Na de komolyan, milyen nyújtó gyakorlatot érdemes végezni, mikor, hányszor, stb?
Csak bemelegített izmokat, minden intenzív/nem intenzív mozgás után.
Leírni meg nehéz, képet küldjek?

Na de komolyan, milyen nyújtó gyakorlatot érdemes végezni, mikor, hányszor, stb?
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Vagy körbetekered a lábad 3-szor a vázon.Álló, vagy ülõ helyzetben nyújtott lábbal lábujjérintés. Aztán ha már komolyan gyûröd akkor csuklóval érintsd a lábujjadat
A sebesség mindent megold.
Álló, vagy ülõ helyzetben nyújtott lábbal lábujjérintés. Aztán ha már komolyan gyûröd akkor csuklóval érintsd a lábujjadatÉs hogy nyújtjátok a lábatokat/térdeteket ?
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
De a nyújtás az elenged7etlen!!! Különben hogy fejlõdne az izomzatod??? És 1000x könnyebben le lehet sérülni nélküle! én már csak tudom...sajnos. én sem szeretem a nyújtást, de KELL!!! és csak versenyeken megyek terepre, néha az is sok(k) a térdemnek.
Nekem tekerés közben sosem fáj, csak mondjuk amikor egy napot kihagyok, s megyek fel egy lépcsõn...érzem a térd alatti inakat, hogy be vannak durranva. (na ez mondjuk nem is a térd) Ha meg sokat kihagyok (2-3 nap), letapad valami a combomon a medence csatlakozásnál, kicsit szúr, amíg - ki nem pattan.
Az orvosok az úszást meg a kerékpárt szokták ajánlani, ha valakinek izület baja van. Látszik egy tudnak a dokik.
Sztem meg az (bár nem vagyok doki). Úszás közben nem kell elviselni az izületeidnek a testsúlyodat, nincsenek hirtelen terhelésváltások, stb.Az egyik haverom térde úszás közben ment szét itt lehet meg olvasni a fájos izületekrõl szóval biztos nem ez a két legizületkímélõbb sport.
Az egyik haverom térde úszás közben ment szét itt lehet meg olvasni a fájos izületekrõl szóval biztos nem ez a két legizületkímélõbb sport.Miért, akkor mit ajánljanak, squasht, vagy alpesi sít? A bringa -általában- nem cseszi szét az izületeket, de sérült izülettel leginkább semmit nem szoktak sportolni. Rehab, majd fokozatos terhelés.
A sebesség mindent megold.
Miért, akkor mit ajánljanak, squasht, vagy alpesi sít? A bringa -általában- nem cseszi szét az izületeket, de sérült izülettel leginkább semmit nem szoktak sportolni. Rehab, majd fokozatos terhelés.Az orvosok az úszást meg a kerékpárt szokták ajánlani, ha valakinek izület baja van. Látszik egy tudnak a dokik.