Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Thx. :) Már csak az a kérdés, h az outihoz való váltó bowden vég ugyanolyan-e, mint ami nekem kell. Mert van egy profi jagwire cuccom, amit régen hibásan rendeltem. Most fel lehetne használni. Doboza szerint az outihoz való.

váltóbowden igen, (kivéve a csimpányoló, ott kissé kisebb a "bunkó" a kábel végén) A fékbowden más tészta, de szerencsére azokat ált. 2 véggel adják :)

(NB: van a 150ft-os noname olcsó "univerzális" váltóbowden, ennek a végén kisebb a bunkó, s ezt be tudtam fűzni Campa-karba is. : ))

De ez a sztori csak kitekintés volt, jó lesz a váltóbowden : )

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Itt mutatja a bácsi hogyan kell...

http://www.youtube.c...h?v=_BQ29OfQp9E

Thx. :) Már csak az a kérdés, h az outihoz való váltó bowden vég ugyanolyan-e, mint ami nekem kell. Mert van egy profi jagwire cuccom, amit régen hibásan rendeltem. Most fel lehetne használni. Doboza szerint az outihoz való.

ncc1701 módosította - 2014. március 07. - 21:47

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Itt mutatja a bácsi hogyan kell...

http://www.youtube.c...h?v=_BQ29OfQp9E

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Szerintetek kompatibilis-e egymással a 9-es Deore kar, és a 9-es országúti Sunrace rd90-es hátsó váltó? Elvileg Shimanoval passzol, gyakorlatilag nem vagyok benne biztos ezért kérdem. Egyenes kormányos országútit építek és ahhoz gondoltam ezt a konfigurációt. Többen azt mondták hogy jó, semmi gond nem lesz, bár akadt olyan is, aki szerint nem lesz túl pontos. Mit várhatok?

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Sziasztok,

Bicajomon egy pár régi shimano sl-m511-es váltókar van.

Ilyen, ni: http://www.bringabol...x3-fokozat.html

Szeretnék bowdent cserélni. Jól gondolom, h ehhez ezt a kart meg kell bontanom? Mennyire? Nem szeretnék úgy járni, mint gyerekkoromban a csörgő órával, h szétszedni sima ügy volt, de összerakni kb lehetetlen. :)

ncc1701 módosította - 2014. március 07. - 17:50

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Microshift új fékváltókar-dizájn? Vicces, de nem néz ki kényelmetlennek (ie.: nagy felület, szarvszerű kialakítás, campa-stílusban elhelyezett kioldókar, ami ráadásul úgy lett kialakítva, hogy könnyebben elérhető legyen lentről is:)

http://i.imgur.com/jj1eP6W.jpg

http://i.imgur.com/DJcQr2y.jpg

kWNcAwM.jpg?1

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Csak már rendelnél valamit.... Ne agyalj már ammyit. Hagyd a francba a rengeteg fórum olvasást, senki nem fogja megmondani neked mi a jó. Vegyél valamit és próbáld ki. Ez már megint egy never ending story mint az országúti bringa fellángolásod....

Teljesen jogos. Hiszen a mostaninál bármit is veszek, többszörösen jobb lesz, mint ami van. Hozzátartozik a történethez, hogy ha veszek valamit, "bármi" legyen is az, mindig utána olvasok, hogy amikor azt megveszem/használom biztosan tudjam, hogy a legjobbat hoztam ki a pénzemből. Outi nem lesz, pár hetes fellángolás volt. :) Bikediscount-ról rendeltem tavaly.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Csak már rendelnél valamit.... Ne agyalj már ammyit. Hagyd a francba a rengeteg fórum olvasást, senki nem fogja megmondani neked mi a jó. Vegyél valamit és próbáld ki. Ez már megint egy never ending story mint az országúti bringa fellángolásod....

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

hát mégis szar ez a bikecomponents.de....jééé (én azért tőlök rendelek továbbra is)

Nem sz#r. Rövid számolás után drágábban jövök ki náluk, amihez szállítási költség is társul. Viszont a választék továbbra is nagyobb. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.063 hozzászólás

a "felfelé"-t nem úgy érti, hogy nehezebb áttétel (kisebb fogszámú fogaskerék) irányába?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

hát mégis szar ez a bikecomponents.de....jééé (én azért tőlök rendelek továbbra is)

ja... kiváncsian várom a 780-as nem mai darab XT szettnél az újabbat...egyébként a 739-es XT karjaim 4-et tudnak felfelé...asszem az MC11-es Alivio hármat....váltókarból egyébként SLX-et vennék nehogy kifingjon az XT a nagy allmontainezésben....

verti módosította - 2014. március 06. - 21:53

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

ühüm háhogyne... érdekes

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Jééé....: )

Sajnos összességében drágább a bike-components.de. Regisztráltam, beléptem és az árak 19%-os ÁFA nélkül értendőek. Ha kijelentkezek, akkor a teljes árat mutatja. Ez megzavart és visszatértem a bike-discount.de-re.

Az az XT 780 szett egyben nem mai darab 360 EUR-ért (300 helyett), pld. nem tudok a váltókarokra féket szeretni, a hátsó sorból nincs 11-32-es választási lehetőség sem. Inkább külön válogatva veszem meg a komplett új SLX szettet, KMC 10.93 lánccal, XT váltókarokkal (780-B I-Spec, mert ez már tud felfelé kettőt váltani) (=270 EUR), amikre az SLX féket (675-B, nem Ice-Tech verzió) is rá tudom csatlakoztatni. Az SLX hátsó váltón is van kapcsoló (675 SGS), azon az XT-n még nincs. Fogalmam sincs, hogy fogom-e használni, de inkább az újabbat veszem. A Shimano allmountain-ra is ajánlja az SLX-t, míg az XT-t nem. Elvileg az SLX strapabíróbb, mint az XT.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 06. - 13:21

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Görgő cserénél mire kell figyelni?
Kicsit elcsesztem a felső görgőt, és ha nem tudom mozgásra bírni a csapágyát, kéne másik :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

az xt soron meg pont ugyanannyi alu lánckerék van mint az xt-n. csak az xt-n 6 kerék van "tartóbakon" az slx-n 3.

Valamiről lemaradtam, már alumínium fogaskerekek vannak a sorokon...? :o

Elővettem egy mágnest, na ezt rosszul tudtam, pedig tényleg egyszer elgondolkoztam hogy nem logikus mert széttekerné az ember az alu fogakat, aztán megmagyaráztam magamnak hogy a kis tányerokat a bevonat védi, a nagy tányerokra meg több fog fog egyszerre és azért bírják :) Tui. anno megnéztem a képeket (SLX / XT) és az eltérő árnyalatok miatt nem ástam tovább (na meg az se segített hogy sok helyen úgy hirdetik hogy alu/acél). A színkülönbség ezek szerint vagy a nikkel bevonattól van, tehát az SLX-en egy tányérral kevesebbet kezelnek le, ami vlszlg olcsóbb, vagy más más eljárással forgácsolják. Ebből jött aztán ki hogy az SLX-en 4, az XT-n 3 "alu", pedig mind acél (magos). Ha valaki konkrétumot tud, kerestem de nem találtam.

XT Rear Derailleur 10-speed RD-M781 SGS Shadow (56 EUR)

XT Rear Derailleur 10-speed RD-M786 SGS Shadow (55 EUR)

Mi lehet a különbség? Ha mindegy, akkor nekem a 781-es jobban tetszik. :)

Azt már kigugliztam, hogy nekem SGS kell, mert elől triple crankset van/lesz és a keresztbe váltást lánc ledobással abszolválja a GS. Tehát ha jól tudom az GS-t elől double crankset esetén ajánlott.

Az SGS annyit jelent hogy hosszú kanál, a GS a rövid, 3x10-nél a hosszú kell, viszont elvileg lehet hosszút használni 2x10-nél is, a rövidnek ott viszont az az előnye hogy könnyebb és kissebb az esély a tereppel ütközésre. Első váltónál úgy tudom a 781 a 2x10, a 786 a 3x10, hátsó váltónál viszont a 781 a láncfeszítő/kapcsoló rendszer nélküli (tehát régebbi), a 786 meg azzal (Shadow vs. Shadow plus, tehat a "plus" jelzi a rendszert). Tavaly még nem volt SLX-en ilyen, csak XT-n, azelött meg csak XTR-en.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ez a webshop még a discount.de-nél is olcsóbb és még a választék is nagyobb!

A bike24-ben ennél a webshopnál olcsóbban vettem dinamót (5 euróval), meg kilométer órát (5 centtel XD).
Olcsóbb a Sigma dokkoló is, mást nem néztem meg.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Jééé....: )

• zeezoltano kedveli ezt

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Igaza van a kollégának....szettben olcsóbb....

http://www.bike-comp...ohne-Naben.html

Ez a webshop még a discount.de-nél is olcsóbb és még a választék is nagyobb!

Ugyanaz az az SLX fékszett 84 EUR, míg a discount.de-nél 100 EUR.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 05. - 17:25

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Igaza van a kollégának....szettben olcsóbb....

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hajrá!

Tényleg rossz olvasni.

Értjük. Értem. Sokat keresek külföldi fórumon (is), néha véletlen úgy írom. Majd jobban odafigyelek.