Ezt mi sem.
Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2014. július 03. - 22:18
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2014. július 03. - 20:32
Sziasztok tudnátok segiteni vettem egy Sunrace m50 váltókart párban és nem tudom milyen fékkart vegyek hozzá
Írta 2014. június 30. - 19:54
Sziasztok!
Sram X7 3x10 sebességes váltókarom van, most álltam át 2 tányéros rendszerre, a hajtóművet és első váltót cseréltem. Az első váltó egy SLX lett (FDM676X6). A problémám a következő: az első váltókar kb 2x annyi bovdent húz, mint amennyit kéne. Ha váltok a nagytányérra már a váltás felénél beletolja a nagytányérba a kanalat nem is tud bekattanni a fokozat. Ha engedek a bovdenen, hogy jó legyen, akkor meg kistányéron "lobog" a bovden, olyan laza. Eddig úgy tudtam, hogy a 3-as karral lehet 2-es első váltót is működtetni. Ez nem így van? Vagy én vagyok a béna?
Köszi előre is!
Írta 2014. június 25. - 20:08
Írta 2014. június 24. - 08:29
A Microshift-Sunrace cuccok Sh kompatibilisek. Bár az országúti fékváltókarjukat nem használnám, dekatlonban próbálgattam, s nem jött be.
De a thumbie annyira romantikus... És szép.. És egyszerű.. És kéne...
köszi!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2014. június 23. - 22:44
Én 1995 óta ilyen fölső váltókarokkal járok. (Suntour, Shimano) Imádom ! Nagyon javaslom őket.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2014. június 23. - 11:54
A Microshift-Sunrace cuccok Sh kompatibilisek. Bár az országúti fékváltókarjukat nem használnám, dekatlonban próbálgattam, s nem jött be.
De a thumbie annyira romantikus... És szép.. És egyszerű.. És kéne...
Írta 2014. június 23. - 11:48
jó kis váltókar. ezt biztos nem lehet tönkre tenni.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2014. június 17. - 04:47
Vedd már ki, ne találgass.
Dehogy veszem, ma többször is ráijesztettem valakire (más biciklis) amikor eltekertem mellettük, olyan csöndes és finoman gurul Csak érdekesség képp kérdezem, mert feltünt. If it ain't broken, don't fix it..
Írta 2014. június 15. - 21:54
Vedd már ki, ne találgass.
- simon23 kedveli ezt
Írta 2014. június 15. - 16:03
Lehet hogy simán berohadt a görgő csapágya.
Nem úgy tűnik mert a másik irányba teljesen akadálymentesen forog.
Írta 2014. június 13. - 21:03
És erre van ötlet?
Lehet hogy simán berohadt a görgő csapágya.
Írta 2014. június 13. - 01:55
Áruld már el ezt hol hallottad, mármint az új váltó papucs beállítását?
Nem akarok beleszólni de véletlenül ezt olvasom: "NOTE: Many derailleur hanger-destroying accidents are caused by improper adjustment of the derailleur PRIOR TO THE ACCIDENT! Do not simply install a new derailleur hanger and forget to properly adjust the derailleur."
Tehát szerintük is érdemes beállítani az új fület.
Szerk.: Bzzzzt! Rosszul olvastam, azt írják a váltót kell rendesen beállítani, ami nem feltétlenül a fülről szól
Tekergek módosította - 2014. június 13. - 01:56
Írta 2014. június 13. - 01:50
Ha visszafelé tekerem a láncot és úgy néha egy picit ugrál a felső váltógörgőn, de tekerésnél tökéletesen működik akkor mi lehet a baj? A sor nem áll egyenesen/valahogy betolódott? Annyira nem emlékszem hogy odavertem volna és a váltófül ferdülése csak a másik irányba (hajtásnál) lehet érdekes, nemde? Az átdobó beállítása elöl tökéletes.
És erre van ötlet?
Írta 2014. június 12. - 11:10
Nem tud ebben az ügyben senki se segíteni?
Igen valószínű, hogy nem, mivel nincs ilyen. A 10 sebességes komponensektől indult el a Shimanonál. Ebben a kérdésben elég sokáig elmaradásban voltak a SRAM-hoz képest. Esetleg itt néz ki körül, mert ők kimondottan ilyen jellegű problémák megoldására specializálódtak: http://www.problemsolversbike.com/
Írta 2014. június 12. - 09:32
Sziasztok!
Létezik 9 fokozatú hátsó váltókar ami i-spec felfogatású? Nem akarom lecserélni az egész 9-es XT rendszert 10-re, de a fékkaromon van ez a lehetőség ,és mindig kevés a hely a kormányon....
Köszönöm a válaszokat!
SLX-től "fölfelé".
Én nem találtam csak 10 fokozatút.
esküszöm már akkor elkezdtem rá vagyni, mikor 9s hajtásom volt, most meg sehol se találom... B-)
Valakinek ötlete, ajánlata esetleg?
Nem tud ebben az ügyben senki se segíteni?
'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI
Írta 2014. június 12. - 01:50
ilyen szerszámai vannak pl. a Kerékvárnak, ott láttam ezeket használni.
Köszönöm!
Írta 2014. június 11. - 15:45
Mivel mindent magam szerelek (kivéve a telót) + váltófül állításra soha nem volt szükségem a 20 éva alatt, így szerviz ügyekben nem vagyok jó tanácsadó. DE ! ilyen szerszámai vannak pl. a Kerékvárnak, ott láttam ezeket használni.
Írta 2014. június 11. - 02:36
Ezt a szereld magad módszert már ezer éve kitalálták: https://www.google.h...JOMaI_Ab704CwDw
Megnéztem egy párat és tényleg mindenféle oldalról megközelítik a dolgot, de ha konkrétan kapásból tudsz olyat aminél pl. a szerszámtopikban említett váltófül beállító szerszám és támvilla mérő/beállító szerszámok vannak a "bovden végén" megköszönném