Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem igazán jól magyaráz. Én jobban szeretem a szöveges útmutatókat, mert ha egyszer megérted, hogy mit, miért csinálsz,akkor már többé nem okoz gondot.

Park Tool Co. » ParkTool Blog

Shimano

ezeken mindent megtalalsz :)

köszönöm mindkettõtöknek! nézem, bár jelentõsen idétlen vagyok mûszakilag :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Shimano

ezeken mindent megtalalsz :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

kis segítséget szeretnék kérni. valószínûleg szállításkor elállítódott mindkét váltóm a montin, az elsõ váltó (deore) nem akarja letenni a láncot a legkisebb tárcsára, a hátsó (slx) meg váltás után véletlenszerûen váltogat le-föl. egész héten ezzel szívtam 400 kilométeren keresztül és kurvára nem értek hozzá. hogyan tudnám megcsinálni?

EZ használható? mondjuk nem tudom mennyire merném ezt én így állítgatni. nagyon el lehet cseszni?

Nem igazán jól magyaráz. Én jobban szeretem a szöveges útmutatókat, mert ha egyszer megérted, hogy mit, miért csinálsz,akkor már többé nem okoz gondot.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
kis segítséget szeretnék kérni. valószínûleg szállításkor elállítódott mindkét váltóm a montin, az elsõ váltó (deore) nem akarja letenni a láncot a legkisebb tárcsára, a hátsó (slx) meg váltás után véletlenszerûen váltogat le-föl. egész héten ezzel szívtam 400 kilométeren keresztül és kurvára nem értek hozzá. hogyan tudnám megcsinálni?

EZ használható? mondjuk nem tudom mennyire merném ezt én így állítgatni. nagyon el lehet cseszni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mi az akadalya annak, hogy egy X.0 markolatvaltokar, egy Shimano 770-es elso valto, es egy kettanyeros hajtomu kombo mukodjon?

Semmi. Ha a váltókar microindexes akkor még tökéletesen hangtalanné is lehet tenni a rendszert.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mi az akadalya annak, hogy egy X.0 markolatvaltokar, egy Shimano 770-es elso valto, es egy kettanyeros hajtomu kombo mukodjon?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ok, köszi szépen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hátsó váltónak más a húzási aránya.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hello srácok

Ha 3x9-es rendszerhez 10-es Dyna Sys váltókat veszek az para?

Nem fog mûködni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hello srácok

Ha 3x9-es rendszerhez 10-es Dyna Sys váltókat veszek az para?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

valtobovden-cserenel erdemes a bovdenhazba surubb olajat csepegtetni? vagy ez csak a koszt vonzza, es maradjon szaraz?

Hidegben még jobban besûrûsödik, nem kell azt kenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
avid feknyereggel akarod hasznalni a shimano dual controlt? szerintem itt borul a dolog, shimano feknyereg is kelleni fog.

1. ugyanaz a bovden mint barmi mas shimano valtokarban
2. 9es valtokar 8as rendszerben nem fog menni, kell uj sor es lanc. hatso valto maradhat
3. nem, mivel a 8as es a 9es sor ugyanolyan szeles.
4. suly, felhasznalt anyagok minosege, stb.
5. ha kulserelmi jel nincs rajta, akkor elvileg belul is jonak kell lennie
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék dual control fékváltókart Jucy 5 hidrás fékhez. Több kérdésem is voln:
1., A váltóbovden ugyan az mint a többi váltónál vagy valami spéci cuccot kell rendelni hozzá ha használtam veszem meg és nincs hozzá bovden?
2., Jelenleg 8-as rendszerem van, rá lehet tenni ezt a 9-es váltókart vagy mindenképpen kell egy 9-es hátsó váltó és egy 9-es racsni?
3., Ha 9-es racsnit rakok fel akor a jelenlegi hátsó agyat is cserélnem kell?
4., Láttam rengeteg számozást a dual control fékváltokaroknál és nem látok semmi különbséget azon kívül hogy fekete, szürke vagy ezüst vagy ezek keveréke illetve hogy hidrós vagy bovdenes a fék. Na meg persze hogy LX vagy XT van ráírva, már ha van lényegi különbség.
5., Ha használtan veszem akkor mi lehet a gixer (gondolok itt gyakori hibákra ami miatt vagy használhatatlan a rendszer vagy nem mûködik megfelelõen?
Bandi a nagykeres kisegítõ... :D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Én új házba nem szoktam. Régin meg nem segít.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valtobovden-cserenel erdemes a bovdenhazba surubb olajat csepegtetni? vagy ez csak a koszt vonzza, es maradjon szaraz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jo meglatas! eszembe nem jutott volna :) vegulis rendesen mukodik, illetve ok mindig a jelolesre hivatkoznak, es a doksiban sincs konkret meret, viszont rob kepe alapjan tenyleg felrevezetik a nepet. annyi tanulsag van a dologbol, hogy az a 2mm nem szentiras, es hogy akarmi is van, tudom, hogy mit kell nezni.

kösz a feedback-et, jelzem kifelé.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

1. középcsapágyházig bandázsolt láncilla
2. :
Feltöltött kép

Valamelyik fórumon láttam ezt az építést, halál igényes az egész. A srác kiszélesítette a középcsapágy házát is, hogy ne kelljen távtartó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

felkapas ellen hogyan lehet vedekezni? kis odafigyelessel? :)

Elsõsorban igen. Bármit raksz föl, a lánc úgyis szétszakítja vagy beszorul, elhajlik valami.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez tetszik... korabban volt ilyen vastagabb lancvillavedom, de szetcincalta a lanc. lehet szimplan elobbre huzom a mostanit, ugyis eleg hosszu.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás

felkapas ellen hogyan lehet vedekezni? kis odafigyelessel? :)

1. középcsapágyházig bandázsolt láncilla
2. :
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"