Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2012. szeptember 06. - 17:46
Van egy Shimano Saint M810 hátsó váltóm.... Az a fõ problémám hogy a kanál rugója valami iszonyat gyenge...Az istenért sem akarja megfeszíteni a láncot, szinte lötyög az egész. Lehet-e kapni bele külön rugót?
Írta 2012. szeptember 06. - 05:10
Írta 2012. szeptember 05. - 20:44
Írta 2012. szeptember 05. - 20:38
Írta 2012. szeptember 05. - 18:13
Ha az Shimano Altus hátsó váltómat lecserélem egy Shimano Deore RD-M591-re akkor érezhetõ lenne a változás?(mármint még precízebben váltana?)
Csak azért kérdezem mert most teljesen újonnan 6e Ft-ért tudnék vásárolni.
Írta 2012. szeptember 02. - 09:47
Sztevasztok!
Azt szeretném kérdezni ,hogy le tudná nekem valaki pontosan írni ,hogyan tudom ezt a váltót pontosan beállítani,mert nem találom sehol a fórumban? Mikor kell a váltóbovdenen húzni ? Esetleg ha még a beállításhoz képek is lennének nagyon örülnék neki!
Még egy kérdés ,igaz nem ide illik ,de hátha tud valaki rá választ.
Új kerékpáromnál az elsõ kerék felni illesztésénél ,fékezéskor (V-fék) üt egyet a kerék mert rossz az illesztés(8-as nincs benn). Ez idõvel majd összecsiszolódik ,ne foglalkozzak vele ,vagy felni csere lesza vége?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Shimano
itt vannak doksik, amiben le van irva, hogy kell beallitani egy valtot de a youtubeon is talalsz rengeteg videot.
Írta 2012. szeptember 02. - 00:12
Írta 2012. szeptember 01. - 12:42
a felnin ha nagy az illesztesi hiba akkor sosem lesz tokeletes csak a fekpofakat fogja megenni.ha kevesebb mint 1mm akkor bekopik.
es hazi feladatnak olvasd el a forum szabalyzatat.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2012. szeptember 01. - 12:23
Azt szeretném kérdezni ,hogy le tudná nekem valaki pontosan írni ,hogyan tudom ezt a váltót pontosan beállítani,mert nem találom sehol a fórumban? Mikor kell a váltóbovdenen húzni ? Esetleg ha még a beállításhoz képek is lennének nagyon örülnék neki!
Még egy kérdés ,igaz nem ide illik ,de hátha tud valaki rá választ.
Új kerékpáromnál az elsõ kerék felni illesztésénél ,fékezéskor (V-fék) üt egyet a kerék mert rossz az illesztés(8-as nincs benn). Ez idõvel majd összecsiszolódik ,ne foglalkozzak vele ,vagy felni csere lesza vége?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2012. szeptember 01. - 01:54
Persze, mukodni fog. En egy 9 sebesseges integralt Deore-t hasznalok, 8-as sorral es lanccal.
klassz, köszönöm!
Írta 2012. augusztus 31. - 20:54
Sziasztok!
van egy 3x7 shimano rendszerem (váltók és kar altus) 48as nagytányérral. kiválóan mûködik minden, csak a hajtókar nem elég merev, nagyobb terhelésnél hajlong.
arra gondoltam, hogy lecserélném egy octalink-es hajtókarra, viszont csak olyat találok, amit 9es rendszerhez ajánlanak. (külön van octalinkes 7-8as és 48as nagytányérú 7/8as is, de nem együtt)
szerintetek mûködne a 9es rendszerhez ajánlott hatókar a 7/8as láncommal? vagy kell láncot és vagy váltókat is cserélni, ha ezt a kart venném?
Shimano Alivio '11 (FC-M431-8) Octalink (Hajtás | Hajtómû | Octalink) | Kerékpár Webshop
Persze, mukodni fog. En egy 9 sebesseges integralt Deore-t hasznalok, 8-as sorral es lanccal.
Írta 2012. augusztus 31. - 17:20
van egy 3x7 shimano rendszerem (váltók és kar altus) 48as nagytányérral. kiválóan mûködik minden, csak a hajtókar nem elég merev, nagyobb terhelésnél hajlong.
arra gondoltam, hogy lecserélném egy octalink-es hajtókarra, viszont csak olyat találok, amit 9es rendszerhez ajánlanak. (külön van octalinkes 7-8as és 48as nagytányérú 7/8as is, de nem együtt)
szerintetek mûködne a 9es rendszerhez ajánlott hatókar a 7/8as láncommal? vagy kell láncot és vagy váltókat is cserélni, ha ezt a kart venném?
Shimano Alivio '11 (FC-M431-8) Octalink (Hajtás | Hajtómû | Octalink) | Kerékpár Webshop
Írta 2012. augusztus 23. - 16:39
Írta 2012. augusztus 23. - 15:56
Érdekesen írtad le, de valószínûleg el van kopva a hajtásod, azaz a lánc, hajtómû ill fogsor ezek összessége de az is lehet hogy csak az egyik.Sziasztok,
nemrég vettem itt aprón egy Scott bringát, asszem 2007-es évjárat, eléggé belépõ szintû cuccokkal. Elég szépen megy, de egy dolog nagyon zavar benne: szinte mindig fel kell váltanom 3/6-7-be, mert különben egyszerûen nem lehet elég erõt kifejteni a kellõen gyors hajtáshoz és a bringa érezhetõen ugrál elõre-hátra tekerés közben. A hátsó váltó egy Acera, a hajtókar egy alap Shimano SIS. Hallottam olyat, hogy az Acera nagyon gyengén feszíti a láncot, ez lehet-e az oka és érdemes lenne-e mondjuk kivenni egy láncszemet a jobb hajtás érdekében ? Elõre is köszönöm a válaszokat.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. augusztus 23. - 14:06
nemrég vettem itt aprón egy Scott bringát, asszem 2007-es évjárat, eléggé belépõ szintû cuccokkal. Elég szépen megy, de egy dolog nagyon zavar benne: szinte mindig fel kell váltanom 3/6-7-be, mert különben egyszerûen nem lehet elég erõt kifejteni a kellõen gyors hajtáshoz és a bringa érezhetõen ugrál elõre-hátra tekerés közben. A hátsó váltó egy Acera, a hajtókar egy alap Shimano SIS. Hallottam olyat, hogy az Acera nagyon gyengén feszíti a láncot, ez lehet-e az oka és érdemes lenne-e mondjuk kivenni egy láncszemet a jobb hajtás érdekében ? Elõre is köszönöm a válaszokat.
Írta 2012. augusztus 21. - 19:09
simán!
sram markolatváltóval használom a 3 tányérosról 2 tányérosra alakított XT hajtókart (idei XT hajtókar, tehát 10 sebességes)
Gondolom microindexes az elsõ váltókar, az tudásban megegyezik az "õs" hüvelykujjváltókarokkal. Azzal ha nincsenek iszonyatos összeférhetetlenségek az egyes részegységek között, lényegében minden mûködik.
Írta 2012. augusztus 21. - 18:56
simán!Valakinek van tapasztalata a következõ felálláshoz? 3 fokozatú (9seb rendszerû) elsõ váltókar kezeli valamilyen módon a 2 fokozatú (10seb rendszer) elsõ váltót, 40-28 as 10seb,hajtómûvel.Ha lenne valakinek véleménye a dologról kérem jelezze köszi :cool2:
sram markolatváltóval használom a 3 tányérosról 2 tányérosra alakított XT hajtókart (idei XT hajtókar, tehát 10 sebességes)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. augusztus 21. - 15:38
Írta 2012. augusztus 18. - 08:28
Írta 2012. augusztus 18. - 08:01
Használ valaki Shadow Plus hátsó váltót? XTR mellett már kapható egy ideje a 2013-as XT és SLX verzió (webshop), és ha a chain suck jelenség ellen védne valamelyest, az nem lenne rossz. Unom már, hogy felkapódik a lánc néha. (Új lánckerekek, új a sor, új a lánc, új elsõ váltó és mégis, kb. 300-400km-enként elõfordul.)
szerintem ez legalabb annyira mulik a tanyerokon es a vazgeon is. a korabbi 3as kiosztassal nekem is felkapta parszor, sot a 36os trekking tanyerral is. a 36os trailtanyerral viszont egyszer se volt gond az elmult 8 honapban.