Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hogyhogy mire????

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mire?:)

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
X.9-es hátsó váltó és kar jó?
a válaszokat elõre is köszönöm.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Shimano váltókarral az egyik irányba 3-at lehet váltani, ezt tudja -e a sram pöckölõs?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hogy miért, azt nem tudom megmondani innen, de ha tényleg nagyon erölködni kell, kezd vele valamit, mert elég könnyen lehet így egy ínhüvelygyulladást begyûjteni, ami eléggé meg fogja keseríteni az életed így egész szezonra....

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok!
Bringámon(KellysMajestic05) XT(RD-M760 Low Normal) fordított rugós váltó,
és LX (SL-M570)váltókar müxik.A lefelé váltásoknál szerintem elég erõsen,
keményen kell nyomni a váltókart,felfelé nagyon finom csak egy katt és már vált is.A bowdenek állapota tökéletes.
Kérdésem,hogy tapasztaltátok ezt Ti is ill. ez a rendszer így müxik normálisan.
azaz kicsit gyúrjak hüvelykújra?!
Kösz mindenkinek aki tud segíteni infóval.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
keresgélés során találtam ezt a lapot véletlenül, sram cuccokról vannak elég jó képek, régebbiekrõl is:
---link---

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de. viszont a hayes fékkar miatt meg majd' függõlegesen áll a téma... na még puzzle-zom.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
elvileg fékkar és markolat közé

azért rövid a pöcögtetõkarocskája, nem?
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
valami nem timmöl:)
saint váltókart a fékkar és a markolat közé kell tenni, vagy a fékkar és a stucni közé?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Hétvégén megyek S.tarjánba. lehet hogy találkozunk valamelyik hegyen?

Vasárnap elképzelhetõ... Bár Pásztón lesz valami outdoor fesztivál, lehet ott leszek... Május 1-e meg Kohász-kék teljesítménytúra; Miskolc-Salgótarján... Ha van kérdésed gyere a Salgótarján topikba, mer' még a végén ránk szólnak itten... :)

rátok szólok :)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Hétvégén megyek S.tarjánba. lehet hogy találkozunk valamelyik hegyen?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Én xt dual controllal váltom az xt átdobót xt lánccal az lx 48-36-26 os hajtómûvön. Semmi váltás problémám nincs.

Szintén XT Dual - XT átdobó - XT kar - Connex lánc...
Majdnem perfekt...

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én xt dual controllal váltom az xt átdobót xt lánccal az lx 48-36-26 os hajtómûvön. Semmi váltás problémám nincs.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Értem... Nem konzekvenciát akartam levonni, csak nekem nem jelentkezik ez a dolog ennyire. Különben szerintem nem szimplán a váltórendszerben van a "baj", nézegettem sokat az XT hajtõmûveket, szerintem a váltássegítések kidolgozásánál figyelhettek volna jobban egy kicsit - hozzátéve nekem tényleg nincs igazi panaszom a dologgal szemben...

hát lehet végülis az még oktás xt hmû. ezek meg már h2-esek, ......mindegy magam részérõl áttértem a tekerõs sram-ra, és nekem ez a létezõ legjobb......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

hagyományos xt - egy full xt szett volt lánykorában.....

Értem... Nem konzekvenciát akartam levonni, csak nekem nem jelentkezik ez a dolog ennyire. Különben szerintem nem szimplán a váltórendszerben van a "baj", nézegettem sokat az XT hajtõmûveket, szerintem a váltássegítések kidolgozásánál figyelhettek volna jobban egy kicsit - hozzátéve nekem tényleg nincs igazi panaszom a dologgal szemben...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

XT hajtõkar és átdobó, de mi a váltókar? -mert nekem a Dual Controll - nál nem jelentkezik ez a dolog ennyire kiélezetten...!

hagyományos xt - egy full xt szett volt lánykorában.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

nos pont ez az hogy az lx/xt nekem soha nem volt tartósan pontos, gyakori állítgatást kért az x9-hez meg még csak annyit volt nyúlva hogy átkerült egyik bicajról a másikra......
mellesleg érdekes hogy elõl ugye xt hmû xt átdobó.....na most ez a kombó a saját xt karjával soha nem volt tökéletes /leginkább a középtányérról nagy tányérra pakolásnál van a szenvedés, ez kb az esetek felében vagy csak q.nehezen vagy sehogy nem sikerül elsõre - kivétel a tempósabb 40+os ált lejtõn haladást/ - na most tök ugyanez a váltó mind a trigger mind a tekerõs sram karral tökéletes, gond nélkül pakol fel mindig...pedig itt még ugyanaz a bovdenhúzás mértéke is....

XT hajtõkar és átdobó, de mi a váltókar? -mert nekem a Dual Controll - nál nem jelentkezik ez a dolog ennyire kiélezetten...!

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
OK. Most már vágom:) Igen 3-at is vált.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Rosszul értelmezted a dolgot. Ha fölfelé emeled a fékkart az ujjaiddal akkor tudsz 2-t váltani vele. A mostaniakkal csak egyet lehet. Lefelé nyomva akár 3-at is lehet most is.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám