Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Elsõ váltók egyformák.
A váltók mûködése és pontos beállítása

Kösz a választ, azonban ez nem oldja meg a problémámat. Nem most kezdtem kerékpárt szerelni, rengeteg váltót beállítottam már.
Szóval a probléma valós, angolul rákerestem: minden fórumon azt írják, hogy az elsõ váltóknál mindegy milyen váltókar-váltó kombinációt használunk. És hát nem tudom, mert tényleg 1 váltással a legkisebbrõl a legnagyobb tányérra vált, ilyet azért nehéz rossz beállítással produkálni elöl.

(és nem féket szeretnék elõre szerelni, bár jól hangzik a felülhúzós fék:) )

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Elsõ Lx váltónál mit jelent az A és a TS jelölés? Shimano Deore LX fh.-ah. (FD-M580A) TS | Váltás | Váltó |

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elsõ váltók egyformák.
A váltók mûködése és pontos beállítása
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Segítséget szeretnék kérni elsõ váltó ügyben:

Magellan scutum vázra kellene felülhúzós fék, ami mûködik sram x9 váltókarral. Milyet vegyek rá?
Shimano SLX-et próbáltam felrakni, azonban egy váltással felvált a legnagyobb fokozatra, mintha több kábelt húzna mint ami váltónak kell.
Azt olvastam mindenhol, hogy a sram elsõ váltók kompatibilisek a shimano-val, lehet mégsem?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

3*9-es XT váltókart mennyire odafigyelõs szétszedni? Bovdent, kormányt cseréltem, itt figyel az asztalomon, megéri szétbontani, kitakarítani, bezsírozva összerakni, vagy hagyjam?
A bal váltókar lefelé váltáskor néha picit akad, ezért mondjuk inkább a szétszedésre hajlanék...

Szerintem ne nagyon szedd szét ! Hacsak nincs benne gyakorlatod nagyon nehezen lehet összerakni õket. Szétszedni könnyû, aztán lehet, hogy úgy maradsz vele.
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
habda, kösz a linket! Igaz, itt még nem nagyon látszik a belvilága, de legalább valami van.
gabóca, van máááásik! :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

3*9-es XT váltókart mennyire odafigyelõs szétszedni? Bovdent, kormányt cseréltem, itt figyel az asztalomon, megéri szétbontani, kitakarítani, bezsírozva összerakni, vagy hagyjam?
A bal váltókar lefelé váltáskor néha picit akad, ezért mondjuk inkább a szétszedésre hajlanék...

Elõtte azért nézz be az apróba, ha nem sikerülne, és simán csak bowdwn-nal próbáld ki van e akadás, nehogy valami más miatt produkálja!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Shimano
hajrá:)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hangya90

Hangya90

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!!

Elég összetett kérdésem lenne.
kezdem az elején adott egy tricolor 600-as fékfáltókar(8sp)
hátulra vettem új agyat új sram sorral (8sp) új lánc valamint hátul a régi shimano exage300-as váltó(7sp de tökéletes a váltókarral illetve a 8as sorral)
elöl is az exage 300-as átdobó hozzá való dupla tányér vmi a tricorol 600-as fékváltó.
A gond az ott kezdõdik, h hátúl a váltás tökéletes(8-7-6-5 ös fogaskerekeken majd elkezd beleérni az átdobóba a lánc(nagytányéron az elsõ váltó),ekkor leváltok a kicsire és szépen megy a 5-4-3-as fogaskerék majd megint kerreg.
Erre énis azt mondanám h beállítás,DE!! szakember csinálta (Herce Hurca bringabolt) vagy az alsó fogaskerekeken jó vagy a felsõkön. oylan mintha a kar nem tolna eleget a finombeállításnál...
a régi rendszerrel (hátul 7-es sor és régi lánc vmint régi kerékszett)tökéletes volt!!

esetleg még annyi infó,h multkor mikor mentem haza az elsõ váltóm megszorult nem tudtam vele váltani de tudtam h megy a boltba és be lesz álítva minden nem foglalkoztam vele.

Elromolhat így a váltókar vagy a tricorol átdobót kéne használnom?? kérlek segítsetek mert tippem sincs h mihez nyúljak...

köszönöm a segítséget!!!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!
Ez nem pont ide tartozik, de azért vállalom. ;) A vásárolt Red fékváltókarokhoz kaptam gél padokat, ha valaki tudja használni, szívesen elajándékozom.

Ridley Noah Fast 

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Létezik még nem rozsdamentes bovden?

Hajaj!
A kedvencem a rozsdamentesnek árult bovden , ami egy-két év körfolyosón tárolástól úgy berohad , hogy két ember kisebb kötélhúzó gyakorlattal tépi csak ki a házból.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
SP40 bowdenház van 520-as és 330-as is (mm) elõre levágott, végén két kupakkal.
de a jobb zsírzóbéléses SP41 csak méterre van.
vagy szettként bowdenház + huzal együtt, ahol az összes ház méretre van vágva, de árban ez a leghúzósabb megoldás

a Deore váltó simán menni fog 8-as sorral, és ha merev vázad van és nem 48-as a nagytányér elöl, hanem 44 vagy 42 akkor még jobb is a közepes (montiban hivják rövidnek is, szóval a GS jelölésû) kanál.

kanálhosszok ugye SS, GS, SGS növekvõ sorrendben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Én nem tudom...
Viszont lehet hogy benevezek egy új váltóra (meg bowdenre + bowden házra). Ezt néztem ki de ez 9 sebességes. Szerintetek mûködne a jelenlegi Shimano Acera M360 8S váltókarommal jól mûködne 8 sebességes rendszerként? Vagy csak 9 sebességesként lehet használni?
Valamint szerintetek a bowdenházakat/ m-re árulják?
Ja és mennyit számít az hogy hosszú a kanala? Vagy mivel másabb ha rövid a kanala?

-menni fog
-méterre árulják
-hosszú kanalas nagyobbat tud feszíteni/hosszabb lánchoz is jó

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Én nem tudom...
Viszont lehet hogy benevezek egy új váltóra (meg bowdenre + bowden házra). Ezt néztem ki de ez 9 sebességes. Szerintetek mûködne a jelenlegi Shimano Acera M360 8S váltókarommal jól mûködne 8 sebességes rendszerként? Vagy csak 9 sebességesként lehet használni?
Valamint szerintetek a bowdenházakat/ m-re árulják?
Ja és mennyit számít az hogy hosszú a kanala? Vagy mivel másabb ha rövid a kanala?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most jöttem a bringaszerelõtõl és õ is azt tanácsolta hogy cseréljem ki rozsdamentes bowdenre....

Létezik még nem rozsdamentes bovden?

A sebesség mindent megold.

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Most jöttem a bringaszerelõtõl és õ is azt tanácsolta hogy cseréljem ki rozsdamentes bowdenre....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem. A válóm állandóan elállítódik. Már 3X is voltam beállíttatni de pár nap után elállítódik. A legalsó és a legfelsõ fokozat mindig jó az nem állítódik el de amúgy szinte egyik sem jó. Van valami tippetek hogy ez mitõl lehet?
Shimano váltókar, lánc, váltó, lánc lánc koszorú szóval az egész hajtás Shimano.
Elõre is köszönöm segítségetek.
Pár kép hátha számít valamit:
KÉP1
KÉP2
KÉP3
KÉP4

szinte 99% hogy bowdenház/bowden csere szükséges.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Úgy emlékszem, a shimano országúti-montis váltói ugyanolyan bowdenhúzással dolgoznak, szóval itt a kábelezés lesz a gond, ha minden igaz. Mondjuk nekem most a mirage váltóval valami 150 ft-os bowden van párosítva, hát, nem campa gyári huzal, de teszi a dolgát, biztos lehetne jobb is. : )

edit: most, hogy gondolkoztam, nem vagyok 100%-ig biztos, és elõbb még a bibliába is beleolvasnék (sheldon).