Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2011. augusztus 08. - 23:08
sajnos ez van, a shimano igy árazza a pótlakatrészeit
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. augusztus 04. - 14:20
Jó kis bolt, egyéni kedvezményed lehetett, gondolom, mert hatvan euró egy XTR váltóért elég elõnyös ár.
Nem, akkor és ott vásároltam elõször és utoljára. Igaz akkor jött ki a Dyna-sys, s a régi 9-es már a kutyának se kellett...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2011. augusztus 04. - 14:07
(a "39900-ért csak most akciósan" jellegû dolgok rólam lepattannak, a mostani XTR-t is 60 €-ért vettem még, bótban, igaz nem Lehúzisztánban)
Jó kis bolt, egyéni kedvezményed lehetett, gondolom, mert hatvan euró egy XTR váltóért elég elõnyös ár.
Írta 2011. augusztus 04. - 13:53
Írta 2011. augusztus 04. - 12:52
Faág, sebesség, s egy ütközõ nélkül felrakott hátsóváltó históriája, ami csúnyán befigyelt a küllõk közé. A racsnit is szedhettem le, úgy beesett a lánc, izgis volt kora reggel az esõben. Váltópapucs, váltókanál az áldozat.
Új váltó, új papucs.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 04. - 12:24
Majd számolj be róla.
Faág, sebesség, s egy ütközõ nélkül felrakott hátsóváltó históriája, ami csúnyán befigyelt a küllõk közé. A racsnit is szedhettem le, úgy beesett a lánc, izgis volt kora reggel az esõben. Váltópapucs, váltókanál az áldozat.
Írta 2011. augusztus 04. - 12:23
Ma barkácsolós nap lesz, alkottam.
Majd számolj be róla.
Írta 2011. augusztus 04. - 12:22
Írta 2011. augusztus 04. - 11:01
Az XTR tengelyét (ami a kanalat fogja) tenném be az XT kanalába, vagy ez reménytelen?
Sajnos itthon váltókanalat teljesen esélytelen beszerezni.
Ha a tengely kiszedhetõ akkor van rá esélyed, de szerintem az préselve van.
Írta 2011. augusztus 04. - 10:48
Sajnos itthon váltókanalat teljesen esélytelen beszerezni.
Írta 2011. augusztus 04. - 10:42
És tényleg, köszönöm. Mit gondolsz, átrakható a kanál egy XTR-re?
A robbantott ábra szerint esélytelen, másképp rögzülnek a váltóhoz.
Írta 2011. augusztus 04. - 10:39
Írta 2011. augusztus 04. - 10:33
Sziasztok! Hogyan lehet egy régebbi XT Shadow hátsóváltó kanalát leszerelni? Mert a csavarhoz a görgõ kiszedése után férnék csak hozzá, de még akkor sincs semmilyen standard feje (imbusz stb), olyan, mintha préselve lenne.
http://techdocs.shim...69830706603.pdf
Oldalról fogja a pici csavar.
Írta 2011. augusztus 04. - 08:00
Írta 2011. augusztus 01. - 19:20
Ferde váltófül, elhasználódott bovdenek.
oké köszi, tényleg úgy látom, hogy a 2 görgõ nincs egyvonalban, talán elferdült valami... Holnap elviszem a szervízbe és megkérdezem, mit kéne kicserélni rajta, nézzék át újra. A bovdeneknek szerintem még jónak kell lenni így pár hónap után.
Írta 2011. augusztus 01. - 19:15
Sziasztok!
A hátsó váltómat (Ultegra) egyszerûen nem lehet jól beállítani. Legutóbb a szervízben is kértem, állítsák be, a szerelõ úgy adta vissza másnap, hogy passz....
Ha nem akar felváltani, és húzok a bovdenen picit, akkor leváltani nem fog normálisan; ha valamennyire mégis sikerül beállítani, hogy elöl nagytányérral viszonylag tûrhetõen váltson hátul, akkor kistányérral nem fog jól mûködni és így tovább... Egyszerûen nem lehet úgy beállítani, hogy jól mûködjön. (Használtan vettem március elején a bringát mindenestül, de a lánc, sor, fékváltókar, bovdenek újak voltak rajta.)
Tudom, így látatlanban nem sok mindent lehet mondani, de ha valakinek mégis lenne valami ötlete, mit nézzek meg, mivel próbálkozzak, légyszi írja meg!
Ma egész délután próbálkoztam, elõször is leszedtem a láncot, és az alsó és felsõ végpontot beállítottam a 2 kis csavarral, majd a láncot visszatéve a láncfeszesség-állító csavart eléggé kicsavartam, hogy feszesebb legyen a lánc (közelebb van most a terelõgörgõ a sorhoz, szerintem túl messze volt), majd próbáltam a bowdenhúzó csavarral játszadozni, de mint írtam, egyszerûen lehetetlen.
Valami tipp esetleg? Ilyenekre gondoltam pl. hogy el lehet ferdülve valami, a görgõ aszimmetrikusan elkopva, esetleg az elsõ tányérok nincsenek egyvonalban a hátsó sorral vagy nemtom... A szerelõ se tudta...
(Másik topikba még a racsni miatt is írok.)
Ferde váltófül, elhasználódott bovdenek.
Írta 2011. augusztus 01. - 19:01
A hátsó váltómat (Ultegra) egyszerûen nem lehet jól beállítani. Legutóbb a szervízben is kértem, állítsák be, a szerelõ úgy adta vissza másnap, hogy passz....
Ha nem akar felváltani, és húzok a bovdenen picit, akkor leváltani nem fog normálisan; ha valamennyire mégis sikerül beállítani, hogy elöl nagytányérral viszonylag tûrhetõen váltson hátul, akkor kistányérral nem fog jól mûködni és így tovább... Egyszerûen nem lehet úgy beállítani, hogy jól mûködjön. (Használtan vettem március elején a bringát mindenestül, de a lánc, sor, fékváltókar, bovdenek újak voltak rajta.)
Tudom, így látatlanban nem sok mindent lehet mondani, de ha valakinek mégis lenne valami ötlete, mit nézzek meg, mivel próbálkozzak, légyszi írja meg!
Ma egész délután próbálkoztam, elõször is leszedtem a láncot, és az alsó és felsõ végpontot beállítottam a 2 kis csavarral, majd a láncot visszatéve a láncfeszesség-állító csavart eléggé kicsavartam, hogy feszesebb legyen a lánc (közelebb van most a terelõgörgõ a sorhoz, szerintem túl messze volt), majd próbáltam a bowdenhúzó csavarral játszadozni, de mint írtam, egyszerûen lehetetlen.
Valami tipp esetleg? Ilyenekre gondoltam pl. hogy el lehet ferdülve valami, a görgõ aszimmetrikusan elkopva, esetleg az elsõ tányérok nincsenek egyvonalban a hátsó sorral vagy nemtom... A szerelõ se tudta...
(Másik topikba még a racsni miatt is írok.)
Írta 2011. július 25. - 22:39
Írta 2011. július 25. - 22:33
Egy rövid kérdés: X7 v. X9 elsõ váltót csakis Sram váltókarral lehet váltani ?
nem.
bár nekem is csak fordított konfigban volt
de akkor még nem voltak túl jók a sram átdobók.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való