Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Shimano FD-M661-10 első váltóm van. 1-1.5mm hézag a legnagyobb lánckerék legmagasabb fogai és a fémkalitka között megfelelő, ugye? Ezen kívül minden jól van beállítva.

A hajtás Shimano XT 10s 24-32-42 fogas. Állványon minden irányban jól működik a váltás, kivéve a középső lánckerékről a legkisebbre nem akarja könnyen ledobni, csak akkor történik meg a váltás, ha magas a pedálfordulat. Ha leváltok a fémkalitka szélének dörzsölődik a lánc és úgy is marad, vissza kell váltani és újból, hogy ledobja. Normális ez? Tudok küldeni képet is, hogy pontosan hol ér hozzá a lánc a váltóhoz, amikor ez van.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

felesleges, az új SP-41 bowdenház zsírzóbéléses.

az sp-41-et én is szeretem! :)

Kisherceg módosította - 2013. november 07. - 15:37

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

oké, köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv

Szerintetek az xtr-nek a teflon bevonatos bowdenét érdemes bekenni valami zsírral a bowdenházba behúzás előtt vagy felesleges?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Üdv

Szerintetek az xtr-nek a teflon bevonatos bowdenét érdemes bekenni valami zsírral a bowdenházba behúzás előtt vagy felesleges?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Az új vázamon (cube) az alsócsövön van 3 menetes lyuk, ahova bowdenház rögzítőt lehet becsavarozni, ami jól is jönne, mert a mostani vázra kötegelővel van a bowdenház odaszorítva, ami elég gány.

A kérdés hogy valaki itthon látott-e már ilyen kis vacakokat bármilyen boltban, mert külföldről több lenne a posta mint a 3 kis rögzítő.

Ilyenekre gondolok:

http://www.chainreac...it/rp-prod46326

http://www.chainreac...3/rp-prod105376

ha találsz ilyet itthon, akkor szólj mindenképpen :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Köszi a választ,még egy kérdés.A Shadow miben más mint a nem Shadow?

Nem áll annyira ki a vázból, nehezebb megütni. Én a Sima Deoret új korában nekiütöttem valaminek, azóta csak shadow-ot használok.. Bár nem vagyok kibékülve a shimanoval, az más történet, sram x.9-et akarok.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Köszi a választ,még egy kérdés.A Shadow miben más mint a nem Shadow?

Attól függ milyen áttétel tartományt akarsz átfogni, montinál 3 lánctányér 11-34-es sorhoz kell a hosszú kanalas, 11-32-nél elég a középkanalas.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Sziasztok!

Az új vázamon (cube) az alsócsövön van 3 menetes lyuk, ahova bowdenház rögzítőt lehet becsavarozni, ami jól is jönne, mert a mostani vázra kötegelővel van a bowdenház odaszorítva, ami elég gány.

A kérdés hogy valaki itthon látott-e már ilyen kis vacakokat bármilyen boltban, mert külföldről több lenne a posta mint a 3 kis rögzítő.

Ilyenekre gondolok:

http://www.chainreac...it/rp-prod46326

http://www.chainreac...3/rp-prod105376

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
igen, nekem is zagyvaságnak tûnt, csak eddig nem is gondolkodtam abban, hogy talán a SRAM gyárt Shimano agyváltóval kompatibilis váltókart.
tudom, hogy más a bowdenhúzás, épp ezért kérdezem, hogy hallott-e valaki olyanról, ami direkt a konkurencia cuccával kompatibilis :)
azért fontos mert a SRAM váltókarjai sokkal jobb fogásúak.
persze ha nincs, nem gáz, csak én olyan vagyok, hogy nehezen nyugszom, amíg nem sikerül a számomra legmegfelelõbb cuccokat összeszedni, talán feltûnt már az agyváltós topikban :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

sziasztok!
elképzelhetõ, hogy a SRAM (vagy bármi más gyártó a Shimanon-n kívül) készít Shimano Nexus Inter7-tel kompatibilis markolatváltót?
ez az oldal, mintha ezt sejtetné, de egyébként nem találtam semmi infót.. megkérdezném a sramot, de csak telefonszámok vannak megadva a contact alatt..

nagyon meglepne ha ez a sram valtokar kompatibilis lenne a nexus 7es kabelhuzasaval.raadasul eleg zagyvakat irnak:
Shifter/Rear Derailleur : SRAM 1:1
End Type: Shimano/Sram
Weight: 231 g
Drivetrain Spacing: Shimano/SRAM 7

ilyen megnevezesekkel soha nem talalkoztam agyvaltoknal.

egy hasonlonak (szemre ugyan ilyennek bar ki tudja lehet ez valami uj mechanikat rejt) lemertem a bovdenhuzasat.
agyvaltoknal visszaolvasol megtalalod.eddigi shimano agyaim mind egyenlo mennyiseget huznak fokozatonkent.(nexus7 nem tudom de most vettel ilyet lemerheted)
sramot meg majd latni fogod.

egyaltalan minek fontos ez?amit vettel ahhoz adtak gyarit.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

sziasztok!
elképzelhetõ, hogy a SRAM (vagy bármi más gyártó a Shimanon-n kívül) készít Shimano Nexus Inter7-tel kompatibilis markolatváltót?
ez az oldal, mintha ezt sejtetné, de egyébként nem találtam semmi infót.. megkérdezném a sramot, de csak telefonszámok vannak megadva a contact alatt..

Lehet szeretik ha hívják õket. :)

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
sziasztok!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Szerintem simán mûködne, de erre válaszoljon olyan, aki ki is próbálta élesben.

Hát jah. Megerõsítésre várok :)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Szerintem simán mûködne, de erre válaszoljon olyan, aki ki is próbálta élesben.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
a 9es ill 10es rendszerhez való átdobók kalitka szélessége között van különbség?
a 2x10es elsõ átdobó 2x9es rendszert ellátna 9es lánccal?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sokat keresgéltem ezügyben, és a legtöbben 22-es tányérral használják, szóval szerintem mûködik.
Én hátul 11-36-os kazettát használok, és a 22-es már számomra felesleges áttételt eredményezett volna.
Amúgy szerintem nem különbözik a 9-es és a 10-es, legalábbis nem látom, hogy miben kéne eltérniük.
Ja, az elõzõ kérdésedre: az összes elsõ váltókar húzása megegyezik, úgyhogy mindegy neki, hogy 9 vagy 10 sebességes hátul.
Egy újabb váltókar csak azért hasznos, mert át tudod kapcsolni 2 sebességesre, amúgy meg a határoló csavarokkal kell játszani.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
köszi. Hát így elgondolkodtam, hogy lehet nem a 2x9-es slxet veszem meg, hanem a 2x10-es xt-t. Árban ugyanannyi.

Ami kérdéses még számomra, hogy 22es kistányérral elmegy-e még, vagy annál már felül a lánc a kalitka aljára?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Igen, minden fokozatot - keresztbe váltva is - súrolás nélkül visz.
Az enyém direct-mountos változat, bár az mindegy ebbõl a szempontból.
Feltöltött kép Feltöltött kép

...bocs a méretért...

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Nemrég lett kész a 2x10-es rendszerem, 9-es Deore hajtókarra raktam 24-es és 36-os tányérokat (azt hiszem még a 9-es rendszerhez valókat), meg egy bashringet.
Az átdobóm M785-ös 2 sebességes, tökéletesen mûködik. Arra is 38-40T-t írtak, szépen elvan a 36-os tányérral is.
Ha jól láttam akkor teljesen más íven mozognak a 2x-es átdobók. Majdnem vízszintesen mozdul el a terelõlemez.

Mindkét tányéron végig tudod használni hátul a teljes sort súrolás nélkül?
Fotót tudsz dobni róla? Akár privátban is? Elsõ váltókar szempontjából az mindegy, hogy 9-es vagy 10-es rendszeré?