Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Öreg bringát építek újra. A váz hozzám már "hiányosan" került. A váltóbovdenek alul a középsõ agy alatt futnak, a régi módi szerint egy mûanyag terelõ ad irányt a két derótnak. Ahogy írtam, nem kaptam meg az eredetit, egy másik bontott bringáról próbáltam ide egyet, jónak tûnik.
Kérdésem: a donoron 5-ös csavarral volt felrakva a terelõ, itt viszont 7mm körüli furatot látok, de nem tûnik úgy, hogy lenne benne menet. Elképzelhetõ ez szerintetetk? 7-es tömpe kis csavarral volt megfogatva? Mivel szorít az idõ, most felrakom kétoldalas ragasztóval, de idõvel szeretném majd rendesen megcsináni.

Feltöltött kép

---
fingom sincs hol lett volna jó megkérdezni, remélem azért találok majd választ itt. ;)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

hitvita rulez...

Like! :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás
hitvita rulez...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Nem értek egyet

Like! :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ha elsõ váltó akkor shimi.

háccsó is

Nem értek egyet

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Elsõnél eddig én is Shimi párti voltam, gondoltam hátha fejlõdtek a Sramok, viszont hátsóban nekem csak Sram, meg váltókarban is. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

háccsó is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Egy 2011-es alsó és egy 2012-es felsõ Direct Mount-os SLX-em is van. Könnyû (utóbbit mértem, 139gramm), mûködik.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
XT és SLX Direct Mount elsõváltónál súlyban illetve minõségben mekkora a difi? Megéri az XT a plusz 3-4 ezret? Illetve X7-es Sram ezekhez képest?

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
És akkor az váltó csere?

Ma haverom felvetette hogy nem lehet hogy azért vált rosszul mert ferde a lánc? Mert ugye nekem elöl nincs váltóm csak hátul.Bár én ezt kétlem mert most pont 3-4-5-6 ban ugrál néha a lánc ott meg pont hogy a legegyenesebb szerintem.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Szerintetek ez megfelelõen tömít?
Jagwire bowdenház vég csúcsos mûanyag 4mm | Karbantartás |

Helló voltam ma egy bringás boltban ott mutatott a srác egy váltót. Minden tök jól áll stb majd mutatja ,hogy dobálja a sebességeket. Mindenre gondoltam csak egy valamire nem. Kopott volt a váltó test az imbusz csavarnál és önálló életet élt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

Ez maga nem tömít, erre kéne lennie egy szoros gumi "hengernek" és az tömít. Azt meg a Shimano rendszerhez adják, de ott sokkal hosszabb a kilógó múanyag csúcs.
Én ilyen Jagwire-t használok de villanyszerelési zsugorcsövet húzok rá, így valamennyire tömített is a rendszer + nincs szabadon a bowden a vázon.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
szerintem én nem vennék ilyet :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Ehhez a kevláros barna Jagwire házhoz lehetett venni spéci kupakokat (asszem sárgaréz, felületkezelve) amikben van tömítés. Tényleg nem nagyon megy bele semmi.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Igazad van, azt valóban nem tudod meg, hogy melyik ferde, de azt kis erõfeszítéssel láthatod, hogy jó helyen keresgélsz-e..

nem tudom, szerintem így nem zárod ki egyiket sem, csak annyi látszik, hogy valamelyik ferde. de azt nem mondja meg, hogy melyik alkatrész.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat!

Bowdent cseréltél már vagy azt sem? Mennyire poros/saras terepen használod?

Köszi, én is valami hasonló megoldásra gondoltam. Nekem gyárilag SP41-el van szerelve, és 4000 km után még tökéletesen üzemel. A fiam bringáján 2000 km-t birta, így merült fel a minõség kérdése, de gyanús, hogy az nem rozsdamentes bowdennel volt szerelve.

Cseréltem. Leginkább azért mert vagy elszöszölõdött a vége, vagy elpattant 1-2 szál a rögzítõ csavarnál. Ehhez a kevláros barna Jagwire házhoz lehetett venni spéci kupakokat (asszem sárgaréz, felületkezelve) amikben van tömítés. Tényleg nem nagyon megy bele semmi. Bovdenben szerintem legolcsóbb köszörült saválló teljesen ok.

X

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Köszönöm srácok. Pénteken visszaviszem bringáshoz hogy nézze meg alaposabban...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

van, de a beírások alapján a srác közelébe nincs ilyen jobb szerviz, ahova el tudna járni. (legalábbis ezt vonom le a javítások után is fennálló problémából).

A sporttárs azt írja: Lakhely: Bp. 17.ker.
Ez nem egy eldugott alföldi kis falu. Könnyen talál normális bringaszervizt.
+1 szavazat a váltótartó fülre ! Ott lesz a hiba.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk en nem fizettem volna az elso alkalom utan. foleg ha 1 napig se birja ki ugralas nelkul a cucc, mert akkor nem lett rendesen megcsinalva, ergo javitsak ki ingyen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F