Sziasztok!
Még kezdõ vagyok ezért volna pár kérdésem:
Vettem egy bringát amin alivio váltó van alivio váltókarrokkal 3x8 sebesség mtb.Egy caprine epik 30 disc,szeretném a váltókat egy az egyben kicserélni vagy deore xt-ére elöl hátul vagy valamilyen sram-ra.
-Az érdekelne hogy a sram cuccok tényleg nem mennek össze a shimanos dolgokkal vagy ez kamu?
-Inkább deore xt legyen elöl hátul vagy sram?
-Az alivio váltókar maradhat?
-Van olyan deore xt váltó amelyik jó a 3x8 as fogaskoszorúhoz vagy azokat is cserélnem kell 3x9 esre?
Miért nem vettél olyan bringát, ami kapásból megfelel?
Ha 8-asról 9-esre váltanék (azon kívül, hogy elvileg mi mivel mûködik jól és mivel nem) egész biztos, hogy mindent kicserélnék: váltókarok (Deore vagy XT-jobb), váltók (XT), fogaskeréksor (Deore, SLX, XT), lánc (SRAM PC971), hajtómû (SLX). Direkt úgy írtam, mibõl mit érdemes, nézd meg ezeknek az árát, és döntsd el érdemes-e ennyit rákölteni.
Az sram és a shimano nem fér össze, más a váltókar, a lánc és a fogaskeréksor összefér. Shimano vagy sram ízlés dolga, Shimano-ban SLX/XT-t érdemes, SRAM-ban X7, X9-et. Ha felteszel egy xt hátsó váltót és megtartod a kart, szerintem úgy mennie kell. Kérdés le lehet-e szabályozni a 9 sebességes váltó végállásait a 8 sebességes rendszerhez.