Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok,

A hétvégén sikeresen letörtem a bicajom (2008-as cube acid) váltótartó fülét, vajon hol érdemes érdeklõdni, ahol raktáron is lehet, mert eddig csak olyan webshopokat találtam, ahol nincs elérhetõ készlet belõle, vagy egybõl írjak a forgalmazónak. Illetve van esély arra, hogy 2008-as hosszú kanalas xt hátsóváltóhoz tudok új kanalat szerezni, ilyen alkatrészek beszerezhetõek Magyarországon?

a váltófül cikkszáma 10101, a nagykerben tonnaszám van készleten, és én inkább Cube dealert keresnék, nem webshopot.... Ha van egy Mercedesed, akkor sem a márkaszervizbe mész vele, hanem Pista bácsihoz, hátha van neki alkatrésze?
az xt váltókanál pedig nem olcsó, a belsõ ~2000 a külsõ a tengellyel kb 6000 huf

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok,

A hétvégén sikeresen letörtem a bicajom (2008-as cube acid) váltótartó fülét, vajon hol érdemes érdeklõdni, ahol raktáron is lehet, mert eddig csak olyan webshopokat találtam, ahol nincs elérhetõ készlet belõle, vagy egybõl írjak a forgalmazónak. Illetve van esély arra, hogy 2008-as hosszú kanalas xt hátsóváltóhoz tudok új kanalat szerezni, ilyen alkatrészek beszerezhetõek Magyarországon?

A váltókanál esélytelen.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok,

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Oké, az lesz, csak nem volt még ilyen hibám.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Miért nem szeded szét? Lehet, hogy nincs a rugó a helyén.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Mi van akkor, ha a váltó kanala (RD-M772) nem akar visszamenni? Kézzel megy (nehezen) és már fújtam is bele kenõanyagot, de nem javult.
Eltört volna a tövénél a tekercsrugó?
Javítható, vagy "többe kerül a leves, mint a hús" és így felejtõs?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem csak sznobsagbol vesz mindenki XO-t, .

csak 10bõl 9 :)

amúgy kb már az x7 sem tud semmivel kevesebbet, sem mûködésben sem tartósságban csak nehezebb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem csak sznobsagbol vesz mindenki XO-t, de ertheto az allaspontod. ha merev vazad van akkor jo lesz a kozepes kanal is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

egy bizonyos szint felett az arkulonbseg mar "csak" a kisebb suly es a jobb felhasznalt anyagok miatt van. Mukodesre szerintem egy X.9 is boven jo barkinek hobbi felhasznalasra.

Értem, köszönöm. Akkor marad az X9, annyira sznob nem vagyok, hogy kétszeres pénzt fizessek harminc grammért és a jobb anyagminõségért, hisz egy esésnél simán gallyra vághatom a váltót. 11-34-es hátsó sorhoz kell a hosszú kanál vagy megpróbálhatom a közepes hosszúságút?

@5815: Egy Magellan Pyxis Teambe lesz. Nagyszerû, kösz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy bizonyos szint felett az arkulonbseg mar "csak" a kisebb suly es a jobb felhasznalt anyagok miatt van. Mukodesre szerintem egy X.9 is boven jo barkinek hobbi felhasznalasra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Ismét én, ismét itt. Bár a váltóm már mûködik "rendesen", nem akad meg, de mivel meg van csavarodva a kanál, az érdekelne, hogy van-e érezhetõ különbség (vételáron kívül pl. váltásban, sártûrésben) a SRAM X9 és X0 között? A tömegbéli különbség (kb. harminc gramm) nem indokolja a kb. kétszeres árbéli különbséget. Köszönöm a válaszokat!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tényleg jó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob: van ez a Shimano katalógus angolul? Csak mert van benne egy marék érdekes dolog, de aki fordította, az nem biztos, hogy látott már biciklit közelrõl.

Azt mindenesetre megtudtam belõle, hogy nem nagyon fogjuk megúszni a 10 fokozatú cuccokat. A hûtõbordás fékbetét nagy faszaságnak tûnik, nem is értem, hogy miért nem gondolt erre eddig senki.

--Trifo

bármennyire meglepõ, gép fordítja. én személyesen is angolt használok, de az sem tökéletes, nyugi ;) de pdf-ben tuti nem tudok ilyet, max. papirosban.
a hûtõbordás fékbetét pedig jó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

All About Front Derailers

Jó vagy, köszi! ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kérdés (lehet volt már, ez esetben elnézést): 3x10-es rendszer elsõ váltója kompatibilis a 3x9-es rendszerrel?

All About Front Derailers

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Kérdés (lehet volt már, ez esetben elnézést): 3x10-es rendszer elsõ váltója kompatibilis a 3x9-es rendszerrel?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Miért szidnám a trans hungárián az X9 mikor letört a 67km-nél 8sebis shimi kompatibilis Sun RACE-re tudták csak gyorsan lecserélni igaz hogy néha (sûrûn )) oda váltot ahova õ akart de tette a dolgát és be tudtam fejezni a versenyt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Na és a Sunrace smafu?
Az miért nem szidja senki? :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

Én most cseréltem le nemrég a '97 körül gyártott hátsó shimano váltómat, mert a telek kicsit megviselték a csapokat, meg a rugó is már ki volt nyúlva. Az elsõ még az erdeti stx '95-bõl, igaz kicsit lóg már, de nagyjából ennyi.

El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet összehajlítgatni rendszeresen egy elsõ vagy egy hátsó váltót.

Ezen gondolkodtam én is nekem a téli/"edzõ"/melóba járós bringámon egy 99-es LX van (FD-M-571) nem lóg nem kotyog semmi baja.
Úgy hiszem valami hibás széria lehet. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Havernak a karbonos FSA hajtómûve volt. Nagyából, az a csúcsmodelljük, ugye ? Gondolom, akkor a tányérból is valami nagyon jókat raknak rá. Olyan gyorsan elkopott a tányérja, hogy nem hittük el ! Egy Deore simán tartósabb.
(most akkor már én is shitmano-ügynök vagyok ?):D

deore középtányér nálam nettó 15 ezret bírt