnom a sportkórházat, de ez van. Nekem a Flector mint gél, mint tapasz nem segítettek, de nem mindenkinél van ez így.
Írta 2005. június 28. - 21:04

Na, pl. én nyomkodásra semmit nem érzek .. mármint fájdalmat
Ha nyomkodásra fájdalmat érzel, keresd fel az urulogusodat, vagy válts barátnõt!
Írta 2005. június 28. - 13:21

Írta 2005. június 28. - 12:43

Tammo!
mint ahogy fentebb már írtam:lépcsõn lefelé, egyhelyben álldogálásnál de különösen hosszabb autóvezetésnél kezd el fájni, néha még most is. Ja, futni azt egyáltalán nem tudok :-(. Az orvos 2 kérdés után fél perc alatt rátapintott a jobb térdem probláémás részére (aszittem besz..ok, mikor megnyomkorászta a kopott részt oldalról brrrr). majd megkérdezte, ugye ez fájt... :-)
tavaly egész évben éreztem kiállva tekerésnél (tavaly tavasszal kiállva pl. nem tudtam tekerni!!!) idén csak egy hosszabb pl: egy bicajcipelõs Rákóczi TT-n éreztem, hogy gond van azért még.
Csákó!
Írta 2005. június 28. - 11:54

Tammo,elõször nekem sem volt semmi bajom az spd kötéssel,majd ugyanígy a térdem külsõ fele kezdett fájni.kicsit közelebb kellett vinnem a lábam helyzetét a hajtókarhoz képest mert befeszült állandóan és a külsõ részét terheltem a térdemnek
Gondolom, ezt úgy kell értenem, hogy a váz felé közelítetted a kötést, (nem hajtásirányban változtattál.)
Lehet, hogy állítgatok majd egy kicsit.
Amúgy nektek csak bringázáskor fáj a térdetek (nekem csak akkor, illetve ha nagyon megerõltetem, akkor kicsit napközben is "bizsereg), vagy járáskor is, stb. ?
Írta 2005. június 28. - 11:00

lényeg a lényeg,valamitõl javult a térdem,lehte a pedál,cipõ beállításon sikerült javítani?!
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. június 28. - 09:32

Ez ugye azt jelenti, hogy vagy mégse olyan jó az a két szer, vagy mégse jöttem rendbe, vagy menthetetlen vagyok amúgy is.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2005. június 28. - 09:20

A Forever Living-nek van egy Aloe Vera-s löttye ami tele van kondroitin-szulfát-tal, ez nagyon szépen helyrehozza a széjjelment izületeket, viszont drága.
én szedtem kondroszulf-ot és Doná-t,mindkettó kondroitin-szulfátot tartalmaz
egy ideje a Béres porcerõt szedem,ami szintán tartalmazza a k-sz-t meg glükozamin-szulfátot is.eddig azt hiszem ez a legjobb.
Fontos még a bemelegítés tekerés elõtt és az elsõ pár km-ek laza letekerése szerintem
-=B.B.B.=-
Írta 2005. június 28. - 09:13

-=B.B.B.=-
Írta 2005. június 28. - 08:54

Charon mi volt az a krém, amint mondtál?
--Trifo[/QUOTE]
Trifo!
A herbaházban brutto 7100ft a seatone mussel extract. 120 kapszula/doboz. Én ezt hegy hónap alatt dolgozom magamba, mert tényleg ramaty volt a térdem. Amúgy 2 hónapra elég. Nagyon büdös :-), de ha benyeled és eszel is rá valamit, nem böfögöd vissza.
Charon!
Arra a krémre én is kíváncsi lennék! Elõre is köszi.
Írta 2005. június 27. - 21:30

nekem mondjuk szalag-gondjaim vannak, de most legutóbb nem a sportkorházba voltam hanem maszek dokinál vele. Megvannak az elõnyei meg a hátrányai is. Hátrány hogy fizetni kell, viszont sokkal jobban odafigyel a doki. Úgy értve ha pl mûtétre kerülne sor, mûtét után bejön, saját kezûleg kötöz át stb. Persze nem minden "ingyenes" dokira igaz hogy nem törõdik annyit a beteggel amennyit kéne, de sajna én csak ilyenekkel találkoztam eddig térdpanaszaimnál.
Írta 2005. június 27. - 21:16

Írta 2005. június 27. - 20:03

...meg egy másik port, aminek nem jut eszembe a neve, de ilyen kis tasakban van piros felirattal és vízben kell feloldani.
--Trifo
Dona por, nemde? Én olyant kaptam porclágyulásra. Meg Movalis címû tablettát. A porra a gatyám ráment, de szedtem õket 3 hétig, és helyrejöttem. Ja, és helyi SzTK, ingyen.
Írta 2005. június 27. - 18:46

Fájt a térdem, elmentem a Sportkorházba. Ott a doki megvizsgált, majd a következõt mondta: Ne nézzen hülyének, de jók a fogai? Hmm, elmentem fogorvoshoz (bûvszó: góckeresés, ingyenes). És ki kellett húzni az egyik fogamat. Azóta nem fáj a jobb térdem. (a bal még mindig, de az egy másik mese)
Írta 2005. június 27. - 18:41

Azt hiszem akkor én is kérek idõpontot a Sportkórházba, fõleg azért is indokolt, mert júl. közepén egy 500-600 km-es Magas-Tátrai túra van kilátásban.
Írta 2005. június 27. - 18:36

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.