Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Urak, a képen sárgára színezett kis elemet lehet külön kapni? Van neki rendes neve, kódja? Próbáltam nézni a shimano techdocsokat, de nem jártam sikerrel.
Jó lenne egy bilinccsel felrakni a váltó-, fékkart, elméletileg mindkettõ képes lenne rá, csak ez a baszkura hiányzik.
Feltöltött kép

Így lehet: Wiggle | Shimano XT M780 I-Spec Conversion Mounts | Gear Levers & Shifters

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Urak, a képen sárgára színezett kis elemet lehet külön kapni? Van neki rendes neve, kódja? Próbáltam nézni a shimano techdocsokat, de nem jártam sikerrel.
Jó lenne egy bilinccsel felrakni a váltó-, fékkart, elméletileg mindkettõ képes lenne rá, csak ez a baszkura hiányzik.
Feltöltött kép

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Az A akár jelenthet Alsó-bilincses-t, bár kétlem (hol látod ezt?).

FD-M580A - Szerintem az "A" az alumínium rögzítõbilincset jelöli.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Elsõ Lx váltónál mit jelent az A és a TS jelölés? Shimano Deore LX fh.-ah. (FD-M580A) TS | Váltás | Váltó |

TS: Top Swing: felül húzós
A leírás eléggé kétértelmû, magyarul mindkettõ angolul meg csak felülhúzós. Szerintem kérdezz rá ebike-on.

Az A akár jelenthet Alsó-bilincses-t, bár kétlem (hol látod ezt?).

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Elsõ váltók egyformák.
A váltók mûködése és pontos beállítása

Kösz a választ, azonban ez nem oldja meg a problémámat. Nem most kezdtem kerékpárt szerelni, rengeteg váltót beállítottam már.
Szóval a probléma valós, angolul rákerestem: minden fórumon azt írják, hogy az elsõ váltóknál mindegy milyen váltókar-váltó kombinációt használunk. És hát nem tudom, mert tényleg 1 váltással a legkisebbrõl a legnagyobb tányérra vált, ilyet azért nehéz rossz beállítással produkálni elöl.

(és nem féket szeretnék elõre szerelni, bár jól hangzik a felülhúzós fék:) )

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Elsõ Lx váltónál mit jelent az A és a TS jelölés? Shimano Deore LX fh.-ah. (FD-M580A) TS | Váltás | Váltó |

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elsõ váltók egyformák.
A váltók mûködése és pontos beállítása
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Segítséget szeretnék kérni elsõ váltó ügyben:

Magellan scutum vázra kellene felülhúzós fék, ami mûködik sram x9 váltókarral. Milyet vegyek rá?
Shimano SLX-et próbáltam felrakni, azonban egy váltással felvált a legnagyobb fokozatra, mintha több kábelt húzna mint ami váltónak kell.
Azt olvastam mindenhol, hogy a sram elsõ váltók kompatibilisek a shimano-val, lehet mégsem?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

3*9-es XT váltókart mennyire odafigyelõs szétszedni? Bovdent, kormányt cseréltem, itt figyel az asztalomon, megéri szétbontani, kitakarítani, bezsírozva összerakni, vagy hagyjam?
A bal váltókar lefelé váltáskor néha picit akad, ezért mondjuk inkább a szétszedésre hajlanék...

Szerintem ne nagyon szedd szét ! Hacsak nincs benne gyakorlatod nagyon nehezen lehet összerakni õket. Szétszedni könnyû, aztán lehet, hogy úgy maradsz vele.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
habda, kösz a linket! Igaz, itt még nem nagyon látszik a belvilága, de legalább valami van.
gabóca, van máááásik! :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

3*9-es XT váltókart mennyire odafigyelõs szétszedni? Bovdent, kormányt cseréltem, itt figyel az asztalomon, megéri szétbontani, kitakarítani, bezsírozva összerakni, vagy hagyjam?
A bal váltókar lefelé váltáskor néha picit akad, ezért mondjuk inkább a szétszedésre hajlanék...

Elõtte azért nézz be az apróba, ha nem sikerülne, és simán csak bowdwn-nal próbáld ki van e akadás, nehogy valami más miatt produkálja!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Shimano
hajrá:)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hangya90

Hangya90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!!

Elég összetett kérdésem lenne.
kezdem az elején adott egy tricolor 600-as fékfáltókar(8sp)
hátulra vettem új agyat új sram sorral (8sp) új lánc valamint hátul a régi shimano exage300-as váltó(7sp de tökéletes a váltókarral illetve a 8as sorral)
elöl is az exage 300-as átdobó hozzá való dupla tányér vmi a tricorol 600-as fékváltó.
A gond az ott kezdõdik, h hátúl a váltás tökéletes(8-7-6-5 ös fogaskerekeken majd elkezd beleérni az átdobóba a lánc(nagytányéron az elsõ váltó),ekkor leváltok a kicsire és szépen megy a 5-4-3-as fogaskerék majd megint kerreg.
Erre énis azt mondanám h beállítás,DE!! szakember csinálta (Herce Hurca bringabolt) vagy az alsó fogaskerekeken jó vagy a felsõkön. oylan mintha a kar nem tolna eleget a finombeállításnál...
a régi rendszerrel (hátul 7-es sor és régi lánc vmint régi kerékszett)tökéletes volt!!

esetleg még annyi infó,h multkor mikor mentem haza az elsõ váltóm megszorult nem tudtam vele váltani de tudtam h megy a boltba és be lesz álítva minden nem foglalkoztam vele.

Elromolhat így a váltókar vagy a tricorol átdobót kéne használnom?? kérlek segítsetek mert tippem sincs h mihez nyúljak...

köszönöm a segítséget!!!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!
Ez nem pont ide tartozik, de azért vállalom. ;) A vásárolt Red fékváltókarokhoz kaptam gél padokat, ha valaki tudja használni, szívesen elajándékozom.

Ridley Noah Fast 

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Létezik még nem rozsdamentes bovden?

Hajaj!
A kedvencem a rozsdamentesnek árult bovden , ami egy-két év körfolyosón tárolástól úgy berohad , hogy két ember kisebb kötélhúzó gyakorlattal tépi csak ki a házból.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
SP40 bowdenház van 520-as és 330-as is (mm) elõre levágott, végén két kupakkal.
de a jobb zsírzóbéléses SP41 csak méterre van.
vagy szettként bowdenház + huzal együtt, ahol az összes ház méretre van vágva, de árban ez a leghúzósabb megoldás

a Deore váltó simán menni fog 8-as sorral, és ha merev vázad van és nem 48-as a nagytányér elöl, hanem 44 vagy 42 akkor még jobb is a közepes (montiban hivják rövidnek is, szóval a GS jelölésû) kanál.

kanálhosszok ugye SS, GS, SGS növekvõ sorrendben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Én nem tudom...
Viszont lehet hogy benevezek egy új váltóra (meg bowdenre + bowden házra). Ezt néztem ki de ez 9 sebességes. Szerintetek mûködne a jelenlegi Shimano Acera M360 8S váltókarommal jól mûködne 8 sebességes rendszerként? Vagy csak 9 sebességesként lehet használni?
Valamint szerintetek a bowdenházakat/ m-re árulják?
Ja és mennyit számít az hogy hosszú a kanala? Vagy mivel másabb ha rövid a kanala?

-menni fog
-méterre árulják
-hosszú kanalas nagyobbat tud feszíteni/hosszabb lánchoz is jó

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Én nem tudom...
Viszont lehet hogy benevezek egy új váltóra (meg bowdenre + bowden házra). Ezt néztem ki de ez 9 sebességes. Szerintetek mûködne a jelenlegi Shimano Acera M360 8S váltókarommal jól mûködne 8 sebességes rendszerként? Vagy csak 9 sebességesként lehet használni?
Valamint szerintetek a bowdenházakat/ m-re árulják?
Ja és mennyit számít az hogy hosszú a kanala? Vagy mivel másabb ha rövid a kanala?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!