(most akkor már én is shitmano-ügynök vagyok ?)

Megelégeltem, hogy minden látható ok (külsõ behatás, ütés, stb.) nélkül
Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t
RAUH-Welt
B E G R I F F
Édes jó Istenem.
Freddyke: Nem, nem váltunk teljes terhelésnél, irónia volt. Lehetett gond a lánctányér is, vagy a lánc. Beakadt, te meg jol tapostad, persze, hogy elhajlik. A sram is széthajlott volna. Lehet most neked a shimano a szar, de a Sram sem jobb. Az az slx hajtókar, meg fényévekkel jobb mindenben annál az fsa hajtókarnál.
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Egy szerencsétlen láncledobástól (beszorult a lánc a két tányér közé) vagy nem tudom mitõl eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm. Ez azért durva. Leszereltem, felszerletem, semmi nem változott, beállíthatatlan. Végállás teljesen kitekerve. Túlságosan kint van. Elöl nagytányér, hátul legkisebb kerék állásban a terelõ lemez szemmel láthatóan minden irányban el van tekeredve.
Új korában még jó volt. Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t, de köszönöm, többet inkább ne.
Ez a váltó egyáltalán megy az FSA Alpha Powerdrive hajtásomhoz? Van még egy vadonat új Shimano SLX hajtómûvem, ahhoz gondolom menne, de azt nem szeretném felrakni, eladom újonnan és valami mást rakok rá, mert a shitmanóból elég volt ennyi.
Átmenetileg szeretném olcsón megúszni. Vennék akár használt átdobót is, szabad ilyesmit venni vagy ezen ne spóroljak? Idén még 2000km-t terveztem menni. És egyáltalán milyet, hogy a láncvonal jó legyen?
Szóval nem teljes terhelésnél, taposva kell váltani? Hát ezt még nem mondta senki. Még nem vagyok ennyire profi, nem tudok ilyeneket. Nekem még a szerelõ bácsikhoz kell járni szereltetni és õket kérdezgetni. Igaz, a kérdésemhez semmi köze, már rég nem itt tartunk, de igazi úriember vagy, hogy ezt mind megosztottad velem és a fórummal. Mint írod, elõször magadban keresed a hibát, szóval gondolom a rólam (számodra egy vad idegenrõl) feltételezetteket csak egészen véletlenül írod ide.
Kerékpárok millióin hiba nélkül mûködnek a Shitmano hajtómûvek, átdobók. De ez pofára megy ! Õk a szerencsés kiválasztottak és egyeseknek a hibás shitmano cuccot adják el ......
Sportársam! Vidd el egy szervizbe a bringád és majd õk beállítják neked helyesen. És kérdezd meg õket, hogy lehet elrontani egy váltást ! (persze taposva, teljes terhelésnél, gondolom)
Én is (más is) váltottam már sokszor félre de hasonló esetben biztosan nem a fórumon kezdeném szidni a cuccot, hanem elõször Magamban keresném az esetleges hibát.
Egy szerencsétlen láncledobástól eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm.
Ez azért durva.
Új korában még jó volt.
....de köszönöm, többet inkább ne.
a shitmanóból elég volt ennyi.
Két kérdésem lenne. SRAM X.9 mûködik deore váltókarral, de lesz valami hátránya, próbált már valaki ilyet?
+1.Minden kétséget kizáróan csakis a Shimano lehet a hibás, mongyon le! Eszem- f@szom megáll...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.