Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem az a tapasztalatom (88 km-en, tiszta terep), hogy ha nagyon megterheled a térded, iszonyatosan fog fájni, szúri (kattogást még nem tapasztaltam), de mindez egy pár nap alatt elmúlik. Pihentesd és kend be ilyen vackokkal (Pl.:Richtofit Sport).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
még vasárnap a srácokkal túráztonk a balaton körül (kb 90 Km) és azóta szúr, meg kattog a térdem (jobb). eddíg nem volt ilyenem, ez tipikus a bringázásra?
Mitõl lehet, mit lehet vele csinálni?
kösz

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Megkérdeztem gyógyszerész kutatót a porcerõsítõkrõl. Beigazolódott a gyanúm. Sajna a glükozamin szulfát a gyomorban emésztés közben felbomlik glükózra és mittoménmikre. Szal az nem úgy mûködik, hogy megeszed, és belemegy a porcba. Sõt. Nagyon nem. A hatása inkább placebo. Nekem egy ideje nem annyira fáj a térdem. Szerintem ez amiatt van, hogy kevesebbet futok és gyaloglok és többet bringázok, illetve erõsebbek a térdem mellett az izmok. De ha szedtem volna ilyet, akkor lehet h azt hinném, hogy milyen hatásos. És adnám ki rá a pénzt: QRVA drága! Úgyhogy örülök, hogy nem hagytam átvágni magam.

A porcerõsítõk hatásmechanizmusának elve hibádzik. Ugye arról van szó: "hogyha sok porc alkotó elemet eszünk, erõsebb lesz a porcunk". Namost ha én sok agyvelõt eszek, akkor nem leszek okosabb. Ha sok vesét eszek nem javul a vese funkcióm. Ha sok májat eszek nem javul a máj funkcióm.

A csont és a Ca+ az más tészta. _Sajnos_ a porc az nem csont.
--
tocsa

spinner

spinner

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Nem tudom kinek írtad, de azt hiszem igazad van. A túl alacsony ülés elég vacak. Egy idööban folyton becsúszott az üléscsövem egy-egy rázósabb tekerés után, és rögtön észre lehetett venni, hogy nem olyan jó tekerni.

Amúgy most teljesen jó a térdem, másfél hónapig szedtem Béres Porceröö tablettát, és lájtosan bringáztam mellette. Mostanában már merem eröösebben nyomni, egyáltalán semmi furcsát sem érzek benne.
Szóval akinek izületi problémája van, annak csak ajánlani tudom.

Tavaly télen heti 10-15 óra spinning edzést tartottam. Emellett még a terepen való tekerések. Sok volt a térdemnek. A Sportkoriban az orvosom ajánlotta Mc Farlance: Seatone Sport Restart nevü kapszulát( A HÚZÓDÁS, RÁNDULÁSRA NAGYON SZUPER). Kapszulánként tartalmaz 235 mg Perna canaliculus kivonatot. Brrrrrrrr, ettõl olyan érzésem volt, mintha éhgyomorra fogyasztottam volna el 2 doboz, olajoshalat. Emellett fehérje, prolin, glicin, glükózaminoglikánok, c-vit., vas. 2 hét alatt rendbejött a térdem, lábra tudtam állni. :)
A Sportkórházzal szemben lévõ gyógyszertárban tuti lehet kapni 6900.-
Érdemes beszedni az egész dobozzal!!
Spinner :slonko:

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

másfél hónapig szedtem Béres Porceröö tablettát, és lájtosan bringáztam mellette. Mostanában már merem eröösebben nyomni, egyáltalán semmi furcsát sem érzek benne.

apám szedte egy darabig, de megijedt, mert gumók kezdek nõni a csuklóján :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
32/11 az kiba izmos attetel.
bar en 44/16-al jarok de hegyre nem nagyon vagy csak ovatosan.

probalj meg vmi porgosebb dolgot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mostanában elég sokat jártam hegyre.
SS: 32-11 áttét. nem a legkönnyebb de azért fel lehet tekerni betonúton mindenhol. persze többnyire csak kiállva bírom.
viszont egy-két hét után elkezdett fájdogálni a térdem :(

gondolom a megoldás valami könnyebb fokozat, ugye?

vagy váltó :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem gondolod rosszul.
a helytelen ulespoz odabasz a terdnek

@regent te tanultal morse-t ugye?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

rosszul gondolom, hogy a térdfájás egyik kiváltó oka a helytelen üléspozíció - a túlságosan letolt ülés? Mert ekkor nem tudod kinyújtani a lábad, és nem biztos, hogy az erõs tekerés jót tesz neki így...

Nem tudom kinek írtad, de azt hiszem igazad van. A túl alacsony ülés elég vacak. Egy idööban folyton becsúszott az üléscsövem egy-egy rázósabb tekerés után, és rögtön észre lehetett venni, hogy nem olyan jó tekerni.

Amúgy most teljesen jó a térdem, másfél hónapig szedtem Béres Porceröö tablettát, és lájtosan bringáztam mellette. Mostanában már merem eröösebben nyomni, egyáltalán semmi furcsát sem érzek benne.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
rosszul gondolom, hogy a térdfájás egyik kiváltó oka a helytelen üléspozíció - a túlságosan letolt ülés? Mert ekkor nem tudod kinyújtani a lábad, és nem biztos, hogy az erõs tekerés jót tesz neki így...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Szevasztok!
Na, ha valakinek fáj a térde...az én vok.
Szal tvaly nyáron majdnem sikerült átmennem két beton karó közt a töltésen (gondoltam kikerülöm a sorompót...nehogymá' megálljak? :D ) szal , igen ...MAJDNEM. Megcsúsztam és a bal térdem az egyik betonkarónak ütödött (40-ról 0-ra lassulás 1mp :D ). Szal nemtom miért röhögök ezen elég nagy balfaszság volt és qrvára fájt és fáj a mai napig. Orvoshoz hülye fejjel nem mentem pedig két hétig be volt dagadva a térdem. (erre lehet mondani hogy "aki hülye az...haljon meg") Szal még mindig kattog a térdem de már nem fáj csak idõnként. Azóta dirteztem mondjuk... Mind1 elmúlt a térdfájás. Idén megpróbálok megint túrázgatni...majd meglátjuk.
ui.:Csak ésszel! Óvakodjatok a töltésoldalt lezáró betonkaróktól! :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Coldrock!
A térfájás lehet, hogy a nem megfelelõ cipõ miatt van, vagy hogy betonon futsz. Egyik sem egészséges hosszútávon (mármint km).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

Futás elõtt 10 percet minimum melegítek. Bringázásnál meg az elsõ 1 km-en pörgetek :)

Es ennyi elég? Nekem az elsöö 15 km-en síkon, betonon kell mennem, ott szoktam bemelegedni.
A térd, azaz a porc amúgy hogyan tud bemelegedni? Mert az izmok az OK. mozognak, aztán közben hööt termelnek, felkészülnek az erööfeszítésre. De a térded alapesetben csak hasítja a szelet, gyakorlatilag melegedöö izom a környéken nincs, nekem legalábbis igencsak hideg szokott lenni fél óra laza tekerés után is maga a térdkalácsom. Ilyenkor bekopik, vagy mi a szösz?

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Futás elõtt 10 percet minimum melegítek. Bringázásnál meg az elsõ 1 km-en pörgetek :)
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
meg ebben a topicban is sokan ajánlották már, hogy bemelegítés + fokozatosság.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
csak okosan :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Kössz megnyugtattál :D Szombaton megyünk focizni Whhehehehehe
Addig No Futás. talán pár km-t tekerek... 10-et/nap

Izé

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
emiatt meg ne.
majd ha neked is eltorik egy focimeccsen a terdkalacsod es ennek folyomanyakent olyan nyavajaid tamadnak, hogy fel evvel kesobb sem tudsz 5 emeletet felgyalogolni kovetkezmenyek nelkul... akkor mar ugy erdemes a kamionon vacilalni :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
TEgnap futottam egy 10-est, és fáj a térdem mint a baj. Orvoshoz kéne menni, de nemtom hova meg kivel ?! Ha anyámmal megyek az kivágja a bringákat, ha az orvos rosszat szól. Proenzi / Béres porcerõ a jobb ? vagy simán ugorjak egy kamion elé ?!

Izé

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
köszönöm szépen!
ma megmérem magam...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers